W PS Home jest już funkcja Game Launch
Niestety jest dość dziwacznie zrobiona. Mianowicie, jest podział na gry, które tę opcje wspierają i nie.
Przy grach, które tej opcji nie wspierają, tworzy się po prostu lobby, do którego dołącza wskazana ilość osób(max 32), a następnie wybiera się Launch Game i gra się po prostu odpala... ot, tyle. Już samemu trzeba w grze znaleźć sobie party itd - tak przynajmniej jest przy współpracy z BC2, nie wiem jak w innych grach.
Jak to jest przy grach, które to wspierają, tego już nie wiem. Jedną z takich gier z mojej listy gier z PSN jest Crash Commando.
Aha, dostępne do odpalenia gry są tylko te, które mamy obecnie w napędzie lub z PSN.
Śmiesznie, bo można w istocie odpalić każda jedną grę. Nieważne czy SP czy MP.
Pomimo, ż naprawdę jest się czego uczepić, uważam za świetny fakt, iż to w końcu działa. Nawet jeżeli trzeba już sobie samemu w grze poradzić, to w Home można zebrać ekipę nieważne jakich ludzi i się umówić na wspólną grę, dowolną grę - tu i teraz.
Gorzej, jeżeli dany system gry utrudni ponowne "zebranie" się tej ekipy XD już na serwerze... - tu jest największy zonk tego rozwiązania.