"
Fałszywy bóg ten któremu służysz"
http://wiadomosci.onet.pl/1640631,11,item.html - sweet! Nagłupsza moda kościoła dotarła i do nas.
Tłumienie energii seksualnej to niszczenie własnego ciała, zaśmiecanie psychiki.
Po 7. Nie zabijaj...
A w nauki i obraz Boga przedstawiany przez kościół katolicki nie uwierzę nigdy bo..
1. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną...
Kościół katolicki to wiara w fałszywego bożka i jego działania nie mają NIC wspólnego z naukami Jezusa i wszystkich oświeconych życiową mądrością świętych którzy w życiu stąpali o po ścieżce dobra. Sam Jezus nauczał żeby boga szukać w sobie a nie w świątyniach z kamienia, było to jedno z przykazań Dekalogu. Kościół poradził sobie z tym budując świątynie ze złota i zabraniając szukania Boga samemu i wymazując to przykazanie. Do dziś zbija władze i kasę na niszczeniu ludzi, wmawianie im winy, ograniczaniu ich horyzontów. Na wytwarzaniu jakiś tworów które są wbrew człowiekowi i jego psychice czyli sumienia i absurdalnych trosk o najpłytsze sprawy nie mające nic wspólnego ze sferą duchową człowieka (typu: o mój boże, moje dziecko pomyliło lewo z prawą jak się przeżegnało, bóg je za to ukara).
Zanim ktoś mnie opluje polecam się głąbiej zastanowić czy doznać bliżej boskości można
wyłącznie klęcząc i klepiąc niezrozumiałe formułki oraz dając na tace
czy może np pływając, słuchając muzyki, kochając się ze swoją dziewczyną, oglądając zachód słońca itp, itd...