A co tu komentować? Śmieszny "raport" napisany przez ludzi, którzy orzekali we własnej sprawie? Czekam na ukaranie winnych i prędzej czy później się doczekam. Dymisja Klicha mnie nie satysfakcjonuje, bo on powinien sobie w łeb strzelić zaraz po katastrofie.
Nie tylko Ciebie z tego co słychać, co jest dla mnie po prostu dziwne.
Nie rozumiem o co tak naprawdę wszystkim chodzi. Raport MAK wybielał Rosjan, wszyscy wkur**eni, że to niemożliwe że nic nie spierdolili. Raport Polski udowadnia, że zjebali - nic z tego, wciąż źle. Raport ujawnia, że był rozp**rdol zarówno w 36 Pułku jak i resorcie Klicha. Co z tego, Tusk nie wisi, jest źle.
EDIT: A, no i wykluczono bezpośrednie naciski wewnętrzne, to chyba też satysfakcjonuje wszystkich.
Nie wiem czego oczekują ludzie szczerze mówiąc. PiS zasłania się tym, że ludzie doskonale wiedzą, że nie jest tak jak twierdzi raport. Myślę, że łatwo to zweryfikować demokratycznie w najbliższych wyborach i skoro PiS jest pewne swoich tez to dlaczego nie powiedzieć, że ich wybór = prawdziwy, rzetelny raport. Jeśli faktycznie większość ludzi w Polsce tego pragnie to wygraną mają jak w banku. Wszyscy wiemy, że tak nie jest.
Co do "orzekania we własnej sprawie", to chyba jakieś jaja. Komisja przyznaje się, że szkolenie było ch**owe to raczej orzeka na swoją niekorzyść, czyż nie? Inne pytanie, kto niby miałby zasiadać w tej komisji? Lepszą jakość ma gwarantować komisja Macierewicza? No litości. Przecież tak można podważyć wszystko. Tak samo mogę postrzegać Macierewicza, który jest uprzedzony i będzie działał wyłącznie na niekorzyść rządu, a to jaka jest prawda zupełnie go nie interesuje. Nie ma ludzi, którzy są wobec Smoleńska neutralni. Oprócz mnie, bo mnie naprawdę dupi gdzie wyląduje Tusk po tej całej sprawie.
BTW. Dla przykładu, argument, że BOR powinno sprawdzić lotnisko jest wyssany z palca skoro to nie należy do ich obowiązków. To nie rzutuje na wiarygodność Macierewicza?
W rosyjskich mediach nie tylko "opluwają" Kaczyńskiego, ale też komisję Millera. Gwoli ścisłości.