Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1151152 razy)

crasch

• He?
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #15520 dnia: Czerwca 07, 2008, 21:43:45 pm »
above89 - pokaż normalną fotkę, tzn. całego ekranu nie na zbliżeniu samego bohatera:].

A co do skanów w nowego TR to pozytywnie, ale mam nadzieje, że nie będzie to taki przełom jak Angel of Darknes.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #15521 dnia: Czerwca 09, 2008, 14:51:35 pm »
PlayStation-edu to lead way for future developers
http://www.psu.com/PlayStation-edu-to-lead-way-for-future-developers-News--a0003915-p0.php

Sony Computer Entertainment America (SCEA) has officially revealed the PlayStation-edu initiative that will allow colleges and universities nationwide the opportunity to obtain PlayStation 2 and PlayStation Portable dev kits for their classroom setting.
The company is hoping this will lead to engineer and computer science students gaining a better understanding on how some of the hardware works, and that by giving individuals access to such technology while at school will help contribute to a more efficient workforce in the future.
"We expect this program to be a great tool to teach students about the PlayStation platforms," commented Mark Danks, Senior Manager, Developer Support, on the PlayStation blog.
Schools will be required to legally purchase these dev kits and will also be required to sign legal agreements in order to get their hands on the SDK, documentation, demo code, samples and web site support. There is no specified date as to when this will be released, but we're assuming it will launch with the Fall 2008 semester.

Opublikowane: Czerwiec 08, 2008, 08:12:41
New Four Seasons Garden details
http://www.psu.com/New-Four-Seasons-Garden-details-and-images-revealed-News--a0003921-p0.php

Sony Computer Entertainment Inc. has released new details and images of their upcoming PSN gardening simulator, Four Seasons Garden (Shiki-Tei).
According to reports the new sim will be hitting the Japanese PSN June 26, as a 640MB download for 1,500 円 (about USD 14).
For those of you not familiar with Four Seasons Garden, it's a PS3 exclusive, designed to allow users to create and care for a 3d living environment. Players will be able to choose from five locations, from Japanese themed to Western themed, as well as choose from over 150 different kinds of plants, shrubs, and trees to plant and grow.
There will be seasonal and weather conditions which will affect the growth of the garden as well as other anomalies that players will have to keep in mind. Over 24 different kinds of animals will live in the garden, including birds, squirrels, turtles, and coy fish.
Gamers will also be given the option of using a camera mode to take pictures of their garden, which will be stored in both the game's photo album and the PS3 HDD. Users will be able to look at their friends garden images online; however exploring the garden in 3D will not be available.

Opublikowane: Czerwiec 09, 2008, 11:58:16
Call of Duty 5 will be revealed in “mid-to-late” June
http://www.videogaming247.com/2008/06/09/call-of-duty-5-will-be-revealed-in-mid-to-late-june/

Videogaming247 has learned that Activision is about to reveal Call of Duty 5.
The game’s first media release will take place within two weeks.
“The reveal’s scheduled for mid-to-late June,” said a source. We weren’t told what the first look would consist of, although details and screens are a safe bet.
Call of Duty 5 is being developed by Treyarch, not Infinity Ward, the creating studio behind shooter meta-smash Call of Duty 4.
The game is believed to be set back in World War II, not in CoD4’s contemporary theatre.

Opublikowane: Czerwiec 09, 2008, 12:25:42
« Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2008, 17:19:12 pm wysłana przez Snake_Plissken »

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #15522 dnia: Czerwca 09, 2008, 19:01:17 pm »
http://dailygamesnews.com/2008/06/f1-game-details-emerge.html

No i k*rwa wygląda na to, że seria F1 zostanie równie zjeb*ana przez codemasters jak seria toca!!!

Tango

• Gość
« Odpowiedź #15523 dnia: Czerwca 09, 2008, 20:04:16 pm »

No i k*rwa wygląda na to, że seria F1 zostanie równie zjeb*ana przez codemasters jak seria toca!!!

niestety  :( :(

Mi by wystarczyl update do F1 na ps3 z aktualnymi nazwiskami itp

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #15524 dnia: Czerwca 09, 2008, 20:17:14 pm »
Rumours: Video Uploading Since 2.20?
http://www.thesixthaxis.com/video_uploading_there_since_220_news_1138_tsa.aspx

Everyone's naturally excited about the upcoming Firmware 2.40, not least of all us. One of the new Firmware's key bullet points is the ability to upload video content, but we've learned this morning that for debug users this has apparently been there since Firmware 2.20. This naturally lends weight to the rumours that Firmware 2.40 will offer functionality for users to be able to upload their content to YouTube, hopefully from within any game, alongside the much rumoured Trophies and in-game messaging.
Quite often the debug Firmwares have functions not yet available in the retail Firmwares, and Sony use these opportunities to test out new functionality. This simply appears to the case with video uploading.

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #15525 dnia: Czerwca 09, 2008, 22:50:54 pm »

A czego spodziewaliście się po Codemasters? Arcade i już  :lol:

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #15526 dnia: Czerwca 10, 2008, 00:47:52 am »

dla mnie GRID to najlepsza ścigałka od wielu wielu lat więc jak F1 też tak "zepsują" to będę very happy :). a mnie bardzo trudno zadowolić w kwestii wyścigów bo zbalansowanie między arcade i simulation musi być idealne (tak jak w GRID).

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #15527 dnia: Czerwca 10, 2008, 00:51:48 am »
GRID to dla mnie porażka, więc jak tak zrobią F1 to również podziękuje za ten tytuł.

Tango

• Gość
« Odpowiedź #15528 dnia: Czerwca 10, 2008, 03:08:21 am »
GRID to dla mnie porażka, więc jak tak zrobią F1 to również podziękuje za ten tytuł.

Bo grid to jest porazka :x

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #15529 dnia: Czerwca 10, 2008, 07:28:42 am »
FW 2.40 Is NOT Coming June 10th
http://playstationlifestyle.net/2008/06/10/fw-240-is-not-coming-june-10th/

We normally report good news, but its unfortunate that right now I am here to report BAD news.
I have just received word that the elusive, and anticipated firmware update 2.40 for the PlayStation 3 console, will NOT be available for update tomorrow.
I was also told its TRUE that the debug version did have some bugs.  Exactly what bugs they are encountering is still unknown.
Rest assured that FW 2.40 is INDEED on its way and all the features we have leaked will be IN the update.
CONFIRMED:
Jeff Rubenstein replied on June 9, 2008 at 3:22 pm
You know the drill - a few days before firmware updates, we give you the lowdown. That hasn’t changed.
What else hasn’t changed: if you don’t see it here, take what you read with a grain of salt.

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #15530 dnia: Czerwca 10, 2008, 09:38:26 am »

Grałeś w pełną wersję? Wiesz skąd ta gra otrzymuje oceny powyżej 8? To zagraj i dowiedz się jak prowadzą się inne wozy, jaka jest różnica, jakie są trasy, jakie tryby i jak potężny i dopracowany jest multi.

IMO bardzo dobry arcade, który wciąga jak ruchome pisaki.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #15531 dnia: Czerwca 10, 2008, 09:44:56 am »
Tyle, że na XO sprawa z arcade racerami ma się inaczej niż na PS3, gdzie jest ich mniej. Jak ktoś ma do wyboru Burnouta, PGR 3/4 to prędziej zabierze się za nie, niźli za GRIDa. Co nie zmienia faktu, że Grid jest całkiem przyjemną grą (takie wrażenie odniosłem po dwókrotnym podejściu do dema).

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #15532 dnia: Czerwca 10, 2008, 10:08:28 am »
...Burnouta...
A kysz mi z ta kaszana.
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #15533 dnia: Czerwca 10, 2008, 10:09:43 am »
Ty się tam znasz. 8-)

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15534 dnia: Czerwca 10, 2008, 10:11:16 am »
Ty się tam znasz. 8-)
Mejbi ju'r ajt.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2008, 10:26:26 am wysłana przez aphelion »
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Wooyek

• Łajka
« Odpowiedź #15535 dnia: Czerwca 10, 2008, 10:18:40 am »

Grałeś w pełną wersję? Wiesz skąd ta gra otrzymuje oceny powyżej 8? To zagraj i dowiedz się jak prowadzą się inne wozy, jaka jest różnica, jakie są trasy, jakie tryby i jak potężny i dopracowany jest multi.

Ja nie grałem w pełną wersję tylko w demo i strasznie mi sie nie podobało.A wiadomo że jak mi sie nie podobało, to nie zainwestuje w pełną wersję, bo mi się pieniądze z rękawa nie wysypują.Jak bym miał kupić arcade racera to kupił bym PGR4 na X0 bo IMO wciąga nosem GRID'a.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #15536 dnia: Czerwca 10, 2008, 10:43:47 am »
Capcom Bringing PSP Games to PSN (Eventually)
http://ps3.kombo.com/article.php?artid=7093

In a Capcom*Unity post about PS1 games arriving on the PlayStation Network, Capcom Corporate Officer/Vice-President of Strategic Planning & Business Development Christian Svensson says "The first titles you see appearing from us will be some of our better PSP titles that are difficult to find at retail. We'll speak to Sony in more detail regarding PS1 titles we'll get to after we've gotten a few or our more recent PSP titles up and available."
Of course, that's all that's known, but it may be the sign which a number of people I know have been hoping for. Mega Man Powered Up and Mega Man Maverick Hunter X were two excellent games that came out early in the PSP's life, but sales were... lacking. Lacking enough that plans for sequels would seem to have been scrapped, leading fans to curse the heavens as to why they would release these two games on a system no one (yet) owned, and then get no second chance.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15537 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:25:47 am »

Ja nie grałem w pełną wersję tylko w demo i strasznie mi sie nie podobało.A wiadomo że jak mi sie nie podobało, to nie zainwestuje w pełną wersję, bo mi się pieniądze z rękawa nie wysypują.Jak bym miał kupić arcade racera to kupił bym PGR4 na X0 bo IMO wciąga nosem GRID'a.

To racja. Nigdy nie negowałem wspaniałości serii PGR. Bardzo mi sie ta gra podoba ina X0 zagrywałem się godzinami na online w tą grę.

Moc GRID'a polega jednak na różnorodności klas w multi. Masz wyścigi małych formułek (prawie jak gokarty), większych bolidów, klasy Tourning Cars, zawody Drift (górskie, torowe, freestyle), LeMans, Destruction Derby, Muscle Cars i jeszcze parę innych jak wyścigi Nissan'a itp. Wchodząc na online po prostu jesteś pochłaniany przez różnorodność klas w których możesz brać udział. Do tego dochodzi fenomenalna obsługa headset'ów jakiej do tej pory nie spotkałem w żadnej grze (nawet na PC).

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15538 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:27:13 am »
Widac malo grasz na pc.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15539 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:34:27 am »
Widac malo grasz na pc.

Widać mało wiesz o mnie. Grałem swego czasu w CS'a bardzo dużo używając programów TeamSpeak a potem Ventrilo. Nie ma żadnego porównania do GRID. Nawet skype tak dobrze nie śmiga. W ogóle Aphelion czy Ty w ogóle miałeś do czynienia z GRID'em online i miałeś możliwość porozumiewać się z innymi przez headset w tej grze?

« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2008, 12:17:28 pm wysłana przez MarcePan »

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15540 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:37:39 am »
Blagam, nie porownuj ventrilo i innych tego typu programow do komunikacji glosowej na konsolach.

Ty w ogóle miałeś do czynienia z GRID'em online i miałeś możliwość porozumiewać się z innymi przez headset w tej grze

Nie, pisalem do nich na klawiaturze...

Wooyek

• Łajka
« Odpowiedź #15541 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:39:26 am »
Ty w ogóle miałeś do czynienia z GRID'em online i miałeś możliwość porozumiewać się z innymi przez headset w tej grze

:lol: :lol: :lol: Aphelion jest w szczytowej formie :grin:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15542 dnia: Czerwca 10, 2008, 12:35:05 pm »

:lol: :lol: :lol: Aphelion jest w szczytowej formie :grin:

Widać właśnie że szczytuje.

Aphelion odpowiedz proszę która gra ma lepszą komunikację? IMO nawet rozmowy przez PSN nie są tak dobrej jakości.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #15543 dnia: Czerwca 10, 2008, 13:30:08 pm »
Marcepan u ciebie wszystko na ps3 jest super i nawet asfalt z F1 jest w super jakosci  :lol:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15544 dnia: Czerwca 10, 2008, 13:37:21 pm »
Weźcie spie....e wszyscy. Poczytaj temat o GRID na innych forach a dowiesz się że jakość rozmów przez headset w tej grze to najwyższy poziom. Tak jak wspomniałem IMO słychać lepiej niż po wejściu na chat w PSN.

Tylko co Wy o tym możecie wiedzieć. Pełnej wersji na oczy nie widział ale skrytykować MarcePana trzeba. Ot tak dla zasady. Żałosne ludziki.

PS. Asfalt w F1 jest bardzo ładny.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2008, 16:40:02 pm wysłana przez MarcePan »

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #15545 dnia: Czerwca 10, 2008, 16:33:02 pm »
Widac malo grasz na pc.
...Ventrilo.

Ech Bobek, wszystko zalezy od serwera, na ktorym postawione jest ventrilo...
Bez problemu znajde Ci publiczny serwer, na ktorym znacznie lepszy jej dzwiek niz ten w gridzie(!) i to na v 2.1.4.
Opublikowane: Czerwiec 10, 2008, 16:32:11
ale skrytykować MarcePana trzeba. ot tak dla zasady.
true, true... :D
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15546 dnia: Czerwca 10, 2008, 16:50:56 pm »
Jedno pytanie. Grałeś w GRID online i gadałeś przez hs? Trudno jest mi sobie wyobrazić lepszą jakość rozmów bo nawet jak puszczę dźwięk na kino domowe to rozmowy innych słychać tak wyraźnie jak lektora w filmach.

Johnny B. Goode

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #15547 dnia: Czerwca 10, 2008, 16:57:05 pm »
Jedno pytanie. Grałeś w GRID online i gadałeś przez hs? Trudno jest mi sobie wyobrazić lepszą jakość rozmów bo nawet jak puszczę dźwięk na kino domowe to rozmowy innych słychać tak wyraźnie jak lektora w filmach.

No tak pieknie slychac ze az tylko wzdychac nie wiem co Wy tak Marcepana jedziecie moze ma racje

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #15548 dnia: Czerwca 10, 2008, 18:25:41 pm »
gralem i Ci powiem, ze jak slysze tych niemcow i jak krzycza podolski, podolski to mi sie zle robi!
ale vt jest lepsze -_-' elo
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #15549 dnia: Czerwca 10, 2008, 18:48:42 pm »
Lord of the Rings Online Dev Looking For PS3/360 Engineer
http://www.cytiva.com/turbin/ext/DetailTurbine.asp?turbin1428

"Turbine Inc. has posted up a job advert for a Senior Console Engineer (PS3 or Xbox 360). No specific games are mentioned in the ad, but Turbine is know for the award-winning Asheron’s Call, Dungeons & Dragons Online, and The Lord of the Rings Online. The ad states that the successful applicant will be involved in updating Turbine’s MMOG engine and tools to support consoles. Turbine recently secured raised $40 million in equity financing to further accelerate Turbine's growth as a global leader in online entertainment."

Johnny B. Goode

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15550 dnia: Czerwca 10, 2008, 19:00:12 pm »
Chyba firmware 2.4 nie wyjdzie przed MGS4 :(

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #15551 dnia: Czerwca 10, 2008, 19:02:13 pm »
Chyba firmware 2.4 nie wyjdzie przed MGS4 :(
Przed nie, ale może, podkreślam MOŻE, wyjdzie w dzień premiery.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #15552 dnia: Czerwca 10, 2008, 20:08:32 pm »
Marcepan nie wiem jak z jakoscia Grida, ale jakosc Ventrilo 2.3 naprawde ciezko pobic [przy tej samej ilosci uzytkownikow], nawet TS przy nim ssie palke, za to Team Speak ma jedna wielka zalete, obsluguje chorendalne ilosci osob [i ma swietny system zarzadzania channel commandami], grajac w EVE i bedac na oblezeniu jednego systemu na TS'ie, na jednym kanale bylo naraz 500 osob! i kazdy rozkaz byl slyszany glosno i wyraznie :)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15553 dnia: Czerwca 10, 2008, 20:15:25 pm »
Musisz po prostu sam sprawdzić jakoś rozmów w GRID. Ja byłem na prawdę mocno zaskoczony. Słychać wszystko (włącznie z odgłosami u kogoś w pokoju) bardzo wyraźnie. Mówię Ci że nawet jakość rozmowy w PSN na czacie nie jest tak dobra. Nie wiem jak oni tego dokonali ale Ventrillo obce mi nie jest, podobnie jak TS i rozmowy w GRID to poziom znacznie ponad te programy.

crasch

• He?
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
« Odpowiedź #15554 dnia: Czerwca 10, 2008, 20:41:01 pm »
Dobra odpuśćcie sobie temat jakości rozmów przez Headset, bo to śmieszne się robi - ważne, że słychać i idzie zrozumieć co gadają :D

Mam nadzieję, że nowy FW pojawi się do premiery MGS4.  :cool:

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #15555 dnia: Czerwca 10, 2008, 20:41:58 pm »
Znając życie dostaniemy go po premierze, albo pod koniec miesiąca. :-(

Johnny B. Goode

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15556 dnia: Czerwca 10, 2008, 22:33:59 pm »
Znając życie dostaniemy go po premierze, albo pod koniec miesiąca. :-(

Jest opcja taka ze lipiec lub sierpien

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #15557 dnia: Czerwca 11, 2008, 08:50:51 am »
Jedno jest pewne, będzie na lato ;)

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #15558 dnia: Czerwca 11, 2008, 20:40:27 pm »
Way of the Samurai 3 announced
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=310425

Way of the Samurai 3
- PS3
- 2008 release/Spike
- Co produce by Acquire X Spike

Opublikowane: Czerwiec 11, 2008, 10:39:40
The X-Rumors 06/11/2008
http://www.thebitbag.com/2008/06/11/the-x-rumors-06112008/

* Here’s some good news regarding the SOCOM beta!  When SOCOM goes up for reservation, there may be a chance for the public to get in on the beta with the people who have already downloaded Qore on their Playstation 3.
    * There will be a sale going on for the 40gb PS3 at a popular gamers retail outlet. When you buy a 40gig system and a copy of MGS4, you will be able to get an extra Dual Shock 3 controller for free.
    * The first few people that pick up their copy of MGS4 they will receive some type of MGS world war chronicles book and from what I heard, it looks pretty tight.

Opublikowane: Czerwiec 11, 2008, 13:58:01
Pain Gets Trophies, Custom Soundtracks
http://www.thesixthaxis.com/pain_get_trophies,_custom_soundtracks_news_1151_tsa.aspx

According to the official Pain website we're all set to get a bumper patch this month, which will include more trophies, custom MP3 playback and a host of new modes.
The new game types include Block Party which sees the launcher on the other side of Downtown and Demolition which has the launcher in the centre. There's a new difficulty called Platinum Club and a new character called Nigel.

SCEA confirms E3 press conference details
http://www.videogaming247.com/2008/06/11/scea-confirms-e3-press-conference-details/

SCEA just confirmed that its E3 press conference will take place on Tuesday, July 15 at 11:30am.
No setting for the event has been disclosed as yet. More information on the conference is to be sent out in the weeks before E3, we’re told.

Gość Anonimowy

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15559 dnia: Czerwca 11, 2008, 21:39:47 pm »
Nie będzie żadnego (grywalnego czy jakolwiek innego) FFXIII na E3.

Here’s what Square Enix’s NA PR has to say:
"We have no plans whatsoever to intro a playable demo or any demo at E3 on the FFXIII project."
http://ps3news.com/PlayStation3/square-enix-kicks-faces-no-e3-demo-at-all/
"Na forum nie ma żadnych ludzi, tylko porno boty z podciągniętym AI."
(by tarniak, all rights and lefts reserved)
---
Lies. Deceit. Cake.
---

13 Porównanie Gier (X360 vs PS3)
http://www.gameonly.pl/forum/index.php?topic=2178.msg349879#msg349879