Pograłem dość dużej dzisiaj i jak na demo to ta giera zdecydowanie za dużo kosztuje max 40 zł. Jest tylko jedna misja główna i dosłownie jak na lekarstwo pare pobocznych. O ile główna misja wręcz niszczy grafiką, to poboczne wyraźnie odstają wykonaniem. Jeszcze ta z zachodem słońca prezentuje się bardzo fajnie, ale już reszta rozgrywana głównie rano wręcz odstrasza grafiką, niesamowita sterylność, pustki w otoczeniu, zęby, słabe tekstury, doczytywanie się krzaków 5 m przed nosem, mało przeciwników. Sam nie wiem o co biega tak naprawdę, ale wątpie aby na next genach było dużo lepiej. Sam gameplay jest świetny, ale kolejny problem wydaje mi się, że głównej postaci zabrali pare ruchów które były obecne w MGS 4. Szkoda zobaczymy jaka będzie w pełna wersji, jeżeli cała giera będzie mieć misje główne na poziomie tej z tego dema to dostaniemy mega giere, a jeżeli Hideo za dużo skupi uwagi na pobocznych to będzie tylko dobrze. Poza tym mi ta mechanika z Peace Walkera nadal nie pasuje do tak wielkiej gry. Powinny być całkiem oddzielone misje poboczne od głównej osi fabularnej bo mi tylko zawadzają na ekranie.