Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074381 razy)

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 2
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #2520 dnia: Maja 20, 2006, 00:37:45 am »
Miejmy nadzieję, że dotyczy to tylko angoli...
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=26346

MARR

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2521 dnia: Maja 20, 2006, 10:21:13 am »
http://media.playsyde.com/torrent/PS3_interface.avi.torrent - tutaj jest torrent do filmiku w którym przedstaiony jest  Dashboard w PS3. Oceńcie sami.

Jak torrent nie chce zadiałać to jest jeszcze coś takiego

MARR

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2522 dnia: Maja 20, 2006, 11:53:10 am »
PS3 będzie wibrować?? http://www.gameonly.pl/newsy/9087

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2523 dnia: Maja 20, 2006, 13:42:11 pm »
Cytat: "MARR"
PS3 będzie wibrować?? http://www.gameonly.pl/newsy/9087

:lol: nie a to jak dawanie linków z głównego serwisu na forum tegoż serwisu :lol:  :lol:

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2524 dnia: Maja 20, 2006, 14:09:18 pm »
Marr nie ma co ...jestes moim idolem :lol:   ...a co do sprawy wibracji...mam nadzieje ze to jakos rozwiąza i doswaidczymy wstrząsów w ds3
We lack the motion to move to the new beat

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #2525 dnia: Maja 21, 2006, 09:47:02 am »
When Sony Computer Entertainment Europe CEO David Reeves admits that "key launch titles" will slip into 2007 he also admits that to Sony, it doesn't really matter what ships at launch.

"We have built up a certain brand equity over time since the launch of PlayStation in 1995 and PS2 in 2000 that the first five million are going to buy it, whatever it is, even it didn't have games," Reeves told Computer and Video Games in an interview. During the same interview, Reeves admits that Heavenly Sword, Motorstorm and Formula One will all see release in early 2007 within the PS3 "launch window." Insomniac's gritty World War II shooter (with aliens) Resistance: Fall of Man will be there at launch according to Reeves.

It's not games like Heavenly Sword slipping into the "launch window" instead of the "launch day" category that is concerning -- it's Sony admitting that even if there were no games to purchase, consumers would still be lining up en masse to grab the PS3.

We get it, Sony, you were the market leader for two solid generations of console making, but you might be placing a little too much faith in the perceived strength of your brand to ask people to fork over $600 for your console regardless of the available software.

Link do oryginału tutaj: http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3150935

Dla tych którzy nie znają angielskiego tłumaczenie najważniejszego fragmentu, wypowiedzi szefa Sony Europe:
"Przez lata z Playstation i Playstation 2 zbudowaliśmy pewną markę, tak że pierwsze 5 milionów klientów kupi konsolę, nawet jeśli nie będzie ona miała żadnych gier na starcie".
Wypowiedź w związku z tym, że obiecujące tytuły np.: Heavenly Sword został przesunięte na 2007.

Jako, że nie mam wielkiego użytku z dużej konsoli (tylko PSP, teraz Hong Kong, później Japonia) nie interesowałoby mnie to. Ale co do brata w Polsce - kupię mu Wii i X360 jeśli będzie chciał next-gena. Na PS3 czekam do MGS4 i FFXIII i nie ma bata. Ktoś tutaj zdrowo przegina... :evil:

raqtimer

• Towarzysz
« Odpowiedź #2526 dnia: Maja 21, 2006, 10:15:21 am »
Nie ma co pojechał równo po fanach :lol:
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - A. Einstein

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2527 dnia: Maja 21, 2006, 10:15:33 am »
Cytat: "Castor Krieg"
tak że pierwsze 5 milionów klientów kupi konsolę, nawet jeśli nie będzie ona miała żadnych gier na starcie

nienawidze tej ich pewności siebie... na początku byłem przekonany ze kupie ich ps3 "w ciemno" tak teraz mam coraz wiecej "ale" ...najpierw przesunięcie premiery o pol roku - pomyslałem "okej"....pozniej cena ...nie oszukujmy sie -bardzo wysoka...teraz jeszcze przesuwanie premier gier i jeszcze to aroganckie zachowanie...
Gdybym tylko miał silną wole....a tak... i tak kupie ps3

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #2528 dnia: Maja 21, 2006, 10:43:36 am »
Pamiętam jak kupiłem moją pierwszą ps2 dzień po europejskiej premierze... Puściłem 2500 zł a w pierwsze gry (tekken tag tournament) pograłem 2 miechy później. Nie żałuję...
W tym roku zaserwuję sobie powtórkę z rozrywki, bo możecie mówić co chcecie, ale konsola Sony w ostatecznym rozrachunku ma najlepsze gry

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2529 dnia: Maja 21, 2006, 10:46:58 am »
Cytat: "Szymku"
Pamiętam jak kupiłem moją pierwszą ps2 dzień po europejskiej premierze... Puściłem 2500 zł a w pierwsze gry (tekken tag tournament) pograłem 2 miechy później. Nie żałuję...
W tym roku zaserwuję sobie powtórkę z rozrywki, bo możecie mówić co chcecie, ale konsola Sony w ostatecznym rozrachunku ma najlepsze gry

Za to kocham być businessmanem, można na ludzi pluć i lać ciepłym moczem, a oni nadal kochają. Sony jest z ciebie dumne.

P.S. Nie możesz kupić PS3 kiedy wyjdą dobre gry, a pierwsze wadliwe egzemplarze zejdą z półek?

Derek

• J-23
  • Czego nie wiesz?

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #2531 dnia: Maja 21, 2006, 10:59:30 am »
Pamiętam jak kupiłem moją pierwszą ps2 dzień po europejskiej premierze

Kiedy kupowales nastepne? Podziekujesz Sony? ;)

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2532 dnia: Maja 21, 2006, 11:07:14 am »
Cytat: "blancio_"
Pamiętam jak kupiłem moją pierwszą ps2 dzień po europejskiej premierze

Kiedy kupowales nastepne? Podziekujesz Sony? ;)

Ja myślę, że to Sony o nas dba, abyśmy zawsze mieli konsolę z nowiutkim napędem CD/DVD. :lol:

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #2533 dnia: Maja 21, 2006, 11:59:14 am »
blancio_, Castor Krieg - najpierw miałem zwykłą czarnule, potem kupiłem "poprawioną", lepiej wyciszoną wersje w kolorze srebrnym a teraz mam PS2 Slim.

W ŻADNYEJ NIE WYSIADŁ MI LASER WIĘC MOŻE PRZESTANIECIE ROBIĆ SYF TAKIMI UWAGAMI  :?:  :!:  :evil:

P.S. Nie możesz kupić PS3 kiedy wyjdą dobre gry, a pierwsze wadliwe egzemplarze zejdą z półek?

A dlaczego z góry zakładasz że będą wadliwe?!

Cytat: "Derek"
System operacyjny w PS3...

...wygląda świetnie i przypomina to co mamy w PSP  :)

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2534 dnia: Maja 21, 2006, 12:08:54 pm »
Ponieważ pierwsze egzemplarze są zawsze wadliwe, tak było przy PS2, tak było przy X360, tak będzie przy PS3. Zresztą sytuacja jaką przedstawił, zakup konsoli bez gier, pokazuje, że nic co powiem nie przekona go do zmiany zdania. Taka natura fanboya. :)

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2535 dnia: Maja 21, 2006, 12:16:22 pm »
PS3 debiutuje wraz z nowym formatem, więc procent sfajczonych napędów na pewno będzie wysoki.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2536 dnia: Maja 21, 2006, 12:19:44 pm »
Ponieważ pierwsze egzemplarze są zawsze wadliwe, tak było przy PS2, tak było przy X360, tak będzie przy PS3. Zresztą sytuacja jaką przedstawił, zakup konsoli bez gier, pokazuje, że nic co powiem nie przekona go do zmiany zdania. Taka natura fanboya. :)

Sony dba o swoich klientów i zawsze daje płyte z demami więc będzie mógł "poczuć to" już przed gwiazdką. Pozatym odpalanie gier z PS2 w HD... Znam osoby które kupiły X360 i na początku cieły na nim w Halo 2 :twisted:

Cytat: "xelloss"
PS3 debiutuje wraz z nowym formatem, więc procent sfajczonych napędów na pewno będzie wysoki.

Narazie to puste gdybanie więc proponuje zakończyć temat wadliwości czytników bo licytować można się do śmierci a przynajmniej do premiery PS3. Jak będzie zobaczymy.

BTW o padniętych czytnikach w PSP jakoś nie słyszałem  :lol:

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2537 dnia: Maja 21, 2006, 12:22:29 pm »
Cytat: "Iras"

BTW o padniętych czytnikach w PSP jakoś nie słyszałem  :lol:

Ja też nie, za to słyszałem masę rzeczy o martwych pikselach i niedziałających guzikach, lol. :lol:  :lol:  :lol:

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2538 dnia: Maja 21, 2006, 12:29:48 pm »
Ja też nie, za to słyszałem masę rzeczy o martwych pikselach i niedziałających guzikach, lol.

Martwe piksele są w każdych wyświetlaczach LCD a mit "kwadratu" został dawno obalony. Nie dam się wciągnąć w dyskusje na temat wadliwości konsol Sony, na dodatek w nie odpowiednim dziale i jeśli o mnie chodzi EOT.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2539 dnia: Maja 21, 2006, 12:31:04 pm »
Nie został obalony, tylko usterka została naprawiona przez Sony.

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2540 dnia: Maja 21, 2006, 12:31:42 pm »
Iras dobrze mowi... da sie wyzyc bez "pełnoprawnych" gier na starcie....ja przy premierze ps2 miałem tylko demo disca...było pare dem, pare filmików... co najmniej godzine- dwie dziennie grałem w demo ssx :D  ale to była radocha!-cos niesamowitego... jestem jeszcze w otyle komfortowej sytuacji ze nie grałem w gry z ps2 które wyszły od drugiej polowy 2005 :wink:  wiec pewnie przy zakupie ps3 kupie sobie pare "platyn" z ps2 (Black,Gow/gow2,Kingdom Hearts)

co do wadliwych napędów...nie wiem dlaczego tak to wszyscy "rozdmuchali" ja miałem dwa modele ps2 i w zadnym nie padł mi laser...tak samo było u moich kolegów...powiem nawet ze ps2 to nadzwyczaj mocny sprzet...moja mama odkurzając kiedys moj pokoj zachaczyła o kabel od pada- konsola spadła mniej-wiecej z wysokosci ok. 1.5... konsoli nic sie nie stało (nawet nic sie nie obluzowało wewnątrz)

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #2541 dnia: Maja 21, 2006, 12:38:50 pm »
Cytat: "davidson88"
wiec pewnie przy zakupie ps3 kupie sobie pare "platyn" z ps2 (Black,Gow/gow2,Kingdom Hearts)

sory chłopaki ale trzeba mieć nieżle nasrane żeby wydac 2,5 tysia zeby zagrac sobie w platyny z ps2  :mrgreen:

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2542 dnia: Maja 21, 2006, 12:41:47 pm »
napewno nie kupie konsoli za 2.5tysiaka ...odczekam troche az stanieje...a ze nie grałem w wiele swietnych gier na ps2 (a samo ps2 sprzedałem) bedzie to idealna okazja do nadrobienia zaległosci.

a samo "stękanie" odnosnie braku sensu grania na ps3 w gry z ps3 to chyba odwet "fanbojów" ( :lol: ) M$ za brak pełnej kompatybilnosci w x360 :wink:

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #2543 dnia: Maja 21, 2006, 12:54:10 pm »
a samo "stękanie" odnosnie braku sensu grania na ps3 w gry z ps3 to chyba odwet "fanbojów" ( Laughing ) M$ za brak pełnej kompatybilnosci w x360 Wink

:?:
po pierwsze nie jestem fanboyem (kupiłem xa w oczekiwaniu na ps3)_po drugie nie widze sensu w granie na nowej konsoli w stare gry (chyba ze po prostu kogos na nie nie stac)
a po trzecie ps3 jeszcze nie wyszło więc nie wiadomo wcale jak bedzie z ta kompatybilnościa w sony.

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2544 dnia: Maja 21, 2006, 12:57:52 pm »
Cytat: "nakimushi"
po pierwsze nie jestem fanboyem (kupiłem xa w oczekiwaniu na ps3)

- nie mowiłem konkretnie o Tobie a o "ogóle"...

po drugie nie widze sensu w granie na nowej konsoli w stare gry (chyba ze po prostu kogos na nie nie stac)

- to sie nazywa "umiłowanie do gier"... znam duzo osób kóre na ps2 grały np w Final Fantasy 7 (ja grałem w 9 :wink: )...wiec tu nie chodzi o brak forsy jak mowisz...często wracałem do ulubionych gier z poprzedniej generacji :wink:

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2545 dnia: Maja 21, 2006, 13:04:18 pm »
Iras dobrze mowi... da sie wyzyc bez "pełnoprawnych" gier na starcie....

Zabawne jest to, że ludzie narzekali, że 360 nie ma takiego hitu jak Halo przy pierwszym Xboksie, mimo że miał zróżnicowany i generalnie dobry line-up. Tymczasem PS3 może w ogóle nie mieć gier... :)

tiktak

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #2546 dnia: Maja 21, 2006, 13:05:49 pm »
a samo "stękanie" odnosnie braku sensu grania na ps3 w gry z ps3 to chyba odwet "fanbojów" ( Laughing ) M$ za brak pełnej kompatybilnosci w x360 Wink

:?:
po pierwsze nie jestem fanboyem (kupiłem xa w oczekiwaniu na ps3)_po drugie nie widze sensu w granie na nowej konsoli w stare gry (chyba ze po prostu kogos na nie nie stac)
a po trzecie ps3 jeszcze nie wyszło więc nie wiadomo wcale jak bedzie z ta kompatybilnościa w sony.

Nie grasz w gry z PSX na PS2?

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2547 dnia: Maja 21, 2006, 13:09:02 pm »
ja nie narzekałem na line-up iXa 360 wiec nie łap mnie za słowka :)
ps3 napewno tez bedzie miało "jakies" gry na starcie... w wypowiedzi w którą przytoczyłes xellos chodziło o to ze gier napewno nie zabraknie :wink:

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2548 dnia: Maja 21, 2006, 13:12:30 pm »
Tak jak ty odpowiadając na post nakimushiego nie myślałeś o nim, a o "ogóle", tak samo ja teraz zrobiłem.

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2549 dnia: Maja 21, 2006, 13:16:39 pm »
kurna, po napisaniu ostatniego posta wiedziadziałem ze to wykorzystasz :)
Prawde mowiąc w pierwszym momencie uznałem wypowiedz nakimushiego za fanbojowską ( nie twierdze ze nim jest)

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #2550 dnia: Maja 21, 2006, 13:24:57 pm »
Mi w pierwszej PS2 laser padł 2 razy, za drugim podejściem nie wymieniałem tylko sprzedałe konsolę i kupiłem nowszy model... BTW padnięty laser porysował mi z 5 gier tak, że nadawały się tylkodo wyrzucenia. Ale tak naprawdę mam to w doopie, ponieważ SONY zawsze dostarczało najlepsze gry na swoją konsolę, a to w tej branży jest najważniejsze. Od momentu zakupu konsoli cały czas gram (pomijam pierwsze 2 miesiące spod znaku demo disc) i ogranicza mnie w tej kwestii tylko brak czasu.
Oczywiście mogłem kupić sprzeęt , który się nie psuje - Cube, na którego wyszło całe 5 zajebliwych gier przez 5 lat, albo boxa o pięknej grafice, na którego po starcie nowszego systemu gry wychodzić przestały...
I teraz zastanówcie się, kto w naszym towarzystwie został wydymany i wywalił kasę w błoto...

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2551 dnia: Maja 21, 2006, 13:32:36 pm »
to rysowanie plyt to chyba przesada z Twojej strony...słyszałem tylko ze czasami konsola mogła zarysowac troche plyte podczas gdy stała ona (konsola) w pionowej pozycji... nie no ja to chyba mam farta do konsol bo czy to ps2, cube, psp,x-kloc - nic mi sie nigdy nie pospuło...

Z tym kjubem to pojechałes troche...jeste napewno wiecej "wartych uwagi" tytułow na tą konsole...wiem, wiem kwestia gustu ale i tak nie mozna powiedziec ze jest tylko 5 dobrych gier...
Co do iXa to tez troche przesadzasz....oczywistym jest ze po starcie nowerj "wersji" konsoli ( w tym przypadku x360) gry na pierwszego ixa przestają wychodzic w takiej częstotliwosci jak wczesniej

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2552 dnia: Maja 21, 2006, 13:38:26 pm »

Raczej wiadomo że jest w 100%-ach kompatybilna wstecz...

sory chłopaki ale trzeba mieć nieżle nasrane żeby wydac 2,5 tysia zeby zagrac sobie w platyny z ps2

Nie znasz się... Nie czujesz tego klimatu nowego PlayStation obok telewizora  :wink:

Cytat: "xelloss"
Tymczasem PS3 może w ogóle nie mieć gier...  :)  

Magia PlayStation  :)

Pozatym bądźmy poważni... Jakieś gry będą napewno. Ja przymierzam się do kupna XO - jak starczy kasy to Oblivion na począteka reszta gry z pierwszego X'a.

BTW padnięty laser porysował mi z 5 gier tak, że nadawały się tylkodo wyrzucenia.

To raczej nie było "zwykłe" padnięcie lasera...

davidson88 witaj w klubie bezawaryjnych konsol  :mrgreen:  Co do tego, co pisze Szymku to oczywiście "trochę" przesadza, ale po części ma sporo racji. Napewno support PS2 będzie wiekszy po starcie PS3 niż w przypadku X-boxa.

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2553 dnia: Maja 21, 2006, 13:44:17 pm »
davidson88 witaj w klubie bezawaryjnych konsol Mr. Green

heh moze to dlatego (moge to napisac z czystym sumieniem) ze zaje*iscie dbam o kazdego rodzaju wartosciowy sprzęt :)

jeszcze odnosnie Waszego sporu odnosnie nosnika zastosowanego w ps3...
trzeba byc troche nierozgarnietym zeby uwarzac ze gry bedą przez następne lata zajmowały <9gb ...przeciez to oczywiste....bedzie coraz lepsza grafikam, gry beda coraz "wieksze" wiec napewno miejsca wkoncu zacznie braknąc.... a tak ps3 zawsze bedzie miało troche zapasu :wink:

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #2554 dnia: Maja 21, 2006, 13:48:41 pm »
ehhh szkoda z wami gadac ;)
co do gier z psx nie gralem na ps2 w żadną o dziwo (nawet zapomniałe ze można odpalic te gry) ale może dlatego że wcześniej grałem ładnych kilka lat na psx i mając ps2 dla mnie bylo normalne by pograc w nowe tytuly.
FFVII przeszedłem na psx i uważam, ze to najlepsza częsc ze wszystkich.

Nie znasz się... Nie czujesz tego klimatu nowego PlayStation obok telewizora

moze dlatego że nie mam już 15 lat i sam napis sony mnie jakos nie podnieca a raczej nawet niepokoi po tym co firma ostatnio wyprawia

Raczej wiadomo że jest w 100%-ach kompatybilna wstecz...

raczej tak ale ... poczekajmy aż bedzie to pewne

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2555 dnia: Maja 21, 2006, 13:54:26 pm »
I teraz zastanówcie się, kto w naszym towarzystwie został wydymany i wywalił kasę w błoto...

Tak jak pisałeś, wszystko sprowadza się do gier. I zdecydowanie nie żałuję kupna Xboksa po przejściu tych wszystkich gier (jeszcze parę przede mną,w tym Shenmue 2), więc zdecydowanie nie czuję się wydymany i przypuszczalnie wielu innych nabywców Xa na tym forum też.

jak starczy kasy to Oblivion na począteka reszta gry z pierwszego X'a.

Przjerzałem właśnie listę kompatybilności, trochę okrojona jest. :?  Dobrze by było, gdyby Microsoft ją rozszerzył... Zresztą moja biblioteka gier to i tak głównie NTSC, więc na 360 bym jej nie odpalił.

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2556 dnia: Maja 21, 2006, 13:55:32 pm »
nakimushi dlaczego nie mozesz zrozumiec ze gracz czasami "musi" wrócic do tytułów sprzed lat...moze Ty nieodczuwasz takiej potrzeby ale wierz mi - jest mnóstwo grających którzy twierdzą tak jak ja ( i nie jest to na siłe wyszukiwany argument na korzysc ps3- chodzi ofkors o kompatybilnosc)

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #2557 dnia: Maja 21, 2006, 13:59:56 pm »
nakimushi dlaczego nie mozesz zrozumiec ze gracz czasami "musi" wrócic do tytułów sprzed lat

a dlaczego uwarzasz ze nie moge tego zrozumiec ? ;) bo nie pisalem nic takiego.
Pisałem tylko że nie rozumiem dlaczego chcesz kupić ps3 juz na poczatku za 2,5 tysia i grac w gry z ps2 skoro mozna poczekac i pograc na ps2 ;)

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #2558 dnia: Maja 21, 2006, 14:05:07 pm »
okej looz, rozejm :wink:( btw: na początku to sie gra w demo disca - gry z ps2 to tylko dodatek)  ...i tak jak mowiłem napewno nie kupie ps3 w cenie  10 fiatów 126p :D

raqtimer

• Towarzysz
« Odpowiedź #2559 dnia: Maja 21, 2006, 15:08:30 pm »
Jak kogoś stać i ma na to ochote to jak najbardziej może sobie kupic a cała reszta osób mówiąca,że to głupota to czysta zazdrość :) Ale już taki wrodzony urok Polaka :wink:
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - A. Einstein