Macie? Mieliście? Robić własnoręcznie nowe modele? Podzielcie się wiadomościami i doświadczeniami z klockami Lego w tym temacie!Mnie rodzice nakupowali całą masę klocków jak byłem szkrabem, nadal wszystkie mam - jak inne sprawy skończę to chyba zabiorę ze starego mieszkania klocki i coś zacznę robić, mam tego sporo.Dwa lata temu kupiłem Taj Mahal, zrobiłem, sprzedałem. Głupi byłem, a jak. Przynajmniej mam zdjęcia!!!
Każde święto = LEGO, to prawda. Tak będę dzieciaki swoje wychowywał.
mam wrażenie, że zmniejszyli ilość elementów
Przecież Technic ma się dobrze, fajne modele z tego są.
Brendowane zestawy nie spełniają już tej roli co kiedyś - nie ćwiczą wyobraźni. Z zestawu zamku Ninjago zrobisz tylko ten zamek, bo klocki nadają się praktycznie do nadążania za instrukcją i tylko do tego mają służyć - nic innego sensownego się z tego nie da zbudować. Kiedyś kupowałeś kubeł różnokolorowych klocków i tylko wyobraźnia ograniczała co z tego stworzysz.
osobiście polecam serię Creator, dają dużo możliwości, większość klocków jest uniwersalna, a cena jest niewielka.
Dokłądnie. Przez te durne moduły z klocków niczego nie da się ułożyć poza jednym i tym samym pojazdem. Co prawda niektóre auta jak jakieś Ferrari wygladają imponująco i chętnie bym sobie takie ułożył, ale po za takim autem to nie da rady użyć niektórych elementów nigdzie indziej.
Ja na komunię albo później (nie pamiętam) dostałem proroczy prezent, czyli posterunek policji z całym wyposażeniem Szukałem na googlach tego modelu, ale ni ma. Teraz są śjakieś nowe.
Cytat: tytacz w Lipca 11, 2012, 08:36:06 amJa na komunię albo później (nie pamiętam) dostałem proroczy prezent, czyli posterunek policji z całym wyposażeniem Szukałem na googlach tego modelu, ale ni ma. Teraz są śjakieś nowe.Mam cały posterunek policji + straż pożarną. To były z serii City, teraz wydali nowsze wersje:http://www.amazon.de/gp/product/B0042HOU1M/ref=ms_sbrspot_2?pf_rd_p=248772007&pf_rd_s=center-5&pf_rd_t=101&pf_rd_i=901057031&pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_r=0KGMKV232YA23943TKNP
Kumpel ma dwójkę dzieci w wieku 9, 10 lat, które po przyjściu ze szkoły od razu siadają do kompów/konsol i ciężko je wyrwać do innych zajęć. TO ZŁO.
Cytat: Kert w Lipca 11, 2012, 11:48:58 amKumpel ma dwójkę dzieci w wieku 9, 10 lat, które po przyjściu ze szkoły od razu siadają do kompów/konsol i ciężko je wyrwać do innych zajęć. TO ZŁO.Tak je nauczyl, wiec niech ma pretensje tylko do siebie. To samo z rozwydrzonymi bachorami, ktora klna na rodzicow w podobnym wieku.
Do dzisiaj pamiętam sytuację, jak na jakimś poziomie było więcej apteczek niż zazwyczaj i ktoś rzucił hasło "coś się szykuje", a kilka sekund później wyjebało prąd na osiedlu