Nie grałem w pełną grę Project Cars 2, grałem jedynie w demo i to co widziałem w demie było lata świetlne za GTS, powiem więcej gra wygląda brzydziej od GT5/6. Nie oceniam zawartości, modelu jazdy tylko grafikę. Byłem w kolosalnym szoku jak paskudny jest Project Cars 2.
Nie wczytuje się w to co tutaj piszecie, ale jeżeli ktoś porównuje PC2 do GTS to ma spore problemy ze wzrokiem.
Niepotrzebne te uszczypliwości, że ktoś ma problem ze wzrokiem, bo mu się inna gra podoba. Z tym, że PC Dwa gorzej wygląda od starych GT, to oczywiście trololo.
No i pod względem grafiki należy pamiętać, że w tym przypadku PC > Xbox > PS4, więc wiele zależy od tego w jaką się grało wersję.
Ja sprawdziłem kilka z nich (badania wzroku przechodzę wzorcowo, zatem przekłamań nie powinno być) i o ile na podstawowych konsolach faktycznie PC Drugie wybitnie nie imponują, ale też
Assetto Corsa prezentuje się słabiej, mimo to znalazło na GameOnly kilku miłośników, tak na One X wygląda bardzo dobrze, a na PC jeszcze lepiej.
Nie jest chyba też przypadkiem, że większa cześć branży ocenia podobnie. Taki Karak zapewne też ma w nosie wojenki konsolowe i obiektywnie ocenia, a raczej "amazing", oraz "incredible" w odniesieniu do grafiki PC II należy odczytać jako pochwałę.
Modele samochodów w GTS to najwyższa jakość na rynku. Żadna gra nawet nie zbliżyła się do nich by tu powalczyć.
Ford z Xbox One S z Forzy Szóstej.
Ford z GTS w wersji Pro.
Różnicy znaczącej nie ma. Jasne jeżeliby wykonać przybliżenie x 40, to GTS wygrywa szczegółowością, ale tak się nie gra to raz, dwa FM6 hula na słabszym sprzęcie i jest to gra z 2015, a tutaj mamy eksa, którego tłukli latami na jedna platformę i został wydany na sporo mocniejszą konsolę dwa lata później.
Przyznaję, że samochody, jak i oświetlenie w GTS robią, ale nie na tyle, by pisać, że ileś tam kółek przed konkurencją są. Dodatkowo jak ktoś pogra w PC II/FM7 w 4k, to zęby w GTS jednak trochę gryzą.
Ja osobiście bardzo lubię kamerę z wnętrza samochodu. Tutaj FM7 obija przeciwnika niemiłosiernie. Już na One(S) kokpit wygrywa w przedbiegach, a wersja na PC/One X są wręcz nieprawdopodobne.
Z całym szacunkiem dla GTS, ale tu wygląda to jak z poprzedniej generacji. Najwidoczniej cała para poszła w wymodelowanie grilla i zamka w drzwiach.
No i oczywiście grafika, to nie tylko samochody.
Ja rozumiem, że na forumku są osoby, które nie przepadają za serią Forza (już pal sześć, że albo w nią nie graja, albo grali tyle o ile - coś tam u kolegi), no ale tło zmagań w GTS jest albo słabe, albo przeciętne, czasami niezłe i tyle. Nawet warunki atmosferyczne nie podbijają efektowności zmagań (choć miejska legenda głosiła, że na 100% będą
).
FM7 to zupełnie inna liga. Tak, zdarzają się średnie wizualnie trasy, ale jest sporo znakomitych, czy wręcz zachwycających.
Różnica generacji.