No patrz, a jednak! Takie są oficjalne dane dotyczące okresu od premiery do mniej więcej połowy stycznia. Już dawno było pisane o tym.
To chyba PS3 jest magiczne skoro tylko w USA w dwa tygodnie sprzedało się 3,5 miliona gier 
Wile osób twierdzi, że konsole sony są magiczne. Może coś w tym jest. 5 milionów gier w dwa miesiące od premiery- takie są oficjalne dane.
Ok, wyluzuj. Jednak nie w tym rzecz przecież. Dyskutujemy o czymś innym. Jakbyś nie zauwazył napisałem już wyżej wyniki sprzedaży gier, przy twoim założeniu. Mogę napisać to jeszcze raz jak chcesz. Zakładając stosunek sprzedanych gier do liczby konsol 4:1, jak już wcześniej napisałem część tytułów na XO sprzedała się w liczbie mniejszej od 100tys. O tym przecież rozmawiamy.
To i tak lepiej niż PS3, gdzie tylko cztery gry sprzedały się powyżej 100k, a Resistance wyciągnął tylko 350k, poziom do którego doszły trzy gry z X360 w tym samym czasie (a CoD2 przekroczył pół miliona).
Nie wiem czy lepiej. Sprzedało się 5 milionów gier na PS3. Tytułów dostępnych na PS3 jest około 30-35. Z tych danych wynika, że jedna gra sprzedała się średnio w liczbie 142-166tys. Wynik zblizony (niestety jednak mniejszy) do wyniku XO.
Widzisz problem polega na tym że interpretujesz fakty w taki sposób by , powiedzmy, lepiej ci pasowały
Sony Computer Entertainment announced over one million PLAYSTATION 3s have been shipped for the domestic Japanese market by mid-January. (Over a million were shipped to the US as well.) The ratio of 20GB and 60GB PS3s was not clarified in Sony's press release. Moreover, 5 million PS3 titles were shipped to both the U.S. and Japan during that same period of time.
5 milionów nie zostało SPRZEDANYCH klientom one zostały WYSŁANE do sklepów/magazynów/itd.
I jest to ładna , imponująca liczba podana przez Sony - co automatycznie czyni ją wielce niewiarygodną...
5 milionów to może wytłoczono płyt [ciekawe tłocznie bluray są w stanie tyle zrobić?].
Patrząc na dane z
http://www.vgcharts.org/usaconscomps.php?name1=X360&name2=PS3&type=1i
http://www.vgcharts.org/japweekly.phpwychodzi że sprzedano [OPROGRAMOWANIA]
w Ameryce północnej do końca grudnia 2006 - 952,000
w Japoni do końca grudnia 2006 - 463,250
-------
1,415,250
Biorąc pod uwagę słabą sprzedaż w Japoni w styczniu [a wyszedł Motorstorm], w USA nie ma się co spodziewać rewelacyjnych osiągów
Jap od premiery do 21 stycznia - 594,750 [oprogramowanie]
Stosunek sprzedawanego oprogramowania:konsola w przypadku PS3 to
ledwo 1:1 - czyli jedna konsola jedna gra.
W przypadku X360 było to "troszeczkę" więcej USA [dane na grudzień 2005]
2,782,000 do 674,500 konsol
czyli stosunek sprzedawanego oprogramowania:konsola w przypadku X360 to 4:1 - czyli jedna konsola cztery gry.
Na dane z końca 2006 jest to nadal 4:1
W jap mniej niż 2:1 w 2005 / dziś 3:1