Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 835427 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #9520 dnia: Marca 21, 2009, 18:17:51 pm »
Mnie dziś wkurzyło niesamowicie jak zobaczyłem zarysowane i obite drzwi w aucie. Zostawiłem samochód na parkingu a potem pojechałem go umyć i w środku sobie posprzątać. Patrze na drzwi a tam przejechane i obite. Jak przechodziłem przez łącznik między budynkami to widziałem jak jakaś baba blisko mojego auta zaparkowała (bardzo blisko). :-x :-x :-x

paprot

• J-23
  • Reputacja: 0
  • PSN ID: paprotPL
« Odpowiedź #9521 dnia: Marca 21, 2009, 18:19:06 pm »
kto mi odda hajs za nowy amortyzator
wytocz sprawę zarządowi drug miejskich, albo innemu właścicielowi drogi

o to chodzi ze on musi byc zniszczony ale po takim pierd****ieciu i dole o głębokości z 20cm to on jest pewnie w stanie gorzej niz złym, na pewno dobrze mu taki cos nie zrobilo :mad:

musi byc szkoda a u mnie takiej nie ma, no ale jak pojadę do mechanika to  on na pewno będzie kazal go wymienić. Najlepsze to ze tego dołu jeszcze tydzień temu nie bylo a co tydzień jeżdżę ta trasą i znalem wszystkie doły na pamięć. Az zaniemowilem  po tym fakcie  dosłownie szok jakie doly sa na polskich drogach  :mad:
« Ostatnia zmiana: Marca 21, 2009, 18:21:59 pm wysłana przez paprot »

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #9522 dnia: Marca 21, 2009, 18:24:01 pm »
Passat B5? Wymienić oba, bedzie chciał...a jeżeli to przód :???: To jeszcze dojdzie, kilka wahaczy albo coś..tak do 3tyś. :grin:

paprot

• J-23
« Odpowiedź #9523 dnia: Marca 21, 2009, 18:26:59 pm »
Passat B5? Wymienić oba, bedzie chciał...a jeżeli to przód :???: To jeszcze dojdzie, kilka wahaczy albo coś..tak do 3tyś. :grin:

nie osłabiaj mnie bo zaraz walne  baranka o sciane :mad:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9524 dnia: Marca 21, 2009, 18:27:02 pm »
3tyś??? Co tam są złote przeguby czy co? Skąd taka cena?

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #9525 dnia: Marca 21, 2009, 18:30:02 pm »

nie osłabiaj mnie bo zaraz walne  baranka o sciane :mad:
pora pozegnac sie z ps3
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

paprot

• J-23
« Odpowiedź #9526 dnia: Marca 21, 2009, 18:30:36 pm »

tak zle nie powinno byc to jest max jak by byla wersja tragiczna , ale chyba az tak fatalnie nie będzie , a i chodzi pewnie o jakieś droższe amortyzatory , jak wymieniałem w Skodzie Octavi I 2003r to  za przod płaciłem bodajże 600zl  wiec tu nie bedzie az tak duzo drożej.

wsiok

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #9527 dnia: Marca 21, 2009, 18:31:45 pm »
Mnie natomiast wkurza WRÓĆ. Wkurza to za mało. Mój internet doprowadza mnie do szału i wyskokiego ciśnienia. Radiówka 400 kb/s   :???: :???: A na domiar złego, netia ani inne gówno nie chce mi zrobić dobrego neta , bo mówią że się nie da, chociaż w bloku obok kolega ma netie. WTF?!

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9528 dnia: Marca 21, 2009, 18:33:47 pm »

tak zle nie powinno byc to jest max jak by byla wersja tragiczna , ale chyba az tak fatalnie nie będzie , a i chodzi pewnie o jakieś droższe amortyzatory , jak wymieniałem w Skodzie Octavi I 2003r to  za przod płaciłem bodajże 600zl  wiec tu nie bedzie az tak duzo drożej.

Myślę że w najgorszym przypadku za wymianę przodu z robocizną więcej jak 1500zł nie zapłacisz.

paprot

• J-23
« Odpowiedź #9529 dnia: Marca 21, 2009, 18:36:57 pm »

Myślę że w najgorszym przypadku za wymianę przodu z robocizną więcej jak 1500zł nie zapłacisz.

twoja wersja bardziej mi sie podoba o ile w ogóle można mówić  ze podoba sie komuś taki wydatek :mad:

Ogólnie ręce opadają portfel sie otwiera i pieniążki z niego wychodzą okrutnie ale takie życie w tym kraju :sad:
« Ostatnia zmiana: Marca 21, 2009, 18:41:14 pm wysłana przez paprot »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9530 dnia: Marca 21, 2009, 18:44:24 pm »
1500zł to za całość. Same amortyzatory dobrej marki to za 500zł powinieneś kupić. W przypadku wymiany przegubów, elementów gumowych i wahaczy cena może dojść do 1500zł. Jednak musiałbyś chyba wpaść w "pińcset" takich dziur i jeszcze hamować na dziurach żeby aż tak rozwalić zawieszenie.

paprot

• J-23
« Odpowiedź #9531 dnia: Marca 21, 2009, 18:49:27 pm »
1500zł to za całość. Same amortyzatory dobrej marki to za 500zł powinieneś kupić. W przypadku wymiany przegubów, elementów gumowych i wahaczy cena może dojść do 1500zł. Jednak musiałbyś chyba wpaść w "pińcset" takich dziur i jeszcze hamować na dziurach żeby aż tak rozwalić zawieszenie.

Na przegląd miałem i tak jechać wiec liczyłem sie z wydatkiem z 1,5 tysia za zrobienie wszystkiego na cacy aczkolwiek licze ze az takiego scenariusza nie bedzie zważywszy ze dojechałem do domu i nic nie pykało psztykalo a ni tez nie dawało odgłosów ze cos moze  jest nie tak ale mechanik obejrzy i bede mądrzejszy w tym temacie.

Jeżdżenie po naszych drogach po zimie to jeden wielki slalom gigant  :mad:
« Ostatnia zmiana: Marca 21, 2009, 18:51:00 pm wysłana przez paprot »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9532 dnia: Marca 21, 2009, 18:49:55 pm »
Ogólnie ręce opadają portfel sie otwiera i pieniążki z niego wychodzą okrutnie ale takie życie w tym kraju :sad:

Oj skąd ja to znam. Dobrze że mam zaprzyjaźnionego mechanika to przynajmniej za robotę mało płacę. Sam niedługo zawieszkę będę musiał robić bo niestety polskie drogi nie służą wielowahaczowemu zawieszeniu. :-?

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9533 dnia: Marca 21, 2009, 18:51:07 pm »
Tylko, że wymienia się raczej zawsze komplet...a nie jeden uszkodzony czy dwa. A wahaczy w B5 jest jak mrówków...  Zawieszenie to najsłabsze ogniwo tego jakże pięknego i cudownego auta.  A jak nie puka i nie stuka to jest Ok...raczej... :lol:
« Ostatnia zmiana: Marca 21, 2009, 18:53:06 pm wysłana przez CancerPL »

paprot

• J-23
« Odpowiedź #9534 dnia: Marca 21, 2009, 18:54:02 pm »

Oj skąd ja to znam. Dobrze że mam zaprzyjaźnionego mechanika to przynajmniej za robotę mało płacę. Sam niedługo zawieszkę będę musiał robić bo niestety polskie drogi nie służą wielowahaczowemu zawieszeniu. :-?

kurcze to masz lux sprawę  z tym mechanikiem ja po kupnie VW muszę szukać dobrego warsztatu w Lublinie a na razie mam z tym problem  bo szukam takiego co robia tylko samochody VW , a wychodzi na to ze takiego nie ma w Lublinie co mnie zdziwiło bo mając SKode miałem taki super warsztat co robił tylko czeszki a teraz szukaj człowiek wiatru w polu :mad:

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #9535 dnia: Marca 21, 2009, 18:55:43 pm »
Trzeba było do samochodówki iść :P
Niby się nabijam, ale wiem jak to jest jak trzeba kupę kasy wydać a się nie chce, albo jak się chce wydać a się nie ma.

paprot

• J-23
« Odpowiedź #9536 dnia: Marca 21, 2009, 18:58:40 pm »
Trzeba było do samochodówki iść :P
Niby się nabijam, ale wiem jak to jest jak trzeba kupę kasy wydać a się nie chce, albo jak się chce wydać a się nie ma.

ehh o tyle dobrze ze i tak miałem mechanika odwiedzić ale jednak samochód to moje oczko w głowie a ten to juz szczególnie bo od zawsze wymarzony passacik i jego dobry stan to moj banan na ryjcu a takie pieprzone dziury doprowadzają mnie do szewskiej pasji.

No nic spadam sie przejechać posłuchać jak chodzi.

« Ostatnia zmiana: Marca 21, 2009, 19:01:43 pm wysłana przez paprot »

adriano

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #9537 dnia: Marca 21, 2009, 19:02:00 pm »
z serwisem VW chyba nie powinno być problemu, to całkiem popularna marka w Polsce :wink:

paprot

• J-23
« Odpowiedź #9538 dnia: Marca 21, 2009, 19:03:41 pm »
z serwisem VW chyba nie powinno być problemu, to całkiem popularna marka w Polsce :wink:

no ba  mam niedaleko taki ale ceny maja jak to w serwisie VW zaporowe i szokujące wiec poszukam jednak dobrego warsztatu

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9539 dnia: Marca 21, 2009, 19:06:34 pm »

no ba  mam niedaleko taki ale ceny maja jak to w serwisie VW zaporowe i szokujące wiec poszukam jednak dobrego warsztatu
na VW zna się w Polsce każdy mechanik - w końcu 90% naszego społeczeństwa miała/ma/będzie miała Golfa :lol:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9540 dnia: Marca 21, 2009, 19:09:45 pm »
@paprot

Jak Ci nic nie stuka i nie puka to po co się przejmować. Nic się nie stało. To u mnie w Hani jak jest temp. poniżej 0 albo równe 0 to przy ruszaniu mam stuk, podobnie jak przejeżdżam przez progi. Natomiast gdy jest ciepło to stuki znikają. Podejrzewam gumowe elementy przy wahaczach albo przegubach. Ewentualnie poduszka skrzyni lub silnika. Jednak ja się tym nie przejmuje bo jak go podniosłem to luzów zawieszenie nie ma więc można jeździć.

@CancerPL

Ja pisałem o przodzie całym. Wymiana całego zawieszenia w przodu nie powinna kosztować więcej jak 1500zł.

Mnie osobiście najbardziej denerwuje gapiostwo ludzi na parkingach. Ja mam przez to poobijane auto i dosłownie gotuje się we mnie jak widzę jakąś nową rysę na lakierze. O ile zdaję sobie sprawę że to nie nowy samochód i lakier idealny być nie może to jednak gdy widzę jak ktoś mi obił auto drzwiami lub w inny sposób to nic tylko nastukać klienta. Pech że nigdy nie ma na miejscu winowajcy.
Ostatnio kumplowi z klubu PTP babka zderzakiem przerysowała jego przedni bumper. Na szczęście widział to i od razu załatwił sprawę. Nie wiem jak Wy ale ja zawsze jak wysiadam to uważam żeby innym ani sobie nie poobijać auta.
« Ostatnia zmiana: Marca 21, 2009, 19:14:20 pm wysłana przez MarcePan »

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9541 dnia: Marca 21, 2009, 19:15:41 pm »
Mnie osobiście najbardziej denerwuje gapiostwo ludzi na parkingach. Ja mam przez to poobijane auto i dosłownie gotuje się we mnie jak widzę jakąś nową rysę na lakierze. O ile zdaję sobie sprawę że to nie nowy samochód i lakier idealny być nie może to jednak gdy widzę jak ktoś mi obił auto drzwiami lub w inny sposób to nic tylko nastukać klienta. Pech że nigdy nie ma na miejscu winowajcy.
Ostatnio kumplowi z klubu PTP babka zderzakiem przerysowała jego przed bumper. Na szczęście widział to i od razu załatwił sprawę. Nie wiem jak Wy ale ja zawsze jak wysiadam to uważam żeby innym ani sobie nie poobijać auta.

IMO - sprawa jest beznadziejna. Brak wyobraźni ludzi pędzących w owczym pędzie do marketów nie zna granic.
Rysy przestałem liczyć już dawno temu...

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9542 dnia: Marca 21, 2009, 19:25:29 pm »
Naucz mnie jak to olewać bo jak dziś zobaczyłem rządek rys od uderzenia drzwi to na drugim końcu parkingu było słychać moje "KU**A!!!". Na szczęście poprawiłem sobie humor bo przyszły mi dywaniki klubowe i zapodałem do autka. :P

: Marzec 21, 2009, 19:21:59 pm
A-n najbardziej mnie rozpierdziela jak widzę gdy baba (tak najczęściej są to baby) otworzyła sobie drzwi i wyjmuje coś z auta odbijając dupą non stop drzwi, które w efekcie uderzają w auto obok. Oddycham w ulgą że to nie moje auto stoi obok ale tez współczuję kolesiowi, który wróci potem do swojego samochodu i zobaczy efekty ułańskiej fantazji sprawczyni.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9543 dnia: Marca 21, 2009, 19:28:45 pm »
Mój kumpel dbał o swoje A4 jak mało kto - garażował, mył tylko ręcznie, nie parkował w dużych skupiskach samochodów, itd...

Pojechał na weekend do laski - zostawił auto pod blokiem na JEDNĄ noc i gdy się obudził miał całe auto w rysach po kluczach.

Patrząc z tej perspektywy parkingowe rysy to szczegół - na część z nich pomaga pasta lekkościerna, inne czekają na moment gdy uzbiera się ich na tyle dużo by opłacało się malować cały element...

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9544 dnia: Marca 21, 2009, 19:34:39 pm »
Polska rzeczywistość :/

Każdy się wkurza o takie rzeczy. Z czasem po prostu trzeba przyjąć na klatę że jeździmy po drogach pełnych kamieni i niedzielnych kierowców. Pamiętam jak mój dobry ziomek kupił A4 w stanie idealnym (to dotyczy też lakieru) i zostawił pod domem nie wjeżdżając do garażu. Wtedy akurat jego siostra wyleciała i rzuciła za jakimś psem kamieniem, który się odbił i walnął mu w drzwi robiąc niemały odprysk. Własną siostrę chciał udusić.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9545 dnia: Marca 21, 2009, 19:41:04 pm »
Ja pewnego razu upuściłem śrubę od koła na rant swojej mega wypolerowanej felgi... - chciałem sam siebie zamordować... :lol:
Z czasem po prostu trzeba przyjąć na klatę że jeździmy po drogach pełnych kamieni i niedzielnych kierowców.
Word.

Na drogach jest pełno kamieni, ku*w i kierowców niedzielnych...

A najlepsze jest to, że każdy myśli o sobie jako o świetnym kierowcy...
« Ostatnia zmiana: Marca 21, 2009, 19:44:24 pm wysłana przez A-n »

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #9546 dnia: Marca 21, 2009, 19:41:36 pm »
Ja narazie takiego problemu nie mam, mam takiego hebla że szkoda go rysować :D

paprot

• J-23
« Odpowiedź #9547 dnia: Marca 21, 2009, 20:38:48 pm »
Wróciłem z przejażdżki i wszystko oki żadnych podejrzanych dźwięków czyli mogę spać spokojnie :grin: A co do parkingów marketowych to kumplowi ktos dosłownie upierdaczyl caly bok przedniego zderzaka   az z podziwu nie mogl wyjsc jak sie dalo tak uszkodzić samochód na parkingu. Koniec końców i tak po 2miechach  klient wjechał w niego wiec ten nieszczęsny zderzak wliczyl sobie w ta krakse ale widziałem ten zderzak i sam nadziwić sie nie moglem jak mozna bylo komus nie patrzec i przywalić w samochód. Sam nigdy nie doświadczyłem  takich akcji ale zawsze jak stawiam samochód na parkingu to spisuje nr  rejestracyjne  samochodów ktore stoja kolo mnie na wszelki wypadek , wiem ze moze podjechać następny inny samochod i mnie walnac ale robie tak na wszelki a noz widelec sie kiedys przyda.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #9548 dnia: Marca 21, 2009, 20:50:33 pm »
Sam nigdy nie doświadczyłem  takich akcji ale zawsze jak stawiam samochód na parkingu to spisuje nr  rejestracyjne  samochodów ktore stoja kolo mnie na wszelki wypadek
!!!!!!! O kur... masz do tego specjalny notesik? Bez jaj, czy to nie jest gruba przesada? Całe życie spisywać numery rejestracyjne, by w przypadku, ilu? 2-3stłuczek, w życiu móc dorwać chama? W sumie to mnie ubawiło, a nie zostawiasz czasem ludziom karteczek za wycieraczką "Źle zaparkowałeś, następnym razem zaparkuj dobrze" (gdy ktoś krzywo stanie/zajmie dwa miejsca)???

paprot

• J-23
« Odpowiedź #9549 dnia: Marca 21, 2009, 21:04:57 pm »
Bo to wydaje sie śmieszne ale robie tak jak widzę gorsze samochody od mojego, jak widze jakies w miarę dobre to nie spisuje bo wiem ze ktos pewnie zdaje sobie sprawe ze ma dobra fure i nie chciał by pewnie zarysować swoj o moj. Moze to glupie ale  moj wagen to oczko  moje i staram sie go chronić przed  takimi wariatami :lol:

oj wiem mam w tym względzie najeb**ane troszki  :lol:

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9550 dnia: Marca 21, 2009, 21:49:27 pm »
Wyzbywaj się takiego przywiązania do rzeczy, a życie twoje będzie szczęśliwsze. Mniej stresu, mnie czasu poświęconego na zapisywanie notesiku - sama radość.

A teorie o lepszych furach trochę chwiejna, bo ci słabszymi też celowo tego nie robią, a można przypuszczać, że w Mercedesie siedzi jakiś buc z automatem, co o jeździe pojęcia nie ma wcale. Różnie bywa - spisuj więc wszystkich w razie czego hehe. Może segreguj też wpisy rejestracji jakościowo - rejestracja z Warszawy - zdwojone ryzyko itd.

Swoją drogą w Rypinie krążyły plotki o Stachu, co celowo wpada pod samochody, żeby wyłudzić odszkodowanie. Nie wiem jaki to ma związek, ale niezła ciekawostka.

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #9551 dnia: Marca 21, 2009, 22:13:53 pm »
PSP mi zdycha a nie mam przy sobie ładowarki aby ją trochę podładować, została u kumpla :?

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9552 dnia: Marca 21, 2009, 22:51:43 pm »
Bo to wydaje sie śmieszne ale robie tak jak widzę gorsze samochody od mojego, jak widze jakies w miarę dobre to nie spisuje bo wiem ze ktos pewnie zdaje sobie sprawe ze ma dobra fure i nie chciał by pewnie zarysować swoj o moj. Moze to glupie ale  moj wagen to oczko  moje i staram sie go chronić przed  takimi wariatami :lol:

oj wiem mam w tym względzie najeb**ane troszki  :lol:
   Który masz rocznik?? Też mam takiego pierdolca... :lol: może nie spisuje nr.rej. ale już jestem tego blisko. Mojego nawet nikt nie prowadził oprócz mnie :cool:...od kiedy go kupiłem, bo poprzedni właściciel pewnie nim jeździł :lol:

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9553 dnia: Marca 21, 2009, 22:57:39 pm »
To mnie wkurza niemiłosiernie. Brat ma to samo, kierowca ciężarówki, jak np. był innym wozem w trasie, a ojciec dał jego "codzienny" pojazd innemu kierowcy, to mało nie wyszedł z siebie. Tak samo z osobowym, kiedyś wziąłem jego furke do sklepu, to mało mnie nie zabił. Mój bierze często i jakoś ja nie widzę nic w tym gorszącego, wkurzającego.

RZECZY WAS ZNIEWALAJĄ! To tylko kawał blachy warty ileś tam złotych. Jak pisał narkoman - luzujcie zwieracze.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9554 dnia: Marca 21, 2009, 22:59:02 pm »
Setezer podejrzewam że auto, które obecnie posiadasz nie kupiłeś za własne, ciężko zarobione pieniądze. Zgadłem?

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9555 dnia: Marca 21, 2009, 23:14:31 pm »
To mnie wkurza niemiłosiernie. Brat ma to samo, kierowca ciężarówki, jak np. był innym wozem w trasie, a ojciec dał jego "codzienny" pojazd innemu kierowcy, to mało nie wyszedł z siebie. Tak samo z osobowym, kiedyś wziąłem jego furke do sklepu, to mało mnie nie zabił. Mój bierze często i jakoś ja nie widzę nic w tym gorszącego, wkurzającego.

RZECZY WAS ZNIEWALAJĄ! To tylko kawał blachy warty ileś tam złotych. Jak pisał narkoman - luzujcie zwieracze.
Swoją dziewczynę też tak chętnie pożyczasz?  :lol:

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9556 dnia: Marca 21, 2009, 23:16:19 pm »
Taa, ale zaczyna się dyskusja jak o piraceniu widzę.

Wiesz, inna sprawa jak ci jakiś cham zarysuje, bo to zwykłe draństwo - musisz wyłożyć kasę, jesteś w plecy, ale inna chorobliwie kochać swój samochód. Nikt nie może go prowadzić, dotykać itd. Nie spanie po nocy myśląc: a może ktoś w nocy mi zarysuje - hm...

Swoją dziewczynę też tak chętnie pożyczasz?  :lol:
Heheh, to dobre. W sumie trochę naginam, bo zwyczajnie moim hobby nie jest motoryzacja, więc może dlatego jakoś szczególnie nie przywiązuję się do samochodu.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9557 dnia: Marca 22, 2009, 04:35:46 am »
Teraz większość ludzi jest zniewolona przez rzeczy, uzależniając od nich swoje szczęście, nie dostrzegając jednocześnie, że ono leży zupełnie gdzie indziej.
Tylko czemu nazywasz mnie narkomanem? 8-)

Swoją dziewczynę też tak chętnie pożyczasz?
Porównanie jeździdła na kołach do człowieka to akcent humorystyczny oczywiście?

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9558 dnia: Marca 22, 2009, 11:39:46 am »
Mamuciątko pyta swojego taty: tato co to? synku to człowiek, to męzczyzna!!! A tato to małe obok tego czlowieka?? Synu to ludzkie dziecko!! A tato a co to idzie dwa kroki za nimi?? Synu to jest po prostu baba..!!!  :lol:

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #9559 dnia: Marca 27, 2009, 20:24:16 pm »
Matko Boska, 40 min. próbowałem się połapac w obsłudze platformy edukacyjnej mojej uczelni i masakra- nie znalazłem nawet wyników kolosa. Nic konkretnego nie znalazłem, nie wiem czy przeglądam plany na cwiczenia, czy wykłady, nie mogę przejsc do forum mimo klucza, horror.