Autor Wątek: Szokuje???  (Przeczytany 1601741 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
Odp: Szokuje???
« Odpowiedź #7720 dnia: Kwietnia 06, 2010, 13:28:43 pm »
http://www.collateralmurder.com/
Wikileaks opublikowało nagranie ze sprawy z 2007 roku, kiedy w Iraku zginęło 2 reporterów reutersa i 10 innych osób. 2 dzieci została ranna.
Tak to już się dzieje jak 2 niedoświadczonym debilom w Apache'u chce się zabijać...
Wojsko w dodatku kłamało w zeznaniach.

Sylvan Wielki

• Gagarin
  • Reputacja: 253
« Odpowiedź #7721 dnia: Kwietnia 06, 2010, 13:56:08 pm »
Najlepsza była szyja. Mięso ludzkie jest najsmaczniejsze ze wszystkich. Zwłaszcza powyżej tułowia... szyja, język etc. Nie czuć tego okropnego zapachu, charakterystycznego dla zwierząt. Gdyby ludzie wiedzieli, jak pyszne jest to mięso, jestem przekonany, że wszyscy mężczyźni jedliby ciała młodych dziewcząt..." Tymi przemyśleniami Issei Sagawa - kanibal - dzieli się z czytelnikami magazynu Vice  w wywiadzie, którego ostatnio udzielił.

Tak, z pewnością zjadłbym kilkanaście koleżanek  :wtf:

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #7722 dnia: Kwietnia 06, 2010, 15:14:23 pm »
To zabawne jakimi gwiazdami stają sie mordercy. Ostatnio widziałem dokument o tym kanibalu, żyje tylko z udzielania wywiadów, napisał książkę jakiś film fabularny o nim wyszedł. Nic nie musi robić, tylko siedzi w domu i myśli czy by kogoś jeszcze sobie nie zabić. Kara śmierci, organy dla ciężko chorych i koniec historii, a nie robić system w którym zabicie kogoś jest najłatwiejszą drogą do beztroskiego życia.

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #7723 dnia: Kwietnia 06, 2010, 19:50:13 pm »
http://www.collateralmurder.com/
Wikileaks opublikowało nagranie ze sprawy z 2007 roku, kiedy w Iraku zginęło 2 reporterów reutersa i 10 innych osób. 2 dzieci została ranna.
Tak to już się dzieje jak 2 niedoświadczonym debilom w Apache'u chce się zabijać...
Wojsko w dodatku kłamało w zeznaniach.

Ja po obejrzeniu filmu widzę sprawę tak - wojacy na ziemi proszą o wsparcie z powietrza, bo ze wschodu zostali ostrzelani. Przylatuje apache, i na wskazanym kierunku widzi grupę uzbrojonych kolesi - niby nic nadzwyczajnego - tam kałacha może mieć pewnie każdy. Ale RPG w rękach tubylcy to już zielone światło do otwarcia ognia. Żal tylko tych dwoje dzieci i tego kolesia który przechodził obok budynku zanim trafiła go pierwsza rakieta.

Aha - obejrzyj tą dłuższą wersję ;)

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #7724 dnia: Kwietnia 06, 2010, 19:58:35 pm »
Cytat: Ohtar
Przylatuje apache, i na wskazanym kierunku widzi grupę uzbrojonych kolesi - niby nic nadzwyczajnego - tam kałacha może mieć pewnie każdy. Ale RPG w rękach tubylcy to już zielone światło do otwarcia ognia.

Okej, ja obejrzałem. Możesz mi tego RPG wskazać na klipie? Bo wikileaks opisuje że to aparat, kamera itp. sprzęt fotograficzny, tylko debilom z apacha się pomyliło. Przy okazji - armia usa do momentu wycieku tego klipu stała twardo na stanowisku, że ludzie z ziemi pierwsi otworzyli ogień. Czekam teraz jak sie usprawiedliwią, kiedy takie kłamstwo wyszło na jaw. Zbrodnia wojenna jak nic.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2010, 20:02:44 pm wysłana przez el becetol »

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #7725 dnia: Kwietnia 06, 2010, 20:08:37 pm »

3:47 - dwóch kolesi stoi bardzo blisko siebie. Jeden ma ak, drugi rurę. Poza tym przy przeszukaniu żołnierze na ziemii mówią, że znaleźli amunicję do rury.

Odpowiedź na pytanie

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #7726 dnia: Kwietnia 06, 2010, 20:13:58 pm »
Czy to jest zbrodnia w wojenna? Na pewno nie.

Goście mięli kałachy- więc do nich strzelano, do uzbrojonego wroga na wojnie się strzela. Miał RPG- strzela się do niego.
Był fotografem? Fotograf ma specjalnie oznakowaną kamizelkę, więc fotografem nie mógł być.

W Iraku była regularna wojna, czemu wszyscy myślą, że była to misja stabilizacyjna? Bo tak to nazwali Polacy? oO

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #7727 dnia: Kwietnia 06, 2010, 20:22:33 pm »
No właśnie nie regularna, tylko nieregularna.  ;) Asymetryczna, to takie nowe - modne słowo.

[ swoją drogą, ciekawe ile punktów bym w BC2 natłukł za taką seryjkę - wpadłyby ze trzy multikille ]

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #7728 dnia: Kwietnia 06, 2010, 20:33:14 pm »
Za zabicie cywili i dwójkę dzieciaków miałbyś score na minusie. Live is brutal.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #7729 dnia: Kwietnia 06, 2010, 20:58:15 pm »
3:47 - dwóch kolesi stoi bardzo blisko siebie.Jeden ma ak, drugi rurę.

Jesteś pewien czy dobrze widzisz? Jak czytam różne źródła które sprawę opisują to żadne nie wspomina o RPG. Mówią wprost że idioci z apacha w szale zabijania pomylili RPG ze sprzetem fotograficznym i kamerą. Jak sam mówisz, samego RPG po ostrzale nie znaleźli.

Był fotografem? Fotograf ma specjalnie oznakowaną kamizelkę, więc fotografem nie mógł być.

Jak nie mógł być, jak był? Namir Noor-Eldeen, fotograf reutersa. Tu jego biografia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Namir_Noor-Eldeen

swoją drogą, ciekawe ile punktów bym w BC2 natłukł za taką seryjkę - wpadłyby ze trzy multikille

Problemem jest to ze ci mordercy z apacha myślą dokładnie tak samo. Szukają tylko pretekstu ("all you have to do is pick up a weapon") żeby sobie pozabijać, robią to dla przyjemności, widać że zabijanie dzieci to ich hobby, robią to jakby grali na konsoli. Po morderstwie jarają sie swoim dziełem ("Oh yeah, look at this dead bastards") i komentują jakby grali w CoDa ("Nice"), potem cieszą się jak ich koledzy przejechali ciało jednej z ich ofiar. Wstyd mi że mój kraj stoi po stronie tych amerykańskich kurew, niczym sie nie różnią od arabskich terrorystów.

Sylvan Wielki

• Gagarin
  • Reputacja: 253
« Odpowiedź #7730 dnia: Kwietnia 06, 2010, 21:04:14 pm »
Ale słuchaliście wypowiedzi ekspertów "robili to zupełnie tak, jakby grali w jakąś grę komputerową".
Jak nic będzie przyrównanie do słynnej misji w CoD 4: MW. Albo do MK zwyczajowo.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7731 dnia: Kwietnia 06, 2010, 21:06:02 pm »
becet - jestem sceptycznie nastawiony do działań Amerykanów w tej akcji, ale po przyjrzeniu się bliżej, rzeczywiście NA PEWNO jeden z tych kolesi ma AK47 w ręku, a drugi prawdopodobnie RPG (choć mógł to być długi obiektyw...).

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #7732 dnia: Kwietnia 06, 2010, 21:06:09 pm »
A moim zdaniem...to nie wina całej Ameryki że ci dwaj (tak było ich dwóch!!) reporterzy i dzieci zgięli.
To wina tych debili z apache'a. Ja szkolony nie byłem ale i tak mógłbym powiedzieć że żadnego RPG nie widziałem, co najwyżej tego AK-47 który trzymał jedne z typków. Zresztą na TVN24 był wywiad z bodajże dowodzącym GROMu, mówił że ludzie w apache'u popełnili błąd i jest zakaz strzelania do osób niosących pomoc (tu przytoczył przykład że sam ratował terrorystę wioząc go samochodem). Nie mówiąc już o tym że ci 2 byli szkoleni więc takie rzeczy jak dzieci w samochodzie powinni z miejsca wyłapywać.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #7733 dnia: Kwietnia 06, 2010, 21:19:11 pm »
A moim zdaniem...to nie wina całej Ameryki że ci dwaj (tak było ich dwóch!!) reporterzy i dzieci zgięli.

To nie wina całej ameryki, tylko amerykańskiej armii i wszystkich którzy popierają tą wojnę, na którą żołnierzy zbiera sie w gettach wśród młodych debili z gangów, daje im sprzęt który daje im praktycznie w walce z arabami nieśmiertelność i każe iść zabijać. Dobrze że ci "bohaterscy" marines po powrocie do domu strzelają o spasionych amerykanców którzy popierali inwazje. Ot taka mała namiastka sprawiedliwości.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #7734 dnia: Kwietnia 06, 2010, 21:49:03 pm »
To nie wina całej ameryki, tylko amerykańskiej armii i wszystkich którzy popierają tą wojnę, na którą żołnierzy zbiera sie w gettach wśród młodych debili z gangów, daje im sprzęt który daje im praktycznie w walce z arabami nieśmiertelność i każe iść zabijać. Dobrze że ci "bohaterscy" marines po powrocie do domu strzelają o spasionych amerykanców którzy popierali inwazje. Ot taka mała namiastka sprawiedliwości.
Żeby nie było, ja tej wojny nie popieram i nie wiem po kiego my się tam jeszcze pchaliśmy. Tyle że całego narodu amerykańskiego obwiniać nie można. Armię już prędzej--zataili prawdę, nie pomogli rannym, a najbardziej to oczywiście psycholi z apache'a.

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #7735 dnia: Kwietnia 06, 2010, 23:31:15 pm »
Jesteś pewien czy dobrze widzisz? Jak czytam różne źródła które sprawę opisują to żadne nie wspomina o RPG. Mówią wprost że idioci z apacha w szale zabijania pomylili RPG ze sprzetem fotograficznym i kamerą. Jak sam mówisz, samego RPG po ostrzale nie znaleźli.

Pewien nie jestem nawet po obejrzeniu tego filmu kilka razy. Nie znam się na obiektywach, ale widziałem rurę wielokrotnie, nosiłem ją kilka razy na poligon. Wymiary się zgadzają. Zauważ jednak, że załoga szalonego konia nie miała możliwości cofania nagrania i oglądania ko po kilka razy - tak jak my. Jeśli dodać do tego jednego z reporterów, który zza winka fotografował naziemny oddział - mogli go pomylić z partyzantem celującym z wyrzutni granatów. Granatnik mógł zostać zniszczony w czasie prowadzenia ostrzału. Są jeszcze foty z prowadzonego śledztwa w tej sprawie na których kolesie pozaznaczali kolesia który niósł tą domniemaną rurę, drugi miał ak, a trzeci niósł ten pocisk do rpg.

Jak nie mógł być, jak był? Namir Noor-Eldeen, fotograf reutersa. Tu jego biografia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Namir_Noor-Eldeen

Aczkolwiek znał ryzyko z jakim wiąże się tra praca. Powinien jednak być bardziej rozważny - jeśli partyzanci rzeczywiście wcześniej atakowali wojska amerykańskie to sam się prosił o przypadkową kulę wysłaną przez amerykanów w odwecie. Na wojnie pewnie łatwo robi się fajne zdjecia i reportaże, ale zginąć też można. Tak jak operator kamery który dostał kulę od gunnera na hamwiku gdy zapragnął sobie klęknąć z kamerą na ramieniu wymierzoną w amerykański konwój.

Problemem jest to ze ci mordercy z apacha myślą dokładnie tak samo. Szukają tylko pretekstu ("all you have to do is pick up a weapon") żeby sobie pozabijać, robią to dla przyjemności, widać że zabijanie dzieci to ich hobby, robią to jakby grali na konsoli. Po morderstwie jarają sie swoim dziełem ("Oh yeah, look at this dead bastards") i komentują jakby grali w CoDa ("Nice"), potem cieszą się jak ich koledzy przejechali ciało jednej z ich ofiar. Wstyd mi że mój kraj stoi po stronie tych amerykańskich kurew, niczym sie nie różnią od arabskich terrorystów.

Łatwo tak sobie gadać, gdy się siedzi w domowym zaciszu przed laptopem i ogląda youtube. Jednak po kilku miesiącach czynnej służby na froncie zmieniłbyś zdanie. Jeśli o wrogu będziesz myślał jak o człowieku - oszalejesz, wypalisz się. Nawet nasi wojacy na wroga w afganistanie mówią "szuszwole". Znam także z opowieści mojego dawnego dowódcy drużyny, historię snajpera z PKW Irak, który każdego ustrzelonego wroga zaznaczał sobie na kolbie nożem. Wojna nie jest grzeczna jak na czterech pancernych - już bliższa wizja jest na "Generation Kill" - polecam obejrzeć.

To wina tych debili z apache'a. Ja szkolony nie byłem ale i tak mógłbym powiedzieć że żadnego RPG nie widziałem, co najwyżej tego AK-47 który trzymał jedne z typków. Zresztą na TVN24 był wywiad z bodajże dowodzącym GROMu, mówił że ludzie w apache'u popełnili błąd i jest zakaz strzelania do osób niosących pomoc (tu przytoczył przykład że sam ratował terrorystę wioząc go samochodem). Nie mówiąc już o tym że ci 2 byli szkoleni więc takie rzeczy jak dzieci w samochodzie powinni z miejsca wyłapywać.

- zdjęcie z wywiadu z tego miesiąca.

Tak jak już wyżej napisałem - it's kill or be killed. Dowódcy Gromu lubią kamery i różne ciekawe rzeczy opowiadać mediom. Jedynym wojskowym jakiego ocenie ja mógłbym zauwać jest Major Arkadiusz Kups - nie ma parcia na szkło. Poza tym jakbyś się wsłuchał w radio chatter, to byś zrozumiał, że przed otworzeniem ognia do vana pytali o pozwolenie. Tak samo jak przed otwarciem ognia do grupy ludzi jak i przed odpaleniem rakiet w kierunku budynku. Wyłapywać dzieci w samochodzie ? Jak? X-rayem? Zresztą jak to skomentował jeden z członków załogi szalonego konia - tak to już jest, kiedy dzieci zabiera się na wojnę.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2010, 23:42:22 pm wysłana przez Ohtar »

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #7736 dnia: Kwietnia 06, 2010, 23:37:05 pm »
Na wojnie pewnie łatwo robi się fajne zdjecia i reportaże

Oj oj oj oj oj. Oj...

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7737 dnia: Kwietnia 06, 2010, 23:47:35 pm »
Chodziło mu raczej o to, że okazję do wykonania dobrej fotografii masz na każdym kroku.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #7738 dnia: Kwietnia 07, 2010, 00:07:14 am »
Zresztą jak to skomentował jeden z członków załogi szalonego konia - tak to już jest, kiedy dzieci zabiera się na wojnę.

Ale nie przyszło Ci do głowy że te dzieci mogły się tam po prostu urodzić, a wojnę przynieśli im amerykanie? Nikt tych dzieci na wojne nie zabierał. Nie musiał.

To jest właśnie ta różnica między nimi o amerykanami.

Łatwo tak sobie gadać, gdy się siedzi w domowym zaciszu przed laptopem i ogląda youtube. Jednak po kilku miesiącach czynnej służby na froncie zmieniłbyś zdanie.

A ktoś im kazał tam jechać? Pojechali tam z własnego kaprysu (nie istotne czy motywowanego chęcią zarobku, czy chęcią bezkarnego zabijania). Ludzie do których oni strzelają nigdy tego wyboru nie mieli.

Jeśli o wrogu będziesz myślał jak o człowieku - oszalejesz, wypalisz się. Nawet nasi wojacy na wroga w afganistanie mówią "szuszwole".

Oczywiście, to podstawa psychologii w takich sytuacjach, nie żaden precedens w historii. Członkowie Jednostki 731, odpowiedzialni za okrutne eksperymenty na ludziach (Przeprowadzano wiwisekcje, sztucznie wywoływano choroby, truto więźniów fosgenem lub cyjankiem potasu, zakażano wąglikiem, symulowano rany wojenne, wywoływano celowe udary, zawały serca oraz dokonywano aborcji. Oprócz tego, na więźniach testowano nowe rodzaje broni takie jak granaty czy miotacze ognia. - wiki) również woleli udawać że nie są mordercami, więc zamiast swoje ofiary traktować jak ludzi nazywali ich maruta. Wiadomo że łatwiej się zabija maruta czy szuszwola, niż człowieka. Ale faktu zmiana nazwy nie zmieni - morderca to morderca.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2010, 00:25:05 am wysłana przez el becetol »

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #7739 dnia: Kwietnia 07, 2010, 00:20:49 am »
- zdjęcie z wywiadu z tego miesiąca.
właśnie nie byłem pewien czy przeżyli, w sumie to cud że po takim ostrzale jeszcze żyją.

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #7740 dnia: Kwietnia 07, 2010, 00:46:15 am »
Ale nie przyszło Ci do głowy że te dzieci mogły się tam po prostu urodzić, a wojnę przynieśli im amerykanie? Nikt tych dzieci na wojne nie zabierał. Nie musiał.

Chodzi mi o to, że te dzieci zostały przywiezione vanem na miejsce ataku. Po co? Ty byś swoją pociechę wiózł tam gdzie strzelają?

A ktoś im kazał tam jechać? Pojechali tam z własnego kaprysu (nie istotne czy motywowanego chęcią zarobku, czy chęcią bezkarnego zabijania). Ludzie do których oni strzelają nigdy tego wyboru nie mieli.

Obowiązek wobec kraju. U nich to jednak inaczej wygląda niż u nas.

Oczywiście, to podstawa psychologii w takich sytuacjach, nie żaden precedens w historii. Członkowie Jednostki 731, odpowiedzialni za okrutne eksperymenty na ludziach (Przeprowadzano wiwisekcje, sztucznie wywoływano choroby, truto więźniów fosgenem lub cyjankiem potasu, zakażano wąglikiem, symulowano rany wojenne, wywoływano celowe udary, zawały serca oraz dokonywano aborcji. Oprócz tego, na więźniach testowano nowe rodzaje broni takie jak granaty czy miotacze ognia. - wiki) również woleli udawać że nie są mordercami, więc zamiast swoje ofiary traktować jak ludzi nazywali ich maruta. Wiadomo że łatwiej się zabija maruta czy szuszwola, niż człowieka. Ale faktu zmiana nazwy nie zmieni - morderca to morderca.

Twój przypadek nie dotyczy stresu wynikłego na skutek czynnego udziału w działaniach bojowych.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #7741 dnia: Kwietnia 07, 2010, 01:39:31 am »

Skąd wiesz że te dzieciaki nie miały przy sobie jakiś gnatów, by z zaskoczenia zastrzelic jakiegoś żołnierza? A najpewniej, zostały tam zabrane podstępem badź siłą, by służyły jako żywa tarcza obronna, to standardowa taktyka wśród talibów z tego co słyszę.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #7742 dnia: Kwietnia 07, 2010, 01:41:46 am »

Chodzi mi o to, że te dzieci zostały przywiezione vanem na miejsce ataku. Po co? Ty byś swoją pociechę wiózł tam gdzie strzelają?

Pomiędzy strzałami a podjazdem vana mineły ponad 4 minuty. Nie wziąłeś pod uwagę że rodzina po prostu jechała vanem zobaczyli rannego na ziemi i postanowili go zabrać do szpitala? Taki zwykły ludzki odruch?  

Obowiązek wobec kraju. U nich to jednak inaczej wygląda niż u nas.

Bez żartów.

http://www.livevideo.com/video/6D582301F3714A12BB3C159F9468DE1F/us-soldier-throws-puppy-off-cl.aspx

Ten też obowiązek dla ojczyzny spełniał? Obowiązek dla ojczyzny to się spełnia broniąc jej, a nie jadąc na drugi koniec świata zabijać, okradać i gwałcić cywilów. Chcesz służyć ojczyźnie to idź pomóc w hospicjum, a nie kur** bawić się CoD w Iraku.

Ps. Music z wielką aferą dodałeś mnie do ignorowanych to bądź uprzejmy teraz nie czytać moich postów. 8)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2010, 01:44:20 am wysłana przez el becetol »

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #7743 dnia: Kwietnia 07, 2010, 01:48:51 am »
Z ciekawości czasem patrzę.
Po prostu Twoje pisanie o "bezbronnych dzieciaczkach co się przypadkiem tam znalazły" jest tak niwne że szok. Tak, amerykanie atakują bezbronny kraj który optuje za pokojem, zabijając bohaterskich talibów którzy walczą przecież o niepodległośc swojej ojczyzny. 
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2010, 01:53:59 am wysłana przez _Music »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #7744 dnia: Kwietnia 07, 2010, 02:19:19 am »
Chociaż jeden z zabitych na tym klipie ludzi był talibem?

Cytat: Music
Po prostu Twoje pisanie o "bezbronnych dzieciaczkach co się przypadkiem tam znalazły" jest tak niwne że szok.
Natomiast naiwne nie jest pisanie że te dzieci to na pewno porwane przez złych talibów, same miały na bank przy sobie "gnaty" i tylko czekały żeby zastrzelić jakiegoś bohaterskiego amerykańskiego żołnierza który przecież tylko niesie pokój tym biednym ludziom.

Daj spokój, ludzie byli nie uzbrojeni, dzieci też nie, zobaczyli rannego reportera postanowili mu pomóc, amerykanie - postanowili ich zabić. Wymyślając historyjki o tym że te dzieci pewnie trzymały RPG schowane w dupach i tylko czekały żeby strzelić do apacza dajesz pokaz silnej schizofrenii. Jak idziesz ulicą to też w każdym dziecku widzisz potencjalnego zabójce z bronią pod koszulką, czyhającego na twoje życie?

http://www.livevideo.com/video/6D582301F3714A12BB3C159F9468DE1F/us-soldier-throws-puppy-off-cl.aspx

Tu też widzisz bohaterskiego amerykańkiego żołnierza, który oddany ojczyźnie przynosi pokój Irakowie pokonując złego taliba samobójce z ukrytą bronią przebranego dla niepoznaki za szczeniaka?

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
« Odpowiedź #7745 dnia: Kwietnia 07, 2010, 02:39:22 am »

Tu też widzisz bohaterskiego amerykańkiego żołnierza, który oddany ojczyźnie przynosi pokój Irakowie pokonując złego taliba samobójce z ukrytą bronią przebranego dla niepoznaki za szczeniaka?
Z tym to do tego działu by wypadało.
http://gameonly.pl/forum/index.php/topic,4510.14860.html

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #7746 dnia: Kwietnia 07, 2010, 10:37:14 am »
Jak idziesz ulicą to też w każdym dziecku widzisz potencjalnego zabójce z bronią pod koszulką, czyhającego na twoje życie?

Ja nie.
Jednak żołnierz na wojnie tak i lepiej by tak myślał, bo inaczej szybko zginie.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #7747 dnia: Kwietnia 07, 2010, 12:20:50 pm »
Nie wierzę co czytam... Kolega _Music w ogóle zapoznał się ze zdarzeniem? Dwóch bandytów - bo inaczej nazwać tego nie można - w Apachu najpierw ostrzelało grupę w żaden sposób niezagrażających im cywilów, zabijając między innymi dwóch dziennikarzy Agencji Reutera, a później pruło do osób próbujących udzielić im pomocy, bawiąc się przy tym jak przy grze komputerowej. Szokuje, że ktokolwiek jeszcze ich broni.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #7748 dnia: Kwietnia 07, 2010, 12:54:43 pm »
Minie to najbardziej poza tym całym ostrzałem zszokowały słowa jednego z typków w apache'u: let us shoot! i powtórzył to chyba ze 3 razy... Ci 2 powinni przejść poważne testy psychiatryczne. Jest dokładnie jak napisał Becet--urządzili sobie CoDa (a właściwie to Duck Hunta, w CoDzie można oberwać od wroga).

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #7749 dnia: Kwietnia 07, 2010, 14:56:47 pm »
Pomiędzy strzałami a podjazdem vana mineły ponad 4 minuty. Nie wziąłeś pod uwagę że rodzina po prostu jechała vanem zobaczyli rannego na ziemi i postanowili go zabrać do szpitala? Taki zwykły ludzki odruch?

To nie jest ludzki odruch. Ludzkim odruchem byłoby spierdalanie z tamtego miejsca ile sił w nogach. A zwłaszcza z dwójką małoletnich.

Ten też obowiązek dla ojczyzny spełniał? Obowiązek dla ojczyzny to się spełnia broniąc jej, a nie jadąc na drugi koniec świata zabijać, okradać i gwałcić cywilów. Chcesz służyć ojczyźnie to idź pomóc w hospicjum, a nie kur** bawić się CoD w Iraku.

Tego kutasa sam bym podsmażył palnikiem w kilku miejscach. Niestety sam znam kilku kolesi, którzy w dzieciństwie dla zabawy moczyli koty w benzynie i podpalali. Czy to wpływa na obraz całego mojego pokolenia? Ale ja nie o tym. Wujek Sam każe - wojsko musi jechać. Ekstra kasę dostają, ale pojechali tam bo taki dostali rozkaz. U nas sytuacja jest bardziej komfortowa dla żołnierzy, bo na misję nie jest łatwo się dostać.

Chociaż jeden z zabitych na tym klipie ludzi był talibem?

Żaden. To się dzieje w Iraku, a nie w Afganistanie.

Ponownie - ja tutaj widzę chorego człowieka, a to że przypadkiem służy w USMC to inna sprawa. Zresztą - na wyżej wymienionym filmie nie toczy się żadna potyczka. A żeby być złośliwym - taki film bardzo łatwo zainscenizować.

Z tym to do tego działu by wypadało.
http://gameonly.pl/forum/index.php/topic,4510.14860.html

I see what you did there...  :D

Nie wierzę co czytam... Kolega _Music w ogóle zapoznał się ze zdarzeniem? Dwóch bandytów - bo inaczej nazwać tego nie można - w Apachu najpierw ostrzelało grupę w żaden sposób niezagrażających im cywilów, zabijając między innymi dwóch dziennikarzy Agencji Reutera, a później pruło do osób próbujących udzielić im pomocy, bawiąc się przy tym jak przy grze komputerowej. Szokuje, że ktokolwiek jeszcze ich broni.

Minie to najbardziej poza tym całym ostrzałem zszokowały słowa jednego z typków w apache'u: let us shoot! i powtórzył to chyba ze 3 razy... Ci 2 powinni przejść poważne testy psychiatryczne. Jest dokładnie jak napisał Becet--urządzili sobie CoDa (a właściwie to Duck Hunta, w CoDzie można oberwać od wroga).

Koledzy drodzy, śmigłowiec AH-64D Apache to w Iraku bliskie wsparcie powietrzne. Wezwany dostał przez żołnierzy na ziemi, którzy zostali ostrzelani. To że grupa ludzi nie zagrażała bezpośrednio im, nie znaczy że nie mogą zrobić krzywdy ich kumplom na dole. W wojnie asymetrycznej niefajne jest to, że przeciwnik często jest nieuchwytny - każda okazja do odegrania się na zamach (oczywiście nikt nie pamięta, że partyzantka zabija żołnierzy koalicji) jest dobra - stąd ten pośpiech i ponaglanie.  Testy psychiatryczne na pewno przeszli, o to się nie bój. To było w 2007 roku - do dziś pewnie śni im się to po nocy. Nie znacie ludzi, nie potraficie postawić się ich sytuacji - nie wydawajcie pochopnych opinii.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #7750 dnia: Kwietnia 08, 2010, 16:31:11 pm »

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #7751 dnia: Kwietnia 08, 2010, 16:32:42 pm »
Ej bez przesady przecież na wan powiedzieli van...
Więc ja bym już to pod tank podciągnął.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #7752 dnia: Kwietnia 08, 2010, 22:07:03 pm »
Ja pier**le Solid, a na dziecko i taka torbę mówili ak? <<

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #7753 dnia: Kwietnia 09, 2010, 20:58:10 pm »
Ja pier**le Solid, a na dziecko i taka torbę mówili ak? <<
to była ironia.... rozkminiłem o co chodzi w obrazku (nawet mi to długo nie zajęło)  :roll:

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #7754 dnia: Kwietnia 10, 2010, 02:36:04 am »
ale ile gdzieś tak?

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #7755 dnia: Kwietnia 10, 2010, 09:44:32 am »
Ło kur**, rozbił się samolot z Kaczorem i jego żoną na pokładzie, 87 osób zginęło :o

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #7756 dnia: Kwietnia 10, 2010, 09:47:24 am »
Ło kur**, rozbił się samolot z Kaczorem i jego żoną na pokładzie, 87 osób zginęło :o
Właśnie kur** oglądam O _______________O

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #7757 dnia: Kwietnia 10, 2010, 09:51:47 am »
Ja zostałem obudzony tym info... :o

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #7758 dnia: Kwietnia 10, 2010, 09:53:49 am »