O zgrozo, no tak, pewnie byłbyś szczęśliwy gdyby Sony podawało Tobie i przy okazji także konkurencji nad czym dokładnie pracuje. Na, powinni przy okazji każdego update'u podawać szczegółowo co usprawniają, a nie tylko "ogólna optymalizacja systemu" czy jak tam to nazywają. Pewnie i tak nie wiedziałbyś o co chodzi, ale sam fakt, że się chwalą oznacza przecież, iż coś robią. Zajebisty tok myślenia. Poza tym ja piszę o techu dla dev'ów a nie PSN. Ten działa różnie, jedni piszą, że problemu nie mają inni już tak. Ja problemu z PSN za bardzo nie mam. A co do tego, że jest płatny - nie do końca. Płatny jest dla posiadaczy plusa, jednak usługa działa bez tego. Dlatego argument, że się za to płaci przemawia do mnie tylko po części.
Ex'y nie dają rady przez tech? Wow, nie wiedziałem, że jedne z najładniejszych gier generacji (KZ, Infamous, DC) nie dają rady przez grafikę. problem tych gier leży gdzie indziej. Poza tym mimo wszystko KZ, czy Infamous wcale nie są złe, czy średnie. DC także, tu zawiniły problemy przy premierze. PS4 nie ma idealnego OS'a, ma on swoje braki, w tym części rozwiązań z PS3. Sony jednak stałe nad tym pracuje, a że nie robią dokładnie tego co Ty chcesz to już nie ich wina.
Żeby było jasne - uważam, że Sony trochę za bardzo pozwala MS się odbudować. Z drugiej strony to nie oni muszą gonić czołówkę, więc ich spokój jest zrozumiały. Poza tym jest wiele rożnych czynników, jakkondycja całej korporacji. Dzieje się wiele rzeczy, o których nie mamy pojęcia a są istotne. Aby twierdzić, że Sony nic nie robi trzeba być totalnym ignorantem i mieć klapki na oczach, plus być pozbawionym elementarnej wiedzy na temat tego jak różne rzeczy działają.
ICE Team to rzeźnicy branży, a ich pracę widać tam gdzie trzeba - w grach. Od dawna siedzą i opracowują tech do gier już powstających, oraz tych dalszych. Skok jakościowy z tytułu na tytuł będzie zależał w dużej mierze od nich.
Nie do końca Windo według mnie wypowiedzi Andrjusza są bliższe prawdy. To nie żadna siła argumentów Zielarza a raczej niechęć widzenia złych błędów u Sony. MS robi to co musi teraz i aby mu się udało w innym przypadku Sony nadal będzie wszystko olewało. Japończycy już nie robią tak jak dawniej a na pewno nie troszczą się bardziej o graczy. Hasło reklamowe coraz bardziej mija się z celem niestety.
Krytykować Andy Sony może bo ku temu jest mnóstwo powodów.
Nie uważam, żebym użył jakiś mocarnych argumentów, raczej takich realnych. A że niby nie chcę widzieć błędów Sony? Tak, bo błędem jest to, że Sony nie wycieka update'ów SDK, które tak realnie nie mówią nic o faktycznej poprawie. Ja rozumiem krytykę, ale taką z głową. Sony nic nie robi i tylko patrzy jak MS rośnie w siłę, graczy ma gdzieś, bo przecież nie potrzebuje ich pieniędzy. Taa...
btw. zielarz, w jakim gamedevie robisz? często nie szczędzisz tutaj słów krytyki innym twórcom, a fajnie byłoby zobaczyć jakieś owoce studia, w którym pracujesz.
Nie chwalę się tym za bardzo, ale kiedyś o tym pisałem. Kiedyś pracowałem w 11 bit studios, obecnie jestem Świnią
. A co do krytyki - to rzecz normalna, szczególnie w branży. Nie oszczędzam nawet własnego studia, ale takie rzeczy to już wewnętrznie się załatwia. Nie będę jednak ukrywał, że wiele rzeczy bym zmienił
.