Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074485 razy)

welshy11

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #3160 dnia: Lipca 09, 2006, 14:21:10 pm »
'150,000 PS3s for UK' rumor debunked
by Justin Pinter

A rumor has been floating around that the UK is to recieve 150,000 Playstation 3 units for the November launch. The statement was based an article in the recent issue of OPM (Official Playstation Magazine), which OPM quickly responded to claiming the 150,000 figure was based on analysts' estimates and not actual information from Sony.

A Sony spokesman ressured everyone in a recent statement saying, "We have yet to confirm allocation for the UK territory. We're on target to ship 2 million units globally at launch and 6 million units by end of fiscal year."

Surely Sony will supply Japan and the U.S. with the largest shipments but its highly unlikely they will give Europe the short end of the stick. Sony plans to ship both packages of the PS3 to the UK along with a minimum of 150,000 consoles.

http://www.ps3land.com/article-464.php

:shock:

konsolko

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #3161 dnia: Lipca 11, 2006, 19:07:58 pm »

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #3162 dnia: Lipca 11, 2006, 19:18:01 pm »
ta , tylko zauważ ,że  PS3  nie będzie dla wszystkich Europejczyków w dniu premiery  . To po pierwsze . Po drugie , lwia część z tych tytułów nie przeszła testów kontroli i jego jakość jest mocno wątpliwa .Po trzecie i ostatnie : po to wydajesz niespełna 3 tysiaki by zagrać w stare gierki z PSone ?
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #3163 dnia: Lipca 11, 2006, 23:24:55 pm »
Nowiuteńkie screeny z Motorstorm:
http://images.playfrance.com/5/2102/zoom/8170.jpg
http://images.playfrance.com/5/2102/zoom/1669.jpg
http://images.playfrance.com/5/2102/zoom/3632.jpg

Jesli chodzi o nowe info, Call of Duty 3 będzie jednym z launch title dla PS3.

Cytat: "xboxonline.pl"
Według najnowszych informacji gra będzie tytułem startowym konsoli PlayStation 3 i w odróżnieniu od wersji na Xboxa360 będzie najprawdopodobniej posiadać bliżej niesprecyzowane zalety, stawiające ją wyżej od odpowiedników konkurencji. Czy chodzi o grafikę, czy może o samą rozgrywkę? Tego nie wiadomo.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #3164 dnia: Lipca 11, 2006, 23:44:09 pm »
Będzie posiadać "więcej źródeł światła" i inne usprawnienia (graficzne), szkoda tylko że patrząc na ostatnie screeny i filmiki oświetlenie jakby w ogóle w tej grze nie istniało, więc różnicy to nie robi :roll: No cóż, gra przynajmniej posuwa w 60 klatkach, ale szkoda, że nie pracuje nad nią IW, bo oni korzystaliby z własnego doświadczenia, a nie tylko dokumentacji.

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #3165 dnia: Lipca 11, 2006, 23:56:42 pm »
Cytat: "xelloss"
szkoda tylko że patrząc na ostatnie screeny i filmiki oświetlenie jakby w ogóle w tej grze nie istniało, więc różnicy to nie robi :roll:

Niestety prawda, od strony oświetlenia to taki drugi Resistance (lub nawet gorzej). A wersja na X360 padła chyba ofiarą sabotażu, takie wrażenie można odnieść oglądając te poszarpane screeny.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #3166 dnia: Lipca 12, 2006, 00:29:01 am »
Nom to prawda, na screenach aliasing wygląda okrutnie. Ale prawdę mowiąc, na tych filmikach 720p z xboxyde nie rzuca się jakoś w oczy. W każdym razie szkoda, że jeszcze tego nie zaimplementowali. :roll:

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #3167 dnia: Lipca 12, 2006, 08:25:32 am »
odnośnie screenów z Motorstorma .To mi wygląda za na jakąś niedopakowaną gierke na PC .Przypatrzcie się skałce na drugim obrazku .Ząbki obrzydliwe  :?  Ale to chyba wina sprzetu i terminów  :lol:

magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #3168 dnia: Lipca 12, 2006, 09:07:11 am »
zobaczcie pierwszy nowy screen, na tego quada. co to za białe krechy> kurde wygląda to jak niedokładnie wyciety z paperu quad wklejony na ten screen Oo' Te białe ząbki nękaja ja od dawna, co to ma być?

btw. lusterka jak z PSX'a :(

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #3169 dnia: Lipca 12, 2006, 09:22:42 am »
no własnie, trochę widać ze gra jest robiona na szybko by zdążyć na premierę konsoli. z drugiej strony muszą byc jakies gry na starcie ;)

HHH

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #3170 dnia: Lipca 12, 2006, 09:35:08 am »
5 nowych screenów z Motor Storm (wczesniej Ring podał tylko 3)
http://www.playfrance.com/news-images-motorstorm-de-l-interieur.html

te nowe screeny wygladaja znacznie lepiej od tych wypuszczonych jakis czas temu
a tak poza tym to Heavenly Sword tez na screenach wyglada o wiele biedniej niz w rzeczywistosci.
Pewnie na TGS Sony zaprezentuje prawie ukonczona wersje MotorStorm...moze byc ciekawie :)

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #3171 dnia: Lipca 12, 2006, 09:41:10 am »
A właśnie, kiedy TGS?

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #3172 dnia: Lipca 12, 2006, 09:51:02 am »
Cytat: "HHH"
te nowe screeny wygladaja znacznie lepiej od tych wypuszczonych jakis czas temu

Naprawdę? Wg mnie raczej tak nie jest.
http://www.playsyde.com/gallery_3229_en.html
Screeny z E3. Te stare miały AA, teraz go nie ma i to chyba jedyna znacząca różnica. :roll:

TGS - 22-24 września.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #3173 dnia: Lipca 12, 2006, 10:13:04 am »
jakos wogóle nie widać żadnych odbić zarówno w kaskach jak i na pojazdach  :evil:

HHH

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #3174 dnia: Lipca 12, 2006, 12:05:44 pm »
Cytat: "xelloss"

Screeny z E3. Te stare miały AA, teraz go nie ma i to chyba jedyna znacząca różnica. :roll:

Zgadzam sie w kwestii AA, na screenach wyglada to bardzo źle, pewnie to poprawia (w koncu to next-gen)

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #3175 dnia: Lipca 12, 2006, 12:44:15 pm »
Cytat: "HHH"
Zgadzam sie w kwestii AA, na screenach wyglada to bardzo źle, pewnie to poprawia (w koncu to next-gen)

Gra używa HDR a nie każdy developer, na starcie konsoli, będzie umiał sobie poradzić z problemem ząbków przy hdr tak jak Ninja Theory z Heavenly Sword. Pozatym wydaje mi się, że HDR będzie miało teraz wyższy priotytet niż AA dla developerów, szczególnie kiedy gry będą chodzić w wysokich rozdzielczosciach.

Mastu-son

• Towarzysz
« Odpowiedź #3176 dnia: Lipca 12, 2006, 13:03:35 pm »
A mi się wydaje, że te całe next-geny są ch@#a warte! Skoro nawet AA nie ma porządnego w każdej grze i animacji w 50/60 fps to z czym do ludzi? Bez jaj, gry na PC wyglądają lepiej od tego co prezentuje na dziś xbox360 i Ps3. Wpienia mnie to niezmiernie i demotywyje do wyłożenia kasy na jeden ze sprzętów..

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #3177 dnia: Lipca 12, 2006, 13:10:19 pm »
Cytat: "Mastu-son"
A mi się wydaje, że te całe next-geny są ch@#a warte! Skoro nawet AA nie ma porządnego w każdej grze i animacji w 50/60 fps to z czym do ludzi? Bez jaj, gry na PC wyglądają lepiej od tego co prezentuje na dziś xbox360 i Ps3. Wpienia mnie to niezmiernie i demotywyje do wyłożenia kasy na jeden ze sprzętów..

hehe , skąd ja to znam . Wczoraj znudzony upałem zgłebiłem lekturke straszych numerów OPM(official playstation magazin). Zapowiedzi PS2 .Ken Kuternoga : następca PSone będzie centrum domwej rozrywki .Możesz nie tylko grać , ale również  słuchać  muzyki , oglądać (tylko na wybranych formatach ,ale to szczegół) , surfować po necie (ehe ), przeglądać zdjęcia . Playstation 2  będzie wart swojej ceny .

Historia jeszcze raz pokazała ,że założenia a realizacja to dwa różne rozdziały .

magivanga.wordpress.com
booklips.pl

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #3178 dnia: Lipca 12, 2006, 13:11:04 pm »
Ring - zwłaszcza że w niektórym grach brak AA nie rzuca się raczej w oczy (np. w nowych filmikach CoD3), ale zawsze lepiej jak jest - wyobraźcie sobie Fight Night 3 czy Table Tennis z poszarpanymi postaciami - byłoby zupełnie inne wrażenie. W każdym razie mam nadzieję, że Motorstorm zalicza się do tej pierwszej grupy gier.

Ponadto w grach na PS3 twórcy mogą rezygnować z AA, żeby zaoszczędzić przepustowość pamięci do innych zadań.

Mastu-son

• Towarzysz
« Odpowiedź #3179 dnia: Lipca 12, 2006, 13:38:39 pm »
jay jay nie bądź taki antyKutaragi bo Billu / Moore / Allard takie kity zapodali i próbują dalej zapodać, że tylko dziecko je kupi! Wszyscy oni uważają nas chyba za idiotów. A co najlepsze to jeszcze niedawno polewałem z gościa, który powiedział: "szkoda, że żadna z firm (MS i Sony) nie zdecydowała się na wypuszczenie konsoli z procesorem AMD/Intela. Dałoby jej to dużą przewagę w stosunku do skomplikowanej architektury konkurencyjnej konsoli". Teraz jestem skłonny przyznać mu racje..

xelloss: "Ponadto w grach na PS3 twórcy mogą rezygnować z AA, żeby zaoszczędzić przepustowość pamięci do innych zadań".

Albo pier@#$$z od rzeczy, albo masz racje i wtedy to o kant dupy rozbić te całe next-geny. Szkoda gadać Panowie. Wzrasta rozdziałka, a reszta stoi w miejscu lub się cofa.

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #3180 dnia: Lipca 12, 2006, 13:47:08 pm »
Xelloss ma racje, PS3 nie ma w końcu EDRAMu o gigantycznej przepustowości. Ale też X360, który generuje HDR wraz z AA i tak jest gorszej jakości (FP10) więc ten HDR to taka kula u nogi tej generacji.

A co najlepsze to jeszcze niedawno polewałem z gościa, który powiedział: "szkoda, że żadna z firm (MS i Sony) nie zdecydowała się na wypuszczenie konsoli z procesorem AMD/Intela. Dałoby jej to dużą przewagę w stosunku do skomplikowanej architektury konkurencyjnej konsoli". Teraz jestem skłonny przyznać mu racje..
Jeszcze się zdziwisz pod koniec tej generacji :P

Mastu-son

• Towarzysz
« Odpowiedź #3181 dnia: Lipca 12, 2006, 13:50:45 pm »
"Jeszcze się zdziwisz pod koniec tej generacji" - jak dożyje to może i tak :) Choć znając Billa to pewnie będzie za 2 lata :twisted:

Tak, dziś jestem w nastroju do narzekania, słońce zgasło - to jest pewnie powód :D

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #3182 dnia: Lipca 12, 2006, 14:10:18 pm »
Albo pier@#$$z od rzeczy, albo masz racje i wtedy to o kant dupy rozbić te całe next-geny.

Tworzenie gry wiąże się zawsze z decyzjami, co zaimplementować a co nie. W przypadku PC to gracz podejmuje decyzje, jakie opcje graficzne włączyć, żeby być jak najbardziej zadowolonym z wydajności i jakości grafiki, w przypadku konsoli taka decyzja należy do developera. W konsolach, które wyjdą za 5 lat również to się nie zmieni.

Choć znając Billa to pewnie będzie za 2 lata

A mogę się spytać, jaki zysk dałoby Microsoftowi przedwczesne wprowadzenie nowej konsoli? Na każdym sprzedanym Xboksie MS do samego końca tracił kupę szmalu, w przypadku 360 już tak nie będzie.

A co najlepsze to jeszcze niedawno polewałem z gościa, który powiedział: "szkoda, że żadna z firm (MS i Sony) nie zdecydowała się na wypuszczenie konsoli z procesorem AMD/Intela. Dałoby jej to dużą przewagę w stosunku do skomplikowanej architektury konkurencyjnej konsoli". Teraz jestem skłonny przyznać mu racje..

Wprowadzenie nowej konsoli zawsze wiąże się z pewnymi trudnymi decyzjami dotyczącymi sprzętu. Microsoft nie wybrał AMD/Intela, bo te firmy nie pozwalałyby na produkcję procesorów na własną rękę, a to uniemożliwiałoby redukcję kosztów. IBM z kolei na coś takiego pozwolił (choć na chwilę obecną to i tak chyba IBM produkuje te procki), a ponadto IBM zaproponował własne ciekawe rozwiązania. Tak więc procesor od IBM ma dużo wyższą wydajność maksymalną, np. jeśli chodzi operacje na liczba zmiennoprzeciwkowych, czy też ma bardzo wydajne jednostki wektorowe. Z drugiej strony, ma on dość słabą predykcję skoku, a ponadto IBMowi nie udało się zaimplementować egzekucji out-of-order, co bardzo utrudniło osiągnięcie wartości maksymalnych, do których teraz developerzy będą brnęli długie lata.

Nintendo wybrało IBM ze względu na kompatybilność wsteczną z Gamecubem (ale procek Wii ma egzekucję out-of-order), a z kolei Sony pracowąło z IBM przy Cellu, więc wybór tu był oczywisty(Cell też nie ma OOOE i w zasadzie nie ma predykcji skoku, a ponadto ma asymetryczną architekturę - jest więc jeszcze większym cierniem w tyłku developerów niż Xenon w 360, ale też potencjalna wydajność jest jeszcze większa).

edit: zastosowanie procków Intela czy AMD w zamkniętej platformie dałoby bardzo szybkie wykorzystanie potencjału platformy - wystarczy spojrzeć na Lindbergh Segi - firma deklaruje, że VF5 wykorzystuje 95% potencjału tego automatu do gier.

suli dia

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 13
« Odpowiedź #3183 dnia: Lipca 12, 2006, 14:46:50 pm »
my tak tutaj dyskutujemy ale ja uważam osobiście że te nasze rozmowy na forum są troche przedwczesne ponieważ na razie mamy jedną konsolę nowej generacji niech wyjdą wszystkie i wtedy zobaczymy to jest moje zdanie
Umiesz Liczyć, Licz na Siebie!!!

Mastu-son

• Towarzysz
« Odpowiedź #3184 dnia: Lipca 12, 2006, 14:56:58 pm »
Czasem dochodze do wniosku, że producenci konsol celowo wypuszczają na rynek techniczne freaki i tym podobne udziwnione gnioty. Po to, aby programiści nie za szybko wykorzystali ich możliwości, a przez to nawet po kilku latach potrafili zaskoczyc nas czymś nowym w temacie grafy lub mechaniki gry.. Sony np. zrobiło inaczej przy PSX. Wszyscy developerzy chwalili, że łatwo i przyjemnie sie pracuje, a potem zaczeli nagle stękać bo cięzko się było wybić ze swoją grą (bardzo wyrównany poziom techniczny). W efekcie tego wielu z nich np. EA, Activision jawnie domagały się od Sony szybkiego wypuszczenia na rynek następnego modelu konsoli! I doczekali się, a potem było słychać już tylko ich lament :lol:

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #3185 dnia: Lipca 12, 2006, 15:14:37 pm »
my tak tutaj dyskutujemy ale ja uważam osobiście że te nasze rozmowy na forum są troche przedwczesne ponieważ na razie mamy jedną konsolę nowej generacji niech wyjdą wszystkie i wtedy zobaczymy to jest moje zdanie

na przyszłośc używaj wiecej zanków interpunkcyjnych bo ciężko się to czyta.
a wszytskoe konsole NG to tylko PS3 i 360 bo Wii taką konsolą nie jest(ja bym ją nazwał Back-genem ale to szczegół)

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #3186 dnia: Lipca 12, 2006, 15:36:01 pm »
Cytat: "Mikes"

a wszytskoe konsole NG to tylko PS3 i 360 bo Wii taką konsolą nie jest(ja bym ją nazwał Back-genem ale to szczegół)

Tylko jeśli definiujesz next-gen jako więcej mocy, więcej RAMu, lepsza grafika. Wii ma szanse być rewolucyjne jeśli chodzi o przebicie się gier video do masowej świadomości. W tym przypadku to Wii będzie jedynym next-genem, gdyż X360 i PS3 są tworzone z myślą o ograniczonej grupie ludz i, zgodnie z filozofią poprzednich generacji.

AZAKIEL

• Towarzysz
« Odpowiedź #3187 dnia: Lipca 12, 2006, 15:57:52 pm »
na pewno juz wielu to widzialo (CoD2 na x360,PS3,WII)

http://www.worthplaying.com/article.php?sid=35389&mode=thread&order=0&thold=0

Jesli te nowe screeny to koncowy efekt graficzny to bardzo dziwne O_o, przeciez to wyglada nie tylko gorzej od COD2 na PC ale i gorzej od COD2 na xboxa360. Jakis czas temu porownywalem na zywo u znajomego CODa2 (x360) do wersji (PC) na najwyzszych detalach (nie mam na mysli rozdzielczosci) i faktycznie wersja PC wygladala zauwazalnie lepiej (na X-ie byly tekstury troszke mniejsze , i normal mapy sporo mniejsze, geometria obiektow bez zmian), w sumie bylo to zrozumiale - x360 ma 512 mb ramu na wszystko (czyli cala scena razem z teksturami) , dynamiczne doczytywanie z DVD przyduzych lokacjach w grach FPP jest problematyczne do zastosowania (mala predkosc odczytu) stad wlasnie takie tekstury. Ale dziwie sie dlaczego CoD3 na konsole wyglada gorzej niz CoD2 na konsole , czyzby lokacje byly jeszcze obszerniejsze a co za tym idzie tekstury i normal mapy musialybybyc jeszcze mniejsze. Poczekamy zobaczymy na razie jest cienko i szczerze to nie ma czym sie zachwycac :-/

http://www.worthplaying.com/article.php?sid=35408&mode=thread&order=0

powyzej link do nowych screenow z motorstorma , szczerze to nie wyglada to dobrze (slaba geometria pojazdow i postaci, kiepskie skaly w tle, filmik ktory byl jakis czas temu w necie pokazywal ze w ruchu tez nie jest to za rewelacyjne) podsumowujac daleko temu do renderu ktory reklamowal te gre na E3 (wielu wtedy myslalo ze to realtime)

Coraz bardziej watpie w wieksza moc Ps3 niz X-a (zadna z gier tego nie pokazuje jak narazie, a czesto jest gorzej niestety)

P.S. zeby nie bylo nie jestem fanem zadnej z tych konsol , zycze dobrze i jednej i drugiej (na chwile obecna rozwazam zakup X-360, potem moze ps3)

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #3188 dnia: Lipca 12, 2006, 16:31:31 pm »
Cytat: "suli dia"

a dlaczego niby za wcześnie? widzieliśmy konsole w akcji, mamy o nich mnóstwo danych.

Cytat: "Mikes"

Wii dysponuje większą mocą od current-genów, ma (zapewne) bardziej rozbudowany system online i posiada innowacyjny kontroler, a przede wszystim żywot konsoli przypada na ten sam okres co PS3 i 360, a następny po PS2-GC-Xbx.
Cytat: "Castor Krieg"
Wii ma szanse być rewolucyjne jeśli chodzi o przebicie się gier video do masowej świadomości.

Gry tkwią w masowej świadomości, podobnie jak muzyka rock czy jazz. Po prostu nie każdy w nie gra, tak jak nie każdy słucha wyżej wymienionych gatunków. Co najwyżej Nintendo powiększy listę ludzi grających.

Azakiel - a ty znowu z tym swoim porównywaniem do PC. Jasne 512MB to nie to samo co 2GB i nigdy się tego nie zrekompensuje, ale twoje zachowanie i porównywanie każdej gry konsolowej do jakiejś gry pecetowej są dosyć zabawne. Akurat w tym przypadku jeszcze porównanie jest dosyć adekwatne (CoD pc do CoD console), ale porównywanie NHL do Far Cry już nie. W każdym razie:
1)tekstury nie są jedyną rzeczą pamięciożerną i na dobrą sprawę to twórcy mogliby downgrade'ować cokolwiek innego, choć to tekstury najłatwiej jest pociąć
2)gry na 360 też mogą mieć (i mają) tekstury w bardzo wysokiej rozdzielczości. RAMu jest wystarczająco dużo, ale jest jeden warunek: gra powinna być raczej exclusivem, a nie portem z PC. Gdy gra jest exclusivem, ma zarządzanie pamięcią przystosowane do modelu pamięci tej konsoli, a nie PC. Obejrzyj sobie tekstury w Kameo (które w dodatku ma świetny parallax mapping), np. tę: http://img111.imageshack.us/img111/3707/picture1317a4bz.jpg
Tekstury w Gears of War też mają rozdzielczość do 2048x2048, więc bardzo bardzo wysoką.

Zdaję sobie sprawę, że CoD3 nie wychodzi nawet na PC, ale silnik był bardzo dostosowany pod tę platformę, a grę robią twórcy, którzy stawiają pierwsze kroki na next-genach (a nie Infinity Ward). W każdym razie Brothers in Arms 3, gdzie wersja 360 jest priorytetowa ma bardzo dobre tekstury (choć możliwe i prawdopodobne, że wersja PC będzie miała jeszcze lepsze), znacznie lepsze niż CoD3.

Tak więc nie musisz ograniczać swojej działalności na forum do opisywania, jak to gry na konsole wyglądają gorzej niż na PC.

Czasem dochodze do wniosku, że producenci konsol celowo wypuszczają na rynek techniczne freaki i tym podobne udziwnione gnioty. Po to, aby programiści nie za szybko wykorzystali ich możliwości, a przez to nawet po kilku latach potrafili zaskoczyc nas czymś nowym w temacie grafy lub mechaniki gry.. Sony np. zrobiło inaczej przy PSX. Wszyscy developerzy chwalili, że łatwo i przyjemnie sie pracuje, a potem zaczeli nagle stękać bo cięzko się było wybić ze swoją grą (bardzo wyrównany poziom techniczny). W efekcie tego wielu z nich np. EA, Activision jawnie domagały się od Sony szybkiego wypuszczenia na rynek następnego modelu konsoli! I doczekali się, a potem było słychać już tylko ich lament Laughing

Oj to prawda, nie dość że Sony dowaliło konsolę ze skomplikowaną architekturą, to jeszcze nie dało żadnych bibliotek i dostarczyło szczątkową dokumentację, tak że developerzy musieli wnioskować właściwości sprzętu z własnego doświadczenia i artykułów na necie (poważnie tak było). Dlatego czas jaki upłynął od pozycji typu Bouncer czy Red Faction do Black czy Jak 3 był tak dłuuuugi. Ale teraz czasy się trochę zmieniły i zarówno Microsoft jak i Sony potrzebują jakiegoś cholernie mocnego tytułu jak najszybciej to możliwe. Jednak sama architektura CPU jest balansem między jak największą maksymalną mocą a jak najniższą ceną układów, a łatwość programowanie jednak stałą na drugim miejscu jeśli chodzi o listę priorytetów.

_cloud_

• Gość
« Odpowiedź #3189 dnia: Lipca 12, 2006, 19:53:34 pm »

homesickalien

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #3190 dnia: Lipca 12, 2006, 21:53:04 pm »
Cytat: "_cloud_"
Midway popiera Blu-ray

http://gry.interia.pl/konsole/gry/aktualnosci/news?inf=769896

i to na pewno nie pomoze Blu-rayowi, format przegra definitywnie z HD-DVD. Jedynie moze zaistniec w exkluzywnym srodowisku posiadaczy PS3

Don't
try to tell us what is right for us
we don't give a fuck anyway...

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #3191 dnia: Lipca 12, 2006, 22:31:50 pm »
Playstation nie znaczy ekskluzywny...
Playstation wyznacza standardy

Krill

• Towarzysz
« Odpowiedź #3192 dnia: Lipca 12, 2006, 22:49:15 pm »
A Nintendo means fun...i co ? Czy w każdej dyskusji muszą się pojawiac takie komunały ? Przecież każdy kocha albo Sony, albo Nintendo albo MS. I moglby to wyrazić w zdecydowanie ciekawszy sposób niż "Plejstejszyn wyznacza standardy". A poza tym Wii też wyznacza standardy...
Wii sprzedaje się doskonale! TY też możesz się do tego przyczynić- KUP Wii !

suli dia

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #3193 dnia: Lipca 12, 2006, 22:49:45 pm »
mi najbardziej chodzi o to że jak WII i PS3 wyjdą wtedy bedziemy wiedzieli co możemy się po nich naprawde spodziewać np wyjdzie w listopadzie PS3 i pierwsze gry wtedy będziemy mogli równać ją z xboxem 360 i jej pocztkiem porównywać je pod kątem choćby grafiki a teraz mamy nowego xboxa .ale niewiemy co będzie z PS3  oferować niewiadomo czy wszystkie obietnice Sony się sprawdzą to jest właśnie moje zdanie na temat konsol tak dużo już wiemy na temat Ps3 i Wii ale podczas premiery nas mogą zaskoczyć pozytywnie lub negatywnie tyle

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #3194 dnia: Lipca 12, 2006, 23:11:12 pm »
Ostro powiedziane, na razie trudno to stwierdzić. Też uważam, że szanse na wypromowanie Bluraya wbrew pozorom nie są duże.

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #3195 dnia: Lipca 12, 2006, 23:16:55 pm »
Poprarcie koncernów filmowych ma większe niz hd-dvd. Także filmy nie są tak drogie jak zapowiadano.

_cloud_

• Gość
« Odpowiedź #3196 dnia: Lipca 12, 2006, 23:22:05 pm »
coraz więcej firm popiera Bluray

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #3197 dnia: Lipca 12, 2006, 23:22:44 pm »
Na chwilę obecną wypuszczono po jednym odtwarzaczu HD-DVD i BRD, z czego player HDDVD kosztuje domyślnie 499USD, a BRD 999USD. Player HD-DVD wyświetla filmy w wyraźnie lepszej jakości. :roll:

suli dia

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #3198 dnia: Lipca 12, 2006, 23:25:03 pm »
narazie liderem jest xbox 360 ale sie niebawem przekonamy czy bedzie nadal na szczycie ja uważam że po PS3 możemy się wszystkiego spodziewać dobrych rzeczy i złych teraz pozostaje nam czekać i wtedy wszystko będzie jasne ja osobiście wierze w obydwie konsole i mam nadzieje że każda z nich dostarczy nam wiele dobrych gier

Cz!kenss

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #3199 dnia: Lipca 13, 2006, 01:36:41 am »
narazie liderem jest xbox 360

No tak ale narazie to jedyny next-gen :wink:

IMO dobrze ze MIcrosoft z XO sobie radzi.
Moze to wplynie na polityke Sony i troszke przejza na oczy i sie spreza bo jak narazie z tych wielkich obietnic dostajemy tylko polowe tego co Nam obiecali.
Jestem nowy nie bijcie