Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 828202 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #2400 dnia: Lipca 24, 2007, 23:22:37 pm »
Tak, a może skino-mułów? Pisałeś, że gdy była u Ciebie impreza, to ktoś włączył sobie Prodigy - techno-muł? Sądzę, że wg Ciebie z pewnością nie, przecież zaprosiłeś go na imprezę, zatem to musi być jakaś w porządku persona. Otóż widzę, że masz problem z tolerowaniem innych sublkultur, nie wiem co Ci przeszkadza, że dana grupa społeczna gwiżdże w te swoje świecące gwizdki? To lepsze niż nienawiść do Żydow. Jeżeli ktoś lubi, to i kręci jak szalony głową pod sceną, a inny kupuje deskę z Carrefour, gdyż chce być jak Rodney Mullen z THPS.

Acha, ty też kreujesz się na skina, gdyż to Ci się podoba, wydaje Ci się to fajne, z takich samych pobudek rodzą się "techno-muły". Dla nich, to ty jesteś żałosny, dla Ciebie oni są. Teraz pytanie, kto okaże się mądrzejszy i będzie miał w zadzie tę drugą "grupę"? A może jednak lepiej z niej szydzić i walić z "partyzanta" w ciemnej ulicy?
« Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2007, 23:25:59 pm wysłana przez setezer »

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2401 dnia: Lipca 25, 2007, 01:16:25 am »
Crasch, Casper- nie róbcie jaj na otwartym topicu.

No ja tez nie usłyszałem tych poglądów od Dereka- na razie same ogólniki.

Nie ma mody na skinów, ale jest moda na dresów- efekt podobny (choć ubranka inne i te słynne "wartości"). No i obie grupy bez żenady można napierniczać od tyłu butelką.

Derek

• J-23
  • Czego nie wiesz?
« Odpowiedź #2402 dnia: Lipca 25, 2007, 12:45:22 pm »

No i obie grupy bez żenady można napierniczać od tyłu butelką.
]

Powodzenia.

Kopersztyk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 39
  • Why so serious?
« Odpowiedź #2403 dnia: Lipca 25, 2007, 14:02:37 pm »
Wkurza mnie to że jest zła pogoda :D, ale dlatego że nie mogłem rozłożyć namiotu i wpakować tam konsoli ,tv itp.... mam nadziej że jutro będzie lepiej :P
jeszcze sobie z tym poczekasz :)

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #2404 dnia: Lipca 25, 2007, 17:25:38 pm »
Premiera polskiej wersji nowego Pottera dopiero w styczniu 2008, i to mnie wkurza. Ale na pewno nie zabiorę się za żadną piracką wersję, nie ma to jak mieć książkę w rękach :P .
PSN ID: WojtqGO

Youn

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2405 dnia: Lipca 25, 2007, 21:47:49 pm »
Denerwuje mnie czas naprawy mojego Xbox'a. 12 czerwca zgłoszenie, niedługo zostanie wysłany z powrotem, czyli dojdzie za jakieś 2 tygodnie. Czyli jak łatwo można obliczyć jestem rekordzistą świata w oczekiwaniu na naprawę (2 miesiące!).

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #2406 dnia: Lipca 25, 2007, 21:53:23 pm »
jestem rekordzistą świata w oczekiwaniu na naprawę (2 miesiące!).
Ludzie już się prześcigają w czasie zachodzenia procesu gwarancyjnego Xbox'a :D Ciekawe ile zgłoszeń dostają już autorzy Księgi Guinessa ? :lol:
PSN ID: WojtqGO

Kopersztyk

• Marynarz z Potiomkina
  • Why so serious?
« Odpowiedź #2407 dnia: Lipca 25, 2007, 23:17:43 pm »
Premiera polskiej wersji nowego Pottera dopiero w styczniu 2008, i to mnie wkurza. Ale na pewno nie zabiorę się za żadną piracką wersję, nie ma to jak mieć książkę w rękach :P .

A wiesz jak sie kończy? Harry i reszta ferajny...(je* w łeb!!!!!)...zzz...zzzz.zzz...zzz...

Youn

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2408 dnia: Lipca 25, 2007, 23:36:17 pm »
E tam.
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #2409 dnia: Lipca 26, 2007, 01:01:49 am »
Co mnie wkurza? To- http://wiadomosci.wp.pl/kat,77994,wid,9052301,wiadomosc.html?ticaid=142a8

Ogólnie wnerwia mnie też ta cała żałoba narodowa.

Ok, wiem- tragedia się stała, ale na litość boską, przecież dziennie ginie więcej ludzi w wypadkach w samej tylko Polsce, a jakoś nikt o tym nie trąbi na prawo i na lewo! Dlaczego też rodziny ofiar mają dostać tyle kasy odszkodowania z naszych podatków? Widocznie jesli się ginie w efektowny sposób (lot ze skarpy), to można liczyć na "współczucie narodu", a jeśli w jakiś nieciekawy (cegłówka spadła z dachu)- tylko rodzina i znajomi o tym wiedzą, nie mogą liczyć choćby na złotówkę. Jeszcze tą cegłówkę będą musieli oddać, by nie być posądzonym o kradzież.

Plus kaczory ścigają się jeden z drugim kto więcej da tego odszkodowania- już bardziej na pokaz tego nie można było zrobić.

Dobija mnie też kiedy włączyłem dziś tv na chwilę (polsat, ok. godz. 13), co akurat leciało? Jakiś film o Jezusie (czy też o innym z tych 12 wspaniałych)!?? No ja cież pier***ę!
Wkurza mnie to bo nienawidzę hipokryzji, a Polacy w tym niestety przodują.
« Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2007, 01:05:45 am wysłana przez _Music »

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2410 dnia: Lipca 26, 2007, 01:16:05 am »
Od dnia tragedii gdy włączałem TV widziałem filmy o Jezusie, mysle sobie wtf? Świeto jakies czy cos? Patrze w kalendarz, nie, zadne swieto. Wiec o co chodzi, wszedzie wstążki. Autokar sie rozbił. Aha. I ch**? Na świecie codziennie rozbija się pewnie duzo autokarów, ale tylko w polsce robią z tego powdou załobe. Moze inaczej gadałbym gdyby był tam ktos z mojej rodziny ale, cholera, na pewno nie chciałbym sie dzielic taką tragedią z całą kur** Polską.

Casper

• Człowiek dobrej roboty
  • I love secret agents
« Odpowiedź #2411 dnia: Lipca 26, 2007, 01:19:30 am »
Żałoby narodowe to domena naszego kraju. Widać tak każe "polskość", ale ja tam to widze w inny sposób. Music, wyjąłeś mi z ust przykład o tym, że codziennie ginie więcej ludzi w Polsce, niż w tym wypadku. Wczoraj miałem gadkę ze znajomymi na ten tamat i przedstawiłem identyczne stanowisko jak Twoje. Cóż, może gdyby była to pielgrzymka Buddystów, albo coś w tym stylu, to żałoby by nie było. Trudno się mówi.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #2412 dnia: Lipca 26, 2007, 01:52:40 am »
Ciekaw jestem czy też by zrobili żałobę gdyby się okazało że to jechali ludzie z parady równości.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2413 dnia: Lipca 26, 2007, 07:57:04 am »
To byłaby kara Boga, a nie tragedia.

Youn

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2414 dnia: Lipca 26, 2007, 10:16:06 am »
Co mnie wkurza? To- http://wiadomosci.wp.pl/kat,77994,wid,9052301,wiadomosc.html?ticaid=142a8

Ogólnie wnerwia mnie też ta cała żałoba narodowa.

Ok, wiem- tragedia się stała, ale na litość boską, przecież dziennie ginie więcej ludzi w wypadkach w samej tylko Polsce, a jakoś nikt o tym nie trąbi na prawo i na lewo! Dlaczego też rodziny ofiar mają dostać tyle kasy odszkodowania z naszych podatków? Widocznie jesli się ginie w efektowny sposób (lot ze skarpy), to można liczyć na "współczucie narodu", a jeśli w jakiś nieciekawy (cegłówka spadła z dachu)- tylko rodzina i znajomi o tym wiedzą, nie mogą liczyć choćby na złotówkę. Jeszcze tą cegłówkę będą musieli oddać, by nie być posądzonym o kradzież.

Plus kaczory ścigają się jeden z drugim kto więcej da tego odszkodowania- już bardziej na pokaz tego nie można było zrobić.

Dobija mnie też kiedy włączyłem dziś tv na chwilę (polsat, ok. godz. 13), co akurat leciało? Jakiś film o Jezusie (czy też o innym z tych 12 wspaniałych)!?? No ja cież pier***ę!
Wkurza mnie to bo nienawidzę hipokryzji, a Polacy w tym niestety przodują.

Fajnie, że pomyślałeś to samo co ja. Już przy okazji Górników miałem takie zdanie.

Marciin

• Proletariusz
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #2415 dnia: Lipca 26, 2007, 10:29:44 am »
Dokładnie tak samo myślę. Chcecie zginąć, to zróbcie to w efektowny sposób, najlepiej z 20 innymi zagranicą. Rodzinka dostanie forsę.
Tak wiem że tu niechodzi o kasę tylko o ofiary i współczuję rodzinom ofiar, ale równość musi być.

Kopersztyk

• Marynarz z Potiomkina
  • Why so serious?
« Odpowiedź #2416 dnia: Lipca 26, 2007, 10:40:48 am »
W pełni się z tym zgadzam!! Dlaczego rodziny ofiar wypadków samochodowych nie mają dostawać żadnej rekompensaty? Bo zwykle jest mniej ofiar?? Żenada

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #2417 dnia: Lipca 28, 2007, 14:50:10 pm »
Wkurza mnie to że wróciłem z mazur i mam tyle informacji do tyłu. A jeszcze siocha MUSI sobie posiedzieć na je*anej fotce i tylko po to aby sobie popisać wiadomości do ludzi. Jakby telefonu, albo gg nie miała.  :x :x

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #2418 dnia: Lipca 28, 2007, 20:16:19 pm »
Bogate, alternatywne nastolatki z którymi przyszło mi "bawić się wczoraj" (swoją drogą dość inwazyjna impreza, jedna laska złamała żebro po 2 minutach od przyjścia na imprezę :O, jedno Alfa Romeo przerysowane kluczami...). Najbardziej podoba mi się jak wszyscy mówią, że będą studiować prawo (biorąc pod uwagę, że na 30 osób które tam aspirowały, dostała się jedna), nie dodając, że na KSW. Czymże jest KSW?

*  opłata rekrutacyjna -100 zł
    * wpisowe 370 zł
PRAWO - opłata za semestr: 2025 zł - tylko przy wniesieniu opłaty z góry[/b]
Wielcy kur*a studenci, je**ni.

PS. NIe, to nie zazdrość, ale cwele cwaniakują, bo ja jestem na ATH w Bielsku-Białej - normalne, dzienne studia. Nie dostaliby się nawet tam ze swoimi wynikami, ale ja jestem kur*a plebs, bo studiuję na miejscu. Kur*a, zobaczymy ile tych ciot zrobi aplikację. :mad:
« Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2007, 20:27:26 pm wysłana przez tarniak »

cappo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #2419 dnia: Lipca 28, 2007, 22:03:33 pm »
a mnie 'lekko' denerwuje to, że neostrada mi zamula i nie idzie grać po livie :/

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 7
  • PSN ID: kamiiru
« Odpowiedź #2420 dnia: Lipca 28, 2007, 22:42:46 pm »
tarniak nie rozumiem Cię ? Co cie tak wkurza, ze stać ich na jakieś tam studia i sobie na nie idą a nie na publiczne ? Jak ktoś ma kase albo rodzice chcą aby ich dziecko miało jakąś super duper szkoła to niech idą i już.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #2421 dnia: Lipca 28, 2007, 23:10:02 pm »
No spoko, o mnie za mnie mogą sobie nawet kupić magistra od razu, ale bez traktowania mnie jako osoby innej kategorii, bo studiuję w BB, a nie w Krakowie na prywatnej uczelni...

b.szym

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2422 dnia: Lipca 28, 2007, 23:18:06 pm »
Kolego Tarniak, takimi ludźmi wogóle bym się nie przejmował, tylko trzymał od nich z daleka.
Prywatna uczelnia? Phi, widać, że maturki nie poszły im zbytnio. :) (oczywiście bez urazy)
A to czy studia są w tym samym mieście, czy całkiem obcym nie ma większego znaczenia.
Znaczenie ma papierek, i 3 literki które będziesz wpisywać przed nazwiskiem po ukończeniu studiów.
Pozdro. ;)
« Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2007, 23:25:16 pm wysłana przez b.szym »

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 7
  • PSN ID: kamiiru
« Odpowiedź #2423 dnia: Lipca 28, 2007, 23:19:04 pm »
No spoko, o mnie za mnie mogą sobie nawet kupić magistra od razu, ale bez traktowania mnie jako osoby innej kategorii, bo studiuję w BB, a nie w Krakowie na prywatnej uczelni...

No chyba że tak, ale niektórzy ludzie nie mają poprostu empatii i widzą wszystko w "swoim doskonałym świecie"

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #2424 dnia: Lipca 28, 2007, 23:21:55 pm »
Ja idę na prywatne studia do Krakowa. Ale ze mnie kur** buc.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #2425 dnia: Lipca 28, 2007, 23:25:25 pm »
Kur*a, nie porównuj siebie do gości, którzy traktują mnie jak working-class-murzyna :???:

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #2426 dnia: Lipca 28, 2007, 23:28:38 pm »
Dobra man, ale takie pierdolenie mnie zawsze do pasji doprowadzało. Sam jestem wściekły, że pomimo b. dobrych wyników z matury nigdzie się nie dostałem, i nie uważam, żeby był powód do chwalenia się tym, że idę na prywatne - bo bede musiał w Krakowie nieźle zapierdzielać, by sobie to opłacić.

No, to mnie wkurza, że idę na prywatne studia.

b.szym

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2427 dnia: Lipca 28, 2007, 23:32:19 pm »
Miazga, moja dziewczyna zdała maturę z biologii na 78 %, z polskiego na 60 %.
Składała papiery na dwie publiczne uczelnie, na fizjoterapie.
Dostała się, czy nie? - Oczywiście, że nie.
I też prawdopodobnie pójdzie na prywatną uczelnie.
Gdzie jest ta sprawiedliwość?
Life is brutal and full of zasadzkas, niestety. :(

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #2428 dnia: Lipca 28, 2007, 23:59:09 pm »
Kolego Tarniak, takimi ludźmi wogóle bym się nie przejmował, tylko trzymał od nich z daleka.
Prywatna uczelnia? Phi, widać, że maturki nie poszły im zbytnio.  (oczywiście bez urazy)

Bez generalizacji proszę. Sam do tej pory byłem na prywatnych studiach, tylko ze względu na poziom po prostu (na państwowym uniwersytecie w porównaniu do mojego już byłego kolegium, to anglistyka leży i kwiczy). Inna sprawa że z matury miałem średnią 5.0 i wybrałem tak świadomie.

To że prywatne absolutnie nie znaczy że gorsze- może być mniej reżimowy system rekrutacji, ale poziom jakiś i tak musi być zachowany. Wielu byłych znajomych z liceum poszło na prywatne studia do kraka z myślą że będzie łatwo, przyjemnie, same imprezy itd i jakże niemiło się rozczarowali- i na prywatnych trzeba się uczyć, a wywalanie i oblewanie roku także jest możliwe. 

Co to jest i gdzie to całe KSW?

Teraz ubiegam się na państwową medyczną szkołę, więc być może odpokutuję ten okres licencjatu :] 

Ontopic: Aktualnie nic mnie nie wkurza- wręcze przeciwnie, odezwała się w końcu koleżanka która myślałem że się na mnie obraziła, więc mam przynajmniej spokój ducha.

b.szym

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2429 dnia: Lipca 29, 2007, 00:16:22 am »
_Music, źle mnie zrozumiałeś - a raczej ja źle się wypowiedziałem.
W cytowanych przez Ciebie słowach, chodziło mi o ludzi, którzy zachowują się w taki sposób, jaki przedstawił tarniak.
Nie sądzę również, że każda prywatna uczelnia jest gorsza od państwowej.
Faktem natomiast jest, że część ludzi idzie na prywatną uczelnię z racji tego, że nie dostali się na państwową.
I tą grupę ludzi właśnie opisałem.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #2430 dnia: Lipca 29, 2007, 12:00:43 pm »
Co to jest i gdzie to całe KSW?
http://www.ksw.edu.pl/

Cytat: Miazga
żeby był powód do chwalenia się tym, że idę na prywatne - bo bede musiał w Krakowie nieźle zapierdzielać, by sobie to opłacić.
Do tego właśnie zmierzałem.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #2431 dnia: Lipca 29, 2007, 13:36:50 pm »
Aha- Frycz- wszystko jasne :] 
Sporo ludzi odemnie z liceum tam poszło. Większość albo została wywalona, albo powtarzają po raz enty I bądź II rok.
Rozśmieszyło mnie to, że podobno za wf tam trzeba płacić dodatkowo (oprócz normalnego czesnego).

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #2432 dnia: Lipca 29, 2007, 13:37:37 pm »
Tez ide na pryrwatne(GWSH, kierunek stosunki miedzynarodowe)... ale to raczej swiadomy wybor. W tygodniu robota, w weekendy uczelnia. Jak dla mnie bomba.

A wkurza mnie to, ze od ponad poltora miesiaca kisze w miescie i nigdzie nie wyjezdzam... ale 13 sierpnia to sie zmieni:]
Fryty tyty dotknij pyty

Derek

• J-23
  • Czego nie wiesz?
« Odpowiedź #2433 dnia: Lipca 29, 2007, 13:43:39 pm »
Tez ide na pryrwatne(GWSH, kierunek stosunki miedzynarodowe)... ale to raczej swiadomy wybor. W tygodniu robota, w weekendy uczelnia. Jak dla mnie bomba.

Mi też o wiele bardziej odpowiada takie rozwiązanie niż na normalnych studiach.

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #2434 dnia: Lipca 29, 2007, 13:48:21 pm »
A mnie wszystko wkurza. W dupie wszystko to mam :-x. Bladź, szlag, bladź...
GT: Trusio

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #2435 dnia: Lipca 29, 2007, 15:42:21 pm »

Na dodatek studia mam o rzut kamieniem od chaty(jam z Sosnowca, a studia w Katowicach są) oraz przede wszystkim bratowa jest na drugim roku wiec notatki itp bede mial 'gratis':D

Fryty tyty dotknij pyty

Derek

• J-23
  • Czego nie wiesz?
« Odpowiedź #2436 dnia: Lipca 29, 2007, 15:58:30 pm »

Szczerze masz bardzo dobrze :D

Ja myślałem o Krakowie, ze względu że to wspaniałe miasto. Problem oczywisicie z mieszkaniem, choc mam tam rodzine wolał bym jednak wynająć coś dla siebie. Orientuje sie ktoś z cenami mieszkań w Krk? Do wynajecia.

Na dodatek studia mam o rzut kamieniem od chaty(jam z Sosnowca, a studia w Katowicach są) oraz przede wszystkim bratowa jest na drugim roku wiec notatki itp bede mial 'gratis':D

[/quote]

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #2437 dnia: Lipca 29, 2007, 16:05:28 pm »
Tak od 1200 zł wzwyż, zależnie od standardu i miejsca.

Derek

• J-23
  • Czego nie wiesz?
« Odpowiedź #2438 dnia: Lipca 29, 2007, 16:11:12 pm »
Tak od 1200 zł wzwyż, zależnie od standardu i miejsca.

o ku*wa. Trzeba bedzie szukać jakiegos współlokatora albo zamieszkać u Ciotki, bo w sumie ona wynajmuje mieszkanie studentom a ja raczej bym miał za free.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #2439 dnia: Lipca 29, 2007, 16:12:40 pm »
Wynajmowanie samemu to harakiri portfela.