Arantos niestety tak się składa że nie tylko rendery były, być może dziś zostanie też coś pokazane, a raczej na pewno, Sony nie może pozwolić sobie na to aby pozostałe dni obeszły się bez echa. Jeśli chodzi o konferencję to uważam że Sony powiedziało i pokazało to czego dokładnie oczekiwaliśmy (no może z wyjątkiem pada) ale jak się bliżej temu przyjżeć to Sony postąpiło słusznie. Po co mieli podejmować ryzyko wydania nowego, nie koniecznie lepszego kontrolera, skoro mogli ulepszyć poprzedni, który w opini wielu graczy uchodzi za najlepszy jaki stworzono. Sony podało datę premiery, cenę, pokazało dwie zupełnie świeże produkcje, kilka grywalnych gier, kilka filmików, podało troche info, pokazało przykład zastosowania PSP w PS3, zaprezentowało pierwszą grę z PSOne na PSP czyli emu jest już gotowy, teraz wszystko jest kwestia infrastruktury, pokazało kilka rzeczy związanych z online. Czy dało ciała? Ja tak nie uważam, widać że nie przygotowali się tak jakby tego chcieli, ale myślę że zrobili to co powinni pokazali i powiedzieli coś ale też nie za dużo aby nadal pozostać interesującymi. Ot moja opinia na ten temat.
Odnoszę dziwne wrażenie że to właśnie Nintendo okaże sięczarnym koniem tegorocznego E3 czego im bardzo życzę.