Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1150702 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

boski

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #16120 dnia: Lipca 14, 2008, 11:52:16 am »
Dziwne, bo wszystkim innym sie udaje.
No ja na przykład nie potrafię z tej wypowiedzi stwierdzić, czy jest to zdanie oznajmiające, pytanie, czy sarkazm.

bebbop

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 10
  • Memento Mori...
« Odpowiedź #16121 dnia: Lipca 14, 2008, 12:22:20 pm »
Emu Sega Genesis i Snes`a na PS3. Niestety dzialaja tylko w przypadku konsol majacych wsteczna kompatybilnosc z grami z PS2 ( 60GB )
http://www.ps3hax.net/other-misc-tutorials/5480-emulator-running-xmb-no-linux.html

hansatan

• Budowniczy socjalizmu
  • Üßer Fuhrer
« Odpowiedź #16122 dnia: Lipca 14, 2008, 12:32:54 pm »
Emu Sega Genesis i Snes`a na PS3. Niestety dzialaja tylko w przypadku konsol majacych wsteczna kompatybilnosc z grami z PS2 ( 60GB )
http://www.ps3hax.net/other-misc-tutorials/5480-emulator-running-xmb-no-linux.html
jakie to szczescie ze czlowiek kupile 60GB swego czasu :P

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #16123 dnia: Lipca 14, 2008, 12:59:10 pm »

bebbop

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 10
  • Memento Mori...
« Odpowiedź #16124 dnia: Lipca 14, 2008, 13:04:08 pm »

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16125 dnia: Lipca 14, 2008, 13:14:58 pm »

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #16126 dnia: Lipca 14, 2008, 18:41:28 pm »
E3 2008; Every confirmed PS3 game
http://www.ps3attitude.com/2008/07/e3-2008-every-confirmed-ps3-game.html

Baja: Edge of Control
Bionic Commando
Bionic Commando Rearmed [PS3 Attitude Big Three title]
BioShock
Blitz: The League II
Borderlands
Buzz! Quiz TV PS3 Exclusive [PS3 Attitude Big Three title]
Damnation
Dark Void
Darksiders: Wrath of War
Dead Space
Edge of Twilight
FaceBreaker
Fallout 3
Free Realms
Just Cause 2
Killzone 2 PS3 Exclusive
Legendary
LEGO Batman: The Videogame
LittleBigPlanet PS3 Exclusive
Madden NFL 09
Mercenaries 2: World in Flames
Mirror's Edge
Monster Madness: Grave Danger PS3 Exclusive
Mortal Kombat vs. DC Universe
MotorStorm: Pacific Rift PS3 Exclusive
NBA 2K9
NBA Live 09
NCAA Football 09
NHL 2K9
Operation Flashpoint 2: Dragon Rising
PixelJunk Eden PS3 Exclusive
Plunder
Project Origin
Pure
Red Faction: Guerrilla
Resident Evil 5
Resistance 2 PS3 Exclusive
Rise of the Argonauts
Saints Row 2
SIREN: Blood Curse (Episode 1) PS3 Exclusive
SOCOM: Confrontation PS3 Exclusive
Soulcalibur IV
Street Fighter IV
Super Street Fighter II Turbo HD Remix
The Agency
The Last Remnant
The Lord of the Rings: Conquest
This is Vegas
Tiger Woods PGA Tour 09
TNA iMPACT!
Tomb Raider Underworld
Wheelman
WWE SmackDown vs. Raw 2009

Opublikowane: Lipiec 14, 2008, 17:00:38
SCEA Job Posting for PS Video Store Manager Reveals More Details About the Video Service
http://playstationlifestyle.net/2008/07/14/scea-job-posting-for-playstation-video-store-manager/

While perusing for job opportunities at Sony, I stumbled across some interesting information.  This recent job posting gives us some exclusive insight into the upcoming PlayStation Video Store.  I’m sure we’ll hear more about this in the coming days, but if you want a sneak peak - check out the job posting I dug up.  Here are the highlights:
    * PlayStation Video Store will feature rotating banner ads, just like regular PlayStation Store
    * PlayStation Video Store is planning monthly ad promotions
    * New video store will be advertised both online and in retail brochures
    * It appears the there will be both console and PC-based video services (PSLS comment: possible PSP video store?)
    * Store to include both TV and movie programming

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #16127 dnia: Lipca 14, 2008, 22:36:24 pm »
E3 2008; Every confirmed PS3 game
http://www.ps3attitude.com/2008/07/e3-2008-every-confirmed-ps3-game.html

Baja: Edge of Control
Bionic Commando
Bionic Commando Rearmed [PS3 Attitude Big Three title]
BioShock
Blitz: The League II
Borderlands
Buzz! Quiz TV PS3 Exclusive [PS3 Attitude Big Three title]
Damnation
Dark Void
Darksiders: Wrath of War
Dead Space
Edge of Twilight
FaceBreaker
Fallout 3
Free Realms
Just Cause 2
Killzone 2 PS3 Exclusive
Legendary
LEGO Batman: The Videogame
LittleBigPlanet PS3 Exclusive
Madden NFL 09
Mercenaries 2: World in Flames
Mirror's Edge
Monster Madness: Grave Danger PS3 Exclusive
Mortal Kombat vs. DC Universe
MotorStorm: Pacific Rift PS3 Exclusive
NBA 2K9
NBA Live 09
NCAA Football 09
NHL 2K9
Operation Flashpoint 2: Dragon Rising
PixelJunk Eden PS3 Exclusive
Plunder
Project Origin
Pure
Red Faction: Guerrilla
Resident Evil 5
Resistance 2 PS3 Exclusive
Rise of the Argonauts
Saints Row 2
SIREN: Blood Curse (Episode 1) PS3 Exclusive
SOCOM: Confrontation PS3 Exclusive
Soulcalibur IV
Street Fighter IV
Super Street Fighter II Turbo HD Remix
The Agency
The Last Remnant
The Lord of the Rings: Conquest
This is Vegas
Tiger Woods PGA Tour 09
TNA iMPACT!
Tomb Raider Underworld
Wheelman
WWE SmackDown vs. Raw 2009

exclusivow tyle co kot naplakal, polowa to jakies popierdolki a nie pelnoprawne gry... nie myslalem ze kiedys to powiem ale juz X360 ma wiecej  :?
« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2008, 22:43:32 pm wysłana przez Spidey^ »

hansatan

• Budowniczy socjalizmu
  • Üßer Fuhrer
« Odpowiedź #16128 dnia: Lipca 16, 2008, 13:36:34 pm »
No Microsoft wygrał E3, co tylko utrzymuje mnie w moim przekonaniu...

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #16129 dnia: Lipca 16, 2008, 13:49:04 pm »
Tzn. jakim?

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #16130 dnia: Lipca 16, 2008, 16:40:36 pm »
Mam PS3 i X360 i powiem tak:

1. FFXIII kupie na PS3 to to jest platforma docelowa i cala masa PR crapu od SE tego nie zmieni.

2. X360 ma Fable II, Too Human, Gears of War 2

3. PS3 ma LBP (dla mnie najlepsza gra targow) i cos tam jeszcze...niewazne, w LBP mozna grac i z rok :-D

Powaznie, LBP mnie rozwala ^^ Ale jak ktos nie lubi klimatow to X360 lepszy bedzie, natomiast Soniaki sa daleko od przegranej. Dalbym konferencji Microsoftu wiekszy score ale gora o jedno oczko.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16131 dnia: Lipca 16, 2008, 16:45:15 pm »
SONY po prostu rządzi na całej linii w temacie różnorakich "popierdółek" - PJ Eden, LBP, Flower, Fat Princess, itd.

Do tego dochodzą sprawdzone serie casual games...

Buzu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #16132 dnia: Lipca 16, 2008, 17:02:18 pm »
SONY po prostu rządzi na całej linii w temacie różnorakich "popierdółek" - PJ Eden, LBP, Flower, Fat Princess, itd.

Do tego dochodzą sprawdzone serie casual games...

Nie chce mi sie prowadzic wojenek M$ vs Sony (bo nie lubie zadnej z tych firm z tym, ze Sony od niedawna - hehe:D), ale to nie popierdolkami sony teraz powinno sie zajmowac. Wiec co mnie zastanawia i smieszy. To to jak bardzo Sony nie zna sie na grach. Popatrzcie na M$ jakiego oni maja nosa, zobaczyli wiele lat temu jakas tam sobie gierke Halo, ktorego nie mozna bylo wowczas podejrzewac o wielki hit. Zainwestowali ogromna kase i wyszedl z tego system seller dzieki ktoremu pierwszy Xbox przetrzymal na rynku do momentu wejscia 360. Pozniej to samo z nastepca. Jakis tam Epic, ktore robilo nudnawe PCtowe unreale i bylo nikim jezeli chodzi o konsole a M$ wypatrzyl sobie jakies takie Gears of War, niby glupkowato zapowiadajaca sie gra. Chodzisz koksami i strzelasz do szpetnie wygladajacych kosmitow z TPP. Znowu bliska wspolpraca M$ z Epic, dofiansowanie i okazuje sie, ze Girsy sa pierwsza next genowa gra i od razu sprzedaz konsol ruszyla. Sony z ich PS3 to porazka na porazce. Najpierw genialna decyzja, ze po co wibracje jak dadza czujnik ruchu do pada i napewno bedzie fajniej. Pozniej kretynsko pewne siebie Sony z tytulami typu Lair czy Heavenly Sword. Lair jak skonczyl wiadomo. HS to gra tylko dobra. Kasa jednak utonela w tych tytulach. Smiac mi sie chce jak oni nie maja pojecia i wyczucia co bedzie popularne i odniesie komercyjny sukces a co nie. Teraz zamiast zatrzymac przy sobie taka marke jak FF (powinni zrobic to za wszelka cene - w graniach rozsadku) to oni topia kase w LBP, HOME itp a ja Wam powiadam, ze nic poza seria GT od sony nie przebije FF13.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #16133 dnia: Lipca 16, 2008, 17:02:50 pm »
Mam PS3 i X360 i powiem tak:

1. FFXIII kupie na PS3 to to jest platforma docelowa i cala masa PR crapu od SE tego nie zmieni.

2. X360 ma Fable II, Too Human, Gears of War 2

3. PS3 ma LBP (dla mnie najlepsza gra targow) i cos tam jeszcze...niewazne, w LBP mozna grac i z rok :-D

Powaznie, LBP mnie rozwala ^^ Ale jak ktos nie lubi klimatow to X360 lepszy bedzie, natomiast Soniaki sa daleko od przegranej. Dalbym konferencji Microsoftu wiekszy score ale gora o jedno oczko.
Zgadzam się w 90% ;). Pozostaje kwestia ile samego kodu FF już jest i od kiedy S-E pracuje nad wersją na XO (bo tego nie wiadomo, a mniemam, że wpadli na ten "pomysł" dużo wcześniej. No i LBP zamieniłbym na MGS4 ;).

Buzu - no, konkretne argumenty - to lubię. Jednak nie ferowałbym tak radykalnego wyroku nt. PRu Sony. Też dobrze kombinują, choć bardziej polega to na dobrej modyfikacji uznanych produktów i mocne hype'owanie + kontrowersyjne ad'y. Peniso-kciuki, skoki do metra -  i robi się głośno. Singstar był dobry, to wznieśli rozgrywkę na wyższy poziom dzięki netowemu contentowi. Mocne renderki w 2005, znowu dużo szumu. Co nie zmienia faktu, że marketingowo są nieco w tyle za M$ i mile świetlne za Nintendo.
« Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2008, 17:07:22 pm wysłana przez tarniak »

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16134 dnia: Lipca 16, 2008, 17:10:27 pm »
Zgodzę się, że M$ trafia lepiej w gusta hardcorowego gracza.
Halo to marketingowy masterpiece.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #16135 dnia: Lipca 16, 2008, 17:13:05 pm »
Zgodzę się, że M$ trafia lepiej w gusta hardcorowego gracza.
Halo to marketingowy masterpiece.
Powinni za to dostać PRowego Nobla, zupełnie tego (swoją drogą) nie rozumiem. :cool:

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #16136 dnia: Lipca 16, 2008, 17:17:00 pm »
Ja w ogole nie rozumiem jak ktos moze pisac, ze Microsoft ma o wiele lepszy lineup na rok 2008 niz Sony, albo, ze ten rok znow nalezy do X0 ..., przeciez jesli chodzi o exclusive'y obie platformy sa na rowni pod wzgledem jakosci i ilosci***, jedynym wielkim uderzeniem M$ byl tak naprawde tylko FF XIII. Sony za to zaskoczylo [mnie przynajmniej] oferta PSN'a i MAG'iem.

*** Jak ktos nie wierzy niech sobie porowna tytuly
Sony: MGS 4, GT 5:P, Ratchet 2, MS 2, R2, LBP
Microsoft: Halo Wars, GeoW 2, Fable 2, Ninja Gaiden 2, Banjo, Viva La Pinata 2, Lost Odyseey, Too Human
w tym obie firmy jeszcze ostatniego slowa nie powiedzialy, bo mamy jeszcze GC [za miesiac] i TGS'a [w pazdzerniku] ;]

BTW
Ogolnie ten rok to chyba najlepszy rok elektronicznej rozrywki. Nie przypominam sobie by w historii wyszlo tyle swietnych i wielkich tytulow jednego roku, a Wy?
Podliczmy sobie [poza w/w wymienionymi]
Fallout 3!, GTA 4!, Star Wars Force Unleashed!, Prince of Persia, Battlefield:BC, CoD 5 [tego nie jestem pewien:P], Far Cry 2!, Red Alert 3!, Street Fighter 4, Soul Calibur 4, Mirror's Edge, Tomb Raider Underworld, Silent Hill 5
+ masa 'mniej' znanych lecz rownie dobrych produkcji

Do tego juz poczatek 2009 tez zapowiada sie swietnie
Killzone 2, Infamous, RE 5, Star Ocean 4 [ponoc] i pewnie masa gier o ktorych nie wiemy ;]
« Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2008, 17:23:18 pm wysłana przez KKRT »

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #16137 dnia: Lipca 16, 2008, 17:17:39 pm »
Nie chce mi sie prowadzic wojenek M$ vs Sony (bo nie lubie zadnej z tych firm z tym, ze Sony od niedawna - hehe:D), ale to nie popierdolkami sony teraz powinno sie zajmowac. Wiec co mnie zastanawia i smieszy. To to jak bardzo Sony nie zna sie na grach. Popatrzcie na M$ jakiego oni maja nosa, zobaczyli wiele lat temu jakas tam sobie gierke Halo, ktorego nie mozna bylo wowczas podejrzewac o wielki hit. Zainwestowali ogromna kase i wyszedl z tego system seller dzieki ktoremu pierwszy Xbox przetrzymal na rynku do momentu wejscia 360. Pozniej to samo z nastepca. Jakis tam Epic, ktore robilo nudnawe PCtowe unreale i bylo nikim jezeli chodzi o konsole a M$ wypatrzyl sobie jakies takie Gears of War, niby glupkowato zapowiadajaca sie gra. Chodzisz koksami i strzelasz do szpetnie wygladajacych kosmitow z TPP. Znowu bliska wspolpraca M$ z Epic, dofiansowanie i okazuje sie, ze Girsy sa pierwsza next genowa gra i od razu sprzedaz konsol ruszyla. Sony z ich PS3 to porazka na porazce. Najpierw genialna decyzja, ze po co wibracje jak dadza czujnik ruchu do pada i napewno bedzie fajniej. Pozniej kretynsko pewne siebie Sony z tytulami typu Lair czy Heavenly Sword. Lair jak skonczyl wiadomo. HS to gra tylko dobra. Kasa jednak utonela w tych tytulach. Smiac mi sie chce jak oni nie maja pojecia i wyczucia co bedzie popularne i odniesie komercyjny sukces a co nie. Teraz zamiast zatrzymac przy sobie taka marke jak FF (powinni zrobic to za wszelka cene - w graniach rozsadku) to oni topia kase w LBP, HOME itp a ja Wam powiadam, ze nic poza seria GT od sony nie przebije FF13.

Po twoim poście widać ,że co jak co ale MS na pewno ma nosa do marketingu - potrafi nawet swoja mierna konfę przedstawić jako wielki sukces

Jak nie widzisz masy dobrych gier które Sony wypromowało i dalej promuje to twoja strata

ja wiem, że na xO nigdy nie zagrałbym w Shadow of the colossus czy Jaka bo MS to dla mnie marni imitatorzy, którym zależy tylko na kasie. Nie znoszę tej firmy od zawsze i nigdy nie kupie jej sprzętu (na soft komputerowy jestem niestety skazany)
Ja wiem, ze celem wielkich korporacji jest maksymalizacja zysku, ale gdyby nie sony to byś do końca życia grał w FPS i klony Mario. To w Sony Computer Entertaiment  pracują ludzie z pasją, kreujący nowe gatunki i trendy w elektronicznej rozrywce, starający się ją wprowadzić na nowe poziomy

Eyetoy
singstar
gran tourismo
LPB
Echochrome
Buzz

i wiele innych

Z tego MS ściągało i ściągać będzie

Buzu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #16138 dnia: Lipca 16, 2008, 17:28:26 pm »
Po twoim poście widać ,że co jak co ale MS na pewno ma nosa do marketingu - potrafi nawet swoja mierna konfę przedstawić jako wielki sukces

Jak nie widzisz masy dobrych gier które Sony wypromowało i dalej promuje to twoja strata

ja wiem, że na xO nigdy nie zagrałbym w Shadow of the colossus czy Jaka bo MS to dla mnie marni imitatorzy, którym zależy tylko na kasie. Nie znoszę tej firmy od zawsze i nigdy nie kupie jej sprzętu (na soft komputerowy jestem niestety skazany)
Ja wiem, ze celem wielkich korporacji jest maksymalizacja zysku, ale gdyby nie sony to byś do końca życia grał w FPS i klony Mario. To w Sony Computer Entertaiment  pracują ludzie z pasją, kreujący nowe gatunki i trendy w elektronicznej rozrywce, starający się ją wprowadzić na nowe poziomy

Eyetoy
singstar
gran tourismo
LPB
Echochrome
Buzz

i wiele innych

Z tego MS ściągało i ściągać będzie

Nie rozumiemy sie.
Ja nawet nie mam juz 360, we wszystkie hity z tamtej konsoli gram w lepszej jakosci na PC. Teraz posiadam PS3 i dla mnie eksluzywnymi grami, ktore sa lub beda hitami to wlasnie MGS4, nastepna gra od team ICO (i chocby niewiadomo co sie dzialo, to bede tak dlugo trzymal PS3 az nie zagram w nastepna gre od tych geniuszy) i GT5. Natomiast Resistance czy Uncharted itp to sa gry "tylko" dobre, bardzo dobre, ale nie sa mega hitami pokroju wlasnie MGS, FF, Girsy. Dla mnie i dla wiekszosci graczy wazniejsza jest jedna gra/ system seller ktory jest gra 10/10 niz 10 gier na -9. Sony wlasnie masowo produkuje gry aspirujace maksymalnie na 9. To ze na 360 rewelacji tez nie ma to swoja droga, ale oni juz w przeciagu tych ponad 2 lat pokazali naprawde kilka genialnych gier a na PS3 wyszedl tylko MGS4 i w zapowiedziach GT5. Poprostu zawsze kibicowalem sony, ale gdy widze jacy oni sa nieporadni i poprostu bez pojecia o rynku na ktorym funkcjonuja to mi jest wstyd za siebie, ze takim nieudacznikom kibicuje. Sorry, ok Sony w tym roku bedzie na rowni z 360 (pomijajac fakt, ze multiplatformery beda lepsze na 360), ale 360 ma juz naprawde ciekawa historie i zdecydowanie wciaz jest atrakcyjniejszym wyborem dla kogos kto nie ma zadnej konsoli.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16139 dnia: Lipca 16, 2008, 17:30:34 pm »
Zgadzam się w 90% ;). Pozostaje kwestia ile samego kodu FF już jest i od kiedy S-E pracuje nad wersją na XO (bo tego nie wiadomo, a mniemam, że wpadli na ten "pomysł" dużo wcześniej. No i LBP zamieniłbym na MGS4 ;).
Nawet nie zaczeli prac nad FFXIII na X360. Na konferencji SE odrazu po Microsofcie exec powiedzial ze "sa gotowi" rozpoczac prace nad wersja X360.

Szymku - zgadzam sie, jak sie popatrzy na innowacyjne tytuly to rzeczywiscie Sony zostawia M daleko w tyle.

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16140 dnia: Lipca 16, 2008, 17:33:55 pm »
ie rozumiemy sie.
Ja nawet nie mam juz 360, we wszystkie hity z tamtej konsoli gram w lepszej jakosci na PC. Teraz posiadam PS3 i dla mnie eksluzywnymi grami, ktore sa lub beda hitami to wlasnie MGS4, nastepna gra od team ICO (i chocby niewiadomo co sie dzialo, to bede tak dlugo trzymal PS3 az nie zagram w nastepna gre od tych geniuszy) i GT5. Natomiast Resistance czy Uncharted itp to sa gry "tylko" dobre, bardzo dobre, ale nie sa mega hitami pokroju wlasnie MGS, FF, Girsy. Dla mnie i dla wiekszosci graczy wazniejsza jest jedna gra/ system seller ktory jest gra 10/10 niz 10 gier na -9. Sony wlasnie masowo produkuje gry aspirujace maksymalnie na 9. To ze na 360 rewelacji tez nie ma to swoja droga, ale oni juz w przeciagu tych ponad 2 lat pokazali naprawde kilka genialnych gier a na PS3 wyszedl tylko MGS4 i w zapowiedziach GT5. Poprostu zawsze kibicowalem sony, ale gdy widze jacy oni sa nieporadni i poprostu bez pojecia o rynku na ktorym funkcjonuja to mi jest wstyd za siebie, ze takim nieudacznikom kibicuje. Sorry, ok Sony w tym roku bedzie na rowni z 360 (pomijajac fakt, ze multiplatformery beda lepsze na 360), ale 360 ma juz naprawde ciekawa historie i zdecydowanie wciaz jest atrakcyjniejszym wyborem dla kogos kto nie ma zadnej konsoli.
To inna sprawa - ja znajomym polecam xO chociaż sam bym nie kupił- chce być jak to się mówi obiektywnym i dobrym doradcą - ta konsola za te pieniądze oferuje naprawdę sporo
Inna sprawa, że większość i tak mimo wszystko kupuje PS3

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16141 dnia: Lipca 16, 2008, 17:38:32 pm »
Bo do zakupu XO kieruje rozum, a do PS3 serce!!

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #16142 dnia: Lipca 16, 2008, 17:46:33 pm »
NIS making new JRPG exclusive to ps3
http://www.rpgfan.com/news/2008/1285.html

He also mentioned that NIS' home branch in Japan was interested in using the Wii's motion capabilities in RPGs in the near future, but mentioned that the Sony family of platforms was still NIS' main focus. He continued on to say that NIS' next title for the PS3 will harness more of the power of the platform and shouldn't garner complaints that it looks like a PS2 game, like Disgaea 3 did.

Agst07

• Człowiek dobrej roboty
  • Visca el Barca!
« Odpowiedź #16143 dnia: Lipca 16, 2008, 18:04:59 pm »
Czyli NIS to twórcy Disgaea tak? To pewnie można się spodziewać RPG bardziej taktycznego co mi osobiście odpowiada. Dobrze też, że mają zamiar wykorzystać więcej mocy niż przy okazji D3. :-)

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #16144 dnia: Lipca 16, 2008, 19:24:29 pm »
Euro 80GB PS3 announcement imminent?
http://www.psu.com/Euro-80GB-PS3-announcement-imminent-News--a0004266-p0.php

According to Gamesindustry.biz, sources have hinted that Sony Computer Entertainment Europe President David Reeves is to announce availability of an 80GB PlayStation 3 console for PAL regions later today.
Reeves is expected to confirm the new SKU and release window at the platform holders upcoming European press event this evening.
In a similar move to the US market, it is believed that the 80GB model will retail for the same price as the current 40GB, the latter of which will be phased out in order to accommodate the high spec machine.

Opublikowane: Lipiec 16, 2008, 18:33:37
CONFIRMED: 80GB Playstation 3 to hit EUROPE
http://www.jeuxvideo.com/news/2008/00027506-e3-2008-la-ps3-80-go-aussi-en-europe.htm

French JEUXVIDEO has just received confirmation that the 80GB Playstation3 will hit Europe, and will be available at 400 euros. It should be reminded that the 80GB bundle will include the DUALSHOCK 3 controller.

hansatan

• Budowniczy socjalizmu
  • Üßer Fuhrer
« Odpowiedź #16145 dnia: Lipca 16, 2008, 21:45:53 pm »
ciekawe za ile bedzie w PL, swoją drogą to nie kupił bym PS3 drugi raz...

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #16146 dnia: Lipca 16, 2008, 21:50:23 pm »
za tyle samo co wersja 40 GB.

above89

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16147 dnia: Lipca 16, 2008, 22:59:41 pm »

Jakie to smutne ;)

A ja wręcz przeciwnie kupiłbym bo mimo iż line-up bardziej innowacyjny i nie trafiający w moje klimaty to i tak gra mi się lepiej na ps3 niż na boxie sam nie wiem czemu ;)

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
  • PSN ID | Gamertag: Fifi1101
« Odpowiedź #16148 dnia: Lipca 17, 2008, 10:40:30 am »
Natomiast Resistance czy Uncharted itp to sa gry "tylko" dobre, bardzo dobre, ale nie sa mega hitami pokroju wlasnie MGS, FF, Girsy. Dla mnie i dla wiekszosci graczy wazniejsza jest jedna gra/ system seller ktory jest gra 10/10 niz 10 gier na -9. Sony wlasnie masowo produkuje gry aspirujace maksymalnie na 9.
Gdyby gry jakości Uncharted czy Ratchet, były "produkowane masowo", czyli załóżmy gdyby ukazywała by się jedna taka gra na miesiąc, to Sony ścigało by się teraz z Ninny w liczbie sprzedanych konsol. Problemem Sony jest właśnie za mało takich gier - takich, czyli wspaniałych graficznie, zrobionych z polotem, mega miodnych - w które grało by się w przerwach od gier 10/10. Czy XO ma więcej system sellerów? Nie, obie konsole mają GTA, AC, niedługo RE i FF i kilka swoich exclusivów. Porównam to do koncertu. Gdy dajmy na to w Pradze gra jakaś gwiazda (czyt. system seller), a 4 dni potem ci sami grają na Śląskim to na co (poza liczbą przejechanych km) patrzysz przy wyborze? Na support (czyt. gry na 9).

Poprostu zawsze kibicowalem sony, ale gdy widze jacy oni sa nieporadni i poprostu bez pojecia o rynku na ktorym funkcjonuja to mi jest wstyd za siebie, ze takim nieudacznikom kibicuje.
Sony... nie zna się... na.. rynku?  :shock:

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16149 dnia: Lipca 17, 2008, 10:58:34 am »
Sony... nie zna się... na.. rynku?  :shock:
Teraz to nadrabiają, ale zobacz co się działo 2 lata temu. Na początku życia PS3 Sony kompletnie nie potrafiło się pozbierać i przekonać graczy, że PS3 to dobry wybór vs. X360. Poważnym błędem było ich przekonanie że sprzedadzą PS3 jako superkomputer a sami wiemy jak to wyszło. Tak naprawdę do MGS4 to Sony nadrabiało do Microsoftu, a przecież mieli ponad rok więcej czasu aby ich podejrzeć i uczyć się na błędach. Nawet teraz czegoś im brakuje - na konferencji M były gry gry gry, nawet mało czasu poświęcono Dashowi i innym pierdółkom typu filmy. A Sony gadało o PSP i PS2, i filmach i community - PO CO? Takie rzeczy moża dać w notce prasowej albo zrobić oddzielną prezentację. Na E3 mają być GRY, inne funkcje konsoli są tylko dodatkiem. I tego Sony nie rozumie...

Konferencja Sony powinna wygladać tak:

1. PS2 i PSP - załatwione w prezentacji LBP, ciekawe i pokazujesz LBP w tym samym czasie.
2. Filmy - dobra, można pogadać 3 minuty o tym
3. Killzone 2 gameplay - multi i single
4. GOW3 - błędem był render, mogliby pokazać choć 15 sekund gry
5. MAG gameplay, chociażby 15 sekund z 256 graczami
6. Ogłoszenie LBP CE z Sackboyem w komplecie :-D

Wystarczyłoby 15 sekund i ta konferencja by rozwaliła Microsoft. Tretton jest dobrym mówcą i naprawdę wydaje się klawym kolesiem (Kaz'a to powinni nie wypuszczać na żadne targi, bo to żenujące jest). Najbardziej niezrozumiałe jest brak KZ2, skoro dzień potem pokazali nowy gameplay - przecież to powinno być na konferencji, zamiast PS2 pack!
« Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2008, 11:00:15 am wysłana przez Castor Krieg »

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16150 dnia: Lipca 17, 2008, 10:59:00 am »
A ja siadłem na spokojnie i pooglądałem filmy z gameplayu exclusive'ów Sony i MS - naprawdę nawet nie ma co porównywać, Sony jakością przebija swoich gier przebija konkurencję z palcem w nosie...
Faktycznie może jednak są trochę naiwni sądząc, że dobry produkt sam się obroni. Musza zacząć stosować bardziej agresywny marketing, bo MS ma długą praktykę w sprzedawaniu szajsu ludziom

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #16151 dnia: Lipca 17, 2008, 11:24:20 am »
Problem z tymi targami był taki, że pomimo iż Sony ma mocne tytuły, czekaliśmy na coś co nas kompletnie roz*ierdoli na łopatki. Czegoś nowego, a M$? rozumiem zaskoczenie ogłoszeniem FFXIII ale przecież ta gra nadal wychodzi na PS3. Tak patrząc to M$ nie pokazał prawie nic nowego (oprócz gierek dla casuali i nowego dasha). O FFXIII wiemy tyle co przed targami, o GoW2, Fable 2 i reszcie też wiedzieliśmy. A Sony pokazało nowe gry na PSS, na  PSP, no i jeden nowy duży exclusiv.
Czyli zaskoczenie było u M$ ale line-up wydaje się lepszy u Sony.

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #16152 dnia: Lipca 17, 2008, 11:52:25 am »
...MS ma długą praktykę w sprzedawaniu szajsu ludziom

Dobry tekst. :lol: Coś w tym jest.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #16153 dnia: Lipca 17, 2008, 12:22:47 pm »
Po pokazaniu KZ2, Infamous, LBP i MS2 (bez uprzedniego lansowania tych gier na konferencji wiejącej nudą) można powiedzieć: Sony stealth moves FTW :cool:

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #16154 dnia: Lipca 17, 2008, 13:06:40 pm »
tylko pamietajcie ze te konferencje nie sa dla graczy a dla dziennikarzy i ludzi z branzy_ gry sa pokazywane pozniej na samych juz targach

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #16155 dnia: Lipca 17, 2008, 14:21:40 pm »
PlayStation Video Store US exclusive till 2009
http://www.consolemonster.com/newspost.php?id=0000003765

David Reeves (SCEE) has revealed that the previously released in the US PlayStation Video Store, will not be making its way to the “PAL markets this year.” The reason for the delay is that Sony believes “local content is important” which is what Sony are “working on right now. The dates for video content will come later this year.”
The PlayStation Video Store service contains movies and television programmes for users to download in SD and HD. It will take approximately one hour to download a full two hour SD movie, though you stream the movie/television programme as you download.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #16156 dnia: Lipca 17, 2008, 15:34:32 pm »
no debile do2

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #16157 dnia: Lipca 17, 2008, 18:09:39 pm »
PS3 Platinum Range Detailed For PAL Regions
http://kotaku.com/5026049/ps3-platinum-range-detailed-for-pal-regions

More news from Sony's secret, PAL-only event in Santa Monica: the region's "Platinum" games range for the PS3 have a release date, as well as pricing info. The first batch of Platinum games will be appearing on August 1, and titles mentioned specifically included MotorStorm, Resistance, Uncharted, Assassin's Creed and Virtua Tennis 3 (with Heavenly Sword and Ratchet & Clank surely there as well). As for pricing, they'll be *deep breath* €30/£20/AUD$50/NZD$60.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #16158 dnia: Lipca 17, 2008, 18:28:21 pm »
Czyli u nas 100 za stare gry :/ mam nadzieję jednak że SCEP popatrzy trochę realnie i obniży cenę do 80 max 90zł.

hansatan

• Budowniczy socjalizmu
  • Üßer Fuhrer
« Odpowiedź #16159 dnia: Lipca 17, 2008, 18:42:53 pm »
Czyli u nas 100 za stare gry :/ mam nadzieję jednak że SCEP popatrzy trochę realnie i obniży cenę do 80 max 90zł.
Czasem te nowe można na allegro dorwać nowe za 130-140zł więc 100zł za starocie to zdecydowanie za dużo 60-70zł OK