Powtórzę pierwszy i ostatni raz – nikogo nie ścigam, nie jestem z grona osób o przynależność do których zostałem posądzony, nie latam za osobami po forach jedynym moim zamiarem jest pokazanie, że świat gamingu na Pc wygląda inaczej niż większość osób myśli.
MroczNie mierz wszystkich swoją miarą. Są ludzie, którzy mają chęci i środki by się bawić i nie idźmy tutaj w skrajność bo podane tutaj testy kompów za 7 czy 30 tys. złotych to typowe napinanie mięśni i przerost formy nad treścią. Screeny, który ja wrzuciłem są z kompa za ok 3,5 - 4 tys. GTX 1080, fx -6300 podkręcony na 4,4 ghz i 16GB RAM wszystko na dysku ssd. I spokojnie wystarcza taka maszyna do gry w 2880x1620. Screeny są bez obróbki - czysta grafika podciągnięta modami.
WulfenGra jest cały czas rozwijana więc musisz wziąć poprawkę na to. Tak chodziło mi o twarz ponieważ raz, że jest pokazana z fazy alfy a dwa na niskich ustawieniach co naprawdę śmiesznie wygląda gdy porównuje się to do kwoty kilku tyś. za Pc. Tutaj masz dwie foty jak to powinno w finalnej wersji wyglądać przy premierze (zdjęcia z maja 2017r.) źródło:
https://forum.kingdomcomerpg.com/t/hair-growth/32756/2Już na pierwszy rzut widać, że jest zdecydowanie lepiej choć poziomu Horizon to nie osiągnie na pewno (swoją drogą świetnie zrobione twarze i oświetlenie). Trzeba brać pod uwagę, że wersja jest rozwijana i parę elementów pewnie dojdzie być może nawet to co tu wypominasz. Jest jeszcze różnica w stylistyce między jedną grą a drugą. KCD jest bardziej surowe stara się naśladować świat rzeczywisty a Horizon jest odrobinę komiksowy i świetnie się bawi oświetleniem.
Sam mogę rzucić screeny z Wiedźmina 3 w tym pierwsze dwa, które już były ale zrobię bezpośrednie porównanie. Najlepiej oglądać na wyświetlaczu na którym grasz/gracie wyświetlając jedno do drugiego.
Kyokushinman A gdzie ja Ci grę obrażam? Tekstury to może takie miałeś u siebie, na pececie są w wyższej rozdzielczości a dwa można je dodatkowo podciągnąć modyfikacją pliku konfiguracyjnego jak również modami.