Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074732 razy)

aliusz

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #200 dnia: Maja 27, 2005, 15:47:48 pm »
Dziękuje za tak liczny odzew:) Pierwszą moją wypowiedź (o przewadze technicznej ps3 nad x360 ) napisałem celowo, aby sprawdzić czy wywoła ona jakąkolwiek dyskusję. Celowo dałem parę kontrowersyjnych tekstów, lecz wrzucając je na forum o ps3 nie przewidywałem takiej reakcji. Ludzie skąd w was taki brak tolerancji? Jak powiedział Andrzej Lepper: „uderz w stół a nożyce się otworzą”:) Nikt nie chciał ze mną dyskutować a czasami nawet argumentować na swoją stronę (praktycznie tylko Castor miał coś do powiedzenia). Za to prowokacje działają tutaj jak żyleta:) Nie ma co forum jak cholera, więcej luzu!  To tymczasem, „pogadamy” jeszcze sobie kiedyś, może po starcie xboxa360 zorganizuję jakąś prowokacje z drugiej strony barykad:)  
PS: ten koleś zarejestrował się na forum po to by sprawdzić czy można z kimś podyskutować, czy tylko poprzepychać się i poobrzucać się miechem i się zdziwił:(
"Sprzedamy miliard konsol xbox360" J. Allard E3 2005

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #201 dnia: Maja 27, 2005, 16:21:45 pm »
huh :?

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #202 dnia: Maja 27, 2005, 16:33:24 pm »
Cytat: "siudym"
huh :?

Ta wypowiedź poraziła głębią intelektualną. Może jeszcze jakieś mądrości? :evil:

Wracając do sprawy - sorry, że jesteśmy drażliwi, ale nie ma to nic wspólnego z "gnojeniem" mających inne pogląday. Pisanie w dziale PS3 to jedno, ale nie upoważnia cię to do gnojenia X360, tylko dlatego że to dział o PS3. A drażliwi jesteśmy bo Wudi nas wkurza. :lol:

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #203 dnia: Maja 27, 2005, 17:01:48 pm »
własnie dlatego "huh".... :roll:

Player01

• Gość
« Odpowiedź #204 dnia: Maja 27, 2005, 17:45:28 pm »
Huh :? . Zaraz, zaraz, Wudi zostal zbanowany kilka miesiecy temu...
Mam usprawiedliwienie, nie mozna nazwac mnie fanboyem bo gram na XBox'ie  :twisted: .
A poza tym mamy gameplaye z gier (nie dema grywalne, tylko gameplaye), mamy dema realtime'owe- w czym problem. Ja mysle ze po tym mozna spokojnie ocenic na ktora konsole beda ladniejsze gry.
Mamy wypowiedz szefa Epic, ktora mowi ze PS3 jest mocniejszy i duzo latwiejszy w programowaniu od X360.
Mamy wypowiedz Factor 5, ktorzy to rzucili robienie gier na X360, na rzecz PS3.
I w koncu mamy oficjalne specyfikacje podane przez SONY i M$, oczywiscie M$ ma Majora Nelsona ktory w magiczny sposob potrafi robic tabelki w Wordzie (madry chop). Moje wczesniejsze oskarzenia w strone IGN'u byly bezpodstawne. Napisali oni przy tabelkach ze wiedza ze M$ je wymyslil, i dlatego wlasnie zamiescili je bez zadnych zmian.
X360 wychodzi za pol roku, PS3 wychodzi w Europie podobno w jesieni 2006- to jeszcze sporo czasu na zmiany.
Poza tym Tokyo Game Show ma sie odbyc kilka tygodni przed premiera
X360, jak wiemy SONY, w przypadku premier poprzednich systemow, wylanialo na tych targach swoje najmocniejsze asy. Co zle wrozy sprzedazy nowego X'a.
M$ zaczal sypac klamstwami na lewo i prawo, SONY pokazalo sie na E3, i od tamtego czasu nie wiele slychac o ich systemie, najprawdopodniej duzo wiecej dowiemy sie na TGS dzieki czemu bedziemy mogli stwierdzic czy SONY to klamcy.
BTW: kto jest ciekawy mocy nowych ukladow, znajdzcie w necie tech-demo ukladu graficznego z X360, a pozniej znajdzcie prezentacje ukladu z PS3, szokujace porownanie, smiechu warte :wink:.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #205 dnia: Maja 27, 2005, 18:04:24 pm »
huh :roll: , a co mozna wiecej napisać, słów brak...

ps3 pod koniec roku 2006??? - wątpie (stawiam na to ze sony nie wytrzyma i wyda ps3 pod koniec 2005, za bardzo boją sie tegorocznego x360)

huh...... :?

aliusz

• Towarzysz
« Odpowiedź #206 dnia: Maja 27, 2005, 19:39:45 pm »
No player1 jak zwykle jedziesz z koksem i to prosto z mostu. Nie ważne czy się z Tobą zgadzam czy też nie, proszę tylko: nie przytaczaj już tych wypowiedzi od ludzi z Epic i F5 bo to się robi nudne.

Do Castor Krieg
Wybacz, ale w moim prowokacyjnym poście, który „ożywił” nam dyskusję napisałem, „ że x360 jako hardware na dziś oceniam na 5- (bardzo dobry-), jeśli to było gnojenie tego sprzętu to…… Gnoje sprzęt tylko wtedy, gdy mam go już na chacie i okazuję się, że nie spełnia moich oczekiwań (vide mój ATARI Jaguar). To wedle mnie jest jedyne zdrowe podejście – kupiłeś/zapłaciłeś/sprawdziłeś, możesz wymagać.

Do siudym
Osobiście uważam, że Sony nie wyda Ps3 w 2005 roku. Powód jeden – kasa. Nowy system ukróci koniunkturę na gry dla PS2 ( każdy będzie zbierał na nowe cacko), a te w obecnym okresie przynoszą Sony i nie tylko kokosy. Po za tym nadal będę się upierał, że prace nad ps3 są jeszcze dość „daleko w polu”.

Proponuje inny temat!
Mój pierwszy prowokacyjny post wywołał natychmiastową reakcję w obronie xboxa. Nie powiem zaskoczyło mnie to.
Pytanie jest takie: czy może ktoś rozsądnie wyjaśnić i uargumentować, dlaczego nowa konsola M$ jest tak solidarnie broniona na forum i w komentarzach? Jestem zdania, że „nowemu” trzeba pomóc i nie należy skreślać maszynki póki się jej nie obczai na żywo, jednakże dziwi mnie to, gdyż w naszym kraju za najpopularniejszy są uważane maszynki z logiem PS a ich fani za „najgłośniejszych” A może ktoś się z moją tezą nie zgadza i twierdzi, że M$ jest jednak gnojony na forum?

Zapraszam do dyskusji (wszystkim krzykaczom i innym tłokom z góry dziękuję).
"Sprzedamy miliard konsol xbox360" J. Allard E3 2005

Player01

• Gość
« Odpowiedź #207 dnia: Maja 27, 2005, 19:46:21 pm »
to nie jest zwyczajne forum  :twisted: .
Tutaj nie ma gnojenia konsol, wszyscy sa prawdziwymi graczami ktorzy sie kochaja. No chyba ze napiszesz ze konsola SONY jest najlepsza w swojej kategorii :D.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #208 dnia: Maja 27, 2005, 20:27:33 pm »
http://gry.interia.pl/news?inf=627460    -      cos drogo sie zapowiada nowa konsolka PS3  :? ZA DROGO
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #209 dnia: Maja 27, 2005, 20:35:37 pm »
Z tego co wiem absolutna górna cena to 400 dol. Dlatego PS3 i X360 będą tańsze.
A z artykułu wynika, że konsola będzie sprzedawana po cenie identycznej z premierą PS2, czyli jest ok.

Klimas

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #210 dnia: Maja 31, 2005, 00:18:32 am »
Realtimowe dema, pokazy grafiki i wogóle bajka tyle że RSX nie został jeszcze ukończony  :lol:
http://gry.interia.pl/news?inf=629019
Co wy na to ? Bo ja powiem jedno: SONY - BAJKA
XBOX Crystal - v1.6, Alladin XT, 80GB HDD
PS2 Satin Silver -v10, Mars 3

www.xbox-scene.pl

Player01

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: Maja 31, 2005, 00:33:34 am »
Wszystko co widzielismy bylo odpalane na G70.
LOL "grywalne" tytuly na X360 byly odpalane na 3 kompach Mac G5, co wiecej super hit Gears of war byl odpalany na GPU od NVidii (GF6800).

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #212 dnia: Maja 31, 2005, 07:10:40 am »
A teraz dwa pytania: po co piszesz, że były odpalane na G70, skoro i tak na konferencji panowie z Sony puścili tylko nagrania "żeby wszystko prawidłowo z zsynchronizować"?
i drugie: gdzie w temacei masz cokolwiek o X360?

Player01

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: Maja 31, 2005, 17:37:56 pm »
To byl takzwany kontratak nie na temat  :roll: .
Ni-OH zostalo potwierdzone jako gameplay, Heveanly Sword rowniez, Killzone tez, Killing Day rowniez, shooter od Insomniac tez, a reszta jest potwierdzona jako filmiki oparte na silniku gry, odpalane w czasie rzeczywistym (to ze byly puszczane z video nie jest IMO rzecza dziwna).
A prezentacje UT2007, FN3, tech-dema i demo The Getaway (prawie zywe miasto) byly odpalane na zywo, w czasie prezentacji, z dev-kita.

Anonymous

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: Maja 31, 2005, 19:50:30 pm »
plajer00 ma chyba zamiast mózgu procesor the cell - dlatego taki "mądry"... jeszcze tylko operacyjnie zaistaluj sobie procesor graficzny ps3 i juz tylko pada w dupe wsadzic i juz jest "virtual reality"....

sory "za wioche" ale trzymam poziom "plajera0000000....errror, main cell instruction error,

ps. podobno the cell bedzie instalowany w pralkach, lodówkach i piekarnikach i przez WIFI bedzie mozna sie łączyć z ps3 i np. wyprać skarpetki od razu ne menu ps3.

Player01

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: Maja 31, 2005, 19:56:59 pm »
No, PS3 bedzie chlodzil piwko i sluzyl jako grill, jakbys byl obyty w temacie to bys o tym wiedzial (oficjalne info).
Jakbys pisal na moim poziomie to zasluzylbys na madry nick, a jak jest to kazdy widzi.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #216 dnia: Maja 31, 2005, 20:02:38 pm »
Tales to jeden z najsłynniejszych i najwybitniejszych starożytnych Greków. Nie wiem co w tym niemądrego. Inna sprawa że nie wiem co ma oznaczać rom, ale chyba cokolwiek. :D

Anonymous

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: Maja 31, 2005, 20:24:59 pm »
Tales (wiadomo) ROM (read-only memory) :wink:

a "plajer00000" - gracz zero.... (nie 01...)

Player01

• Gość
« Odpowiedź #218 dnia: Maja 31, 2005, 21:05:37 pm »
Zero zawsze jest przed jedynka.
Twoj nick pochodzi pewnie od imienia, pewnie masz na imie Tomek, ale ze nienawisc cie ogarnia, gdy tylko przechodzisz obok jakiegos obszklonego budynku i zapomnisz patrzec sie w przeciwna strone, to nazwales sie TeleSromek, bo twoi kumple gadaja z toba tylko przez telefon, a rodzina wychodzi z pokoi tylko wtedy gdy siedzisz w ubikacji, a ze cenisz sobie wiezi rodzinne to siedzisz tam caly dzien. Internet masz pewnie droga rurowa i zamiast klawiatury uzywasz szczotki do klopa, ktora to namietnie wystukujesz wyrazy. Pomniejszylem to zebys nie dal rady przeczytac.
Dobrze ze nie masz ochoty na PS3, szkoda by bylo zeby sie taka konsola marnowala.

Palli

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #219 dnia: Maja 31, 2005, 23:00:43 pm »
Skonczcie te klotnie - Wudi jaki jest taki jest, nic sie nie poradzi ;)

"Palli is indeed a highly mathematical language, surpassing even Hebrew and Sanskrit in this aspect."

Anonymous

• Gość
« Odpowiedź #220 dnia: Czerwca 01, 2005, 11:57:06 am »
Cytat: "Player01"
Zero zawsze jest przed jedynka.
Twoj nick pochodzi pewnie od imienia, pewnie masz na imie Tomek, ale ze nienawisc cie ogarnia, gdy tylko przechodzisz obok jakiegos obszklonego budynku i zapomnisz patrzec sie w przeciwna strone, to nazwales sie TeleSromek, bo twoi kumple gadaja z toba tylko przez telefon, a rodzina wychodzi z pokoi tylko wtedy gdy siedzisz w ubikacji, a ze cenisz sobie wiezi rodzinne to siedzisz tam caly dzien. Internet masz pewnie droga rurowa i zamiast klawiatury uzywasz szczotki do klopa, ktora to namietnie wystukujesz wyrazy. Pomniejszylem to zebys nie dal rady przeczytac.
Dobrze ze nie masz ochoty na PS3, szkoda by bylo zeby sie taka konsola marnowala.

hehe, predzej ja sobie kupie ps3 niz ty.... a skad masz pewnosc ze mamusie ci ps3 kupi? a nawet jak bedziesz musiał sam uzbierać to nie tak szybko, bo z kieszonkowych :D  bedziesz dwa lata zbierał :twisted:

jesli konsola ps3 ma sie marnowac, to tylko w rekach fanatycznych idiotów (czyli ciebie), bo całe zło swiata jest spowodowane fanatyzmem (nie wazne czy religijnym czy ps3 - jak u ciebie)

thirian

• Towarzysz
« Odpowiedź #221 dnia: Czerwca 01, 2005, 12:02:07 pm »
Cytat: "Palli"
Skonczcie te klotnie - Wudi jaki jest taki jest, nic sie nie poradzi ;)

Nie pobłażasz mu zbytnio??? "Daj psu kość, a odgryzie Ci całą rękę" - pamiętaj o tym Pali.

Player01

• Gość
« Odpowiedź #222 dnia: Czerwca 01, 2005, 13:53:00 pm »
Tak taleSROM, mamusia mi nie kupi PS3, sam bede to musial zrobic.
Kieszonkowego nie dostaje, co najwyzej dostaje pieniadze gdy chce gdzies isc, na sprzety staram sie zapracowac (ulotki, sklep).
Fanatyzm jest nieuzasadnionym wielbieniem czegos (a raczej ekstrymizm),
ja wielbie to co jest najlepsze, opierajac swoja opinie na faktach.

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #223 dnia: Czerwca 01, 2005, 16:29:07 pm »

Anonymous

• Gość
« Odpowiedź #224 dnia: Czerwca 01, 2005, 17:10:30 pm »
HAHAHAHHAHAHA!! zarypisty tekst...

a kolega Plajer000 bedzie chyba niedlugo musiał grać w METAL GEAR SOLID 4 na ochydnym i tandetnym xbox360.... :D

jeszcze wyjdzie na to ze ps3 bedzie tak mocnym i wspaniałym sprzętem ze sony bedzie gry na xbox360 pisać...., bo na ps3 beda sie słabo sprzedawac :D

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #225 dnia: Czerwca 01, 2005, 17:39:32 pm »
Cytat: "talesrom"
HAHAHAHHAHAHA!! zarypisty tekst...

a kolega Plajer000 bedzie chyba niedlugo musiał grać w METAL GEAR SOLID 4 na ochydnym i tandetnym xbox360.... :D

jeszcze wyjdzie na to ze ps3 bedzie tak mocnym i wspaniałym sprzętem ze sony bedzie gry na xbox360 pisać...., bo na ps3 beda sie słabo sprzedawac :D

I z czego ty się tak cieszysz? :? Hideo tylko podzielił się swoimi przymyśleniami a nie tym co pokazała mu kryształowa kula w przyszłości :? Zresztą ta wasza kłótnia jest bez sensu. Cały czas gadacie podtekstami i aluzjami próbując sobie dopiec w jak najbardziej wredny sposób wykorzystując do tego konsole i ich otoczenie :?

Anonymous

• Gość
« Odpowiedź #226 dnia: Czerwca 01, 2005, 17:55:10 pm »
ciesze sie nie ze gra niby bedzie na xbox360 bo mam to gdzies ani MGS ani MGS2 ani MGS3 mi sie nie podobają (nie wiem co jest pieknego w tych beznadziejnych grach) ale dlatego ze ciekawe jak skomentuje pan player-mądry ten tekst....

a kłóci to sie on z resztą świata.....a nie "wasza kłótnia"...
ja tylko co jakiś czas odpisuje na teksty tego idioty.

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #227 dnia: Czerwca 01, 2005, 18:06:03 pm »
Kojima dostanie gruba kase aby MGS4 pozostal exclusive dla PS3, wiec na X360 raczej go nie ujrzymy, ale sam fakt tego co powiedzial Kojima( w koncu to nie byle jakis tam koles,,) daje troche do myslenia:>

Anonymous

• Gość
« Odpowiedź #228 dnia: Czerwca 01, 2005, 18:07:37 pm »
napewno da troche do myślenia pewnej osobie na tym forum....

JoJo

• Towarzysz
« Odpowiedź #229 dnia: Czerwca 01, 2005, 20:50:12 pm »
Cytat: "talesrom"
...ani MGS ani MGS2 ani MGS3 mi sie nie podobają (nie wiem co jest pieknego w tych beznadziejnych grach...

Beznadziejny to może ty jesteś. Przemyśl dwa razy zanim powiesz coś tak głupiego  :evil: Hideo wspierał Sony i według mnie dalej będzie to robił MGS- PSX , MGS2,MGS2:S,MGS3,MGS3:S - PS2 i to teraz niby oleje ps3  :shock: Według mnie nie tylko kasa decydowała że MGS bym długiii czas exclusivem dla Sony  :roll: Nie wybrażam sobie Hideo z M$hit-em   :x
When dreams become truth... Play Station 3

Player01

• Gość
« Odpowiedź #230 dnia: Czerwca 01, 2005, 20:57:20 pm »
Wlasnie pokazales, ze 16 letni gnoj ma lepsze informacje od ciebie.
Juz chcialem przestac nazywac cie Telesromkiem, ale zaslugujesz.
Hideo powiedzial ze: PS3 jest specjalnym daniem, takim ktore masz 1 lub 2 razy w roku, na urodziny lub rocznice. X360 jest swietnym daniem, masz go kilka razy w miesiacu. Revo jest posilkiem rodzinnym, obiadkiem ktory zjadasz wieczorem z rodzina. Dodal tez ze nie liczy sie to na czym ten posilek zostal podany, lecz to w jaki sposob, SONY ma bardzo wysokie wymagania wobec developerow i oczekuje tego co najlepsze, tak samo jak klienci SONY, dlatego tez on trzyma sie tej platformy, bo jest najlepszym kucharzem.
Jego wypowiedz oznacza ze PS3 to rzecz na ktora sie naprawde czeka, ktora sprawia nam najwieksza radosc, jednak jest rzadka. Od developerow zalezy jej specjalnosc, lecz SONY dba o to zeby na PS3 nie pokazywal sie chlam.

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #231 dnia: Czerwca 01, 2005, 21:07:21 pm »
Wudi ty to masz wybujala fantazje jednak, podaj linka do dokladnie takiej wypowiedzi to uwierze......

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #232 dnia: Czerwca 01, 2005, 21:10:16 pm »
http://gry.interia.pl/news?inf=629663
walker, patrz na to, a pozniej spojrz co napisal Wudi... OMG :D
to jest juz zupelne przegiecie :/

Player01

• Gość
« Odpowiedź #233 dnia: Czerwca 01, 2005, 21:11:05 pm »
Jeszcze troche i zaczne cie brac za fanboya, tak ci sie to PS3 nie podoba.
Poznym wieczorem zarzuce link'a, teraz mi sie nie chce szukac.
Blancio- niezly z ciebie mozg.
Dokladny cytat:

If the game creators and the users want to have a great steak for their anniversary, they go maybe to PS3. But if they want great dinner, great steak with their family, a little bit more casual during the weekends, they might select Xbox 360. Or why not have a great steak at your house everyday, they might choose Revolution. So my impression of the battle between the consoles is, it’s not about what kind of dinner it is. It’s more about how much the dinner will be. Will it be worth the cost of being served? Or where can I have this dinner - number of restaurants, is it near my house or do I have to take a cab or train or bus? I think the battle amongst the next-gen platforms lies in that area.
.
http://games.techwhack.com/

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #234 dnia: Czerwca 01, 2005, 21:40:44 pm »
Wiem.
Myslalem, ze po przerwie z forum i darowaniu Ci zalozenia nowego konta ( ewenement ;) ) troche zmadrzales. Czy Ty nie masz w zyciu nic ciekawszego do roboty ?
###
co prawda troche inaczej niz na interii, jednak nijak ma sie do tego co ty splodziles ...

patras

• Towarzysz
« Odpowiedź #235 dnia: Czerwca 01, 2005, 21:46:58 pm »
osobiscie nawet jesli mgs4 nie wyjdzie na ps3 to sie nie załamie tylko kupie X360 , na moje zrobi tak kazdy fan tej gry ale nie wydaje mi sie zeby sony oddało taki tytuł :D

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #236 dnia: Czerwca 01, 2005, 23:23:49 pm »
Jeszcze troche i zaczne cie brac za fanboya,

założę się, że się niesamowicie przejął tą wypowiedzią :lol:

lewik

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #237 dnia: Czerwca 01, 2005, 23:28:49 pm »
Przeginacie panowie, dokladnie to powiedzial Kojima. Sony wymaga jakosci? Tylko sie cieszyc. Mnie tez MGS ani ziebia, ani grzeja, ale gdzie wy do jasnej cholery wyczytaliscie  fragment o MGS 4?

Na niektórych stronach 50 % redaktorów się obija, a drugie 50 % ciężko pracuje. Na szczęście u nas jest odwrotnie - www.neogo.pl

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #238 dnia: Czerwca 01, 2005, 23:37:33 pm »
no właśnie nie wiem. Zupełnie też nie rozumiem tego "Sony wymaga". Wymagać to może od wewnętrznych studiów, a nie od wydawców, bo w sumie nie wyobrażam sobie takiego tekstu do prezesa Namco "tego Tekkena nie wydacie bo ma za mało polygonów i nowych technik" :roll: Nomen omen wewnętrzne studia Microsoftu i tak są lepsze niż te Sony. :P (to była bezczelna prowokacja :twisted: )

JoJo

• Towarzysz
« Odpowiedź #239 dnia: Czerwca 02, 2005, 12:02:22 pm »
Microsoft we wszystkim jest lepszy od Sony ludzie pracujący tam to geniusze a nie takie buraki ze wsi jak w Sony. Dobra skończmy z żartami , "Sony wymaga" może chodzi o to żeby już nie wychodziło tyle syfu na nową konsole. Na ps2 zajebiście dużoo gier, ale sporo gier nie było nawet średniakami  :roll:
When dreams become truth... Play Station 3