Po konferencji mam mieszane uczucia.
Na poczatek wady:
- dwie wersje (ta tansza moglaby miec chociaz wi-fi)
-pad bez wibracji (choc to jestem w stanie przebolec bo ostatnio juz nawet nie wiem w jakich miejscach wystepuja, a w jakich nie), w dodatku nie zmieniony (wyglad) wzgledem Dualshock2, ktory moim zdaniem nie jest jakis super wygodny.
- Widzieliscie pokaz GT HD?? Jesli tak to moze zwrociliscie uwage na znany efekt kartonowych pudelek (podczas tego rajdu)
- Wkurzylo mnie troche sciagniecie guzika z logiem, oraz czujnikow.
- Gdzie sie podziala kamerka, ktora rzekomo mialabyc dolaczana do kazdego zestawu??
- "screeny" z nowego tekkena to porazka (zobaczcie sobie pierwszy screen w newsie na GO !! )
Zalety:
- "wylapywanie" przechylow. Patent moim zdaniem genialny, szczegolnie przy pokazie Warhawk. Jest to moim zdaniem lepszy pomysl niz w Wii, poniewaz Wii nie posiada zwyklego pada, a tutaj mamy pewien "mix"
- Gry!! Warhawk, DMC 4, GT, Heavenly Sword i gra ktora mi sie chyba najbardziej spodobala (swoja oryginalnoscia): Eyedentify. Pomysl z wydawaniem polecen "z bazy" i ogladania wszystkiego "z boku" jest swietny. Wada tej gry jest mus dokupienia kamerki, ktora chyba nie znajdzie sie w pudle z konsola
Inne
Zauwazyliscie nowe otwory na chlodzenie pod miejscem na wkladanie plyt?? W wersji z zeszlego roku wygladalo to elegancko, a teraz wyglada to niczym rozen, a znajac opowiesci developerow o przegrzewaniu sie cella, rzeczywiscie moze za niego sluzyc
Cena... Coz 600 dolcow to nie malo (tansza wersje przemilcze). I tak, mowie o dolarach. Jesli kurs euro i dolara sie diametralnie nie zmieni, to zamowie konsole ze stanow bo oszczednosc moze (zalezy od celnika
) byc gigantyczna
PS: Pre ordery wcale nie daja gwarancji posiadania konsoli zaraz po starcie. Przeciez jest wiele slynnych przypadkow (chociazby Neya z forum N+) gdy pre order na Xbox360 nie realizowany, bo dostawali za malo konsol, a z PS3 moze byc podobnie (moze i beda mieli wiecej konsol na start, ale popyt tez jest odpowiednio wiekszy).