Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074720 razy)

Niter

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #240 dnia: Czerwca 02, 2005, 19:52:52 pm »
Cytat: "JoJo"
Microsoft we wszystkim jest lepszy od Sony ludzie pracujący tam to geniusze a nie takie buraki ze wsi jak w Sony. Dobra skończmy z żartami , "Sony wymaga" może chodzi o to żeby już nie wychodziło tyle syfu na nową konsole. Na ps2 zajebiście dużoo gier, ale sporo gier nie było nawet średniakami  :roll:
a czy ci chodzi tylko o grafike?Czy tez o rajcownosc z gry :? Dla mnie grafa jest malo wazna.Byle by byla rajcowna i pomyslowa, fakt, masz racje ze niektore gry na PS2 nie sa dobre grafiką ale moga byc dobre w rajcownosci. :wink:  :wink:  :wink:

Player01

• Gość
« Odpowiedź #241 dnia: Czerwca 02, 2005, 20:38:38 pm »
To byla ironia, jak w soku.
Jestem pewny ze na PS3 wiecej osob bedzie gralo online niz na X360, juz teraz wiecej osob gra online na PS2 niz na XBox'ie.
Na dodatek SONY Online chce nam doreczyc "zyjacy" swiat w grach online, ktory nie bedzie praktycznie obciazal naszego lacza. Bedziemy mogli podlewac roslinki, zasadzic drzewko i ogladac jak rosnie, kupic pieska, wytresowac go, wychowywac az do doroslosci- brzmi swietnie.

lesiu

• Towarzysz
« Odpowiedź #242 dnia: Czerwca 02, 2005, 20:41:02 pm »
LoL wudi łubi dubi a ja myślałem że takie coś jest tylko dla porąbanych japońców ...

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #243 dnia: Czerwca 02, 2005, 20:44:59 pm »
Jestem pewny ze na PS3 wiecej osob bedzie gralo online niz na X360, juz teraz wiecej osob gra online na PS2 niz na XBox'ie.

acha...
ja juz zdemaskowalem Wudiego - to calkiem normalny, inteligentny chlop, a na forum udaje zakompleksionego, idiotycznego nastolatka ;) Wudi, gratuluje. Nabrales nas wszystkich  8)

Player01

• Gość
« Odpowiedź #244 dnia: Czerwca 02, 2005, 20:49:17 pm »
:shock: no, no myslalem ze sie nie skapniecie.... 8)
Ale to co napisalem jest prawdziwe, wystarczy obejrzec naswietlana przeze mnie w prawie kazdym poscie prezentacje PS3 na E3.

Frank Jaeger

• Towarzysz
« Odpowiedź #245 dnia: Czerwca 03, 2005, 00:19:20 am »
Cytat: "Player01"
Na dodatek SONY Online chce nam doreczyc "zyjacy" swiat w grach online, ktory nie bedzie praktycznie obciazal naszego lacza. Bedziemy mogli podlewac roslinki, zasadzic drzewko i ogladac jak rosnie, kupic pieska, wytresowac go, wychowywac az do doroslosci- brzmi swietnie.

Za-kur**-jebiście.. tylko ch** z tym, jak nie możesz na bierząco gadać przez hs, nie wszystkie hsy współpracują z wszystkimi grami.. a cała usługa to po prostu gówno w porównaniu do XBL.. to tak, jakby porównywać możliwości N64 i Xboxa.. a pie***lenie o żyjącym świecie? Nawet nie skomentuje..

mdwoods

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #246 dnia: Czerwca 03, 2005, 08:25:54 am »

Wudi czy ty wogóle wychodzisz z domu- bo tam jest prawdziwy żyjący świat.
Można tam sobie podlać kwiatki i drzewka, wyjśc na spacer z pieskiem i takie tam.
A tak na poważnie na jaką cholere mi coś takiego. Ja rozumiem granie po sieci , komunikacja między graczami, dodatki do gier,- ale "żyjący świat" to jest naprawdę tylko dla japońców- bo oni tam nie mają już wolnego miejsca na nic - bo mała ta ich wyspa , a ich coraz więcej- i widac nie mają drzewek i takich tam roślinek i muszą uciekać w wirtualną rzeczywistość.
Swoją drogą to szkoda mi się zrobiło tych Japończyków.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #247 dnia: Czerwca 03, 2005, 14:49:39 pm »
Lasy to 60%(!) powierzchni Japonii. Inna sprawa że są one zaniedbane i opuszczone.

Player01

• Gość
« Odpowiedź #248 dnia: Czerwca 03, 2005, 15:22:04 pm »
Nie do konca mi chodzilo o to.
Chodzi o to ze swiat moze byc w pelni zniszczalny i odnawialny.
Goni cie dinozaur przez las to zachaczajac o drzewa lamie je, przechodzac przez dzungle mozesz scianac chaszcze maczeta.
Interaktywnosc swiata jest jak najbardziej fajna rzecza.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #249 dnia: Czerwca 03, 2005, 21:35:05 pm »
ROFTL, jak Wudi pisze o Nintendogs (ROFTL, LOL, jaka chała, tylko Nintendo moigło takie g wydać) to dobrego słowa nie powie, a jak wychodzi to na PS3, to cudo, wytresować pieska, op jejku, niesamowite, zupełna nowość, to hit.
N/C.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #250 dnia: Czerwca 03, 2005, 21:59:14 pm »
Nie do konca mi chodzilo o to.
Chodzi o to ze swiat moze byc w pelni zniszczalny i odnawialny.
Goni cie dinozaur przez las to zachaczajac o drzewa lamie je, przechodzac przez dzungle mozesz scianac chaszcze maczeta.
Interaktywnosc swiata jest jak najbardziej fajna rzecza.

acha...
fajnie.
Oczywiscie, bedzie to "only for PS3", bo na innych konsolach cos takiego nie moze miec miejsca...

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #251 dnia: Czerwca 04, 2005, 08:15:00 am »
Cytat: "xelloss"
Lasy to 60%(!) powierzchni Japonii. Inna sprawa że są one zaniedbane i opuszczone.

Lepsze zaniedbane i opuszczone, niż wycięte... :/. To tak na marginesie...
W "Ostatniej chwili" Dezertera jest: "Jestem jakiś ponury symbol, że człowiek rozumny, właśnie z drzewa a nie z plastiku, produkuje trumny". To smutne, ale nie wiem po co to napisałem :)

A co do tematu i interaktywności, to bankowo X i Revo nie będzie w tej materi odstawał. Pewnie zrobią Havoca 9 i już będzie fizyka wszystkiego :D.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #252 dnia: Czerwca 04, 2005, 15:43:36 pm »

no tak.. przeciez od dawna wiadomo ze ONLINE na ps2 jest lepszy i wiecej ludzi gra niż na Xbox LIVE.... :shock:  czy ty sie sie dobrze czyjesz??? :shock:  :?  chyba nie....

tak samo bedzie super online jak na ps2 :roll: .... A sony moze sobie obiecywac. Xbox ma juz zaplecze w postaci BARDZO ROZPOWSZECHNIONEGO, doskonałego i popularnego LIVE na xboxie, wiec xbox360 bedzie zwyczajnie kontynuował (dodatkowo ulepszoną)doskonałą rozrywkę LIVE.

najpierw pomyśl zanim napiszesz takie głupoty. :?
szmery-bajery-obiecywanki :D .... kolejne od sony

Player01

• Gość
« Odpowiedź #253 dnia: Czerwca 04, 2005, 15:58:50 pm »
To ze wiecej osob gra online na PS2 jest faktem, to nie moja wina.
PS2 nie bylo stworzone z mysla o laczeniu sie niebezposrednim.
Natomiast PS3 juz jest i jestem pewny ze SONY dostarczy uslugi najwyzszej jakosci. Stoja serwery everquesta i jakos calkiem dobrze im idzie.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #254 dnia: Czerwca 04, 2005, 16:09:31 pm »
Wiesz Wudi, ale de facto to Xbox Live! jest pełnoprawnym systemem online. SONY ma kiepsko wszystko zorganizowane w materii Online, a na PS2 gra więcej ludzi dlatego, że PS2jek jest więcej. W sumie wyprodukowano 90 mln. To chyba o czymś świadczy. Wątpie, że Xboxów jest chociaż 1/4 tych 90 mln. Jeżeli miałbym grać online to tylko po Live.

Player01

• Gość
« Odpowiedź #255 dnia: Czerwca 04, 2005, 16:15:35 pm »
Masz racje.
PS2 nie ma wogole zorganizowanego trybu online. To czy jest, czy go nie bedzie i to jak bedzie wygladal zalezy od developera.
XBox ma XBL, serwis poswiecony graniu online.
SONY Online posiada serwery i naprawde swietnie zorganizowany serwis online, jednak PS2 nie byla stworzona z mysla o tym.
Jesli ktos pisze ze online w PS3 bedzie beznadziejny, bo online w PS2 jest beznadziejny to go musi ostro glowa bolec.
PS3 jest tworzony z mysla o online, dlatego najprawdopodobniej SONY dostarczy w konsoli software odpowiedzialny za to wszystko i zrobi to na naprawde wysokim poziomie, najprawdopodobniej bezplatnie.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #256 dnia: Czerwca 04, 2005, 17:05:33 pm »

Jesli ktos pisze ze online w PS3 bedzie beznadziejny, bo online w PS2 jest beznadziejny to go musi ostro glowa bolec.
PS3 jest tworzony z mysla o online, dlatego najprawdopodobniej SONY dostarczy w konsoli software odpowiedzialny za to wszystko i zrobi to na naprawde wysokim poziomie, najprawdopodobniej bezplatnie.

a ty masz taką pewność? przeciez na razie nic nie wiadomo jak bedzie naprawdę. Jesteś prorokiem? pewnie masz w nocy wizje i widzisz ze bedzie tak jak ty piszesz teraz... :roll:

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #257 dnia: Czerwca 04, 2005, 17:17:06 pm »
Akurat SONY już dawno powiedziało (M$ zresztą też) że era next-genów to era PRAWDZIWEGO Online'u. Nawet nintendo potwierdziło swoje zamiary w materii rozgrywki sieciowej, więc...

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #258 dnia: Czerwca 04, 2005, 17:20:34 pm »
jest zapowiedziane, ale chodzi o to czy ma pewnosc ze odniesie sukces?
A moze gracz powie "wybieram X.LIVE"..

Player01

• Gość
« Odpowiedź #259 dnia: Czerwca 04, 2005, 17:21:02 pm »
Siudym, jestem tego pewny poniewaz wiem ze to nie poziom online w SONY stoi na niskim poziomie, tylko poziom online w PS2.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #260 dnia: Czerwca 04, 2005, 17:22:44 pm »
Siudym, jestem tego pewny poniewaz wiem ze to nie poziom online w SONY stoi na niskim poziomie, tylko poziom online w PS2.

czyli PS2 to nie SONY ??? :shock:

ale tekst!! :shock:  :roll: PRZEMYŚL JESZCZE CO NAPISAŁES!! :shock:  :D

Player01

• Gość
« Odpowiedź #261 dnia: Czerwca 04, 2005, 17:30:31 pm »
To ty to przemysl.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #262 dnia: Czerwca 04, 2005, 17:58:46 pm »
no tak... przeciez sony ma jeszcze inna (poza ps2/psp) konsolę gdzie online jest na wysokim poziomie. :shock:

pewnie na psone....

skoro sony ma TERAZ taki wysoki poziom online  a nie potrafi tego wykorzystac w ps2, to w ps3 tez nie bedzie potrafiło...

:shock:

wszystkiego jestes w 100% pewnien, tak jakbyś był nie wiem jakim wizjonerem (zagładę xbox360 tez juz przewidziałeś) :shock:  :?

Player01

• Gość
« Odpowiedź #263 dnia: Czerwca 04, 2005, 18:12:10 pm »
Powiedz mi lepiej gdzie u ciebie powinienem doszukiwac sie racjonalnego myslenia i czytania ze zrozumieniem?
Moze sprobujmy tak: SONY produkuje PS2 niah? SONY produkuje tez telewizory niah?  SONY jest firma specjalizujaca sie w elektronice niah?
I produkuje nie tylko konsole niah? Jednym z oddzialow SONY jest SONY Online niah? SONY Online zajmuje sie internetem, grami online i tym podobnymi rzeczami niah? Teraz tak SONY Online =/= PS2 niah?
Bo SONY PS2= dom, granie z kumplami =/= online niah?
A teraz SONY i SONY Online PS3=granie z kumplami=granie online niah?
Czyli w jezyku dla innych: SONY ma oddzial SONY Online ktory zajmuje sie rozrywka internetowa i technologiami wykorzystywanymi do transferowania plikow itp. . Ich technologie sa wykorzystywane nie tylko w konsolach, ale rowniez w komputerach, telefonach komputerowych i grillach. SONY tworzac PS2 nie sadzilo ze konsola potrzebuje trybu online, mysleli ze od tego sa komputery (mowi ci cos nazwa Everquest?). Teraz gdy zauwazyli ze online jednak jest potrzebny i ze dogorywaja na tym polu, postanowili skopac M$ i sprawic by PS3 byla zwiazana z internetem. Z racji tego ze SONY Online naprawde sie zna na rzeczy mozna byc pewnym ze dostarcza oni swietny serwis.
Musisz sie z tym oswoic: PS3 skopie X360 w kazdym jednym aspekcie (chyba ze jest aspekt gorszy sprzet or smfg). Kupie konsole Bill'a, ale tylko jako placebo.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #264 dnia: Czerwca 04, 2005, 18:20:00 pm »
to gdzie ten super online na ps2 niah?
w koncu to ps2 tez jest sony niah?

co mnie interesuje sony online - skoro nie potrafią dobrze online na ps2 zrobic

moze ps3 bedzie o 10% mocniejsze od x360, ale nie gadaj głupot o online... nigdy nie bedą mieli poziomu X.LIVE...niah....

tak samo killzone....podniecasz sie jak nikt, a wyjdzie halo3 i bedzie jak bedzie (jak było z kz1 i h2...)

tak samo online
NIAH... :roll:

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #265 dnia: Czerwca 04, 2005, 18:21:55 pm »
siudym, nie zwracaj uwagi na Wudiego, n woli kierowac się screenami i własną racją niż nawet opiniami osób które grały.
Przed chwilą zacząłem oglądać konferencje Sony i powiem szczerze - czegoś tak nudnego dawno nie widziałem. Wyszedł jakiś gościu i zaczął walić smuty jakie to PS3 wspaniałe, jakie to super TFlopy, jaki super jest Cell, następnie wynajęty z IBM`u facet powiedział jaki Cell to ich wielkie osiągnięcie, jakie to tamto, następnie powiedział że PS3 będzie miał wsteczną kompatybilność (prawde mówiac w porównaniu do konferencji Nintendo dostało to prawie zerowe przyjęcie, moze to dlatego że Sony karze za 11 letnie gry płacić, a Nintendo daje je za darmo :P?) i potem już zasnąłem i wyłączyłem okno gdy zaczął gadac o jakichś przerzucanych punktach :/

Player01

• Gość
« Odpowiedź #266 dnia: Czerwca 04, 2005, 18:25:35 pm »
Chcialo by sie zacytowac piosenke Daftpunk'u ("Łan mor tajm").
PS2 nie bylo tworzone z mysla o online.
Guerilla nie miala sprzetu zeby zrobic swietnego FPP. Killzone jest swietna strzelanka ale widac ze grafika ubolewa, AI to dowcip a fizyka przypomina ta z tetrisa. Teraz gdy maja w lapkach najlepszy sprzet z mozliwych moga zrobic prawdziwego potwora. Co prawda nie mozna za nich reczyc ale mysle ze sa duze szanse.
W sumie to nie ma o czym dyskutowac. Nowa dyskusja zacznie sie po TGS, po ktorych watpie zeby ktos jeszcze sie spieszyl z kupnem X360.
cassiu- rozumiem ze po 15 minutach prezentacji wybila godzina 21?
Dokladnie w 30 minucie i 28 sekundzie zaczyna sie prezentacja potegi.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #267 dnia: Czerwca 04, 2005, 18:28:12 pm »
a wyjdzie HALO3 i w Killzone bedzie jedynie ciekawostką....

koncze, bo zreszta juz nudne są twoje teksty.... :shock:

co do killzone1 - zabrakło im mocy na lepsze AI i fizykę? a przeciez za fizyke odpowiada procesor...a EE ma moc P4 3000Mhz? tyle mocy mieli do wykorzystania podczas tworzenia killzone, tyle mocy.... :roll:

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #268 dnia: Czerwca 04, 2005, 18:32:06 pm »
jak wyjdzie Halo 3 to wyjdzie PS3 i Xbox 360 będzie jedynie ciekawostką

:P

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #269 dnia: Czerwca 04, 2005, 18:34:12 pm »
Cytat: "lupinator"
jak wyjdzie Halo 3 to wyjdzie PS3 i Xbox 360 będzie jedynie ciekawostką

:P

Jak wyjdzie Revolution to PS3 będzie cikawostką.
Można się sprzeczać tak bez końca :P

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #270 dnia: Czerwca 04, 2005, 20:03:08 pm »
Wudi jezeli PS3 bedzie mialo 80% rynku to nie wiem czy bedzie sie z czego cieszyc.....wiesz co to monopol????

Duch

• Towarzysz
« Odpowiedź #271 dnia: Czerwca 04, 2005, 21:14:43 pm »
PS3 napewno nie bedzie miało 80% rynku.Zainteresowanie innymi konsolami(X360 i REVO)jest zbyt duze zeby PS3 sprzedawało sie,az tak dobrze!!Ale pozyjemy,zobaczymy :twisted:

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #272 dnia: Czerwca 04, 2005, 22:56:32 pm »
moim zdaniem PS3 nie zgarnie wiecej rynku niz 50%

Player01

• Gość
« Odpowiedź #273 dnia: Czerwca 05, 2005, 00:59:03 am »
Podzial bedzie nastepujacy (o ile Revo nie bedzie kosmosem totalnym):
PS3: 68% , X360: 16%, Revo: 16 %.
Mozecie mi wierzyc jestem wrozka i na dodatek potrafie robic jajecznice.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #274 dnia: Czerwca 05, 2005, 12:06:30 pm »
Nie licząc tego że amerykanie wolą iXa czy-sześć-zero od PeeS Tójki :P

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #275 dnia: Czerwca 05, 2005, 12:40:53 pm »
Ja myślę że PS3 będzie miało 60%, Revo 25% a Xbox 15%

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #276 dnia: Czerwca 05, 2005, 13:20:01 pm »
Narazie z sondaży wynika że revo weźmie Japonię, PS3 Europę a X Amerykę, ale jeszcze wszystko może się zmienić. A i tak uważam że X wygra w Ameryce (można to chociażby zobaczyć po ostatnich wynikach gier, powoli X zdobywa przewagę na PS`em)

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #277 dnia: Czerwca 05, 2005, 13:45:59 pm »
"revo weźmie Japonię"

Oj czyżby napewno?

" PS`em"

Czy to miało zabrzmieć tak jak "psem"?

Edit: Na cytaty mi się czasu nie chciało marnować :P

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #278 dnia: Czerwca 05, 2005, 14:30:42 pm »
Nie, jakbyś nie zauważył prawie zawsze piszę "PS`em", bądź "PeeSem" :P
Tak samo jak piszę iX czy-sześć-zero, zamiast X360 :P

Player01

• Gość
« Odpowiedź #279 dnia: Czerwca 05, 2005, 17:41:48 pm »
PS2 ciagle sie sprzedaje w stanach lepiej od XBox'a.
A w sondazach wygrywa PS3 (sondaz CNN).
Nie wiem jakim dzialaniem podzieliles rynek swiatowy na X360, PS3 i Revo ale troche ci nie poszlo.
X360 bedzie rzadzil wszedzie.... przed premiera pozostalych konsol.