Przecież to wygląda mega słabo
Mam nawet wrażenie, ze to jest downgrade względem pokazu z konferencji
Plastikowe samochody, płaskie otoczenie, płaska teksturka na szybie "udająca deszcz", a najazd na tafle wody przypomina gry z PS2
Tego nie ma co porównywać do DriveClub bo graficznie to nawet obok tego nie stało. Nawet Project CARS po prostu kładzie na łopatki "pseudo deszcz" z Forzy
Nie był bym tego taki pewien.
DriveClub też ma sporo graficznych wad.
- paćkowate chmury
- podobno zęby, piszę tak bo u mnie na bravizji z tym problemów nie mam
- krajobraz o zachodzie i wschódzie słońca przy Wiedzminie 3 wygląda nijako
- filtrowanie anizotropowe
- doczytywanie tekstur przed wyścigiem
- bajkowe drzewa
- 30 klatek to nie 60 jak w Forzie 6
Nie jesteś pewien? To cie uświadomie
-paćkowate chmury to twój argument z dupy, ale z nim nie będę walczył bo to sensu nie ma, spójrzmy na Forze. Brak dynamicznej pogody = teksturka na niebie a nie dynamiczne chmury.
-Zęby w Forzie 5 są masakryczne - Forza 6 będzie miała większe, zwłaszcza, że Turn 10 zawsze ściemnia przy pokazach a wrzucony gameplay ma youtubowe 720p
-Krajobraz o zachodzie w DC jest przede wszystkim realistyczny a nie wypalający gały. Dlatego ci się nie podoba, ale mniejsza z tym. W Forzie 6 NIE BĘDZIE zachodów słońca, bo gra nie ma cyklu dobowego? Nawet jeśli będzie to statyczna pora do wybrania, a nie realistyczny zachód.
-Filtrowanie anizotropowe Forza może mieć lepsze, wiadomo że jest to problem PS4 i nikt nie wie o co chodzi
-Doczytywanie tekstur przed wyścigiem = już to ustalone było, że wystarczy 10 sekund poczekać na "intro" by się doczytały. Zamiast tego o wiele szybciej gra się wczyuje.
-bajkowe drzewa? Pomijam, że tylko w Indiach i ogólnie wyglądają rewelacyjnie, a taka Forza 6 cała wygląda bajkowo, plastikowo i płasko. No ale Xbotowi to nie przeszkadza
-30 klatek vs 60 w Forzie już powinno zamknąć wszelkie porównania, bo to LOGICZNE że DC jest ładniejsze. Mocniejsza konsola + 30 FPS. Nie wiem jak można tego nie zrozumieć. Zamiast tego polecam porównywać PCars z PS4 do Forzy. I tutaj Forza ma małe szanse.