Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074307 razy)

thorusx

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #2200 dnia: Maja 09, 2006, 17:28:47 pm »
Cytat: "animator"
http://prgk.xtina.pl/

Dzięki, teraz przemaltretuje to jeszcze raz. BTW na kciuku mam już odciśnięte F5 od sprawdzania co nowego na gametrailers :lol:
ReD, możesz zdradzić tajemnicę gdzie składałeś preordera i czy orientujesz się, czy gwarancja jest ogólnoświatowa ?

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #2201 dnia: Maja 09, 2006, 17:41:23 pm »
Mógłbym Castorku :) jaką chcesz wersje US czy JAP? Narazie nie musisz się niczym martwić, dobrze się zastanów, ja ci złoże jeszcze dziś ale kase będą pobierać jak już wszystko z Sony ustalą, teraz to jest tak jakby rezerwowanie miejsca w kolejce, jak dostaną info od SOny to ja dostaje maila ze mam wpłacić pieniążki i wszystko rusza więc czym szybciej zrobie rezerwacjętym lepiej. I na jaką wersję chcesz?droższą czy tańszą?

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #2202 dnia: Maja 09, 2006, 17:45:07 pm »
Napewno wersja US, niby mam ten japoński umieć w pół roku, ale nie mam zamiaru stresować się krzaczkami. Droższa czy tańsza - powiem jutro, ale na 90% droższa, nigdy nie wiadomo co z tym dyskiem będzie można potem zrobić a znając Blu-Ray 50GB to różne pierdółki do gier będą trochę zajmowały. Wielkie dzięki.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #2203 dnia: Maja 09, 2006, 17:49:08 pm »
Ktos napisal ze microsoft i live to gówno dla polskiego gracza... co za bzdura.
Mam najslabsze łącze z kablówki za 42 zl i gram we wszystko bez zadnych lagów (musza miec bardzo szybkie serwery bo na pc nie dalo sie grac na tym samym łaczu). Dla mnie granie teraz wiaze sie głównie z graniem w live a gadac moze ten kto nigdy nie gral po sieci ze to do dupy i sie nie da w polsce. Sony powiedzialo ze bez live to tak jak bez powietrza (tylko nic wiecej o sieci juz nie powiedzieli ;). Tutuaj bill ma duza przewage.
Zreszta dzisiaj za niecala godzine konferencja Nintendo a o 20 Microsoftu i jesli pokaza Halo3, Forza motorstorm2,Fable2 i Gears of war to moze byc goraco.
A co do nintendo oni przynajmniej nie stracili setek milionów dolarów jak sony na stworzenie procesora i starego pada wiec tez sa do przodu jesli ich pad sie sprawdzi.

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #2204 dnia: Maja 09, 2006, 17:49:59 pm »
Tylko nie wiem, czy składanie zamówienia przedpremierowego ma sens. PS3 prawie na pewno będzie miało u nas premierę w tym samym czasie co gdzie indziej. W końcu mamy polski oddział Sony. Więc w sprzedaży na pewno będzie. I chociażby import PS2 od angoli nie ma sensu. Ceny prawie takie same, a przecież trzeba płacić za przesyłkę.

Co do ceny konsoli, to mnie ona nie przeraża. Uważam, że dam radę na konsolę zarobić. A w planach mam również przynajmniej 26 calowy telewizor LCD z HDTV.

Co do samego pokazu...
Czytają co nim czułem pewne rozczarowanie. Oczekiwałem, że pokaże coś naprawdę wielkiego. Jednak ogladajac teraz filmiki...
Heavenly Sword w moim odczuciu prezentuje się biosko. Ta gra już teraz nie ma się czego wstydzić. MGS, jak MGS - fajnie i ma swój urok, ale ja chcę zobaczyć jak to będzie wyglądać w praniu. Panienka z FFXIII prezentuje się całkiem nieźle. Oczywiście łapie to, gdy tylko wyjdzie po angielsku. Skoro nie będzie podziału na regiony, to nie będzie problemu z puszczeniem. Eye of judgement ma swój urok, to trzeba przyznać.

I to na razie tyle. Liczę na to, że inne firmy tworzące gry pokazą na co je stać. W końcu właściwa impreza się jeszcze nie zaczęła.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #2205 dnia: Maja 09, 2006, 17:50:30 pm »
ReD: mam pytanko, dałbyś radę złożyć jeszcze jednego preordera dla mnie, a potem sprawdzić konsolkę, i wysłać mi DHLem? Co z tego, że launch światowy, skoro potem jak zwykle obsuwa min. 3 miesiące NTSC-->PAL; Mam PS2 NTSC i jestem happy, gierki na kwartał przed Europą.

PS3 nie bedzie mialo blokady regionalnej.

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2206 dnia: Maja 09, 2006, 17:58:59 pm »
Jakoś nie do końca ufam Sony Poland. Ich strategia cenowa jest delikatnie mówiąc poroniona i nie tyczy się to samych konsol. Niby jesteśmy w UE i żadnych odchyłów nie powinno być, ale...
Co do konferencji to jestem bardzo zadowolony, moje topy to:
1. FF XIII (przyznaje się bez bicia, jestem zmaniaczony na punkcie tej serii) :wink:
2. MGS4 (może graficznie wiele nowego od poprzedniego trailera nie pokazali, za to powrót starej ekipy i Snake łykający lufę pistoletu daje do myślenia)
3. Heavenly Sword (nc)

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2207 dnia: Maja 09, 2006, 18:09:51 pm »
Cytat: "blancio_"
ReD: mam pytanko, dałbyś radę złożyć jeszcze jednego preordera dla mnie, a potem sprawdzić konsolkę, i wysłać mi DHLem? Co z tego, że launch światowy, skoro potem jak zwykle obsuwa min. 3 miesiące NTSC-->PAL; Mam PS2 NTSC i jestem happy, gierki na kwartał przed Europą.

PS3 nie bedzie mialo blokady regionalnej.

Proszę o news'a, zawsze myślałem, że chodzi tylko o launch worldwide, a blokada regionalna pozostanie.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #2208 dnia: Maja 09, 2006, 18:12:25 pm »
takie male porównanie kiedys najwiekszego lunch title dla sony_ i jak tu nie kochac tej firmy ;)

AZAKIEL

• Towarzysz
« Odpowiedź #2209 dnia: Maja 09, 2006, 18:19:11 pm »
konferencja sony , sam dopiero sciągam (torrencik , polecam utorrenta do zasysania)

http://www.mininova.org/tor/304589

edit: lipa nie zasysac tego  :evil:

lupinator

• Gość

Wielki90

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #2211 dnia: Maja 09, 2006, 19:52:35 pm »
Po konferencji mam mieszane uczucia.
Na poczatek wady:
- dwie wersje (ta tansza moglaby miec chociaz wi-fi)
-pad bez wibracji (choc to jestem w stanie przebolec bo ostatnio juz nawet nie wiem w jakich miejscach wystepuja, a w jakich nie), w dodatku nie zmieniony (wyglad) wzgledem Dualshock2, ktory moim zdaniem nie jest jakis super wygodny.
- Widzieliscie pokaz GT HD?? Jesli tak to moze zwrociliscie uwage na znany efekt kartonowych pudelek (podczas tego rajdu) :mrgreen:
- Wkurzylo mnie troche sciagniecie guzika z logiem, oraz czujnikow.
- Gdzie sie podziala kamerka, ktora rzekomo mialabyc dolaczana do kazdego zestawu??
- "screeny" z nowego tekkena to porazka (zobaczcie sobie pierwszy screen w newsie na GO !! )

Zalety:
- "wylapywanie" przechylow. Patent moim zdaniem genialny, szczegolnie przy pokazie Warhawk. Jest to moim zdaniem lepszy pomysl niz w Wii, poniewaz Wii nie posiada zwyklego pada, a tutaj mamy pewien "mix" :lol:
- Gry!! Warhawk, DMC 4, GT, Heavenly Sword i gra ktora mi sie chyba najbardziej spodobala (swoja oryginalnoscia): Eyedentify. Pomysl z wydawaniem polecen "z bazy" i ogladania wszystkiego "z boku" jest swietny. Wada tej gry jest mus dokupienia kamerki, ktora chyba nie znajdzie sie w pudle z konsola

Inne  :wink:
Zauwazyliscie nowe otwory na chlodzenie pod miejscem na wkladanie plyt?? W wersji z zeszlego roku wygladalo to elegancko, a teraz wyglada to niczym rozen, a znajac opowiesci developerow o przegrzewaniu sie cella, rzeczywiscie moze za niego sluzyc  :D
Cena... Coz 600 dolcow to nie malo (tansza wersje przemilcze). I tak, mowie o dolarach. Jesli kurs euro i dolara sie diametralnie nie zmieni, to zamowie konsole ze stanow bo oszczednosc moze (zalezy od celnika  8)  ) byc gigantyczna

PS: Pre ordery wcale nie daja gwarancji posiadania konsoli zaraz po starcie. Przeciez jest wiele slynnych przypadkow (chociazby Neya z forum  N+) gdy pre order na Xbox360  nie realizowany, bo dostawali za malo konsol, a z PS3 moze byc podobnie (moze i beda mieli wiecej konsol na start, ale popyt tez jest odpowiednio wiekszy).
PSN: CooliG

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #2212 dnia: Maja 09, 2006, 19:57:00 pm »
Chyba ze jest sie w kubie VIP w playstation Underground i ma sie pierwszenstwo zakupu :)

Derek

• J-23
  • Czego nie wiesz?
« Odpowiedź #2213 dnia: Maja 09, 2006, 20:16:16 pm »
Taaaa  miało być wielkie halo, next-gen, (super generacja) grafika ktora zmiecie wszystkie konsole i PC-ty. A tu co mamy. To nie jest to co nam obiecywali(normalnie jak w polskiej polityce). Ja jestem okropnie rozczarowany poziomem graficznym jaki oferowano na samym początku. Bo to co teraz pokazują to w porownaniu do porzednich zapowiedzi to kicha.
Naprawde szkoda bo myslalem ze dostaniemy coś co zasługuje na pojęcie (next-gen).

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #2214 dnia: Maja 09, 2006, 20:17:11 pm »
Zalety:
- "wylapywanie" przechylow. Patent moim zdaniem genialny, szczegolnie przy pokazie Warhawk. Jest to moim zdaniem lepszy pomysl niz w Wii, poniewaz Wii nie posiada zwyklego pada, a tutaj mamy pewien "mix"

No nie zartuj. :)
Sensor ruchu w DS3 to wielka lipa, Sony zastosowalo taka sama technologie, jaka byla np w Pokemon Mini, czy jaka jest dodawana czasem do cartow z gra od GBA.  :lol:  Rozpoznajaca jedynie 6 kierunkow w poziomie.

Moze niektorzy popukaja sie w czolo, ale mysle, ze PS3 moze przegrac nie tylko z Wii (tego jestem niemal pewien), ale takze z X360.
Ja np jeszcze do wczoraj bylem prawie przekonany do zakupu PS3, teraz juz mi daleko do tego. :)

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2215 dnia: Maja 09, 2006, 20:19:51 pm »
proponuję wstrzymać się z ocenami do zakończenia konferencji microsoftu, bo jeszcze nie wiadomo, jaki poziom będą trzymać gry ukazane na niej;)
to znaczy po trailerach grach 3rd party wiem czego się spodziewać, ale gry microsoftu były ostatni raz prezentowane rok temu na X05 :wink:

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #2216 dnia: Maja 09, 2006, 20:25:55 pm »
Cytat: "blancio_"

Moze niektorzy popukaja sie w czolo, ale mysle, ze PS3 moze przegrac nie tylko z Wii (tego jestem niemal pewien), ale takze z X360.

to źle myślisz  :mrgreen:

PS3 to już wyrobiona marka, sama sprzedaż w Japonii popchnie konsole, a tam wszystko pójdzie w kilka sekund.

Wielki90

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #2217 dnia: Maja 09, 2006, 20:31:52 pm »
^^^^ A czy wiesz jaka furore Niny robi teraz w Japanie ze swoim DS. Wystarczy ze powiedza ze jest to "stacjonarny DS" (chodzi mi tu o rewolucyjne rozwiazania, a nie o funkcje :D) i konsola sprzedana

do blancio
Wlasnie to jest dobre. Brak przekobinowania. To w koncu zwykly pad. A pad od Wii to kontroler Czikita :wink:

Obejrzalem filmik od FFXIII i jesli klimat oraz walki beda tak wygladac to nie mam absolutnie zadnych pytan...

Jesli microsoft pokaze miazdzacy filmik Halo, Forzy, Fable itp. to szykuje sie nam mega rzeznia na polu konsol. Mowie o takiej ktorej nie widzielismy nigdy i nei zdziwie sie jesli sony poniesie porazke. W tej chwili najgorsze jest to ze nie wiem jaka konsole wybrac, bo jednak GCN nie byl do konca udanym pomyslem. Jeszcze poltorej godziny temu (przed chlonieciem relacji z E3) bylem zdecydowany ze w Wakacje kupie X360. Po obejrzeniu Warhawka ze PS3, a po trailerze Red Steel najbardziej podoba mi sie Wii

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #2218 dnia: Maja 09, 2006, 20:45:37 pm »
Idź za głosem serca :)

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2219 dnia: Maja 09, 2006, 20:49:00 pm »
Sorry, że tak trochę offtopowo, ale właśnie jestem świeżo po obejżeniu konferencji Ninny i mnie pozamiatało. Teraz poważnie myślę o kombosiku PS3 i Ninny, który idealnie mógłby się uzupełniać. Sterowanie u N jest GENIALNE. Wcześniej o tym sporo czytałem ,ale zobaczyć to w akcji, to spora różnica, just po prostu pure fun. Na końcu Shigeru zaprosił gościa z sali i razem z prowadzącym rozegrali partyjkę w tenisa. Graficznie gry prezentują się zauważalnie gorzej, ale ten miód... Ech, za dużo dzisiaj newsów konsolowych, zaraz zwariuję :wink:

Wielki90

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #2220 dnia: Maja 09, 2006, 20:50:49 pm »
Kto wygral partyjke :D (nie ogladalem konferencji  :evil: )

Zauwaz ze sa jeszcze trzy dni super newsow :wink:
To bedzie bardzo goracy tydzien (tylko dlaczego akurat teraz mam najwazniejsze sprawdziany :D )

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #2221 dnia: Maja 09, 2006, 20:51:14 pm »
Ja juz mam taki metlik w glowie ze nie wiem co mam pisac, myslec, taki maly orgazm zmyslow :)

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2222 dnia: Maja 09, 2006, 20:51:47 pm »
Cytat: "Wielki90"
Kto wygral partyjke :D (nie ogladalem konferencji  :evil: )

Shingeru i gość z widowni.

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2223 dnia: Maja 09, 2006, 20:57:44 pm »
Ja to chyba zaraz piwko sobie strzelę, bo głowa zaczyna boleć. Pomyśleć, że jeszcze konferencja Microsoftu :roll: Czuje się jakbym miał egien 15 lat i niech ktoś powie, że gry nie odmładzają :P

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2224 dnia: Maja 09, 2006, 21:03:07 pm »
Cytat: "thorusx"
Ja to chyba zaraz piwko sobie strzelę, bo głowa zaczyna boleć. Pomyśleć, że jeszcze konferencja Microsoftu :roll: Czuje się jakbym miał egien 15 lat i niech ktoś powie, że gry nie odmładzają :P

U mnie 3 w nocy, rano trzeba napisać nudny paper, ale trwam na stanowisku. :twisted:

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2225 dnia: Maja 09, 2006, 21:09:58 pm »
Cytat: "Castor Krieg"

U mnie 3 w nocy, rano trzeba napisać nudny paper, ale trwam na stanowisku. :twisted:

O masz, to rozumiem że kolega gdzieś daleko na wschód od Polski, to w takim razie życzę wytrwałości. BTW próbuję się dostać na konferencję live Necrosoftu i wszystkie strony przeciążone (min. gametrailers, gamespot, insider). Macie jeszcze jakieś wejścia tu i ówdzie ?

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #2226 dnia: Maja 09, 2006, 21:18:38 pm »
wszystkie strony przeciążone (min. gametrailers, gamespot, insider

nie przypominaj mi  :?  .

Po półgodzinnej batali dałem sobie spokój i obejrzałem ,,Świętych z Bostonu ,, :wink: .Po co sobie szargać nerwy .
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #2227 dnia: Maja 09, 2006, 21:20:48 pm »
ja wróce jutro rano i zacznie się wielki ściąganie, oj nie mogę się doczekać Halo i Fable  :D

Wielki90

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #2228 dnia: Maja 09, 2006, 21:27:57 pm »
tylko jutro rano pewnie bedzie to samo. To wszystko przypomina mi nieco awarie systemu kart kredytowych dzien przed wigilia  :)

BTW: Czy wie ktos jak to w koncu bedzie z ta kamerka :?:

Scrat

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2229 dnia: Maja 09, 2006, 21:45:54 pm »
Moim zdaniem Sony musi odkryć w ciągu 2 dni coś ekstra, aby przebić oferty   dwóch konkurencyjnych firm. Z tym co pokazały Nintendo microsoft będzie ciężko wygrać po ?klapie? PS3. I tylko dlaczego Sony musiało mieć pierwsze konferencję... Ale i tak kupie PS3...

Gruuby

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #2230 dnia: Maja 09, 2006, 21:49:57 pm »
Cytat: "Scrat"
Moim zdaniem Sony musi odkryć w ciągu 2 dni coś ekstr

A widziałeś trailer MGS4 nie ? To powiem Ci ze sony właśnie pokazało cos co przyciągnie setki jak nie miliony osób które kupią ich konsole.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #2231 dnia: Maja 09, 2006, 21:51:41 pm »
E3 06: MS conference, GTA4 on 360 in October 2007  ;)))

Scrat

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2232 dnia: Maja 09, 2006, 21:57:51 pm »
Cytat: "Gruuby"
Cytat: "Scrat"
Moim zdaniem Sony musi odkryć w ciągu 2 dni coś ekstr

A widziałeś trailer MGS4 nie ? To powiem Ci ze sony właśnie pokazało cos co przyciągnie setki jak nie miliony osób które kupią ich konsole.

Dobrze, to było extra,ale popatrzy na inne trailery (oczywiście nie uniżając tym najlepszym :) ) Np.: GTHD ... mogli tego nie pokazać... Tekken wygląda strasznie,ale miejmy nadzieję,że to Listopada zrobią cos lepszego... Ale i tak sądzę ,że Nintendo pokazło się z lepszej strony... Microsoft wiem,że podobno tez było lepiej (ale to tylko wiem, z wypowiedzi z forum, muszę pościągąc filmiki i looknąc) Ale i tak wierzę,że cos wymyslą!

soolars

• Gość
« Odpowiedź #2233 dnia: Maja 09, 2006, 22:11:07 pm »
Powiem wam tyle że Sony ma przewagę tylko dwóch tytułów:
MGS oraz Finala

I to chyba za mało na walke z 360.....

Jak się podzieli rynek?
25% 360
45% PS3
30% Wii

A więc juz nie ma przewagi 70%PS2 do 15% Xbox i NGC
(dane 100mln PS2, po 20mln Xbox i NGC sprzedanych do roku 2005)

To jest wręcz pewne po tym co zobaczyłem skończyła sie Hegemonia Sony

Wielki90

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #2234 dnia: Maja 09, 2006, 22:13:26 pm »
Tez jestem tego zdania, ale e3 sie nie zaczelo a ty juz mowisz ile procent zdobedzie kazda konsola. Bez przesady :wink:

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #2235 dnia: Maja 09, 2006, 22:15:27 pm »
25% 360
45% PS3
30% Wii

Przyznam ze tak moze być.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2236 dnia: Maja 09, 2006, 22:17:43 pm »
Soolars, jeszcze generacja się w 100% nie zaczęła, a ty już dzielisz rynek, no wiesz co. Sądzę że wyniki w tej generacji będą znacznie bardziej wyrównane niż to sie może nam wydawać...

Havana

• Tajny współpracownik
  • PSN - Havcio
« Odpowiedź #2237 dnia: Maja 09, 2006, 22:18:47 pm »
ps3 oficjalna premiera w europie 17 listopada

cena z 20gb hdd 499euro
z 60gb hdd 599 euro

yeah

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2238 dnia: Maja 09, 2006, 22:22:04 pm »
Kurtka wodna, a czego my się tak naprawdę spodziewaliśmy po konferencji Sony, że pokażą nam ósmy cud świata, 14 rycerza okragłego stołu, shadery jak na włoskim morzu, czy hdr porównywalnego ze spojrzeniem na słońce w  realu. Ja się nie nastawiałem na coś mega, super, hiper (po nauczce z ps2) i jestem zadowolony, chociaż co do T6 się zgodzę. GTHD nie było próbą pokazania jak będzie wyglądało GT5, tylko jak wygląda GT4 w HD. Przecież podczas konferencji, prezenter wyrażnie powiedział że GT5 znacznie przewyższy to co oglądaliśmy. Wszystko zależy od nastawienia, ogrania, wieku pewnie też (bo jak miałem te naście lat to łatwiej wszystkim człowiek się zachwycał). Ninny wedłu mnie miało o tyle lepszą konferencję, że bardziej przypominało to wielki show i zabawę, a żadna z firm chyba nie ma lepszego "rozrywkowego" szefa niż Shigeru M.  Ja z konferencji Sony jestem zadowolony (najważniejszy dla mnie jest FF, którego pokazali),ale chyba o to chodzi żeby każdy miał swoje zdanie, bo inaczej byłoby nudno. Cheers, przepraszam za ewentualne błondy, ale piszę po jednym pifku :wink: Z tymi % to poczekajmy ze 3 lata.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2239 dnia: Maja 09, 2006, 22:29:04 pm »
Z tymi % to poczekajmy ze 3 lata.

tylko wted już nie będzie to przewidywanie a stwierdzanie stanu faktcznego, co nie jest tak zabawne :wink:
ale zgadzam się z tobą w zupełności, mnie też się konferencja Sony podobała.