Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074681 razy)

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #480 dnia: Czerwca 30, 2005, 17:06:30 pm »
300$ :)

stawiam na minimalnie 399$

aliusz

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #481 dnia: Czerwca 30, 2005, 17:45:04 pm »
Ok kto da więcej? Licytujcie się dalej, powodzenia...

W Polsce i tak cena na początku będzie kosmiczna ( pewnie z 2500 pln)
i to zarówno za ps3 jak i x360.

Najsensowniej bedzie zaczekać do pierwszej obniżki cen sprzętu -
cena około 299 usd jest do przyjęcia ( czytaj: w Polsce z 1200 pln).
"Sprzedamy miliard konsol xbox360" J. Allard E3 2005

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #482 dnia: Czerwca 30, 2005, 20:33:44 pm »
Cytat: "Player01"
Ten gosciu, ktory stworzyl ta analize jest jednym z najbogatszych ludzi swiata dzieki swoim wyliczeniom. W sumie ja w to nie wierze, mysle ze PS3 bedzie kosztowalo 300-350$.

Ten "gościu" to firma ratingowa. :lol:

Player01

• Gość
« Odpowiedź #483 dnia: Czerwca 30, 2005, 20:48:58 pm »
Ta firma nalezy do jednego z najbogatszych ludzi swiata. Poprawiam sie :D.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #484 dnia: Czerwca 30, 2005, 21:18:47 pm »
Ta firma nalezy do jednego z najbogatszych ludzi swiata. Poprawiam sie :D.

A co to ma niby wspólnego? Poza tym nie wypowiadaj się na tematach na jakich się nie znasz. Znasz się na prawie anty-dumpingowym? Znasz się na zwalczaniu nieuczciwej konkurencji? Nie. To nie zabieraj głosu, a oni niech nie piszą głupot. "Estimate" to i ja mogę robić.

Player01

• Gość
« Odpowiedź #485 dnia: Czerwca 30, 2005, 21:32:32 pm »
Prawo anty-dumpingowe polega na zwalczaniu nie uczciwej konkurencji, jaka bez watpienia jest sprzedawanie produktu ponizej jego wartosci produkcyjnej, w celu nabycia wiekszej ilosci odbiorcow.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #486 dnia: Czerwca 30, 2005, 22:31:03 pm »
Prawo anty-dumpingowe polega na zwalczaniu nie uczciwej konkurencji, jaka bez watpienia jest sprzedawanie produktu ponizej jego wartosci produkcyjnej, w celu nabycia wiekszej ilosci odbiorcow.

Zgadza się, firma której udowodni się sprzedawanie poniżej kosztów produkcji jest karana GIGANTYCZNYMI grzywnami. Mały problem: bardzo trudno to dowieść, ponieważ trzebaby zwyczajnie zabrać z takiej firmy faktury za części składowe ew. jakiś kosztorys sprzętu. I teraz jeśli jakaś firma podaje "estimate" z dokładnością do dolara, to ja na to - ROTFL. Co nie jest dziwne - większość rzeczy, jakie pisze się o światowych finansach i biznesie jest stekiem bzdur.

Alundra

• Towarzysz
  • Reputacja: 1

d4nt3

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #488 dnia: Lipca 03, 2005, 15:10:42 pm »
W sumie to dobrze że Producenci beda doplaca do swoich nowych konsol bo tak to my bysmy musieli placic wiecej a tak to onio doplaca a my mamy taniej:)
A i M$ tez bedzie doplacac do X360 :)

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #489 dnia: Lipca 03, 2005, 15:20:25 pm »
Cytat: "d4nt3"
W sumie to dobrze że Producenci beda doplaca do swoich nowych konsol bo tak to my bysmy musieli placic wiecej a tak to onio doplaca a my mamy taniej:)
A i M$ tez bedzie doplacac do X360 :)

Tyle tylko, że chcą odbić stratę na grach i akcesoriach. Jeśli piracisz, to nikt nie chce pisać gier na daną platformę. Więc aby zarobić producenci przerzucą się z gier na sprzęt. I ceny pójdą w górę. Piractwo jest problemem nie tylko u nas, pokazały to ostatnie badania (artykuł był na Gamespot).

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #490 dnia: Lipca 03, 2005, 15:40:18 pm »
Cytat: "Castor Krieg"
Piractwo jest problemem nie tylko u nas

...i będzie jeszcze wiekszym, jeśli ceny gier wzrosną. Niestety.  :x ./
Fryty tyty dotknij pyty

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #491 dnia: Lipca 03, 2005, 17:38:17 pm »
A ceny gier wzrosną, jesli poziom piractwa nie zmaleje. Błędne koło:/

d4nt3

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #492 dnia: Lipca 03, 2005, 18:00:52 pm »
A piractwo zawsze bylo jest i bedzie:( Tak to juz niestety jest

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #493 dnia: Lipca 03, 2005, 20:24:24 pm »
Cytat: "d4nt3"
A piractwo zawsze bylo jest i bedzie:( Tak to juz niestety jest

Szczególnie, jeśli się je jeszcze wspiera... (jeśli się pomyliłem - sorry).

d4nt3

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #494 dnia: Lipca 03, 2005, 23:14:41 pm »
No jakiegos pirata sie zawsze ma:) Kazdy cos bedzie mial bo jakos niewierze zeby kazdy mial oryginaly:) Niekoniecznie mgry na konsole:)

CymbrO

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #495 dnia: Lipca 04, 2005, 12:56:09 pm »
Bo to polska nie elegancja Francja(niestety)

CymbrO

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #496 dnia: Lipca 04, 2005, 12:57:57 pm »
Niekarzdy wytrzyma z kilkoma tytułami na rok jeżeli jest tyle pociągających tytułów

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #497 dnia: Lipca 04, 2005, 13:05:09 pm »
jeszcze jak na dodatek pojawi sie masa świetnych gier, ktore bedzie TRZEBA MIEĆ, to ciekawe czy kogos tradycyjnie nie skorci na "tańszą" wersje tych gierek :wink:

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #498 dnia: Lipca 04, 2005, 13:11:02 pm »
Cytat: "CymbrO"
Niekarzdy wytrzyma z kilkoma tytułami na rok jeżeli jest tyle pociągających tytułów

Po pierwsze to nie ma, chyba że za pociągające uważasz tytuły na "7". Odlicz gatunki, które cię nie interesują, oraz gry poniżej "8" i nagle już trochę mniej tych tytułów. Poza tym jest Allegro i Ebay - dla chcącego nic trudnego. Ceny gier są i były największą wymówką piratów.

d4nt3

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #499 dnia: Lipca 04, 2005, 13:43:20 pm »
Bo jakby nie patrzec to ceny za oryginalne gry sa troche za wysokie. A Polskie zarobki sa w stosunku do cen gier zbyt male zaeby sobie pozwolic na 1 badz 2 tytuly miesiecznie. I niechce tutaj tez bronic piratow bo w jakims stopniu oni tez sa odpowiedzialni za tak wysokie ceny.               (A tak na marginesie to sam niepopieram piractwa:))

aliusz

• Towarzysz
« Odpowiedź #500 dnia: Lipca 04, 2005, 14:19:12 pm »
Osobiście sporo czasu jade tylko na oryginałach, lecz tylko z jednego powodu. Mianowicie nie nadążam za rynkiem i obecnie gram w gry sprzed roku, a nawet starsze, co wraz z zakupem używanych daje mi cenę ok 60pln / gra. Przy ilości 30 gier na rok jest to "do zrobienia" dla osoby pracującej ( ok 2000 pln / rok ). Natomiast jeśli ktoś nie pracuje / zarbia "po Polsku" lub mam na utrzymaniu rodzinę to nie jest już tak lekko ( trzeba sporo wyrzeczeń ). Zupełnie tragicznie przedstawia się sytuacja, gdy ktoś gra na bierząco i tylko w najnowsze gry ( załóżmy, że nie starsze niż 3 m-ce). Daje to roczny bilans ponad 5000 pln (przy założeniu 30 gier), a tyle kosztuje roczne urzymanie dobrego samochodu..  Także jeśli ktoś uważa osoby grające na piratach za gorsze lub posądzenie za granie na piratach za obrazę to gratuluję. Patrząc trzeźwo: gdyby nie piraty to rynek konsol w Polsce wyglądałby podobnie jak za czasów maszynek na kartridże ( czytaj: prawie by nie istniał ). Niech tylko ktoś nie wypali z tekstem, że namawiam do piractwa lub je gloryfikuję, poprostu w przeciwieństwie do niektórych dostrzegam Polskie realia i ludzi w gorszej sytuacji finansowej od mojej, którzy także są graczami....

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #501 dnia: Lipca 04, 2005, 14:22:08 pm »
aha czyli jak kogos nie stac na ferrari to trzeba je ukrasc???? bo patrzac na rozumowanie co niektortych to tak trzeba robic.....nie stac cie na granie to nie graj a nie okradaj innych.........i zadne tlumaczenia tu nic nie daja .........., a jak kogos stac na kilka piratow miesiecznie to i stac na jednego orginala miesiecznie.........ale oczywiscie po co kupowac jednego orginala jak mozna kilka piratow...........no comment

Madafakanumanoi

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #502 dnia: Lipca 04, 2005, 14:39:22 pm »
Dobrze walker prawi... pozatym jest jeszcze przecież możliwość wymiany gierek... ja np. kupiłem 2 lata temu splintera na ps2 i do tej pory wymienilem go juz z kilkanascie razy (obecnie PoP2, a więc nie jakiś strasznie stary tytuł). Biorąc pod uwagę, że koszt wymiany to 30 zeta, a co piąta wymiana gratis to mam grę taniej niż jakbym kupił pirata (nie używam ale pewnie z 30 zeta trzeba dać, pomijam jak ktoś sam ściąga). W sumie przez 3 lata kupiłem sobie jeszcze kilka w platynie (które też raz na jakiś czas wymieniam) i na prawdę tylko czasu brak żeby porządnie pograć. Dochodzi jeszcze czynnik motywacji do skończenia tytułu, za czasów przerobionego psxa kupowałem po kilka tytułów w miesiącu z czego może 1-2 kończyłem o reszcie zapominając w ferworze ciągłych zakupów nowości.Teraz jak gram na oryginałach skuteczność jest 100% :)
Madafakanumanoi

aliusz

• Towarzysz
« Odpowiedź #503 dnia: Lipca 04, 2005, 14:39:29 pm »
Cytat: "walker_san"
aha czyli jak kogos nie stac na ferrari to trzeba je ukrasc???? bo patrzac na rozumowanie co niektortych to tak trzeba robic.....nie stac cie na granie to nie graj a nie okradaj innych.........i zadne tlumaczenia tu nic nie daja .........., a jak kogos stac na kilka piratow miesiecznie to i stac na jednego orginala miesiecznie.........ale oczywiscie po co kupowac jednego orginala jak mozna kilka piratow...........no comment

Porównanie piracenia z kradzieżą auta jest stare i chybione. Piractwo jest kradzieżą w momencie gdy gracz nagrywający sobie kilka piratów na płytce DVD+R za 1,5 pln kupiłby w ich miejsce miejsce kilka oryginałów po 199 pln. A, że nie kupiłby w zamian ani 1 oryginału tego chyba tłumaczyć nie muszę. I jeszcze jedno: ludzie w Polsce piracą nie dla tego, że tak chcą i lubią jak im się te tandetne płytki zacinają i zdychają czytniki, tylko dlatego, że "tutaj jest jak jest poprostu"! Ciekaw jestem czy TY przestałbyś grać, gdybyś stracił szansę na zdobycie / zarobienie pieniędzy na zakup ogryinała ( oczywiście nie życzę Ci takiej sytuacji).

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #504 dnia: Lipca 04, 2005, 14:43:04 pm »
Cytat: "aliusz"
Cytat: "walker_san"

Porównanie piracenia z kradzieżą auta jest stare i chybione. Piractwo jest kradzieżą w momencie gdy gracz nagrywający sobie kilka piratów na płytce DVD+R za 1,5 pln kupiłby w ich miejsce miejsce kilka oryginałów po 199 pln. A, że nie kupiłby w zamian ani 1 oryginału tego chyba tłumaczyć nie muszę. I jeszcze jedno: ludzie w Polsce piracą nie dla tego, że tak chcą i lubią jak im się te tandetne płytki zacinają i zdychają czytniki, tylko dlatego, że "tutaj jest jak jest poprostu"! Ciekaw jestem czy TY przestałbyś grać, gdybyś stracił szansę na zdobycie / zarobienie pieniędzy na zakup ogryinała ( oczywiście nie życzę Ci takiej sytuacji).

to chyba nie wiesz ze samo posiadanie wersji pirackiej to juz przestepstwo...jak nie wierzysz to sie spytaj pana policjanta hehe....i wlasnie jak juz pisalem to zadne tlumaczenia nic nie daja takze i twoje 8) granie to przyjemnosc a nie obowiazek, wiec jak cie nie stac to...wiadomo co....ja kiedys kupowalem jedna gre na pol roku i zylem, teraz zarabiam i stac mnie na jedna orginalna gre w miesiacu ....

aliusz

• Towarzysz
« Odpowiedź #505 dnia: Lipca 04, 2005, 14:49:41 pm »
walker_san napisał: ...teraz zarabiam i stac mnie na jedna orginalna gre w miesiacu ....

I tego należy życzyć wszystkim posiadaczom konsol! Inaczej nic dobrego na naszym rynku nie będzie miało miejsca..

PS: Policjanta mówisz? :D  Uwierz mi nie chciał byś wiedzieć jakiego softu używają prywatnie Ci pANOWIE (wielu zaopatruję się u mnie w komputery). :D

Player01

• Gość
« Odpowiedź #506 dnia: Lipca 05, 2005, 16:19:34 pm »
Offtop za offtopem.
IMO aliusz bardzo madrze pisze i ma racje. W grach czlowiek moze znalesc przyjemnosc, lekki odskok od rzeczywistosci, wiec jesli ktos kto zarabia 1500 zl miesiecznie, kupi swoim znudzonym dzieciom konsole i 5 gier z gieldy, to ja go nie posadzam o kradziez. Jak juz aliusz napisal, to nie on kradnie, kradnie ten, ktory ten soft skopiowal. Ludzie korzystajacy z piratow sa jak wiesniacy, korzystajacy z dobr kradzionych przez Robin Hood'a.
 Sam napisalem offtop'owego posta zapominajac co chcialem napisac w oryginale :? .
tutaj macie wywiad z Kaz'em Hirai'em, szefem SCEA:
http://consolewar.1up.com/do/feature?pager.offset=0&cId=3141808

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #507 dnia: Lipca 05, 2005, 16:27:15 pm »
Ale wymyśliłes beznadziejną ideologię.==
Sam gram na piratach, ale jak przejdę i uznam, że gra jest warta kupna to ją kupię. W ten sposób z 16-17 gier, w jakie grałem u siebie na konsoli, 9 mam oryginalnych (i kolejną wkrótce kupię). Zdaje sobie sprawę, że piractwo jest nie fair w porządku do twórców, ale wolę kupowac tylko gry najwyzszej jakości.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #508 dnia: Lipca 05, 2005, 17:18:26 pm »
bo to Polska, nie elegancja Francja... JEZU!
Ludzie, pieprzycie takie bzdury, że ciężko sie to czyta.
Granie na oryginałach wcale nie jest tak trudnym wyczynem i jestem pewien, że KAŻDEGO kto posiada w domu komputer ze stałym łączem stać na granie na oryginałach. Istnieje allegro, ebay, wymiana gier ( za ok 30 zł wymieniasz grę, którą skończyłeś. Inni może nie musza wymieniać, ale takie życie... grasz na ile cię stać.

30 gier ? omg, 30 gier. Kto majacy jakies inne zainteresowania jest w stanie wycisnąć wszystkie soki z 30 gier. Bierzesz GT4, GTA:SA, PES4 i jeszcze jakas dluzsza giere i masz ekonomiczne zajecie na caly rok.

Player01

• Gość
« Odpowiedź #509 dnia: Lipca 05, 2005, 20:16:58 pm »
Firma Ritual oznajmila swoje wsparcie dla PS3.
Maja zamiar wydac na te konsole m. in. : Star Trek: Elite Force II, Agent Under Fire, a także Half-Life: Opposing Force. Wiecej szczegolow nie ujawniono.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #510 dnia: Lipca 05, 2005, 20:26:09 pm »
http://www.gamerankings.com/htmlpages2/560901.asp
http://www.gamerankings.com/htmlpages2/149551.asp
Wszyscy z radością czekają na konwersję gier z PC sprzed kilku lat.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #511 dnia: Lipca 06, 2005, 09:52:47 am »
przeciez PS3 ma być "super komputerem z japonii" wiec dlatego bedzie masa starych gier z PC na nim..... :roll:

Player01

• Gość
« Odpowiedź #512 dnia: Lipca 06, 2005, 15:36:15 pm »
Ritual tworzy jeszcze gre Sin 2. Ale to nie na PS3.
Ta masa starych gier to tytuly, na pewno beda to nowe gry.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #513 dnia: Lipca 07, 2005, 09:59:53 am »
to niech zrobią remake SHADOWMAN to bede ich po rękach całował....
(ale nie ma szans)

nochance

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #514 dnia: Lipca 21, 2005, 22:20:36 pm »
Macie ochlap informacji:
http://www.tomshardware.com/hardnews/20050721_140938.html
Dla leniwych lub nieznajacych angielskiego:
SONY postanowilo przygarnac procesor sluzacy do generowania fizyki Ageia i montowac go w PS3, oznacza to, ze procesor graficzny i Cell beda odciazone z obliczania fizyki.
Ageia moze naraz zajmowac sie reakcjami 40000-50000 roznych obiektow.
Czyli wszystko bedzie prawdziwe jak nigdy dotad.
Są 3 rodzaje ludzi na Ziemi, tacy którzy potrafią liczyć i tacy którzy nie potrafią.

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #515 dnia: Lipca 21, 2005, 22:31:27 pm »
nochance, czy ten serwis jest wiarygodny? Jesli tak, to ohohohoho:))
Fryty tyty dotknij pyty

nochance

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #516 dnia: Lipca 21, 2005, 22:38:22 pm »
Nie znam tych serwisow. Mi wystarczy GO, na to trafilem przez przypadek i jest to podobno oficjalna informacja :D.
Są 3 rodzaje ludzi na Ziemi, tacy którzy potrafią liczyć i tacy którzy nie potrafią.

michalc

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #517 dnia: Lipca 21, 2005, 22:40:24 pm »
jesli jest oficjalna informacja, to by raczej bylo o tym duzo glosniej........

Akai

• Towarzysz
« Odpowiedź #518 dnia: Lipca 21, 2005, 22:47:42 pm »
Jest o tym glosno - wpisz sobie w googlach.

PSPower!!!

michalc

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #519 dnia: Lipca 21, 2005, 23:02:38 pm »
no znalazlem, musze przyznac ze moze byc niezle :)