Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074320 razy)

thorusx

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #2280 dnia: Maja 10, 2006, 19:18:24 pm »
No właśnie jest podpinana i dlatego łudzę się, że będzie działać na PS3, ale nigdzie nie widziałem żadnych  oficjalnych informacji o wykorzystywaniu akcesoriów, chociażby niektórych, z PS2 na PS3.

TheMichal

• Proletariusz
« Odpowiedź #2281 dnia: Maja 10, 2006, 20:06:38 pm »
Cytat: "Iras"

TheMichal to o czym piszesz to chyba właśnie takie HD Ready bo telewizora z matrycą 1080p za mniej niż 20 kafli jeszcze nigdzie nie widziałem.

PHILIPS 37PF9830 - 13k
za chwile wejdą nowe Sharpy fullHD
Sony też planuje wersję X (ale chyba tylko 46" za >20000zł

NHS

• Towarzysz
« Odpowiedź #2282 dnia: Maja 10, 2006, 20:23:18 pm »
Cytat: "thorusx"
No właśnie jest podpinana i dlatego łudzę się, że będzie działać na PS3, ale nigdzie nie widziałem żadnych  oficjalnych informacji o wykorzystywaniu akcesoriów, chociażby niektórych, z PS2 na PS3.

Też mam Logitecha DFP i fajnie by było jakby działala z PS3, zreszta nie wiem czy wogóle wyjdzie lepszy model specjalnie na PS3 pod GT5 bo obecny model juz jest wypasiony na maxa.

konsolko

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #2283 dnia: Maja 10, 2006, 20:23:51 pm »

Brak mi słów!  :shock:

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2284 dnia: Maja 10, 2006, 20:28:45 pm »
Jeżeli to screen z właściwej gry, to  :shock: defibrylator  :shock:  proszę. Oj, wyobraźnia pracuje mi na zdwojonych obrotach w tym momencie.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2285 dnia: Maja 10, 2006, 20:29:58 pm »
99% fake, pozatym strasznie sztucznie to wygląda :/
auta beznadziejne a ludzie tacy plastykowi
E3 trwa już 30 minut, już powinny nowe gry wypływać

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2286 dnia: Maja 10, 2006, 20:32:26 pm »
Chciałbym, żeby to była prawda, ale nie ma co się na zapas napalać. Pewnie gdyby te plastyczane obiekty zobaczyć w ruchu, to i tak szczeny poleciałyby na glebę, ale czekajmy na jakieś potwierdzenie.Kosolko skąd brałeś tego screena, czy to jakieś oficjalne źródło ?

playing girl

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #2287 dnia: Maja 10, 2006, 20:39:15 pm »
Moim zdaniem fake, wygląda jak komputerowa symulacja jakiegoś strzeżonego osiedla w Wilanowie. Zresztą wątpie żeby R* poszło w kierunku plastikowych samochodów >.<

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #2288 dnia: Maja 10, 2006, 20:41:10 pm »
Mi to wyglada na next genpwego Getaway. Pozatym seria GTA nigdy nie wgniatala w fotel pod wzgledem grafiki, ale pod wzgledem gameplayu. I to sie dla Rockstar zawsze najbardziej liczylo wiec mysle, ze i GTA 4 nie bedzie zadnym wielkim graficznym przelomem.

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2289 dnia: Maja 10, 2006, 20:59:15 pm »
fake- na 100% ..grafika nawet nie jest w stylu GTA ...za duzo szarosci...pozatym gdyby to niebył fake to by  go umiescili na stronie oficjalnej "tak aby sie pochwalic"
We lack the motion to move to the new beat

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #2290 dnia: Maja 10, 2006, 21:01:35 pm »
Cytat: "davidson88"
fake- na 100% ..grafika nawet nie jest w stylu GTA ...za duzo szarosci...pozatym gdyby to niebył fake to by  go umiescili na stronie oficjalnej "tak aby sie pochwalic"

Zresztą juz w GTA 3 było przez szyby widac srodek samochodów a te tu to kpina

luisam

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2291 dnia: Maja 10, 2006, 21:54:19 pm »
nikogo nie obrażając... trzeba być ślepym żeby myśleć ze to screen z gry (chodzi o gta 4)

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #2292 dnia: Maja 11, 2006, 07:46:45 am »
stopień ukończenia prac nad niektórymi grami:

http://ps3.ign.com/articles/707/707248p1.html

rozdzielczość gier na E3:

http://ps3.ign.com/articles/707/707540p1.html

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2293 dnia: Maja 11, 2006, 08:50:06 am »
To oni robią naprawdę GT5 (HD) na silniku czwórki? :shock:
Stare, dobre Sony. :mrgreen:

HHH

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #2294 dnia: Maja 11, 2006, 11:01:50 am »
skomentuje to tak...ROTFL!!!

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2295 dnia: Maja 11, 2006, 11:38:46 am »
fakt- z tym GT HD to grube przegięcie - co oni robią z tej gry? niemogliby juz sie skupic tylko na pełnoprawnym następcy? :?  powoli trace szacunek do polyphony

Morden

• Towarzysz
« Odpowiedź #2296 dnia: Maja 11, 2006, 11:55:38 am »
Kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Polyphony wypuscilo GT4 Prologue jako osobny produkt, sprzedajac to za na prawde spore pieniadze. Wiedzac jak wszyscy sa zgrzani na kolejne GT, wypuszczajac cokolwiek o tym samym tytule zapewniaja sobie dochod.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #2297 dnia: Maja 11, 2006, 12:11:01 pm »
Dokładnie Polyphony jest po prostu żalosne a my wszyscy kupujac ich gry nie zmienimy tego i grajac za 10 lat w Gran Tourismo 8 zobaczymy te same trasy ;)
Dziwie sie też recenzentom którzy dają Tourist Trophy oceny 7_8/10 skoro gra posiada trasy z Gran Tourismo
Powinno sie odejmowac  punkty za ocene ogólna za takie zagrania bo potem bedziemy grac w Metal Geara na statku z 2 czesci z lekko poprawioną grafika ;)

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2298 dnia: Maja 11, 2006, 12:17:50 pm »
Metal Gear to wogule co innego - Hideo az tak nie przegina... co do GT HD - napewno nie kupie tej gry i mam nadzieje ze wiele osob zrobi tak samo jak ja...ehhh kiedy polyphony sie nauczy (?) ...ja rozumiem forsa, forsa, forsa ...ale szacunek w branzy chyba tez sie liczy (?)

Morden

• Towarzysz
« Odpowiedź #2299 dnia: Maja 11, 2006, 12:22:30 pm »
Co sie w branzy liczy? Hahaha. Kasa sie liczy!

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #2300 dnia: Maja 11, 2006, 12:26:45 pm »
A Polyphony nie przykłada nikomu do głowy gun'a i nie mówi kup, gdzie tu problem? Wiadomo kasa i tyle, a że do premiery nstępnej pełnoprawnej części GT trzeba o czymś mówić, więc niech tym czymś będzie GT HD proste, wszystko to tylko marketing i tyle. Ja im się nie dziwie.

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2301 dnia: Maja 11, 2006, 12:40:12 pm »
Red rozumiem...tez jestem wielkim fanem GT ale czy polyphony nie zarobiłoby wiecej wydajac "nową" czesc? ktos kto bedzie chciał kupic jakas gierke traktującą o wyscigach (a grał juz X lat temu w GT4/P) to nie wybierze prduktu Polyphony. Mowie oczywiscie o przecietnym szarym człowieku a nie o kims kto sklada preordery z rocznym wyprzedzeniem :D

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #2302 dnia: Maja 11, 2006, 13:40:52 pm »
na nową część nie są jeszcze gotowi, a wśród tytułów startowych Sony chce mieć wielkiego racera. To nic, że gra ma podciągniętą rozdzielczość  :wink: . Pozostaje czekać na prawdziwego następce serii GT (coś kiedyś przebąkiwali o 2007 roku).

http://www.gram.pl/news.asp?id=1721 - ciekawe.

Morden

• Towarzysz
« Odpowiedź #2303 dnia: Maja 11, 2006, 14:01:26 pm »
Swoja droga, ciekawe jak bedzie sie miala sprawa tak prozaicznej rzeczy jak plytka demo. Sony nigdy nie dalo z tym ciala i pamietam gdy pierwszy raz odpalilem PlayStation i jaka podniete mialem gdy operowalem demami technicznymi Dino i Manta.

W dzisiejszych czasach wiekszosc firm stara sie na plytach demo oszczedzic. O ile DS w wiekszosci przypadkow dostarczany jest z zainstalowanym demkiem Metroid, GameCube, Xbox ani tez Xbox 360 nie mialy zadnych plyt. Sprawa Xbox 360 jest nieco wyjatkowa, bo mozna mowic tu o wersji z HD.

Gdy pierwszy Xbox mial premiere, stalem w sklepie grzecznie. Kupilem konsole, pobieglem do domu, i okazalo sie ze w srodku nie ma zadnego demka. Nie moglem sobie obejrzec nawet filmu na DVD, wiec pobieglem do sklepu po pilota, zgrzytajac zebami po drodze. Na poczatku mialem tylko Dead or Alive 3, i cale szczescie ze save'owac mozna bylo na dysk.

Wyzysk wyzysk i jeszcze raz wyzysk. Dwie wersje konsol, zero demowek, wprowadzanie podwojnych standardow. Cholernie nie fair jest reklamowac konsole jako pudelko, dzieki ktoremu bedziemy mogli grac bezprzewodowumi padami, podczas gdy te musimy kupic albo osobno, albo z drozsza wersja konsoli. To samo tyczy sie dysku, bez ktorego tez wiele nie zdzialamy.

rainuS

• Towarzysz
« Odpowiedź #2304 dnia: Maja 11, 2006, 14:21:01 pm »
Będzie pewnie tak jak w przypadku PStwo. Wyślesz kartkę pocztową do Sony, lub zarejestrujesz konsolę drogą elektroniczną, a następnie przyślą Ci demodisc. Inne rozwiązanie to darmowe ściąganie demek z sieci, w końcu każda PS3 będzie miała dysk twardy w standardowym wyposażeniu, toteż nie będzie to stanowiło żadnego problemu dla osób, które to mają zapewniony stały dostęp do internetu. Dzisiaj wszystko jest znacznie prostsze. Możesz udać się do kiosku ruchu, ażeby nabyć w takowym przybytku jakże wspaniały miesięcznik "OSPM" wraz z płytką demo. Masz dema, czytasz o grach, a wcale nie potrzebujesz do tego szeroko pojętego dostępu do internetu, nie mówiąc już o opłatach abonamentowych. Wilk syty i owca cała. Inna sprawa, że Nintendo i MicroShit również wydają takie gazetki, ale w Polsce są one bardzo ciężko dostępne. Jeżeli już nawet są, to oczywiście po niemiecku/angielsku, a także po całkiem wysokiej cenie. Już X360 zmienił wszystko. Można ściągać całą masę dem, testować gry za darmo, a następnie podjąć decyzję dotyczącą jej kupna. Piękna sprawa, nieprawdaż? Po co komu setki płyt z demami? Demo po pewnym czasie się znudzi, gdyż zazwyczaj ma ogranicznik czasowy, albo jest malusieńkim fragmencikiem gry. W dodatku wersje demonstracyjne potrafią się znacznie różnić od finalnych wersji gier. Ot chociażby niech sobie przypomnę wersję demo Crash Team Racing na PSX`a, zamieszczoną onegdaj w OSPM`ie. Ta demówka była strasznie okrojona w stosunku do finalnego produktu firmy Naughty Dog. Powiecie pewnie- co w tym dziwnego, skoro to demo. Przecież musi się czymś różnić. Ale ja Wam powiem czym się różniła. Animacją, grafiką (znacznie uboższe trasy, efekty specjalne, brak niektórych broni). Wersje demo są potrzebne, ale gdybym wcześniej nie czytał recenzji w profesjonalnych pismach branżowych, takich jak Neo +, czy też PSX EXTREME, a także gdybym nie zagrał wcześniej w tę grę w salonie gier, to pewnie nigdy bym jej sobie nie kupił. Spytacie pewnie dlaczego? Ano już Wam mówię. Otóż demówka ta zawierała mnóstwo bugów, byłą uboga graficznie i w rzeczy samej mogła tylko sprawić to, iż zniechęciłaby mnie do zakupu Crash Team Racing! Swoją drogą demo Black, genialnego shootera na konsolę PlayStation 2, zamieszczone nie tak znowu dawno w naszym profesjonalnym magazynie growym zwanym Neo Plus (N+), odbiegało znacznie od finalnej wersji tegoż dzieła Criterion! Nie było bluru,  grafika znacznie uboższa w detale i w dodatku paskudne ograniczenie czasowe nie pozwalające pograć sobie do woli. Neo Plus czasem daje jakieś demka, ale za nie też trzeba płacić. Jednakże Nintendo i M$ nie robią nic, by rozwinąć swoją działalność w Polsce. Jak oni chcą dotrzeć do polskich graczy, skoro nie idą do klienta? A takie Sony- proszę bardzo! OSPM, demka w prasie, reklamy w prasie, reklamy na billboardach, wystawy gier, turnieje, polonizacja gier + okładek i instrukcji na poziomie bardzo profesjonalnym.

Morden

• Towarzysz
« Odpowiedź #2305 dnia: Maja 11, 2006, 14:49:18 pm »
Cytat: "rainuS"
Możesz udać się do kiosku ruchu, ażeby nabyć w takowym przybytku jakże wspaniały miesięcznik "OSPM" wraz z płytką demo. (...)

To tak offtopujac lekko, ciekaw jestem jak to bedzie z Wii, bo GameCube jakos sie plyt demo nie doczekalo. I obojetnie skad bys nie importowal, nie ma ich po prostu. Brytyjski Cube ktory kupuje zreszta, daje male plytki DVD wielkosci tych od GameCube, ale jedna z nich [zawsze sa dwie] to zwykla plyta DVD z klipami, a druga to "Playable Cheats" czyli okrojony Action Replay z kodami i FreeLoader'em dla wybranej gry lub kilku.

W Polsce malo kto kupuje gry, zeby o demach nie wspomniec. Dzieki brytyjskiemu Official Xbox 360 Mag zarobilem pelna wersje beta Final Fantasy XI. Dodatkowo zwykle demko bylo zwyczajowo dolaczone. Jesli juz kupuje pisma z demami, to gdy naprawde cos konkretnego mnie interesuje i chce przetestowac. Nie lykam wszystkiego jak leci.

Dema to dobra rzecz. W sklepach u mnie okazyjnie leza promo, ktore tez zgarniam jesli jeszcze cos dla mnie zostanie, co rowniez jest mile. Dema to potezna promocja. Dziwie sie wiec czemu takie Nintendo olalo sprawe. Odzwyczailo ich od dem sto lat bez latwych w produkcji nosnikow chyba.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #2306 dnia: Maja 11, 2006, 17:29:36 pm »
Alone in the Dark jednak na PS3 (wiem wiem, news z wp- tym razem jednak to nie Snake  :wink: ):

http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,28038;core.html

Terrago

• Towarzysz
« Odpowiedź #2307 dnia: Maja 11, 2006, 23:15:54 pm »
Cytat: "Morden"
Cytat: "rainuS"
Możesz udać się do kiosku ruchu, ażeby nabyć w takowym przybytku jakże wspaniały miesięcznik "OSPM" wraz z płytką demo. (...)

To tak offtopujac lekko, ciekaw jestem jak to bedzie z Wii, bo GameCube jakos sie plyt demo nie doczekalo. I obojetnie skad bys nie importowal, nie ma ich po prostu. Brytyjski Cube ktory kupuje zreszta, daje male plytki DVD wielkosci tych od GameCube, ale jedna z nich [zawsze sa dwie] to zwykla plyta DVD z klipami, a druga to "Playable Cheats" czyli okrojony Action Replay z kodami i FreeLoader'em dla wybranej gry lub kilku.

W Polsce malo kto kupuje gry, zeby o demach nie wspomniec. Dzieki brytyjskiemu Official Xbox 360 Mag zarobilem pelna wersje beta Final Fantasy XI. Dodatkowo zwykle demko bylo zwyczajowo dolaczone. Jesli juz kupuje pisma z demami, to gdy naprawde cos konkretnego mnie interesuje i chce przetestowac. Nie lykam wszystkiego jak leci.

Dema to dobra rzecz. W sklepach u mnie okazyjnie leza promo, ktore tez zgarniam jesli jeszcze cos dla mnie zostanie, co rowniez jest mile. Dema to potezna promocja. Dziwie sie wiec czemu takie Nintendo olalo sprawe. Odzwyczailo ich od dem sto lat bez latwych w produkcji nosnikow chyba.

Podobnie dzieje sie w niemczech, OPM+OPMS (wydanie specjalne raz na kwartal chyba) + gazetka z samymi trailerami. OPM=PSM. Xbox na tym polu tez ma duzo do powiedzenia. Podobnie jak ty nie kupuje wszystkich nr. jak leci - tylko wtedy gdy mnie cos zainteresuje(na stronie pisma podaja obecny spis dem i w co nast. numerze). Poza tym OPM kosztuje 7.99euro, w tej cenie mozna kupic juz jakas gre na ebay.de wiec czasem lepiej przekalkulowac. Jakos jak widze cala kampanie PS3 to odnosze wrazenie ze caly czas robia nas w jajo. Obietnic nie dotrzymuja (specyfikacja), wciaz jakies obsuwy. Zachowuja sie jakby przecierali szlaki, wyznaczali trendy a nic takiego nie robia, pionierami to oni nie sa niestety. Jakos niezbyt naswietlono nam jak bedzie wygladac np. online w wersji PS3. Mam nadzieje ze M$ wyleje im kubel zimnej wody na glowe (dla Polyphony tez sie nalezy). Oni przynajmniej sa slowni, choc jako system wciaz bardziej odpowiada mi Sony...

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #2308 dnia: Maja 12, 2006, 08:25:42 am »
Jeden z developerów Heavenly Sword'a zdradził, iż planują wrzucić do gry 2000-3000 postaci na raz, co by nasza czerwonowłosa nie czuła się samotnie na polu walki.

luisam

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2309 dnia: Maja 12, 2006, 11:41:56 am »
Cytat: "zielarz"
Jeden z developerów Heavenly Sword'a zdradził, iż planują wrzucić do gry 2000-3000 postaci na raz, co by nasza czerwonowłosa nie czuła się samotnie na polu walki.

lepiej niech już oni się tak nie rozpędzają, bo potem z tych 3000 sie zrobi 30

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2310 dnia: Maja 12, 2006, 12:21:08 pm »
Cytat: "luisam"
Cytat: "zielarz"

Biorąc pod uwagę to, że już w Kessenach na PS2 biegało kilkaset chłopa, to te 2-3k na PS3 są całkiem realne.

Morden

• Towarzysz
« Odpowiedź #2311 dnia: Maja 12, 2006, 12:22:15 pm »
Gdzie i kiedy?

Aras

• Pawka Morozow
  • Hige!
« Odpowiedź #2312 dnia: Maja 12, 2006, 12:30:29 pm »
november 17, Japonia :wink:

btw puszczaliście sobie trailer z zeszłego roku Heavently sword i prezentacje z tegorocznej konferencji Sony? te same akcje:!: w tym samym miejscu :!: Cell daje radę

-> a gt4 HD to największy 'niesmak' prezentacji, za to karta-kaczka w eye-toyu ROXX :mrgreen:  :mrgreen:
Pokaż mi jak spamisz, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #2313 dnia: Maja 12, 2006, 14:32:51 pm »
Cytat: "luisam"

dla next-genów nie stanowi to raczej problemu. A pamiętasz trailer z zeszłorocznego E3?

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2314 dnia: Maja 12, 2006, 15:11:34 pm »
gdzie jest ten flimik z eye toya?

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #2315 dnia: Maja 12, 2006, 15:17:38 pm »
co do ilosci postaci to napewno nowe konsole pociagna mase tego./ w N3 na xie sa combosy ponad 1000 kills wiec postaci jest troche ponad tyle i gra smiga ladnie.Wiec nie wiem czemu ps3 mialo by mniej pociagnac.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #2316 dnia: Maja 12, 2006, 15:19:07 pm »
Mikes było na konferencji. Nie ma chyba osobnego filmiku.

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #2317 dnia: Maja 12, 2006, 15:33:13 pm »
Heavy Rain na PS3, tworcow Fahrenheight (czyli szykuje sie cos niesamowitego)!!!! Trailer jest nieprawdopodobny (bardzo skromnie mowiac) i musze stwierdzic, ze czegos tak wspanialego jeszcze nie widzialem.. Mimika i emocje na twarzy sa miezdzace, a grafika rozbrajajaca! Cos wspanialego!

http://www.playsyde.com/news_2983_en.html

Ludze, ktorzy grali w Fahrenheight z pewnoscia wiedza, ze zapewne szykuje nam sie jedna z najlepszych gier na konsole nowej generacji.

Tutaj natiomiast gameplay z MotorStorm

http://www.playsyde.com/news_2987_en.html

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #2318 dnia: Maja 12, 2006, 15:56:36 pm »
Mercenaries 2: World in Flames (PS3)  :!:

E3 2006: Mercenaries 2 Update

images

MARR

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2319 dnia: Maja 12, 2006, 16:07:33 pm »
Po E3 mówi sie że PS3 jest słabe czytam, że coraz więcej osób kupi iksa,że PS3 ma porównywalnom albo takom samom grafike do iksa. Ale ja ciągle wierze i licze na sony i ich PS3. Bende wierzł w nich dotąd dopuki nie przeczytam pierwszej recenzji gracza który na niej grał. Jak wtedy nie przeczytam,że odpaliwszy gre został sparaliżowany i po długiej ranimacji odzyskał przytomnośc i ogóleni że Ps3 zmientło xboksa360 i nidorasta mu do pięt to wtedy.....przyznam racje microsoftow i zaosztrzędze te 1000zł i kupie Xboxka360. Ale na prawde chciałbym żeby tak nie było bo na konsolce microsoftu grałem jusz i niczym mnie nie zaskoczył. Mój pecet jusz ma podobne osiągi. Tak więc wolałbym wydać te 1000zł więcej i cieszyć sie prawdziwie next-genowskom konsolaom która ma niesamowitom grafike a gry na niom niesamowitom grywalnoś. Więc licze na sony i myśle że nie morzna jej tak do końca oceniać dopuki sie na niej nie zagra.