Autor Wątek: PES 2013  (Przeczytany 47255 razy)

Unlimited

• Gość
Odp: PES 2013
« Odpowiedź #160 dnia: Września 22, 2012, 13:24:58 pm »
Na WENB jest już ciekawy option file. 8)

MGS

• Tajny współpracownik
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #161 dnia: Września 22, 2012, 14:30:27 pm »
Na WENB jest już ciekawy option file. 8)
No. Potrenuje sie troche offline, a pozniej jedziemy z frajerami online ;D
Xbox  One + PS4 = two reasons to buy a PC

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #162 dnia: Września 22, 2012, 14:53:50 pm »
I zauważyliście jakąś różnicę ze strzałem przy użyciu R2? Jak na moje to oni się zupełnie pozbyli dedykowanego strzału z fałsza - imo obie kombinacje naciśnięcia R2 (przed i po napełnieniu paska strzału) dają ten sam efekt.

szarfsztajn

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
  • simian raticus
« Odpowiedź #163 dnia: Września 22, 2012, 15:27:33 pm »
PES 2013 i Fifa 13 są słabe! Ich era już się skończyła dawno temu!
XBL: simian1981
Xfire: raticus1981
PSN ID: pension_of_brain
Nightmare in the brain in land of toxicomania!

yap

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 29
  • GT: DARKERRYU PSN ID: YapPL
« Odpowiedź #164 dnia: Września 22, 2012, 16:55:15 pm »
A lista argumentów uzasadniających tą tezę jest zagnieżdżona głęboko w Twoim rektootworze. Marna prowokacja...

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #165 dnia: Września 22, 2012, 17:58:25 pm »

brak aktualnych składów
Ale beda po update'cie :).
Który dostaniemy za 3-4 tygodnie ;D
  mozemy sami transferowac graczy... :grin:

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #166 dnia: Września 22, 2012, 18:07:38 pm »

brak aktualnych składów
Ale beda po update'cie :).
Który dostaniemy za 3-4 tygodnie ;D
  mozemy sami transferowac graczy... :grin:

Tylko komu się chce to robić. Na szczęście są scenowe pacze, z koszulinkami, twarzami, transferami i całą Bundesligą (plus 2. Bundezliga kekeke).

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #167 dnia: Września 22, 2012, 18:46:28 pm »
A angielska w końcu jest czy nie?

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #168 dnia: Września 22, 2012, 19:05:08 pm »
Jest. W oryginale klasycznie tylko kilka zespołów z oryginalną nazwą, logiem, koszulkami itp. W PESEdit jest wszystko. W poprzednich PESach 1. i 2. Bundesliga zastępowały ligę holenderską, a w 2013 zastępuje te głupie WE League (z wymyślonymi zespołami), więc nie tracimy kosztem Bundesligi żadnej z isniejących :angel: Zatem w praktyce licencjonowane są ligi: brazylijska, francuska, hiszpańska, angielska, portugalska, włoska, holenderska, dwie ligi niemieckie + Liga Mistrzów, Liga Europejska i Copa Libertadores. W przyszłości dojdą switche na drugie ligi (w 2012 były 2. Bundesliga, Championship, Ligue 2 Liga Adelante i Serie B), chyba że będzie dało się upchnąć jeszcze jedną 2. ligę to będzie orgazm.
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2012, 19:13:51 pm wysłana przez blach0r »

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #169 dnia: Września 24, 2012, 13:38:10 pm »
"Nosa nosa" w zajebistej jakości dzwieku. To powitało mnie na dzień dobry :-?
Są już jakie option file na ps3? Nie widzi mi mojego starego z poprzedniego pesa :mad: Najlepiej z ligą polską jakby bylo. lub szwabską.

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #170 dnia: Września 25, 2012, 01:22:45 am »
Pograłem i...

zaczynam powoli tracić cierpliwość. Gram z cpu, wkurza mnie to że większość moich podań przecinają bez problemu , swobodnie biegną do bramki mając mojego zawodnika na karku, no i te bramy z dośrodkowania. .. Masakra czasami, dzisiaj 6:0 przegrałem.

Szkoda, ze mi nie idzie tak łatwo-o sprincie z piłką mogę pomarzyć. Dośrodkowania to loteria. A zawodnicy często jak jakieś matoły w ogóle nie ruszają piłki lecącej prosto w ich stronę! Czekają aż kolega stojący 20 m dalej po nią przebiegnie.

Albo współpraca bramkarz - obrońca.. A raczej zero współpracy. Każdy swoje, w rezultacie zdarzają się a przeciwnik strzela gola. Ponoć praCa bramkarzy miała być poprawiona?

Kyokushinman

• Gagarin
  • Reputacja: 171
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #171 dnia: Września 25, 2012, 18:21:35 pm »
Pograłem i...

zaczynam powoli tracić cierpliwość. Gram z cpu, wkurza mnie to że większość moich podań przecinają bez problemu , swobodnie biegną do bramki mając mojego zawodnika na karku, no i te bramy z dośrodkowania. .. Masakra czasami, dzisiaj 6:0 przegrałem.

Szkoda, ze mi nie idzie tak łatwo-o sprincie z piłką mogę pomarzyć. Dośrodkowania to loteria. A zawodnicy często jak jakieś matoły w ogóle nie ruszają piłki lecącej prosto w ich stronę! Czekają aż kolega stojący 20 m dalej po nią przebiegnie.

Albo współpraca bramkarz - obrońca.. A raczej zero współpracy. Każdy swoje, w rezultacie zdarzają się a przeciwnik strzela gola. Ponoć praCa bramkarzy miała być poprawiona?
Naucz sie grac najpierw a pozniej narzekaj, bo ja takich problemow nie mam -_-

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #172 dnia: Września 25, 2012, 18:30:29 pm »
To może zmień tego beginera -_-

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #173 dnia: Września 25, 2012, 19:17:58 pm »
Pograłem i...

Pomyliłeś topiki, Fifa jest gdzieś 2 strony dalej.

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #174 dnia: Września 25, 2012, 21:42:14 pm »
Jest na tej stronie, ale zawiera tylko jeden post Moldar  :troll:

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #175 dnia: Września 25, 2012, 22:18:54 pm »
Pograłem i...

Naucz sie grac najpierw a pozniej narzekaj, bo ja takich problemow nie mam -_-

Uczę się właśnie, ale od tego bugi w grze nie przepadną. To  chyba nie jest moja wina, że zawodnicy mają jakas blokade na dobieganie do pilek ktore przez gre adresowane są innemu zawodnikowi. Takie AI.

Z resztą nie ja jeden narzekam, spotkalem sie juz z opiniami graczy, ktorzy maja podobne problemy, w poprzednich PESach grali na najwyzszym poziomie trudnosci a w 2013 z trudem remisują na Professional.

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #176 dnia: Września 25, 2012, 22:51:09 pm »
Jest na tej stronie, ale zawiera tylko jeden post Moldar  :troll:

Nie od dziś wiadomo, że ta strona to PESonly  :P

Fifka jest spoko, podoba mi się płynność gry, o wiele lepiej wypada niż PES, ale to tego drugiego zakupię, zmęczyłem się już fifką w tej generacji.

Swoją drogą, z początku myślałem, że PES mocno zwalnia, w szczególności przy wybijaniu piłki z piątki przez bramkarza, ale okazało się, że to był problem z telewizorem u mojego znajomego gdzie byłem z konsolą, dziwna sprawa, ale tak właśnie było, gra gubiła klatki, na moim TV jest normalnie

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #177 dnia: Września 25, 2012, 23:02:16 pm »
Ja byłem nieco przerażony demem na PS3. Powtórki i przerywniki strasznie klatkowały.

punisher85

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #178 dnia: Września 28, 2012, 10:59:42 am »
moje wrażenia:

- utrudniona obrona względem dem - tam można było fajnie odbierać piłkę 2*X , teraz nie dość,że zawodnik przy tym się bardziej rozkracza, animacja trwa wolniej to często jeszcze kończy się to kartką
- sędziowie częściej sięgają po kartonik
- rozgrywka wolniejsza niż w demo1/2
- dobrymi zawodnikami wg mnie zbyt często wchodzą soczyste bomby w okna(gram bez manual shoting)
- o wiele ulepszone AI chłopców z drużyny - zdecydowanie lepiej wychodzą  na pozycje, uciekają obrońcom itp
- piłka bardziej odskakuje od nogi niż w demo1/2, szczególnie przy sprincie
- grałem szybkie mecze w sieci - online pass nie był wymagany i kurzy się w pudełku
- bramkarze do poprawy - może nie robią spektakularnych baboli ale puszczają prawie kazdy strzał - za dużo bramek tracimy po strzałach w krótki róg, czy po piąstkowaniu pod nowi rywala
- AI konsoli przegięte - o ile w demo1/2 na world class i superstar konsola faktycznie była przegięta( idealne prostopadłe i pełno bramek strzelanych po akcjach 1vs1 z bramkarzem) to w fullu nawet na proffesionalu wg mnie jest zbyt skuteczna
- świetna, po prostu super fizyka strzałów(ooojj czemu Fifa takich nigdy nie miała), jednak zdecydowanie zbyt często wchodzą soczyste strzały i o spektakularne bramki jest zbyt łatwo. Z drugiej strony wreszcie mamy grę piłkarską(choć w sumie PES zawsze taki był),że zagrożeniem dość sporym jest już gracz mający wolną przestrzeń z 20-25m z racji możliwości strzelenia torpedy
- kod sieciowy GENIALNY - choć w Fify często grało mi się bez lagowo to i tak nawet wtedy rozgrywka była inna względem offline(tak jakby reakcja nie była od razu, płynnosć gry też była inna), w PESie natomiast offline=online, w szoku jestem

W chwili obecnej niestety tryby single player są średnio udane(podobnie jak w Fifach zostały zwalone przez IA konsoli które frustruje, a szkoda bo w demo1/2 aż tak źle nie było). Online za to jest super, tylko trzeba czekać na te tryby community bo bez tego na razie to pod względem trybów lipa straszna(do tego nie ma filtra doboru sił drużyny). Jak dojdzie Community (i będzie fajne) to PES2013 podzieli losy Fify13 - gra tylko do online i pykania z kumplami przez sieć lb na jednej konsoli

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #179 dnia: Września 28, 2012, 12:35:10 pm »
Gram właśnie na professional'u i tak jak mówisz, gra faktycznie bywa na prawdę frustrująca.
Szczególnie mnie irytuje przecinanie podań i "przypadkowe" trafianie piłki pod nogi przeciwnika po moich interwencjach.
O bramkarzach wypowiadałem się kilka postów wyżej.

Nie zgodze sie natomiast ze stwierdzeniem na temat kartek, imo w demie sędzie pokazywał je częściej, ale fakt, nadal robi to bardzo często, imo za często.

punisher85

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #180 dnia: Września 28, 2012, 14:34:42 pm »
ja w demach odbierałem piłkę praktycznie tylko 2razyX i łącznie na jakieś 30meczów dostałem z dwie żółte kartki. W fullu praktycznie co mecz dostaje 1,2 kartki za to samo.

no i dla mnie też single player jest frustrujący, baa wręcz niegrywalny. Na niższych poziomach trudności rozjeżdża się konsolę i mecz nie jest wyzwaniem, a od proffesionala zaczyna się magiczne AI - centry z dupy, mega presing(konsola chyba w ogóle się nie męczy), hiper dokładne podania na dobieg, abstrakcyjna skuteczność itp, dodając do tego jak beznadziejni(po raz kolejny) są bramkarze to po prostu brak mi słów.

Online i gra z żywym przeciwnikiem rządzą, rozgrywka działa niewiarygodnie płynnie i bez lagów ale niech coś zrobią z matchmakingiem bo ile można grac ciągle na Barce, Real czy City :/

punisher85

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #181 dnia: Września 28, 2012, 17:30:24 pm »
winningelevenblog.com - już jest dzisiejszy gigantyczny option file

BTW PES2013 już nie są u mnie - przed chwilą pocisłem u żyda. Jak mnie ta gra po kilku meczach wkur.wiła to głowa mała - konsola na levelu od proffesional w górę ma w dupie całą mechanikę gry - bomby z dupy,mega pressing, mija nas jak tyczki,podaje w uliczkę perfekcyjnie na linii spalonego itp, do tego bramkarze to paralityki, a w online gra się tylko na barcelonę. W demie zaje.biscie broniło się kombinacjami R2 + 2xX a w fullu oczywiście co drugie wejście spóźnione lub zakończone faulem.

Żeby nie było zagrałem przed chwilą chyba 2h w demo1/2 i tam grało się o wiele przyjemniej o oba dema są lepsze niż full (no sorki...jest jedna rzecz lepsza w fullu - AI drużyny bo o wiele lepiej wychodzą na pozycje)

Do grania online za to gra jest super - zero lagów, super tempo rozgrywki i fajny gameplay ale co z tego jak opcji sieciowych i filtrów jak kot napłakał.

Poprawią w patchach to grę kupię znowu dla samego online, będzie dalej to samo to sorry ale kolejny rok bez dobrej piłki na konsolach

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #182 dnia: Września 28, 2012, 20:13:47 pm »
To chyba jacyś słabi jesteście, albo dali wam inną grę. Na Top Player przeciwko AI jest idealnie - jak grasz na hurra to możesz dostać srogo w piczkę nawet z jakimś Swansea.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #183 dnia: Września 28, 2012, 22:08:09 pm »
Dla jasności, swoje wrażenia opisywałem po dłuższym ograniu wersji PC na poziomie Professional, ze wszystkim na off, zerowym wspomaganiu podań, jedynie ostatnia opcja na assisted i zmiana zawodnika na semi assisted.
Jakimś wymiataczem nie jestem, ale to co czasami pokazywał CPU to gruba przesada, jest w większosci wypadkow tak jak napisał punisher.
W obronie mniej wiecej sie nauczyłem grać, udaje się skutecznie przerywać akcje przeciwnika, ale też zdarza sie, że mijają moich jak pachołki. Dodatkowo mają dużo idealnych dośrodkowań na gole a to z główki, a to z woleja...

Co do gry online, to na PS3 site forum ludzie opisywali skuteczny sposób na nie granie przeciwko najlepszym drużynom.

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #184 dnia: Września 29, 2012, 05:45:51 am »
To chyba jacyś słabi jesteście, albo dali wam inną grę. Na Top Player przeciwko AI jest idealnie - jak grasz na hurra to możesz dostać srogo w piczkę nawet z jakimś Swansea.
potwierdzam

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #185 dnia: Września 29, 2012, 09:56:29 am »
Ok, a jak nie gram na "hurra" to mam całą 11 przeciwnika przed jego polem karnym i uj zrobię bez wymiany setki podań i ostatniego, idealnego podania na możliwy strzał. Łatwo mówić, chciałbym któregoś z was w akcji zobaczyć z tym magicznym skillem do pokonania przeciwnika na Top Player.

=========

Obejrzałem ten gameplay,  poziom trudnosci niby Top Player, ale z moich doświadczeń z PES2013 to wygląda łatwiej niż Professional. Gościu nie gra chyba na manualu, bo podania idą mu zbyt łatwo i idealnie.

Co mi się rzuciło w oczy, czego grając na manualu na Professional nie było, to:

-po groźnej akcji w polu karnym AI podaje piłkę bramkarzowi :O
-zawodnicy gracza nie są tak dokładnie kryci i mogą sobie wybiec w wolne pole
-w sytuacji bramkowej, mając zawodnika wybiegającego na czystą pozycję do strzelenia gola, AI drybluje!! zamiast podać i bez wahania strzelić gola

Gram na PC i AI jest zdecydowanie bardziej bezwzględne i irytujące na poziomie Professional niż w tym filmiku...nie wiem czy asysta podań ma na to jakiś wpływ, ale dla mnie gra się o wiele trudniej bez niej na niższym poziomie trudnosci. Nie widzę tutaj typowego "ogłupienia" zawodników wobec podawanej piłki, każda jest idealnie adresowana, a nie jak w manualu, gdzie zawodnik stojący metr od niej nie podejdzie bo czeka aż kumpel z połowy boiska po nią wróci... muszę włączyć sobie mecz na poziomie TP i sprawdzić to AI. A nasi wymiatacze tutaj, gracie z asystami czy bez?
« Ostatnia zmiana: Września 29, 2012, 12:05:37 pm wysłana przez andryush »

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #186 dnia: Września 29, 2012, 12:36:50 pm »
Wpis ja na super star bez porażki zdobyłem World Cup :D.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #187 dnia: Września 29, 2012, 12:46:23 pm »
Grasz z asystami, czy bez?
Jeśli grasz na asystach(podania w szczególności), to mówimy tutaj o praktycznie 2 różnych grach))
« Ostatnia zmiana: Września 29, 2012, 13:44:48 pm wysłana przez andryush »

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #188 dnia: Września 29, 2012, 14:07:27 pm »
Tak to gra chyba 99,9% graczy. Wtedy gra sie latwo i przyjemnie. Po wylaczeniu asyst ciezko rozegrac zwykla akcje. Szkoda, ze online wiekszosc idzie na latwizne.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #189 dnia: Września 29, 2012, 14:14:45 pm »
Racja, i rozwalają CPU na Superstar i Top Player...

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #190 dnia: Września 29, 2012, 14:26:57 pm »
Tak to gra chyba 99,9% graczy. Wtedy gra sie latwo i przyjemnie. Po wylaczeniu asyst ciezko rozegrac zwykla akcje. Szkoda, ze online wiekszosc idzie na latwizne.
No i to mnie wkur**a i nie gram. Jak nie barca, sreal, man city czy psg to te je**ne asysty. Tak jak mam u siebie ustawione to online nie pogra a jak ustawie tak jak wszyscy to niema co z ceniasami robić. I co to kur** na moda z 4 napastnikami? 99% ludzi tak gra! Co to niby ma być?
Racja, i rozwalają CPU na Superstar i Top Player...
CPU na tych pozimach to zwykły oszust i jeżeli sam nie oszukujesz to nie wygrasz=zero przyjemności z gry. Ale takie rzeczy zawsze w pesie były, no moze poza genialną 5.

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #191 dnia: Września 29, 2012, 14:45:18 pm »
Grasz z asystami, czy bez?
Jeśli grasz na asystach(podania w szczególności), to mówimy tutaj o praktycznie 2 różnych grach))
Ja w opcjach nic nie zmieniam. Włączam najwyższy poziom jaki jest mozliwy i tak gram.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #192 dnia: Września 29, 2012, 14:48:51 pm »
No widzisz, gra bez asyst to nie to samo.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #193 dnia: Września 29, 2012, 16:08:37 pm »
Bez asyst to gram z humanem. Ale skoro w taki ton uderzacie, to owszem - bez wspomagania (ja gram na 1-2 kreski) na dwóch najwyższych poziomach nie ma szans wygrać. No ale to CPU.

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #194 dnia: Września 29, 2012, 17:38:36 pm »
Zeby grac bez asyst trzeba by uzywac czegos innego niz pad. Tak jak np maszka+klawa przy fpp. Wtedy mialoby to sens.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #195 dnia: Września 29, 2012, 20:55:08 pm »
Też prawda! Full manual jest niegrywalny. Trzeba znaleźć złoty środek.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #196 dnia: Września 29, 2012, 21:39:31 pm »
Grałem na superatar, na manualu, przegrałem 2:0 ale okazje miałem, nie powiem żeby było tragicznie jakoś. Oogólnie cpu lepiej zapierdziela, bardziej rushuje na bramkę.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: Września 29, 2012, 21:58:53 pm »
Optimum to ustawienie na 1.  8)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #198 dnia: Września 29, 2012, 22:07:16 pm »
 jak dla mnie nawet jedynka znacząco ułatwia grę. Manual to manual jednak.

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #199 dnia: Października 01, 2012, 18:28:35 pm »