Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1075315 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #160 dnia: Maja 22, 2005, 15:28:40 pm »
Wudi ja sie zastanawiam tylko do czego ty dazysz...bo narazie mam wrazenie jakbys sam sobie cos chcial udowodnic, moze szkoda ci ze nie mozesz miec wszystkich next genow i jakos sie probojesz dowartosciowac...nie wiem normalnie, ale wez sie chlopie opanuj troche bo tylko prowokujesz spory i klotnie

Player01

• Gość
« Odpowiedź #161 dnia: Maja 22, 2005, 15:35:14 pm »
Widzisz nazwe topicu? Brzmi: Playstation3 oficjalny temat.
Wiec ja wypisuje informacje na temat nowej konsoli SONY zeby ludzie byli bardziej zorientowani.
Co jest zlego w podawaniu informacji w topicu w ktorym to sie powinno robic?

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #162 dnia: Maja 22, 2005, 15:45:27 pm »
informacje informacjami, mi chodzi o to ze prowokujesz do bezsensownych klotni, pamietam jak kiedys bylo to samo Wudi=Sony, pozniej kupiles Xboxa i troszke ci przeszlo, a teraz znowu, ja sie zastanawiam co by bylo jakby sie okazalo ze X360 moze pociagnac grafike jak PS3 ( i nie pisz od razu ze to jest niemozliwe bo tego nie wiesz), ja nie chce bronic X360 czy cokolwiek bo wiem ze najprawdopodobniej bedzie mial troche gorsza grafike, a od wczoraj zbieram juz na PS3 i X360( mam "juz" 50zl....)

PS.kupuj co chcesz ale to ze prowadzisz propagande dla Sony jest widoczne i to mocno....

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #163 dnia: Maja 22, 2005, 17:48:48 pm »
Wudi - podniecasz się tym wszystkim jak jakiś blacharz. :lol: Chcesz grać w Final Fantasy MXCVI, to kupuj PS3, chcesz pograć w kolejne Halo to wal do X360. A tak wychodzisz na zakompleksionego lola który cały żal do świata wyładowuje na X360.

Player01

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Maja 22, 2005, 18:26:24 pm »
Ty sie podniecasz, ja to tylko wrzucam do tematu.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #165 dnia: Maja 22, 2005, 18:45:04 pm »
Ale czy już nie zostało ustalone, że ludzi nie obchodzą cyferki? Nie lepiej porozmawiać o grach? A, nie ma zapowiedzi gier na PS3... Jaka szkoda :roll:

Player01

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Maja 22, 2005, 18:46:48 pm »
Tak sie sklada ze w dziale PS3 jest wiecej tematow niz w dziale X360. A to nie jest topic o grach tylko topic o konsoli. Masz topic o Killzone, masz o Eyedentify.

Frank Jaeger

• Towarzysz
« Odpowiedź #167 dnia: Maja 22, 2005, 19:30:03 pm »
Hahaha.. dla fanboji Sony te kilka lat technologicznego panowania Xboxa to coś strasznego.. do tej pory zgodnie twierdzili, że "grafika to nie wszystko", ale teraz wytaczają działa z napisami "Cell" i "Rsx" posługując się przy tym trylionami cyferek :lol: No, ale jak to zwykle czarodzieje z Sony czarowali, czarowali, rzucali określeniami "Xbox 1.5", itd.. no i niestety wygląda na to, że wszystko wzięło, co typowe dla tej firmy w łeb.. sad, but true.. z porównania, które jest na IGNie wynika, iż Cell jest owszem cholernie potężny, ale pod kątem zastosowania w szeroko pojętych multimediach, a grom ta jego rewolucyjność raczej nie służy.. ponieważ Wudi tak lubi wszelkie cyferki i tabelki to po przeczytaniu porównania na IGNie wie, że Xbox 360 jest mocniejszy od PS3 i że gry będą na nim ładniejsze, bardziej rozbudowane, itd.. prawda Wudi? Jako spec nie możesz przecież bagatelizować znaczenia takich tabelek..

I jeszcze jedno- to, że na razie dostępne dev-kity Xa 360 wykorzystują 1/3 mocy było wiadomo dzień po pokazie na MTV, czyli jeśli mnie pamięć nie myli to 13 maja, podczas gdy PS3 pokazano 17 maja.. no, ale Wudi nagiął obraz rzeczywistości tak, żeby pokazać, jaki to MS jest zły i kłamie..

A abstrachując od cyferek i tak wszystko zależy od tego, czy ktoś chce grać w Halo, PGR, NG, Forze, Fable, RSC, Lost Odyssey, czy może bardziej rajcucje go Killzone, DMC, Motorstorm, itd, itp..

Player01

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: Maja 22, 2005, 19:44:59 pm »
Jakbys widzial cos poza czubkiem wlasnego nosa to bys zauwazyl ze danych z IGN'u nie ma w oficjalnej specyfikacji M$.
Porownania zostaly stworzone na podstawie przemyslen Majora Nelsona i wyslane do IGN'u, gdzie bez korekty zostaly opublikowane.
Nikt oprucz SONY i IBM nie ma narazie dostepu do Cell, to jest fakt.

Pali sie tylek M$ oj pali, naobiecywali- a teraz musza zmieniac specyfikacje sprzetu co godzine. Juz teraz beda przegrywac i na polu gier i na polu technicznym.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #169 dnia: Maja 22, 2005, 19:52:37 pm »
Po c**j w takim razie Toshiba wchodziła w cały proces robienia Cella, skoro teraz nie ma do niego dostępności?

Pali sie tylek M$ oj pali, naobiecywali- a teraz musza zmieniac specyfikacje sprzetu co godzine. Juz teraz beda przegrywac i na polu gier i na polu technicznym.

Aż tak cię zżera to, że GPU X360 ma większą ilość tranzystorów niż RSX? :lol:

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #170 dnia: Maja 22, 2005, 20:39:12 pm »
Wudi to jest dziwny człowiek, przyczepi się jak rzep do psiego ogona, i się nie odczepi - wałkuje temat na 1000000 sposobów, każda informacja to potwierdzenie jego tezy. Wudi, najlepiej to ty nic nie mów. Widzę, że na horyzoncie nowa lśniąca zabaweczka - PS3 - to się dziecko cieszy. :lol:

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: Maja 22, 2005, 20:44:27 pm »
Cytat: "McJohn"
Aaa, nie porównywałem kultowych gierek!. Porónywałem te, które są zbliżone jakościowo i GATUNKOWO!. FF to RPG? Tak. jRPG, bo jRPG, ale RPG. KOTOR to RPG? Tak. Jade Empire to RPG? TAK!.

nie chce być niemiły czo coś, ale IMO to głupie. :/ No bo tak możnaby porównać GT4 i Crash Nitro Cart :/... Ten sam gatunek. Jakościowo nie ma co porównywać, bo wtedy w grach przygodowych na PS2 możnaby porównać GTA:SA i Winnie The Pooh, który wygląda naprawdę ślicznie :D.

Alundra

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #172 dnia: Maja 22, 2005, 20:59:08 pm »

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #173 dnia: Maja 22, 2005, 21:00:51 pm »
Kto tego faceta uczył angielskiego? :lol:

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
« Odpowiedź #174 dnia: Maja 22, 2005, 22:07:30 pm »
Cytat: "TNW"
Cytat: "McJohn"
Aaa, nie porównywałem kultowych gierek!. Porónywałem te, które są zbliżone jakościowo i GATUNKOWO!. FF to RPG? Tak. jRPG, bo jRPG, ale RPG. KOTOR to RPG? Tak. Jade Empire to RPG? TAK!.

nie chce być niemiły czo coś, ale IMO to głupie. :/ No bo tak możnaby porównać GT4 i Crash Nitro Cart :/... Ten sam gatunek. Jakościowo nie ma co porównywać, bo wtedy w grach przygodowych na PS2 możnaby porównać GTA:SA i Winnie The Pooh, który wygląda naprawdę ślicznie :D.

Nie no, spoko, ale ja nie porownuję CNC do GT4, bo to nie ten rodzaj wyścigów. CNC można porównać choćby z Mario Kartami. A tutaj mamy dwóch pełnoprawnych przeciwników wagi superciężkiej - Forzę Motorsport i Gran Turismo 4.:)

A, że takie porównania są głupie, to się całkowicie zgadzam:). Ale jak widze, że ktoś pisze farmazony w rodzaju "Ps2 ma najlepsze gierki", to nie pozostaje nic innego jak rzucić suchymi faktami.   :twisted:
War, war never changes. Waiting for Fallout 3.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #175 dnia: Maja 23, 2005, 13:07:58 pm »
Cytat: "TNW"
To nie rozmowa o Kulcie (respect dla Kazika) tylko o PlayStation 3.

@Xellos - tak, mówię o wersji NTSC i 1 i 2. I nie zgadzam się, że ta gra jest kultowa. Za mały krąg odbiorców, za mało wyznawców :lol:.

@Wudi - GT - mniej, Tekken - jak najbardziej.

@_blancio - najbardziej podtrzymuje Twoją teorię.

Wie ktoś może czy SONY wyda PS3 jeszcze w tym roku? Czy są jakieś oficjalne informacje na ten temat?

star wars to nie kult?

Cytat: "Frank Jaeger"
Hahaha.. dla fanboji Sony te kilka lat technologicznego panowania Xboxa to coś strasznego.. do tej pory zgodnie twierdzili, że "grafika to nie wszystko", ale teraz wytaczają działa z napisami "Cell" i "Rsx" posługując się przy tym trylionami cyferek :lol: No, ale jak to zwykle czarodzieje z Sony czarowali, czarowali, rzucali określeniami "Xbox 1.5", itd.. no i niestety wygląda na to, że wszystko wzięło, co typowe dla tej firmy w łeb.. sad, but true.. z porównania, które jest na IGNie wynika, iż Cell jest owszem cholernie potężny, ale pod kątem zastosowania w szeroko pojętych multimediach, a grom ta jego rewolucyjność raczej nie służy.. ponieważ Wudi tak lubi wszelkie cyferki i tabelki to po przeczytaniu porównania na IGNie wie, że Xbox 360 jest mocniejszy od PS3 i że gry będą na nim ładniejsze, bardziej rozbudowane, itd.. prawda Wudi? Jako spec nie możesz przecież bagatelizować znaczenia takich tabelek..

I jeszcze jedno- to, że na razie dostępne dev-kity Xa 360 wykorzystują 1/3 mocy było wiadomo dzień po pokazie na MTV, czyli jeśli mnie pamięć nie myli to 13 maja, podczas gdy PS3 pokazano 17 maja.. no, ale Wudi nagiął obraz rzeczywistości tak, żeby pokazać, jaki to MS jest zły i kłamie..

A abstrachując od cyferek i tak wszystko zależy od tego, czy ktoś chce grać w Halo, PGR, NG, Forze, Fable, RSC, Lost Odyssey, czy może bardziej rajcucje go Killzone, DMC, Motorstorm, itd, itp..

dokładnie... najpierw to liczy sie dusza w ps2 a nie moc, a teraz liczy sie power w ps3 a nie dusza....

Player01

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Maja 23, 2005, 15:28:25 pm »
Dusza z PS2 zostanie przeniesiona do PS3. Moc wzmocni jej oddzialywanie.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Maja 23, 2005, 15:37:42 pm »
Cytat: "siudym"

star wars to nie kult?

Star Wars - tak, KOTOR - mniej... Zresztą już na ten temat pisałem ;).

Doman

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #178 dnia: Maja 23, 2005, 17:05:21 pm »
Haha, wspaniale sie czyta takie spory. Człowiek sobie wszystko obmysli, ma ukazane z każdej strony zagadnienia to i sobie opinię wyrobi. I jestem za tego rodzaju wymianą argumentów, byleby było to w stosownym do tego dziale!! 8) A prawda jak zwykle leży po srodku!! I pomimo ze na Ps3 czekam bardzej na X360 to musze przyznać, że bedzię na niego pare gierek w które bym chętnie zagrał, a pewnie nie będzie mi to tak jak w przypadku X Boxa dane (ta Polska sytuacja finansowa...) A jeśli porównywać cyferki to moim zdaniem przy tej generacji konsol się to już nie opłaci, wszystkie będą prezentowały podobny poziom graficzny, a różnice będą tak niezaczne jesli w ogole, ze nikt prócz recenzentów nie będzie na to zwracał uwagi (chyba ze laiki co to się chcą pochwalic kumplom "wyczapistą" grafą :P) Żekłem! :]
Ps3 : JAZDA JAZDA!!

Alundra

• Towarzysz
« Odpowiedź #179 dnia: Maja 23, 2005, 19:29:11 pm »
Studio Factor 5 będzie produkować gry tylko na konsolę PlayStation 3!
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=19811&PT=2

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #180 dnia: Maja 23, 2005, 19:36:10 pm »
Wg tych samych ludzi to Gamecube miał być najpotężniejszą konsolą. :lol:

Player01

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Maja 23, 2005, 20:34:43 pm »
Widac kogo kluje  :lol: .
RogueSquadron 2 zgarnal taka sama ocene jak HALO2 i Splinter Cell CT.
Aha, Xellos- wciaz czekam na te linki, mozesz do nich dorzucic link w ktorym Factor 5 mowi ze NGC jest najmocniejsza konsola.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #182 dnia: Maja 23, 2005, 20:49:41 pm »
Sam sobie przeszukuj miliony newsów z 2001.

RogueSquadron 2 zgarnal taka sama ocene jak HALO2 i Splinter Cell CT.

Gdzie? Bo na pewno nie na gameonly, a średnia na gamerankings też się trochę różni 8)

Player01

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: Maja 23, 2005, 21:08:36 pm »
Nie pamietam. Albo na GameSpot'cie albo na IGN'ie ma 9.4.
Obiecales mi te linki do oficjalnych informacji ATI i lub M$ na temat specyfikacji tego sprztu, wciaz czekam.

Enkidou

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #184 dnia: Maja 23, 2005, 21:59:21 pm »
Nie tylko Factor 5 zacznie tworzyć gry na wyłączność dla PS3. Będzie je robił również Hudson:
"Our creativity was stifled by the corporate hierarchy within Nintendo. We needed to find a development partner that sees technology the way we do, and the PS3 is the only machine capable of showing off our vision for the future. Sony has been very supportive in this transition. After seeing that Killzone demo, we knew our decision was correct", said a company representative.

Co do artykułu z IGN(który pojawił się nie tylko tam) to polecam się zapoznać z poniższym tekstem:
TUTAJ (jest to blog jednego z pracowników Microsoftu jakby ktoś chciał wiedzieć)

Player01

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: Maja 23, 2005, 23:02:27 pm »
:lol: Ciekawy jestem skad wzieli PS3 do testow.
Aha i co pokazuje ta tabelka:http://storage.msn.com/x1pvBU1PsFlF-kZs2N2qnCYVWs5_3mzRiGGZItkMIC6V57ndhvIAUcmNeWVVK7D0vCO03Mt9mn9553QIbBBV9hUjwltTdLTa_tQeTsb7PtSimFnzQtG9GaMtH8kDTQtin-2 :?:
Pozostaje nam czekac do premier obu konsol.

Frank Jaeger

• Towarzysz
« Odpowiedź #186 dnia: Maja 24, 2005, 14:51:18 pm »
Odnośnie Factor 5- ludzie, wy im wierzycie? Factor 5 zachowuje się, jak chorągiewka na wietrze.. w którą strone aktualnie wieje, tam jest Factor 5.. jak już wspomniał Xelloss swego czasu Factor 5 po tym, jak podpisał z Nintendo umowe na wyłączność w erze NGC wychwalał NGC pod niebiosa i twierdził nawet, że to najmocniejsza konsola.. ale to nie koniec.. rok temu Factor 5 był jednym z supporterów architektury XNA, a Xenon był wtedy wg Factor 5 konsolą, który miała dzięki XNA wprowadzić gry w nową ere i zmieść dzięki XNA konkurencje z powierzchni ziemii.. no, a teraz Factor 5 jest z Sony i wg tej firmy teraz to PS3 jest najmocniejszą konsolą.. uważacie, że są wiarygodni.. bo dla mnie są wiarygodni, jak Snake z gry.wp.pl.. a gier tylko na PS3 nie robią z dobrej woli.. te czasy się skończyły się wraz z końcem ery Psxa.. dostali przelew to robią gry tylko na PS3 i chwalą Sony.. ta firma była już i z Nintendo i z Microsoftem, a teraz jest z Sony.. i zawsze to maszyna firmy z którą F5 aktualnie współpracuje to potwór :lol:

Wudi- i co z tego, że Roque Squadron II dostał taką samą ocene na Gamespocie, jak Halo 2? To niby znaczy, ze RSII może równać się Halo 2? Nie rozśmieszaj mnie.. na tym właśnie Gamespocie taki Freedom Fighters od EA dostał ponad 9, a Jade Empire i wiele innych hitów poniżej 9 :lol:

Cytat: "Enkidou"
Co do artykułu z IGN(który pojawił się nie tylko tam) to polecam się zapoznać z poniższym tekstem:
TUTAJ (jest to blog jednego z pracowników Microsoftu jakby ktoś chciał wiedzieć)

Na prawde myślisz, że to blog pracownika MSu? :lol: Bo taki blog może założyć każdy i może to być równie dobrze blog pracownika Sony, albo jakiegoś fanboja Sony :lol: A w ogóle to zanim coś takiego światu pokażesz to mógłbyś przeczytać, co napisał autor tego bloga w komentarzu do swojego posta.. napisał, że nie ma związku z Xboxem, że jego tabelki są totalnie niedokładne i, że Major Nelson może mieć racje :lol::lol::lol:

My charts are completely inaccurate and just a rough shot in the dark guess. I don't work for Xbox, so I don't know what is the deal.

However, I think the Xbox 360 will be a better machine overall, and I think it will have better graphics in games. Plus in terms of a platform for development, better general usage CPU power plus XNA and other tools will really show in the quality of the games. It is exciting time though, so I look forward to waiting and seeing.

Te wyżej to 2 komentarze autora blogu do zamieszczonych wykresów.. jak widaćw jednym stwierdza, że X360 będzie poteżniejszy..

Player01

• Gość
« Odpowiedź #187 dnia: Maja 24, 2005, 15:06:56 pm »
Jak widac w twoich cytatach gosciu nic nie wie o sprzecie (i sam o tym mowi), ale wie ze bedzie lepszy.

Ryo-San

• Towarzysz
« Odpowiedź #188 dnia: Maja 24, 2005, 15:07:04 pm »
Cytat: "Player01"

Obiecales mi te linki do oficjalnych informacji ATI i lub M$ na temat specyfikacji tego sprztu, wciaz czekam.

chodz Ci o GPU?
PS3 - 24 potoki
Xbox 360 - 48 potkow
ilosc tranzystorow:
PS3 -330 mln
Xbox 360 - 332 mln

Pamiec:
PS3 - 256
Xbox 360 - 512 dzielonej z Ramem plus 10 mb EDRAM'u zasuwajacego z kosmiczna predkoscią 256 GB/s

na ATI nie ma bata drogi kolego..

Frank Jaeger

• Towarzysz
« Odpowiedź #189 dnia: Maja 24, 2005, 15:10:25 pm »
Cytat: "Player01"
Jak widac w twoich cytatach gosciu nic nie wie o sprzecie (i sam o tym mowi), ale wie ze bedzie lepszy.

No i właśnie dlatego powinniśmy ten jego blog olać ciepłym moczem..

Cytat: "Ryo-San"

chodz Ci o GPU?
PS3 - 24 potoki
Xbox 360 - 48 potkow
ilosc tranzystorow:
PS3 -330 mln
Xbox 360 - 332 mln

Pamiec:
PS3 - 256
Xbox 360 - 512 dzielonej z Ramem plus 10 mb EDRAM'u zasuwajacego z kosmiczna predkoscią 256 GB/s

na ATI nie ma bata drogi kolego..

Tak.. na dodatek te potoki w GPU Xa są w jakimś tam aspekcie lepsze.. anyway, jak widać graficznie gry na X360 będą ładniejsze niż te na PS3.. pytanie tylko, czy tak na prawde to o to nam chodzi? No właśnie, więc na kłócmy się..

Player01

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: Maja 24, 2005, 15:13:22 pm »
Link. To wszystko o co prosze, o link do oficjalnych informacji.
I ewentualnie o douczenie sie, bo:
a) nie wiemy ile potokow ma RSX
b) w PS3 zostal zastosowany system dzieki ktoremu nie ma "marnujacej sie" pamieci, oznacza to ze dane graficzne moga byc wrzucane do pamieci glownej i na odwrot.
c) RSX bedzie zbudowany z 300 mln tranzystorow.
Nawet mi nie chodzi o te liczby, nie chce sie o nie klocic
Po prostu uwazam ze jesli sie postuje informacje to trzeba podac jakies oficjalne zrodlo.

Edit: poprawioe dane :D, special thanks goes to xellos.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #191 dnia: Maja 24, 2005, 16:11:39 pm »
c) RSX bedzie zbudowany z 300 tranzystorow.
w latach 60' były większe układy scalone:D

aliusz

• Towarzysz
« Odpowiedź #192 dnia: Maja 26, 2005, 23:59:56 pm »
Jak widać na forum o ps3 zawsze największy ferment robią żałośni fanboye M$. Śmieszni są Ci którzy nadal liczą , że x360 okaże się lepszy lub zbliżony technicznie do ps3 gdyż:

1) ps3 będzie rok pózniej w sprzedaży po x360 - co gwarantuje mu nowszą i wydajniejszą technologie - sorry dudes, takie są prawa tego rynku ( tak było z SNES - MegaDrive, Saturn - PSX, PS2 - Xbox)

2) jeśli mówimy o chipsetach graficznych, to faktycznie ATI były najlepsze na rynku (seria 9700 i 9800) w chwili gdy M$ dobierał sobie partnerów do projektu xenon. W tej chwili niestety rządzą już geforce serii 6XXX i to we wszystkich przedziałach cenowych na rynku kart pc ( do 500 pln, do 800 pln i powyżej 1200 pln). Dobrze to rokuje w stosunku do mocy RSXa w porównaniu z ATI Xboxa.

3)specyfikacja ps3 jeszcze nie jest ostateczna, a zmiany jakie mogą nastąpić mogą być tylko na lepsze (nie zdziwi mnie Cell 4Ghz w ostatecznej wersji, choć i ten obecny jest kapitalny), zaś na x360 klamka zapadła - będzie taki spec jak pokazano - i tak według mnie b. dobry.

4)współpraca Sony z nVidia i IBM gwarantuje, że nie powtórzy się ftopa z cienkimi devkitami i lipnym oprogramowaniem RSXa (w ps2 Kutaragi wpakował bezużyteczne "krzywe Beizera", a zapomniał o takich "szczególikach" jak kompresja tekstur czy bump-mapping). W tym momencie nie będziemy musieli już czekać ponad 2 lata ( tak jak przy ps2) na tytuły czerpiące garściami z nowej technologii.

Jaka by nie była nowa konsola Sony, pewne jest jedno, gry na nią będą prezentować lepszy poziom grafiki od x360 już przy starcie systemu, by po okresie roku, półtora zdeklasować starszy sprzęt M$ (choć wtedy pewnie Bill znów urządzi jakiś pokaz :) tym razem może w telewizji trwam? :wink: )[/code]
"Sprzedamy miliard konsol xbox360" J. Allard E3 2005

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #193 dnia: Maja 27, 2005, 09:22:09 am »
Aliusz - wszystko fajnie, z tymże:
1)PS3 równie dobrze może wyjść w pierwszym kwartale '06
2)Saturn nie był gorszy od PSX - miał tylko bardziej pokręconą architekturę i był trudniejszy w programowaniu (chip 3D wrzucono w ostatniej chwili)
Mocą PS3 pewnie będzie mocniejszy, ale niedużo raczej (zwłaszcza jesli wyjdzie w pierwszym półroczu '06) i wszystko się raczej okaże na polu gier.

aliusz

• Towarzysz
« Odpowiedź #194 dnia: Maja 27, 2005, 10:06:55 am »
do xellos

ad 2 widzę, że Pan chyba słabo zna się na technikaliach - Saturn nie był dużo słabszy od psx? Mistrzowie z Segi zrobili zwykłą konsolę do 2d, która ni jak się miała do wizji Kutaragiego (gość wymyslił sobie chip graficzny tej konsoli 3 lata przed jej produkcją - idealnie przewidział rozwój technologi mikroprocesorów - a wszyscy z niego polewali,
że nie da się upchnąć tylu tranzystorów na chipie do zastosowań
masowych). Skutkiem tego spanikowana Sega dorzuciła do swojej konsoli
drugi - taki sam procek główny i opracowała algorytmy generowania grafiki 3d. Mało to jednak dało gdyż każdy z chipów w konsoli Segi miał wydajność 25 MIPS, zaś układ PSXa 100 MIPS. A różnica ta była wiodoczna non stop ( tylko sama Sega błysnełą kilkoma grami).

Oczywiście nie jestem tak głupi, żeby twierdzić, iż M$ zachowa się jak Sega przed laty i wypuści przestarzałą maszynę w stosunku do ps3.
Ich nowy sprzęt i tak oceniam obecnie na 5-, wnisokując ze specyfikacji.

ad 1. X360 jest już ukończonym kawałkiem sprzętu (połowa maja). Czemu nie ma się co dziwić , chłopaki chcą uderzyć z grubej rury na wszystkie rynki z kilkoma milionami konsol - potrzeba kilku miesięcy na produkcje takiej ilości. Zaś PS3? W praktyce nic nie jest pewne: wstępna specyfikacja, wstepny design, wizje przyszłych gier. Przed nimi jeszcze długa droga, w której wcale się nie będą śpieszyli - własnie spijają śmietankę ze sprzedaży softu na PS2. Pewne jest , że szybkość startu PS3 będzie zależała od powodzenia lub niepowodzenia rynkowego x360. Osobiście na zakup sprzętu nastawiam się na zimę 2006. Do tego czasu mam co katować na PS2.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #195 dnia: Maja 27, 2005, 11:10:28 am »
@ Aliusz:

1. Wstępna specyfikacja, wstępny design - czy ty wiesz o czym mówisz? Tego nie zmienia się w tydzień. Jeśli chcą to wypuścić na początku 2006, to specyfikacja jest już w 95% dopięta. Teraz to myslą jak przeprowadzić promocję, hardware to pewnie skończyli montować pół roku temu.

2. Sega Saturn nie był słabszy od PSXa. Wiesz co to za gra Nights? Nie? To sobie popatrz na to, a potem na gry na PSXa. :lol:

Jednego Wudiego jeszcze zniosę, ale dwóch gadających głupoty - już niebardzo.

I żeby nie było, że jestem fanboy M$ - ja poprostu nie wypowiadam ostatecznych decyzji o czymś, co na oczy nie widziałem. Może rzeczywiście PS3 będzie mocniejsze od X360. Ale niech mi to pokażą na gameplay'u z prawdziwej konsoli, nie ze stacji roboczej PC.

Jaka by nie była nowa konsola Sony, pewne jest jedno, gry na nią będą prezentować lepszy poziom grafiki od x360 już przy starcie systemu

Widzę, że podobnie jak Wudi lubisz aby się świeciło. :D

aliusz

• Towarzysz
« Odpowiedź #196 dnia: Maja 27, 2005, 12:05:00 pm »
do Castor Crieg

ad2 Tak, "Nights in to dreams" - fajna gra, pierwsza na Saturna w której zastosowano kilka jednoczesnych źródeł światła- na psx takie rzeczy to była norma. Teraz porównaj sobie to z Soul Reaver (jeśli już wyciągasz gry TPP)- widzisz róznicę w wielkości leveli, rozdzielczości, jakości tekstur, ilości loadingów - ale pewnie nie widzisz...

ad1 jak mają pokazać Ci gameplay z konsoli , a nie ze stacji roboczej, skoro ta pierwsza nie istnieje (jedynie na papierze)? Nie jest więc tak pieknie, że sprzęt jest już prawie gotowy. Tak się nie robi w tej branży. Gotowy projekt od razu wdrażany jest do produkcji, a nie czeka sobie rok na półce na premierę żeby zdążył się "podstarzeć".

I żeby nie było, że jestem fanboy M$ - ja poprostu nie wypowiadam ostatecznych decyzji o czymś, co na oczy nie widziałem. Może rzeczywiście PS3 będzie mocniejsze od X360

To pieknie, zauważyłem , że u niektórych występują spore problemy z wyciąganiem własnych wniosków i spostrzeżeń. Za to powszechna u takich osób jest gorliwość  w krytykowaniu ludzi dzielących się własnymi przemysleniami. W końcu to głupcy, w przeciwieństwie do inteligentów potrafiących tylko podawać linki do obcych wypowiedzi i rzucać teksty typu: "a Epic twierdzi, że dema są prerenderowane". Całe szczęście, że "nie wypowiadasz ostatecznych decyzji" :D  W tym momencie dziękuje - zostane po stronie jak to napisałeś "gadających głupoty".

A co do ostatniego twojego zdania to chyba czas się już pogodzić, że tak bedzie, przełknij tą gorzką tabletkę po męsku - fanboyu M$.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #197 dnia: Maja 27, 2005, 12:32:09 pm »
Cytat: "aliusz"
A co do ostatniego twojego zdania to chyba czas się już pogodzić, że tak bedzie, przełknij tą gorzką tabletkę po męsku - fanboyu M$.

No i mówić takiemu... Ludzie, skąd wy tacy fani grafiki? To że lubicie duże i świecące, nie znaczy, że inni też tego chcą. Mam PS2 i X-a, na PS2 mam o wiele więcej gier, więc termin fanboy M$ do mnie niezbyt pasuje. Ty i Wudi macie chyba jakieś problemy z poczuciem własnej wartości, że musicie każdego do swojego poglądu przekonać.

jak mają pokazać Ci gameplay z konsoli , a nie ze stacji roboczej, skoro ta pierwsza nie istnieje (jedynie na papierze)?

Odkręcając argument - jak w taki razie możesz wypowiadać się, że PS3 będzie mieć lepszą grafikę, skoro konsoli nie widziałeś w akcji? :lol:

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #198 dnia: Maja 27, 2005, 13:58:55 pm »
rejestracja na forum w celu uswiadomienia wszystkim, ze PS3 bedzie silniejsze od X360 ? ech, juz nic mnie nie zdziwi  :roll:

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #199 dnia: Maja 27, 2005, 14:50:15 pm »
ja sie zastanawiam gdzie sony ma fabryke takich ludzi :wink:  :wink:  :wink: