Nie rozumiem ciebie anonimowy. Najpierw piszesz, że ps3 nie obsługuje Dolby TrueHD, a następnie sam tłumaczysz, że jednak potrafi. Jeżeli w necie wyszło najpierw info, że nie supportuje tego formatu, ale następnie ta plota została zdementowana to po co o tym piszesz?
Zdementowana ? gdzie? Pokaż palcem.
Ja widzę "POTWIERDZONA przez przedstawiciela Sony".
** This was confirmed by a Sony representative.**
Najpierw piszesz, że ps3 nie obsługuje Dolby TrueHD, a następnie sam tłumaczysz, że jednak potrafi.
Wyraźnie napisałem że nie potrafi PRZESYŁAĆ a nie że nie obsługuje. Nie wmawiaj mi co napisałem....
A czy jest jakaś różnica pomiędzy dzwiękiem który PS3 zdekoduje z Dolby TrueHD do PCM czy gdyby wysłało jako nie rozkodowany strumień do odbiornika który sam zajął by się tą robotą? Ja mówię nie, ale na forach już narzekają [z linków szymku]
Although it *should* be the same result it most definately isn't - PCM decoded by the PS3 sounds very front heavy to me and lacks bass. Playing a pre-decoded PCM track directly from a bluray disk is a completely different experience.. it's much much better.
HDMI w ps3 jest w stanie przesłać DTS HD, inaczej nie otrzymał by certyfikatu HDMI 1.3, tylko poprostu go nie supportuje. Z aktualizacją firmware-u może się to zmienić, z resztą przedstawiciel Sony to potwierdził. Pozostaje nam tylko czekać.
PS3 na dzień dzisiejszy ani nie przesyła "DTS HD" (DTS-HD Master Audio) ani go dekoduje i to jest fakt.
Obsługa "DTS HD" (DTS-HD Master Audio) w odtwarzaczach Bluray jest opcjonalna więc nie wiem dlaczego wnioskujesz HDMI 1.3=obsługa "DTS HD" (DTS-HD Master Audio)
( A tak przy okazji KTÓRĄ wersję HDMI 1.3 masz na myśli 1.3a 1.3b?
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=10472305&?post10472305 bo według tego PS3 ma układ obsługujący HDMI
1.3aA do przesyłania tych 2óch bezstratnych kodeków wymagany jest
1.3bJeżeli ludzie się tam nie mylą PS3 nawet w nowszej wersji firmware nie da sobie z tym rady - ograniczenia sprzętowe to uniemożliwią )
"Z aktualizacją firmware-u może się to zmienić" jasne że może. W wyniku ewolucji świnie mogą zacząć latać. Może tak, może nie, kto to wie....
Zresztą mi to wisi to
nie ja kupowałem dekodery Onkio za 600$ czy też inne oczekując obiecanego Dolby TrueHD, DTS HD -0-----
Cóż mogę powiedzieć.... absolutna totalna nieprawdziwa nieprawda
http://www.n4g.com/ps3/News-38521.aspx
A jak ktoś zna angielski i chce poczytać więcej to:
http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=71942

i co te linki udowadniają?
Nic? "absolut(nie) totaln(ie)" NIC?
1. Linkuje do strony z danymi z 2006 roku.
Że PS3 obsługuje Dolby Digital 5.1 surround sound for games, Dolby Digital, and Dolby TrueHD for decoding up to 7.1 channels for Blu-ray movie playback." - tak wszystko się zgadza.
Widzisz tu jakieś zaprzeczenie tego że PS3 NIE PRZESYŁA (bo lokalne dekodowanie tak jak pisalem obsługuje) Dolby TrueHD po kablu?
Albo kompletnym braku "DTS HD" (DTS-HD Master Audio) ?
Może go tu NIE MA?!

2.
www.ps3forums.com - ale "źrodło" ! Fachowa dyskusja nie ma co. Taka masa fanboyów nie może się mylić....
Trzeba było dać linki z forum AVS gdzie ta sprawa się zaczęła
Ale jak byś mógł zdmentuj proszę to:
Originally Posted by paidgeek
Sorry for the delayed response.
The PS3 does not pass advanced codecs over HDMI except for Dolby THD after decoding to PCM. I don't know if this feature will be added in the future. I fully understand why members are concerned about this, but as far as I am concerned, decoding in the player to LPCM gives us the most flexibility while maintaining sound quality.
Over on the AVS Forum, a Sony representative CONFIRMED that the CURRENT PS3 firmware will not pass DTS-HD MA or TrueHD bitstreams to a HDMI 1.3 receiver for decoding. That is FACT.
Of course, the PS3 will decode a TrueHD bitstream and output it as LPCM via HDMI to a receiver. But the PS3 will not decode DTS-HD MA. The Sony representative on AVS has said SCEI is looking into the possibility of DTS-HD MA decoding on the PS3, but has no firm plans for it at this time.
If you were hoping to experience the DTS-HD MA tracks with one of the new Onkyo HDMI 1.3 receivers coming in May, then you are out of luck, because there currently exists no way to get that bitstream to the receiver for decoding. The current PS3 software won't do it, and there is no timetable for when it might -- according to Sony.
---------
@Iras
Chyba sobie jaja robisz.
Ile taka 1 ścieżka zajmuje - kilkanaście GB, to zmieść teraz takie 2 lub 3 - czy się tak wogóle tak da? (ograniczenia bitrate) .
Wydania 2x Bluray-50 dla dłuższych filmów ?