Mnie osobiście i tak obchodzą tylko porządne gierki. Jeśli pod tym względem Ms da ciała, to może się pożegnać z moją kasą.
Cóż, na obecnej generacji dał ciałą totalnie, to nie spodziewam się fajerwerków na przyszłej. Jedynie GeoW jako tako jest godne zapamiętania. (przynajmniej dla mnie, jak ktoś lubi laserki to i Halo. W reszte gier można na piecu pograć.)
Ja kupiłem X360 jeszcze przed wyjściem Ps3 i konsolkę zajebiście wspominam (wychodziło taniej niż mocny pecet, a dochodziły jeszcze exy). Kojarzy mi się z masą dobrych gier. Pamiętajmy też, że sporo tytułów było czasowymi exami (szczególnie dla konsol np. Mass Effect, Bioshock, Oblivion, Braid itd.), i to co obecnie nie ma znaczenia, wtedy miało.
Mówienie, że X dał ciała na tej generacji jest imo głupie, skoro konsola posiada znaczną większość najlepszych gier (a że są to tytuły multiplatformowe to inna sprawa - no ale na kogo tak naprawdę to obchodzi? Dobra gra, to dobra gra, a tych na Xie było mnóstwo.):
http://www.metacritic.com/browse/games/release-date/available/xbox360/metascore?view=condensed&hardware=allA w Forzy i PGRy raczej na piecu nie zagrasz. Dla mnie też np. super exem było Shadow Complex. Gra z XBL, ale długa i ze wspaniałą grafiką (na swoje czasy).
Od premiery trochę tych exów było. Nie tyle co na Ps3, ale i tak nie jest najgorzej. Jednak dużą przewagą X360 była wcześniejsza premiera konsoli. Zobaczymy jak teraz Ms sobie poradzi.
W Stanach zeszło aż 40 mln X360, więc logiczne, że będzie to rynek docelowy i wszelkie dodatkowe bajery zostaną zaimplementowane przede wszystkim, by zadowolić hamburgerów. Jest też więcej niż pewne, że nowy X będzie sobie świetnie w USA radzić, dlatego nie obwieszczałbym upadku Ms (szczególnie, że na razie to on właśnie zarabia cały czas najwięcej, a Sony trzyma się krawędzi), nawet jeśli wprowadzą system blokujący używki.
Oczywiście jeśli wprowadzą coś podobnego, to ja sobie Xa daruję (chyba, że gry będą chodzić w promocjach za 10-20$).