Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 828704 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

b.szym

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #2640 dnia: Sierpnia 18, 2007, 00:26:35 am »
Inna sprawa, że morze mnie zupełnie nie kręci...za to błogosławie góry...zła pogoda moim zdaniem dodaje górom tajemniczą otoczkę...
Ech, ale co mam poradzić, skoro ostatnim miejscem w które pojechało by moje kochanie, to właśnie góry...

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #2641 dnia: Sierpnia 18, 2007, 19:49:42 pm »
Wkurza mnie to, ze Kosciol sie wpieprza do spraw MENu i mimo tego, ze nowy, normlaniejszy minister nie chce wprowadzac religii do sredniej, kosciol jest nieustepliwy. Nie wiem po co komu religia w sredniej. Wiadomo, ze kazdy sie obija i ma głęboko w dupie cały ten przedmiot. Jeszcze sie wypowiadaja, ze to otwarta wojna kosciola z rzadem- zalosne.

Sora

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2642 dnia: Sierpnia 18, 2007, 19:55:44 pm »
Ja ci powiem ze Religia powinna byc, ale powinna byc 1 lub ostatnia lekcja danego dnia, a nie ja wpychaja na srodek bo wiedza ze przyjda, gdyby byla ostatnia 1/2 by rezygnowala

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 7
  • PSN ID: kamiiru
« Odpowiedź #2643 dnia: Sierpnia 18, 2007, 20:19:29 pm »
Wkurza mnie to, ze Kosciol sie wpieprza do spraw MENu i mimo tego, ze nowy, normlaniejszy minister nie chce wprowadzac religii do sredniej, kosciol jest nieustepliwy. Nie wiem po co komu religia w sredniej. Wiadomo, ze kazdy sie obija i ma głęboko w dupie cały ten przedmiot. Jeszcze sie wypowiadaja, ze to otwarta wojna kosciola z rzadem- zalosne.

No właśnie, takie wciskanie religi i zmuszanie do nauki jej na siłe to nie jest zbyt mądre. Komu zależy to się stara a reszta i tak bedzie robiła te wszystkie oceny "bo tak trzeba". Jak religia bedzie obowiazkowa to ja przestaje chodzić na nią i już.

b.szym

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2644 dnia: Sierpnia 18, 2007, 21:11:21 pm »
Szkoła powinna być areligijna, zapewnione mamy to w konstytucji.
A kościół powinien się trzymać z dala od polityki.
Trzymam kciuki by Legutko dopiął swego, w innym przypadku poważnie zastanowię się nad bojkotem tej "lekcji".
Koniec lasowania mózgów przez czarną mafię! Człowiek powinien mieć prawo do wyboru wiary! Tymczasem już od niemowlęcego wieku kościół zniewala nieświadomych dzieci poprzez chrzest, a następnie nauki w kościele i szkole. Taka totalnie zmanipulowana, przestraszona wizją piekła, oraz woląca uniknąć publicznego linczu osoba, chcąc nie chcąc wyznaje tą "wiarę", a Watykan wraz ze swoją czarną bracią zaciera ręce i żyje w totalnym hipokryźmie...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2007, 22:37:41 pm wysłana przez b.szym »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #2645 dnia: Sierpnia 18, 2007, 21:32:42 pm »
Nie wiem po co komu religia w sredniej. Wiadomo, ze kazdy sie obija i ma głęboko w dupie cały ten przedmiot.

To już sobie odpowiedziałeś na pytanie, czemu Kościół chce, by religia wliczała się do średniej ;D

Jeżeli o mnie chodzi, to w ogóle uważam, że uprzedmiotowywanie religii to bzdura. Stawianie ocen za prowadzenie zeszytu ("Oh, nie masz żadnego rysunku ani obrazka na pierwszej stronie..." - przykład z 1. klasy liceum o_O), za znajomość modlitw (inna sprawa, żeby uważać się za katolika i nie znać 10 przykazań to trochę wstyd...), czy też inne pierdoły (życiorysy 12 Apostołów czy innych biblijnych postaci) :/ Religia powinna być prowadzona poza zajęciami szkolnymi, jak to było dawniej. Kto chce, z własnej woli (bądź przymusu rodziców) - chodzi. Kto ma to głęboko w d*** - nie chodzi; jego sprawa.

A tak to wkurzają mnie dwie rzeczy:
1. W sklepie, wśród pierogów z kapustą i grzybami musiała zabłądzić jedna paczka z pierogami z mięsem (których niecierpię) i akurat musiała nawinąć mi się do ręki... zorientowałem się dopiero, gdy zacząłem jeść pierogi :/.

2. Padł mi chyba dysk. Ot tak, bez powodu. W jednej chwili działa - reset - w drugiej chwili Windows nie chce się uruchomić; fizycznie z dyskiem jest wszystko w porządku, ale z systemem plików coś jest zwalone i nawet Linux, zainstalowany na innym dysku, nie chce mi tego dysku odczytać - toteż nie mam dostępu do plików z niego :/
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2007, 21:44:39 pm wysłana przez Mr_Zombie »
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #2646 dnia: Sierpnia 18, 2007, 22:15:40 pm »
Wiadomo, ze kazdy sie obija i ma głęboko w dupie cały ten przedmiot
A ja z chęcią chodzę na religię. Pewnie było by inaczej gdyby nie ksiądz co nas uczy. Naprawdę spoko czlowiek, nie rozmawia się z nim jak z jakimś klechą. Na którejś religii opowiadał nam jak to było kiedy był w wojsku (nawet cytując swojego kolegę z woja przeklną). Ma genialne podejście do młodzieży, wie że w dzisiejszych czasach młodzież ( a przynajmniej część mojej klasy) to ludzie którzy w weekendy idą pod monopolowy sie nawalić. Szkoda tylko że to jest wyjątek, wydaje mi sie że w szkołach średnich to powinni być tylko tacy.

@Sora pomysł dobry i w sumie praktykowany przez moja szkołę. Chyba tylko w 2 klasie miałem religie (i tylko 1 lekcję) wmieszaną w inne lekcje.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2647 dnia: Sierpnia 18, 2007, 23:10:46 pm »
Wiadomo, ze kazdy sie obija i ma głęboko w dupie cały ten przedmiot
A ja z chęcią chodzę na religię. Pewnie było by inaczej gdyby nie ksiądz co nas uczy. Naprawdę spoko czlowiek, nie rozmawia się z nim jak z jakimś klechą. Na którejś religii opowiadał nam jak to było kiedy był w wojsku (nawet cytując swojego kolegę z woja przeklną). Ma genialne podejście do młodzieży, wie że w dzisiejszych czasach młodzież ( a przynajmniej część mojej klasy) to ludzie którzy w weekendy idą pod monopolowy sie nawalić. Szkoda tylko że to jest wyjątek, wydaje mi sie że w szkołach średnich to powinni być tylko tacy.

@Sora pomysł dobry i w sumie praktykowany przez moja szkołę. Chyba tylko w 2 klasie miałem religie (i tylko 1 lekcję) wmieszaną w inne lekcje.

Masz szczescie ;D

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #2648 dnia: Sierpnia 18, 2007, 23:49:13 pm »
Co to wogóle za poroniony pomysł z tą religią? Jawne naruszanie konstytucji- kościół robi wszystko by odrzucić od siebie tych nieprzekonanych i wzmocnić ateistów.

Wkurza mnie to, że uświadomiłem sobie że tęsknię za jedną konkretną dziewczyną- owinęła mnie wokół palca kiedyś, byłem  w stanie zrobić dosłownie wszystko dla niej a i tak tylko mnie wykorzystała. W sumie wszystkie po niej to chyba były takie "znieczulenia". A i wiem że nic z tego nie będzie (ostatnio zobaczyłem ją z jakimś fagasem u boku- krew mnie zalała, odwrócilem się na pięcie i poszedłem w cholerę).

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #2649 dnia: Sierpnia 19, 2007, 00:11:02 am »
a mnie czasem denerwuje swiadomosc ze sporo niezlych dziewczyn na mnie leci (chociaz nigdy nie pakowalem na pakerni i takie tam :P) a ja nie umiem tego wykorzystac tylko siedze na kompie/konsoli :P

Moze dlatego ze tak jak Music zostalem kilka lat temu owiniety wokol palca jednej dziewczyny, po czym bez zalu poszla do innego pajaca/pozera/wstawcochcesz i stracilem juz zaufanie do lasek na najblizsze pare lat - moze kiedy indziej :)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2007, 00:12:50 am wysłana przez blach0r »

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2650 dnia: Sierpnia 19, 2007, 00:39:24 am »
Mi tam religia w szkołach zwisa właściwie, mam katechetę który bardziej jest filozofem niż jakimś zapatrzonym w Jezusa człowiekiem, jego lekcje taktują o Bogu ale z tej strony bardziej filozoficznej dzięki czemu udalo mi się miec 6 na koniec u niego(a nawet do kościoła nie chodzę)

b.szym

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2651 dnia: Sierpnia 19, 2007, 00:48:51 am »
Jeżeli religia miała by być wliczana w średnią, to pod warunkiem, że były bo to czysto teoretyczne informacje o każdej religii na świecie...

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2652 dnia: Sierpnia 19, 2007, 01:10:49 am »
No racja, bo to RELIGIA a nie CHRZEŚCIJAŃŚTWO. huh, z tej strony na to nie patrzyłem.

b.szym

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2653 dnia: Sierpnia 19, 2007, 01:15:37 am »
Ale niestety to nasze nieskromne życzenia...poczekajmy z 10 lat, a będą organizowane nowożytne wyprawy krzyżowe z naszego fanatycznie religijnego kraju...

Wyobrażacie sobie o. Rydzyka na fotelu prezydenta? To by była jazda... :grin:

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #2654 dnia: Sierpnia 19, 2007, 01:44:54 am »
Eh, a jednak Kościół wygrał...
Rząd: Ocena z religii będzie wliczana do średniej

Ciekawe, czy teraz uczniowie będą się tak bardzo przykładać do tego przedmiotu...
Bo wg mnie nic to nie zmieni. Kto miał w dupie religię, będzie ją tam dalej miał, z niższą średnią czy nie.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #2655 dnia: Sierpnia 19, 2007, 02:42:13 am »
Ja mialem teraz z ksiedzem (3gim) przygotowywal do bierzmowania i mialem o dziwo 5 :P a z katechetka zawsze mialem 3, gora 4 :D
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #2656 dnia: Sierpnia 21, 2007, 12:13:03 pm »
Wracam sobie rowerem samemu od kolegi, jestem jakieś 2 km od domu i nagle ni stąd ni z owąd przekrzywiło mi się tylne koło, tak że zaczepiało o ramę i w ogóle się nie ruszało. Próbowałem najpierw po dobroci naprawić, delikatnie wstawić na miejsce, ale ani rusz. Tak więc zacząłem "trochę" mocniej naprawiać (czyt. kopać nogą), aż za drugim kopem koło w połowie wygięło się o jakieś 30 stopni. I szedłem tak 2 km z zablokowanym kołem, w upale, ciągnąc rower po drodze. Po jakiś 20 minutach zdołałem doczłapać się do domu, cały mokry i wycieńczony.
ZŁOM!

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #2657 dnia: Sierpnia 21, 2007, 18:15:34 pm »
Denerwuje mnie Kler (wiadomo) a także moja miastowa prokuratura która nie widzi powodow do karania Rydzyka. Stfu!

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #2658 dnia: Sierpnia 21, 2007, 18:37:15 pm »
Wkurza mnie, że przy próbie ściągnięcia dema Bioshock wyskakuje informacja, o braku dostępu dla mojej "lokalizacji" :-x. I wkurza mnie połamany haczyk w pudełku od Halo :-? I nowa kosiarka-kombajn księdza (a kościół mam 50m od bloku, centralnie za oknem, więc mogę słuchać kazania leżąc w niedzielę rano na łóżku[bo nagłośnienie też ma niezłe...])
GT: Trusio

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #2659 dnia: Sierpnia 21, 2007, 20:30:36 pm »
mogę słuchać kazania leżąc w niedzielę rano na łóżku[bo nagłośnienie też ma niezłe...])

Ciesz się że codziennie nie puszczają pieśni narodowych o 8 rano przez takie nagłośnienie- w Rzeszowie na jednym osiedlu jest z tym problem (dzwon odstawia dyskotekę o tak barbarzyńskich godzinach).

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #2660 dnia: Sierpnia 21, 2007, 20:34:21 pm »
mogę słuchać kazania leżąc w niedzielę rano na łóżku[bo nagłośnienie też ma niezłe...])

Ciesz się że codziennie nie puszczają pieśni narodowych o 8 rano przez takie nagłośnienie- w Rzeszowie na jednym osiedlu jest z tym problem (dzwon odstawia dyskotekę o tak barbarzyńskich godzinach).
Wystarczy inicjatywa obywatelska, zbiorka funduszy na jeden granat i po problemie.

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #2661 dnia: Sierpnia 22, 2007, 20:23:18 pm »

Dzwonów ci u nas dostatek - pełny automat, codziennie o 6.30, 12.00, 16.30/17.30, 21.00... :-o

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #2662 dnia: Sierpnia 22, 2007, 20:28:01 pm »
I nikt nie protestuje?
To nie Polska w takim razie...

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2663 dnia: Sierpnia 22, 2007, 20:28:47 pm »
U mnie dzwonią tylko jak ktoś umrze.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #2664 dnia: Sierpnia 24, 2007, 10:48:37 am »
Ostro mnie wkur**ło ściąganie dema Bioshock. Ściągnąłem już 84% i zrobiłem pauze (ściągałem przez flashget) aby obadać sobie forum i inne rzeczy. Rozpocząłem ponownie ściąganie i patrzę, że ch*j dalej nie bedzie ściągał. No kur*a, tylko 16% do końca, niewiele ponad godzina. Pier**le, jutro czekam, aż całę demo się ściagnie.

Straszakq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 111
« Odpowiedź #2665 dnia: Sierpnia 24, 2007, 12:19:41 pm »
U mnie dzwonią tylko jak ktoś umrze.
Koło  mojej miejscowości to kościoły podpalają  :twisted:
http://www.podkarpacka.policja.gov.pl/89,174,176/176/art8935.html

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #2666 dnia: Sierpnia 24, 2007, 13:03:44 pm »
Koło  mojej miejscowości to kościoły podpalają 
http://www.podkarpacka.policja.gov.pl/89,174,176/176/art8935.html

Szatani normalni. Albo znajomy buddysta z nowej sarzyny właśnie.

Desser

• Pawka Morozow
  • Demons don't wear white
« Odpowiedź #2667 dnia: Sierpnia 24, 2007, 23:03:30 pm »
Czy moglbym sie dowiedziec, na ktorym to osiedlu w Rzeszowie takie cyrki sie dzieja? Mam nadzieje, ze nie na tym, na ktorym bede od pazdziernika zamieszkiwac ;]

Co mnie wkurza? Zlomiasty rower, niekonczacy sie pot lejacy sie kilkanascie godzin na dobe ciurkiem z wielu miejsc na ciele, to, ze egzamin na prawko juz w czwartek, a ja nadal nie czuje sie pewnie, czy aby na pewno zdam :o

Poza tym to, ze z wyjazdu na GP na zuzlu na 99% nici. Szkoda, moze za rok.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2668 dnia: Sierpnia 24, 2007, 23:12:11 pm »
Poza tym to, ze z wyjazdu na GP na zuzlu na 99% nici. Szkoda, moze za rok.
Będę kibicował za Ciebie.  8-)

Wkurza mnie to, że po alkoholu przegrałem wszystkie mecze w PES online.  :eek:

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2669 dnia: Sierpnia 24, 2007, 23:55:06 pm »
Wkurza mnie, że już wszędzie zaczynają gadać/pisać o końcu wakacji i o nowym roku szkolnym.
Wchodzę sobie na stronę szkoły, a tu ankieta: Jaki będzie ten nowy rok szkolny? :???:

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #2670 dnia: Sierpnia 24, 2007, 23:58:22 pm »
Wchodzę sobie na stronę szkoły
twoja szkoła przynajmniej ma własną stronę, nie to co moja. Ale przyznam fakt zbliżającego sie końca wakacji jest wkurzający

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #2671 dnia: Sierpnia 25, 2007, 08:30:49 am »
Co wy, chłopcy - do października jeszcze kawał czasu :lol:

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #2672 dnia: Sierpnia 25, 2007, 08:52:25 am »
No właśnie 30 dni nieobecności to nie jest tak źle :wink:.
Wkurza mnie to, że nie moge PS3 do neta podpiąć :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #2673 dnia: Sierpnia 25, 2007, 12:58:25 pm »
Wkurza mnie to, że nie moge PS3 do neta podpiąć :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:.
Nie dałeś jednak rady? A tak na Ciebie liczyliśmy :D

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2674 dnia: Sierpnia 25, 2007, 13:02:38 pm »
Hubi walisz offtopy -_-'

Wkurza mnie ze o ile poł wakacji pogoda była do dupy to teraz zaczyna niesamowicie grzac i zapewne tak grzac bedzie we wrzesniu. ehhh

playing girl

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #2675 dnia: Sierpnia 25, 2007, 13:13:20 pm »
Wkurza mnie, że za tydzień z kawałkiem zmuszona będę siedzieć w szkole i marnować cenne chwile mojej młodości ;), zamiast robić coś produktywnego (bo nie oszukujmy się, w szkole osoba przeciętnie bystra marnuje mnóstwo czasu- czasami odnoszę wrażenie, że prędkość programów szkolnych jest dla ludzi skrajnie upośledzonych), nie wspominając już o tym, że siedzenie w nieklimatyzowanej sali w (prawdopodobnie) upał nie pomaga.

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #2676 dnia: Sierpnia 25, 2007, 13:18:33 pm »
Nie dałeś jednak rady? A tak na Ciebie liczyliśmy :D
Kurde próbowałem już ze 100 sposobów np. tutaj gość na youtubie podpisa sobie lajtowo a ma chyba taki sam modem jak ja http://youtube.com/watch?v=sRBHyMIWm0A# więc go skserowałem i co i nadal nic grrrrr.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #2677 dnia: Sierpnia 25, 2007, 13:43:15 pm »
Szkoła fajna jest, nie czepiajcie się jej :]

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2678 dnia: Sierpnia 25, 2007, 13:51:27 pm »
Wkurza mnie, że za tydzień z kawałkiem zmuszona będę siedzieć w szkole i marnować cenne chwile mojej młodości ;), zamiast robić coś produktywnego (bo nie oszukujmy się, w szkole osoba przeciętnie bystra marnuje mnóstwo czasu- czasami odnoszę wrażenie, że prędkość programów szkolnych jest dla ludzi skrajnie upośledzonych), nie wspominając już o tym, że siedzenie w nieklimatyzowanej sali w (prawdopodobnie) upał nie pomaga.

A mi w sumie wisi koniec wakacji, juz sobie odpoczalem.  :cool:

Jedyne co mnie wkurza, to religia w sredniej.  :eek:

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #2679 dnia: Sierpnia 25, 2007, 14:07:05 pm »
Jedyne co mnie wkurza, to religia w sredniej.  :eek:
Nikt Cie nie zmusza na chodzenie na religie 8).