Co może ,a co nie FW 2.4 -info z playstation.blog w języku polskim (bo już po angielsku stronę temu się pojawiło)
Czy będzie dodana również komunikacja głosowa do fw 2.40? Jeśli nie, to czy pojawi się ona w przyszłości?
Będziemy chcieli zaoferować wam również komunikację głosową, jednak podczas tego update staramy się głównie skupić na wiadomościach tekstowych, które są dla nas priorytetem ze względu na wasze prośby.
Czy mogę używać przeglądarki internetowej podczas grania?
Nie, musisz wpierw wyłączyć grę, aby móc przeglądać Internet.
Czy In-Game XMB będzie również działać z grami PS2, filmami BD lub DVD?
XMB będzie wyłącznie działać tylko z grami PS3. Dostęp do XMB w trakcie gry był najbardziej porządaną cechą przez użytkowników, na której skupiliśmy się przy tej aktualizacji. Jednak wsparcie dla XMB w trakcie odtwarzania filmów jest planowany w przyszłości.
Czy będzie możliwość zmiany opcji wyświetlania obrazu (rozdzielczości, wyjścia itp.)?
Nie, przed zmianą tych ustawień należy najpier wyłączyć grę.
Czy będzie możliwość zmiany wyjścia dźwięku?
Tak, zmiany wyjścia dźwięku są wspierane.
Czy można dostać się do Playstation Store?
Nie, ale można przeglądać aktualnie ściągane pliki.
Czy będzie możliwość streamowania muzyki (przez sieć, bądź z USB) do własnych soundtracków czy może funkcjonalość ta została ograniczona tylko do muzyki z HDD?
Aktualnie wpieramy tylko muzykę otwarzaną z dysku twardego konsoli. Własne Soundtracki nie będą także dostępne dla wszystkich gier. Ichy używanie jest uzależnione od twórców gier.
Czy trofea będą obowiązkowe dla wszystkich wychodzacych gier?
Współpracujemy z twórcami gier, aby się upewnić, że pojawią się one we wszystkich grach.
Gdzie są przetrzymywanie trofea graczy? Mam zamiar kupić nowy dysk twardy i nie wiem czy nadal będę je posiadać.
Trofea są ściśle powiązane z twoim PSN ID. Zatem dane wymagane do nich zostaną zsynchronizowane po pierwszym podłączeniu się do sieci.
Czy patche automatycznie odblokują trofea zgodnie z zapisanymi save'ami?
Nie, trofea nie odblokują się, należy je zdobyć na bieżąco.