Blacharzem cię nie nazwałem (zresztą ja w tym określeniu nie widzę nic obraźliwego), specjalnie pisałem w liczbie mnogiej by ktoś tego nie odebrał do siebie. Kurcze, chłopie, ale jesteś przewrażliwiony. Wypominasz, że trzeba pisać pod publiczkę, ale innym nie dasz się wypowiedzieć ze swoim zdaniem, bo z miejsca odbierasz to jako atak na własną osobę. Druga sprawa albo nie rozumiesz tego co piszę, albo nie chcesz rozumieć. Więc napiszę teraz klarownie o co dokładnie mi chodziło.
Podałem przykład kolegi, który wczoraj był u mnie, bo uznałem go za ciekawy przypadek. Bowiem jak zaczynaliśmy razem studia w 2007 roku on wtedy nic poza PC nie widział, jak mu powiedziałem o kupnie PS3, stwierdził, że to wyrzucenie pieniędzy w błoto, bo specyfikacja PS3 jest słaba. Od tamtego czasu zapraszałem go co jakiś czas, głownie jak wychodził jakiś duży exclusive, aby grę obadał. I tak to się działo od lat, on w tym czasie modernizował kompa, z czasem w sumie znudził się grami i ostatnio dość sporadycznie gra. Skruszał chłopak i choć niegdyś za nic w świecie by konsoli nie kupił, to od roku nosi się z zamiarem zakupy PS3. Wczoraj jak u mnie był i pokazywałem mu gry na jego prośbę, to sam wypowiadał swoje zdanie, że lepiej u mnie te gry chodzą niż u niego na kompie, bo nawet po wczorajszym później napisał smsa, że zaraz jakąś grę odpali, bo złapał u mnie bakcyla. No i podsumował to mniej więcej tak - "Jak się poznaliśmy kupiłeś PS3 i do dzisiaj grasz w topowe gry, kiedy ja już trzy razy ulepszałem kompa i nie mam tego samego efektu co u ciebie, jednak lepiej było postawić na konsolę". Dalej dodał, że tym razem postawi na PS4, choć chciałby jeszcze kupić PS3. Niegdyś przy PC trzymała go seria Mass Effect, ale teraz jest też na konsoli Sony. Ogólnie boli go to, że kompy już prawie nie mają wartościowych exów, gdzie takie PS3 ma ich od groma i są to tytuły z wielu gatunków, więc jest w czym przebierać. Więc Tym razem tytacz zrozumiałeś? Czy znowu dostanie mi się z twojej strony?
PS: Bez spinki, bez obrażania się i bez oskarżeń, chcę tylko prowadzić zdrową konwersację