Czekaj, ty twierdzisz, że Microsoft komuś płaci, żeby gry multiplatformowe wyglądały lepiej na Xboksie?
nie... zemną jest jeszcze gorzej bo należę do tych naiwnych którzy grając w takie tytuły jak GT5p, LBP, Kz2 mają nijako halucynacje sugerujące że grafika w tych grach znacznie przewyższa możliwości Xa.
Najprostszy przykład.. auta w GTp5 to 200000 x16 a w PGR4 to 40000 x8 (polygonów) czyli 3600000 do 360000 (10:1) a to tylko auta, jest jeszcze lepsze oświetlenie itd.
Skoro są tak duże dysproporcje czemu np. modele postaci w FIFa na ps3 nie są bardziej złożone, twarze dokładniejsze itd. Skoro Blu-ray(miejsce) pozwala umieszczać lepszej jakości tekstury(TECH 5) to czemu silniki innych developerów wydają się tego nie wykorzystywać? A HDD w standardzie to nie atut?
Więc czytając na forach wypowiedzi fanów Ps3 którzy się cieszą że gra ma "wyglądać identycznie" myślę że coś jest nie tak. Z wady zrobiono atut.
Wychodzi na to że z ekonomicznego punkty widzenia produkcja dwóch wersji odbiegających od siebie wyraźnie (nie brakiem AA

) jest ryzykowna finansowo.
Ponadto M$ potrafił wywrzeć presje choćby na TECH5 aby zdementowali swoją wypowiedź na temat zbyt małej pojemności DVD(.
Nie potrzeba do tego wora kasy a zwykłą sugestia "popsucia relacji/współpracy".. wycofanie promocji tytułu itd...
ps. wszelkiej masći fani... darujcie sobie zasypywanie mnie w tym momencie tabelkami i poematami na temat kart 3d,mimo że nie sypiam z moją konsolą pod poduszą a newet planuje kupno Xa dla kilku gier to zdanie swoje mam