Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074289 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Morden

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #2160 dnia: Maja 09, 2006, 13:54:01 pm »
Cytat: "Ako"
Zawiodłem sie na PS3 poki co (...)

A czego sie spodziewales? Ze postaci z gier beda ci z ekranu wyskakiwac? Ze grafika bedzie fotorealistyczna? Ze gry beda ciekawsze? Ze bedziesz konsole sterowal myslami? Ze plyty beda jeszcze bardziej pojemne?

Cena u nas bedzie w granicach 3.000 polski złotych (3 całe pencje przecietnego KOwalskiego), co daje do myslenia kogo na te caco stać tak w ogóle.

Nie bedzie cie stac, to nie kupisz. Albo poczekasz az stanieje. Za ile ty bys chcial kupowac nowa konsole w dniu premiery? Fakt, ze cena nie jest mala, ale ludzie szybko zapomnieli ile co niektorzy kaskaderzy dawali za PlayStation 2 na samym poczatku. Wtedy byl ten sam lament. A dzisiaj PS2 ma co drugi.

fajnie ze został Dual, ale te czynniki ruchu, totalne zerżniecie od Nintendo, to tylko swiadczy o Sony.

No ale wibracji nie bedzie. A motyw zyroskopowy od Nintendo zerzniety byc moze, ale jak wspomnialem przy okazji wypowiadania sie na temat Metal Gear Solid 4, wzorowac sie na cudzych pomyslach mozna jesli sa one dobre, i jesli nasza wlasna ich adaptacja zdaje egzamin.

Grafa tez nie jest jakas bombowa, a myslałem ze mnie dołownie zmiażdzy.

Tak jak napisalem wczesniej. Nie wiem czego sie w takim razie spodziewales, bo gdy patrze na takie MGS4 to wiem co konsola potrafi, i mimo iz nie kazda produkcja bedzie tak wlasnie wygladac, mam swiadomosc ze konsola cos takiego wycisnac z siebie moze jesli zasiada do niej odpowiedni programisci.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #2161 dnia: Maja 09, 2006, 14:13:42 pm »
Będą wibracje tylko nie będą wykożystywane razem z czujnikiem wychylenia podobno.

Morden

• Towarzysz
« Odpowiedź #2162 dnia: Maja 09, 2006, 14:24:15 pm »
W relacji na GameSpot.com mowili ze wibracji nie ma. Dodali tez, ze jeden z wyzej postawionych w Sony zapytany na temat wibracji odpowiedzial: Czujniki ruchu to przyszlosc. Wibracje to przeszlosc.

Ako

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2163 dnia: Maja 09, 2006, 14:26:48 pm »
Ja chce wibracje :( :( :(
przeciez fajne sa :)

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

50 CENT

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2164 dnia: Maja 09, 2006, 14:32:13 pm »
Najwyżej do niemców się przejade po ps3 jak u nas będzie kosmos cenowy  8)
X360 + HDTV juz mam :D

NA GC 2006 BYŁO COOOOOOOOOL ! ! !
A NA GC 2007 BYŁO JESZCZE LEPIEJ ! ! ! :D

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #2165 dnia: Maja 09, 2006, 14:34:06 pm »
To kup sobie wibrator, wsadz go w jakikolwiek z twoich otworow i wlacz na maxa i bedziesz mial fajnie ;)

Dobrze owy pan mowi, wibracje przestaly mi sprawiac jakakolwiek przyjemnosc jeszcze za zycia Nintendo 64, ani z tego zadnej frajdy ani realizmu, zbedny dodatek ktory mimo wszystko chyba troszke wazy, stad tez jak powiedzial Ken, nowy Dual bedzie lzejszy od modelu z ps2.

Morden

• Towarzysz
« Odpowiedź #2166 dnia: Maja 09, 2006, 14:44:10 pm »
Dla mnie najlepsze wykorzystanie wibracji jakie kiedykolwiek widzialem to pierwszy MGS oczywiscie. Psycho Mantis poruszajacy pada. Naomi masujaca wibracjami ramie. Smialem sie pod nosem gdy uslyszalem ze gre skonwertowano na PC, po czym jeden ze znajomych zaczal ze mnie szydzic ze on ma to samo, tylko w lepszej rozdzielczosci i z rozmyciem tekstur, i ze nie mam co sie cieszyc z posiadania konsoli. Haha.

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #2167 dnia: Maja 09, 2006, 14:52:50 pm »
Ja chcę tylko powiedzieć, że nowy DualShock to gwóźdź do trumny Nintendo.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #2168 dnia: Maja 09, 2006, 14:55:22 pm »
Cytat: "Von Zay"
Ja chcę tylko powiedzieć, że nowy DualShock to gwóźdź do trumny Nintendo.

Jaki cudem? Padem Sony nie można celować w ekran, gra zarejestruje wyłącznie ruch w przestrzeni pion/poziom.

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #2169 dnia: Maja 09, 2006, 14:56:27 pm »
Cytat: "nakimushi"
2400 to pewnie bedzie pól roku po premierze ;)
ciekawe ile gry beda kosztowac/zważywszy na brak piratów kupic kilka gier po 300 stówki to bedzie niezle wyzwanie dla przecietnego polaka ;)

A od czego jest zagranica, jedziesz i bierzesz, tylko głupiec kupi w Polsce  8)

z gierkami problemu nie bedzie, przecież na x360 gierki chodzą po 269 zł, a to też mało nei jest, ale od czego jest allegro, juz teraz mozna kupic swietne gierki po wiele niższych cenach, wystarczy poczekać miesiąc-dwa i gierka nasza.

widze że starasz się fawaryzować x360, ale ci to nie wychodzi  :D

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #2170 dnia: Maja 09, 2006, 14:58:00 pm »
Owszem nie można, ale chodzi o to że firma znalazła złoty środek - cacy grafika i nuteńka innowacji. Moim zdaniem to sprytne, bezpieczne zagranie.

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #2171 dnia: Maja 09, 2006, 15:24:40 pm »
Gdyby jeszcze nie ta cena, bo nie ma sie co oklamywac, nie wszystkich bedzie na to stac w dniu premiery, a jesli Niny wyskoczy z bardzo konkurencyjna cena, to wiadomo next gen to next gen, wiec wiele osob wyciagnie reke w strone konsolki nintendo, ja osobiscie bym tak zrobil. Cale szczescie nie musze sie o to martwic bo na obie konsolki zlozylem juz pre ordery, wiec bedziecie mogli spodziewac sie testow zaraz po premierze :D

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #2172 dnia: Maja 09, 2006, 15:24:56 pm »
Widzicie wszystko przez was, już nie bedzie "bumeranga"  :cry: .
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Rox

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2173 dnia: Maja 09, 2006, 15:29:18 pm »
HA bidaki kto ma kasę ten kupi next gen - PS3, kto nie ma kupi innowejszyn Wii.
"When I was born I was so suprised, I didn't talk for a year and a half."

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #2174 dnia: Maja 09, 2006, 15:31:50 pm »
Cytat: "Rox"
HA bidaki kto ma kasę ten kupi next gen - PS3, kto nie ma kupi innowejszyn Wii.

HA i tu sie mylisz ja nie mam kasy jeszcze na PS3 i nie kupie Wiiihihi, ale za to bede zbierał na PS3 :twisted: .
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Arantos

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2175 dnia: Maja 09, 2006, 15:45:16 pm »
1. co do pada sony szkoda ze nie ma wibracji niestety przegrali proces musieli zrezygnowac z wibracji, ms poszedł na ugode i ma, w tym przypadku minus dla sony.

2. Na miejscu nitendo zaskarzyłbym ich o kradzież pomysłu, troche przegecie, ale musieli odwrócic czyms uwage od wibracji bo cóz to byłby za dualshock 2 bez wibracji atak ma sensor ruchu ( pieśń przyszłości), minus dla sony

3. znów rendery mydlenie oczu, poatrzcie na genji 2 nieciekawie to wygląda ale zawsze jakiś kilak musi wyjść przeciez ni emoze być idealnie, minus dla sony za rendery rendery i jeszcze raz rendery.

4. krzyczeli na xbox 360 ze dwie wersje kosoli, a co tu mamy to samo, 2 wersje więc sie nie popiasli, kupno wesji tanszej mija sie z celem jest wogóle niepotrzebna,

5. jezeli chodzi o liva na ps 3 to jeszcze raczkuje.
Narazie xbox 360 wychodzi obronną ręką z tego wszyskiego, a miało być piekniej a narzie sony nie wypada jakoś rewelacyjnie. Szkoda spodziewałem się co innego. Poczekamy na premiere jesli rzeczysiście sie odbędzie w listopadzie. Bede im kibicował
kupiłem PS 3 oby było warto.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2176 dnia: Maja 09, 2006, 15:52:01 pm »
2. Na miejscu nitendo zaskarzyłbym ich o kradzież pomysłu, troche przegecie, ale musieli odwrócic czyms uwage od wibracji bo cóz to byłby za dualshock 2 bez wibracji atak ma sensor ruchu ( pieśń przyszłości), minus dla sony

nie słyszałem  zeby nintendo to opatentowało więc nie ma kradzieży. a aż taka żżynka to nie jest bo nie jest to to samo co pilot od Wii :wink:

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #2177 dnia: Maja 09, 2006, 15:56:10 pm »
Arantos niestety tak się składa że nie tylko rendery były, być może dziś zostanie też coś pokazane, a raczej na pewno, Sony nie może pozwolić sobie na to aby pozostałe dni obeszły się bez echa.  Jeśli chodzi o konferencję to uważam że Sony powiedziało i pokazało to czego dokładnie oczekiwaliśmy (no może z wyjątkiem pada) ale jak się bliżej temu przyjżeć to Sony postąpiło słusznie. Po co mieli podejmować ryzyko wydania nowego, nie koniecznie lepszego kontrolera, skoro mogli ulepszyć poprzedni, który w opini wielu graczy uchodzi za najlepszy jaki stworzono. Sony podało datę premiery, cenę, pokazało dwie zupełnie świeże produkcje, kilka grywalnych gier, kilka filmików, podało troche info, pokazało przykład zastosowania PSP w PS3, zaprezentowało pierwszą grę z PSOne na PSP czyli emu jest już gotowy, teraz wszystko jest kwestia infrastruktury, pokazało kilka rzeczy związanych z online. Czy dało ciała? Ja tak nie uważam, widać że nie przygotowali się tak jakby tego chcieli, ale myślę że zrobili to co powinni pokazali i powiedzieli coś ale też nie za dużo aby nadal pozostać interesującymi. Ot moja opinia na ten temat.

Odnoszę dziwne wrażenie że to właśnie Nintendo okaże sięczarnym koniem tegorocznego E3 czego im bardzo życzę.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2178 dnia: Maja 09, 2006, 15:57:06 pm »
Opatentowali, ale Sony to obeszło. Niedawno widziałem reklamówkę StarFoxa64 w której Nintendo pokazywało iż tylko ich system ma wspaniałe wibracje a inni mogą im tego zazdrościć... no cóż, historia lubi się powtarzać...
Btw, PS3 to prawdziwy next-gen, tak? BEz obsługi HDTV :lol: ?

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #2179 dnia: Maja 09, 2006, 16:01:32 pm »
A co masz przez o rozumiec? Bez obsługi HDTV?

Matrox

• Towarzysz
« Odpowiedź #2180 dnia: Maja 09, 2006, 16:04:47 pm »
W sumie jest tak jak myslalem, ze bedzie, gry wygladaja jak na X360 (niekotore to nawet jak na X1 czyli tak jak w przypadku XO), nic nie powiedzieli o HUBie (prawie), nie pokazali Killzone. Do tego ta cena i 2 wersje konsoli, jedna okrojona z czytnika kart flash, HDMI i WiFI to jakas pomylka  Jezeli XO to MG to nowa generacja zafundowala nam 2 MG i jednego CG :D

Jednak przez FFXIII powaznie zaczalem myslec nad zakupem PS3 ;]

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #2181 dnia: Maja 09, 2006, 16:07:25 pm »
A czy przypadkiem GT Prototype nie lecial w pelnym HD? hmm?

NHS

• Towarzysz
« Odpowiedź #2182 dnia: Maja 09, 2006, 16:10:01 pm »
Co jak co ale nie spodziewałem się że pierwszą gre jaką zobacze z wykorzystaniem sensorów ruchu bedzie gra na konsole... Sony. Warhawk fajnie wyglada no i te ruchy padem odpowiadające ruchom joysticka spox pomysł.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2183 dnia: Maja 09, 2006, 16:12:57 pm »
Cytat: "_ReD_"

W wersji "500" nie ma złącza HDMI.

Arantos

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2184 dnia: Maja 09, 2006, 16:14:46 pm »
targi sie narazie zaczeły trzeba poczekać, to co pokazali na razie nie robi rewelacji
 plus dla nich że podali cene, potwierdzili premiere, no co o kontrolera mogli zosatwic dual shocka z wibracjami i wzbogacic  o senesory ruchu, a tak dual shock starcił dusze dzie ten shock gdzie te wstrzasy eh niepodoba mi sie to sony mogło iśc na ugodę jak ms. szkoda jedynie co pod dual shoku zostało to kszatał
kupiłem PS 3 oby było warto.

Aras

• Pawka Morozow
  • Hige!
« Odpowiedź #2185 dnia: Maja 09, 2006, 16:21:12 pm »
ehhh ja juz wiem z ekupuje PS3 i Wii... nie wytrzymam bez któregoś, Billu zbytnio stawia na sieć, która w przypadku polskiego gracza (mnie) jest narazie na kosolach ch*ja warta.

a co do pada? bumerang is death :!: yeah! brawoooooooo, no i mamy duala z 'motion detectorem' i bardzo dobrze- bardzo fajne rozwiązanie, napewno pojawia się innowacyjne gry.

szkoda tylk ojednego...dwie wersje- nie no co jak co, ale takie coś mnie wku*wia maksymalnie, to jest konsola czy komp? wszyscy powinni grac na tym samym... a cena?  w tym miejscu uroczyście wyśmiewam SONY buhahahahahahaha jak za dwa lata nie kupię tego sprzęciora za 1000 zetek to billu zdobędzie mimowszystko klienta...
Pokaż mi jak spamisz, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #2186 dnia: Maja 09, 2006, 16:34:16 pm »
Cytat: "CassSept"

Tak ale zauważ że droższa wersja takowe wejście posiada. Czemu Sony zdecydowało się właśnie na taki ruch? Odpowiedź jest bardzo prosta. Sony zdaje sobie sprawę że nie każdy w domu ma telewizor HD, a tym samym nie potrzebuje tego wejsścia, pozbywając sie go Sony może obniżyć cenę a gracz, który takiego tv nie posiada nic na tym nie traci, natomiast gdyby Sony zdecydowało się na taki ruch jak Microsoft i zrobiło wersję bez dysku to już inna sprawa bo jest to ta część systemu, która będzie niezbędna do grania i znajdzie się ona w obu wersjach tylko o innych pojemnościach co uważam za bardzo dobre posunięcie ze strony Sony. Bo kupując tańsza wersję nie zmusza nas do oddzielnego zakupu HDD jak to czyni Microsoft, drugą sprawą jest czytnik kart. Ta sama sytuacja jak w przypadku wejścia HDMI, nie każdy potrzebuje tego typu dodatek bo nie każdy posiada owe karty, dla niektórych osób jest to po prostu zbędne i Sony zdaje sobie z tego sprawę, więc daje nam wybór, nie każe nam płacić za coś, czego nie bedziemy potrzebować. Moim zdaniem bardzo dobre posunięcie ze strony Sony. Nie pochwalam wydawania dwóch różnych wersji tego samego systemu, ale jeśli już musi mieć to miejsce, to Sony przynajmniej dokonało słusznego wariantu.

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2187 dnia: Maja 09, 2006, 16:41:58 pm »
Cytat: "CassSept"

Jest za to standardowe AV MultiOut, czy jakoś tak, a pod to powinno dać się podpiąć kabelek komponentowy. Komponent  obsługuje przecież rozdziałki HD, mimo tego że przesyła sygnał analogowy, więc HDMI nie będzie konieczne żeby zakosztować wysokiej rozdzielczości. Nie jestem tylko pewien co do trybu 1080p, ale "zwykłe" 720p na komponencie daje radę. Jak to Prachett pisał "nie ma zmartwienia" :wink:

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #2188 dnia: Maja 09, 2006, 16:44:46 pm »
Otóż właśnie to mój drogi przyjacielu :)

BTW: Fajny avek :)

Matrox

• Towarzysz
« Odpowiedź #2189 dnia: Maja 09, 2006, 16:46:27 pm »
Sony. Bo kupując tańsza wersję nie zmusza nas do oddzielnego zakupu HDD jak to czyni Microsoft.

W jaki sposob nas do tego zmusza ?

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #2190 dnia: Maja 09, 2006, 16:56:20 pm »
A czyż nie potrzebujesz dysku żeby grać w gry z pierwszego X-boxa i zakosztować Live? POTRZEBUJESZ! Na konsolach Sony w obu wersjach da się grać we wszystko.

Matrox

• Towarzysz
« Odpowiedź #2191 dnia: Maja 09, 2006, 16:59:25 pm »
Cytat: "Iras"
A czyż nie potrzebujesz dysku żeby grać w gry z pierwszego X-boxa i zakosztować Live? POTRZEBUJESZ! Na konsolach Sony w obu wersjach da się grać we wszystko.

Aby zakosztowac live starczy karta pamieci, fakt demek nie posciagasz i w gry z Xa nie pograsz ale jak komus to nie jest potrzebne, a znam takie osoby ,to nie musi kupowac HDD, MS zmuszalby kogos do kupa HDD gdyby nie dalo sie bez nigo grac w gry z XO.

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2192 dnia: Maja 09, 2006, 17:00:20 pm »
Mam jeszcze małe pytanko. Czytałem kiedyś, że HDMI w PS3 jest w ver. 1.3, a wszystkie panele HDTV produkowane obecnie mają HDMI 1.1, czy orientuje się ktoś jak to jest z kompatybilnością tych dwóch wersji, tzn. czy posiadając panel zakupiony obecnie, będę mógł wykorzystać HDMI w PS3, czy też będę musiał zostać przy komponencie ?

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2193 dnia: Maja 09, 2006, 17:13:50 pm »
Cytat: "thorusx"
Mam jeszcze małe pytanko. Czytałem kiedyś, że HDMI w PS3 jest w ver. 1.3, a wszystkie panele HDTV produkowane obecnie mają HDMI 1.1, czy orientuje się ktoś jak to jest z kompatybilnością tych dwóch wersji, tzn. czy posiadając panel zakupiony obecnie, będę mógł wykorzystać HDMI w PS3, czy też będę musiał zostać przy komponencie ?

Kiedyś, rok temu Sony mówiło iż w PS3 będą dwa wyjścia HDMI, dzisiaj okazuje się w jednej wersji wogóle nie ma :F

animator

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2194 dnia: Maja 09, 2006, 17:16:03 pm »
Kiedyś, rok temu Sony mówiło iż w PS3 będą dwa wyjścia HDMI, dzisiaj okazuje się w jednej wersji wogóle nie ma :F

http://www.ukresistance.co.uk/2006/05/ps3-lie-watch-evidence-updated.html

:lol:  :lol:

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #2195 dnia: Maja 09, 2006, 17:16:50 pm »
Cytat: "Matrox"
Sony. Bo kupując tańsza wersję nie zmusza nas do oddzielnego zakupu HDD jak to czyni Microsoft.

W jaki sposob nas do tego zmusza ?

A czyż szanowny Microsoft nie wspominał że w przyszłości coraz wiecej gier będzie kożystało z HDD a zgrywaniu części danych na dysk nie wspominając? Czyż nie mówił, że coraz więcej developerów będzie wykorzystywało dysk w taki czy inny sposób? No nie powiesz mi że jak wyjdą mega wypasione gierki na 360tke i będzie koniecznością posiadanie HDD aby w nie pograć to zlejesz te gry i nie kupisz HDD? Właśnie w taki sposób zmusza. Zażuca się Sony że w tańszym modelu nie ma slotów na memory card, że większość graczy sprzeda PS2 by kupić ps3 i jak oni wczytająsavy? A czy posiadacze xboxów nie posprzedawali swoich konsol by kupić 360tki? i jak oni teraz będą grać w stare gry z x'a bez HDD? Proszę cię nie gadaj głupot bo wszyscy doskonale wiemy ze posiadanie dysku w 360 stanie się koniecznością, a pozatym ja nie wyobrażam sobie posiadania jej bez, dlatego kupiłem opcje z twardym dyskiem. Sony zdaje sobie z tego sprawę i nie stawia nas w takiej sytuacji.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #2196 dnia: Maja 09, 2006, 17:19:32 pm »
Cytat: "Matrox"
nie pokazali Killzone

jeśli ktos śledzi forum Killzone mógł to przewidzieć. Już od pewnego czasu w dziale Ask the devs można było odczuć, iż pokaz KZ nie jest pewny. No ale zostało jeszcze E3.

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2197 dnia: Maja 09, 2006, 17:22:15 pm »
Szanowni koledzy/koleżanki  :wink: , znaleźliscie może ściągalną wersję video z konferencji Sony ? Stream`a już widziałem, ale chciałbym zachować coś na pamiatkę dla potomnych. :D

animator

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2198 dnia: Maja 09, 2006, 17:24:36 pm »

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #2199 dnia: Maja 09, 2006, 17:24:53 pm »
Jak tak sobie pomyślałem, to cena 599$ jest nawet ok, gwarant, że konsola będzie w sklepach, lol

ReD: mam pytanko, dałbyś radę złożyć jeszcze jednego preordera dla mnie, a potem sprawdzić konsolkę, i wysłać mi DHLem? Co z tego, że launch światowy, skoro potem jak zwykle obsuwa min. 3 miesiące NTSC-->PAL; Mam PS2 NTSC i jestem happy, gierki na kwartał przed Europą.