Autor Wątek: Destiny  (Przeczytany 249196 razy)

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
Odp: Destiny
« Odpowiedź #760 dnia: Września 29, 2014, 15:57:54 pm »
Mnie nie wywala, gram normalnie, tyle, że nie widzę nikogo na liście znajomych w grze.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #761 dnia: Września 29, 2014, 16:05:55 pm »
Mnie wywala i ze strikeów i z pvp.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #762 dnia: Września 29, 2014, 17:24:58 pm »
A, właśnie przeczytałem, że akcesoria, które noszą nasze postacie mogą mieć ukryte właściwości. Ponoć właśnie o loot może chodzić.
Konkretnie mowa o emblematach, które są do kuienia u Speakera

Emblems:
Blessing of IV - Higher drop chance from enemies on Mars (Cabal)
Blessing of the Ancients - Higher drop chance from Majors or Ultras
Blessing of the Gifted - Higher drop rate/cryptarch conversion chance
Blessing of the Joined - Higher drop chance when in a group
Blessing of the Knight - Higher drop chance from Hive
Blessing of the Sentinel - Higher drop chance from Vex
Blessing of the Skeptic - Higher loot chance on end game rolls
Blessing of the Speaker - Higher drop chance the higher Light level you are
Blessing of the Unmade - Chance for more drops from chests
Blessing of the Watcher - Higher chance of loot from end game rolls and chests
Blessing of the Zealot - Higher drop chance from The Fallen
Blessing of Worlds - Chance of more materials looted
« Ostatnia zmiana: Września 29, 2014, 17:53:46 pm wysłana przez andryush »

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #763 dnia: Września 29, 2014, 18:05:01 pm »
Wbiłem dzisiaj na 23 level zaskakująco dla mnie szybko i odblokowałem Raidy  :angel: Dopiero na 22 skapowałem się o dodatkowych sklepach w zachodniej i wschodniej części Tower :lol:

Jeszcze co do gildii mam dwa pytania:

1. Granie z opaską gildii daje też Vanguard pkt?
2. Skąd te opaski wziąć? Jedną widziałem dzisiaj do kupienia, ale inni nie sprzedawali swoich i dobrze wnioskuję, że muszą mi się trafić w lootcie?

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #764 dnia: Września 29, 2014, 18:51:56 pm »
1. Punkty daje. Mając opaskę frakcji nabijasz reputacje kosztem vanguard i crucible.
2. U każdej frakcji (sa 3 możesz kupic opaskę). Moze przeglądales vendorow vanguard i crucible.

@andry. Jak to prawda to warto wydać te 7 motes of light
« Ostatnia zmiana: Września 29, 2014, 18:59:16 pm wysłana przez bojawiem »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #765 dnia: Września 29, 2014, 20:12:19 pm »
  Dla tych co mają problem levelować po 20 lvl... Lot system nie jest zły ludzie po prostu nie umieją korzystać z możliwości jakie daje gra ;)

Polecam poczytać ;) o tym jak bez sensu jest lootcave ;)

http://www.polygon.com/2014/9/29/6862989/destiny-loot-cave-broken-engram

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #766 dnia: Września 29, 2014, 20:26:05 pm »
Dobry tekst Mrocz. Zgadzam się i myślę że w sumie tak też będę robił :).

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #767 dnia: Września 29, 2014, 20:40:58 pm »
Fak ja dzisiaj nie pogram, Wywala mnie co chwila:-//// Kurna co jest z tymi serverami że inni graja a ja nie mogę:)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #768 dnia: Września 30, 2014, 01:25:32 am »
http://www.bungie.net/en/Forum/Post/70895980/0/0

Dev Destiny odpowiada na pytania użytkowników reddita. Piszę między innymi o tym, co zostało wycięte i dlaczego.  :cry_anim: :cry_anim: :cry_anim:

Czy Bungie na prawdę nie miało pojęcia w co się pakują idąć pod skrzydła Activision? Przecież oni zniszczyli to, czym miała ta gra być.

there was an original "design" for Destiny that was leading it in one direction. Voices were raised in dissent and (for reasons combined both of inability to meet deadlines and creative differences) the game was steered onto a new course. After Joe departed, there was a void that needed to be filled. Some of the already produced game content contradicted the new direction chosen for the story and was cut, changes both major and minor would need to be made to make it work with the released version. This content was held back to be released as DLC once re-tooled while new content (which, if the direction hadn't changed, we would've been working on already) was being designed.

Czyli robili sobie gre, byli blisko jej skończenia, później raptem zaczynają się jakieś sprzeczności i szef projektu odchodzi, story zostaje przemodelowane, zbliża się deadline, nie zdążą przerobić contentu, więc obcinają wszystko co nie pasuje i sprzedają to graczom za 60€ = zajebisty biznes = profit z przyszłych DLC. No nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... tak chcieli pełną grę wydać, ale pod koniec postanowili wszystko zmienić i nie zdążyli... :mad: :mad:
« Ostatnia zmiana: Września 30, 2014, 01:55:13 am wysłana przez andryush »

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #769 dnia: Września 30, 2014, 02:24:59 am »
Gra mimo wyciętej zawartości jest zbyt dobra i wciągająca, żeby udało się zmotywować i wzburzyć graczy przeciwko Activision (co przyniósłby na pewno zmiany na lepsze, moim zdaniem dzisiaj wydawcy muszą bać się graczy dużo bardziej niż kiedyś).

Swoją drogą wywiad jest niezrozumiale dla mnie ukierunkowany i wszyscy dopytują głównie o fabułę. Dziwi mnie to niezmiernie, bo osobiście zainteresowany jestem głównie wyciętymi planetami (zimowa!!!), pojazdami (żaby!!!), voice-chatem, białą bronią i innymi rozwiązaniami. No i zniszczalnym środowiskiem. W Halo fizyka była graczem samym w sobie a tu mało co się rusza. Też pewnie wycięli to.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #770 dnia: Września 30, 2014, 02:54:11 am »
Gra mimo wyciętej zawartości jest zbyt dobra i wciągająca, żeby udało się zmotywować i wzburzyć graczy przeciwko Activision (co przyniósłby na pewno zmiany na lepsze, moim zdaniem dzisiaj wydawcy muszą bać się graczy dużo bardziej niż kiedyś).

Swoją drogą wywiad jest niezrozumiale dla mnie ukierunkowany i wszyscy dopytują głównie o fabułę. Dziwi mnie to niezmiernie, bo osobiście zainteresowany jestem głównie wyciętymi planetami (zimowa!!!), pojazdami (żaby!!!), voice-chatem, białą bronią i innymi rozwiązaniami. No i zniszczalnym środowiskiem. W Halo fizyka była graczem samym w sobie a tu mało co się rusza. Też pewnie wycięli to.

Moim zdaniem cały ten wywiad to farsa mająca na celu wywołać burzę i jeszcze bardziej nakręcić hype.
Gość nagadał ludziom, że content, który został wycięty już jest przerabiany, aby wyszedł w DLC - to jest nic innego jak próba udobtuchania graczy i wmówienia im - jeśli kupicie DLC, to dostaniecie to czym kiedyś było Destiny.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #771 dnia: Września 30, 2014, 08:21:41 am »
Niżej pod tym tematem jest odpowiedź pracownika Bungie DeeJ'a, że jest to zwykły trolling, a nie prawdziwy wywiad... Więc ja bym się nie nakręcał na ten wywiad ;) Destiny wzbudza wiele skrajnych emocji i różnego rodzaju forumowe trolle dobrze to wykorzystują.

You are being trolled, Internet. Don't let it happen.

Bungie employees are easy to spot in the wild.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #772 dnia: Września 30, 2014, 08:24:09 am »

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #773 dnia: Września 30, 2014, 09:12:37 am »
Dziwna jest ta gra. Wczoraj 4 godziny gry i nie podbiłem w ogóle poziomu, bo nic nie wpadało. Raz dostałem zbroje, która obniżała mi defense (dosyć mocno obniżała), ale dodawała light, dzięki czemu mogłem nieco podbić lvl. Nie skorzystałem z oferty, bo defense spadał o ponad 50 oczek, więc ją sprzedałem. :P Z kumplem zrobiliśmy wczoraj dwa Strike na ponad 20lvl i nie dostaliśmy nic ciekawego. On jedynie jakieś buty, które troszkę podbiły mu lvl. Odechciewa się grać w Destiny przez to. :/

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #774 dnia: Września 30, 2014, 09:54:47 am »
Dziwna jest ta gra. Wczoraj 4 godziny gry i nie podbiłem w ogóle poziomu, bo nic nie wpadało. Raz dostałem zbroje, która obniżała mi defense (dosyć mocno obniżała), ale dodawała light, dzięki czemu mogłem nieco podbić lvl. Nie skorzystałem z oferty, bo defense spadał o ponad 50 oczek, więc ją sprzedałem. :P Z kumplem zrobiliśmy wczoraj dwa Strike na ponad 20lvl i nie dostaliśmy nic ciekawego. On jedynie jakieś buty, które troszkę podbiły mu lvl. Odechciewa się grać w Destiny przez to. :/

BoBaN przeczytaj to ;) Masz tu tutorial jak działa Loot system i jak łatwo levelować postać :) Ludzie narzekają bo po prostu tej gry nie rozumieją :D

http://www.polygon.com/2014/9/29/6862989/destiny-loot-cave-broken-engram

A, właśnie przeczytałem, że akcesoria, które noszą nasze postacie mogą mieć ukryte właściwości. Ponoć właśnie o loot może chodzić.
Konkretnie mowa o emblematach, które są do kuienia u Speakera

Emblems:
Blessing of IV - Higher drop chance from enemies on Mars (Cabal)
Blessing of the Ancients - Higher drop chance from Majors or Ultras
Blessing of the Gifted - Higher drop rate/cryptarch conversion chance
Blessing of the Joined - Higher drop chance when in a group
Blessing of the Knight - Higher drop chance from Hive
Blessing of the Sentinel - Higher drop chance from Vex
Blessing of the Skeptic - Higher loot chance on end game rolls
Blessing of the Speaker - Higher drop chance the higher Light level you are
Blessing of the Unmade - Chance for more drops from chests
Blessing of the Watcher - Higher chance of loot from end game rolls and chests
Blessing of the Zealot - Higher drop chance from The Fallen
Blessing of Worlds - Chance of more materials looted

Zaryzykowałem i wytestowałem te Emblematy ;) Kupiłem sobie Blessing Of The Gifted i faktycznie znacznie częściej wpadają enegramy. Nawet zdarzyło mi się, że dwa enegramy wypadły z jednego przeciwnika (zielony i niebieski)

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #775 dnia: Września 30, 2014, 10:03:03 am »
Zamiast mieszać powinni podwyższyć lvl cap na tyle, aby można było chociaż z miesiąc pograć, a dopiero dla zatwardziałych graczy po dobiciu do max lvl takie zabawy. 20 poziom robi się w tydzień przy normalnej grze? Tyle, to dobijałem do 15 lvl w WoW grając tylko parę godzin wieczorami, a lvl cap był ustawiony pierwotnie na 60 lvl, potem z dodatkami dobiło do 80 lvl (nie wiem, jak dalej, bo przestałem się interesować). Ciekawe, czy Acti wzorem Blizzard wpadnie na pomysł ssania kasy robiąc główną reklamę dlc o podniesieniu maksymalnego poziomu przy normalnym budowaniu expa.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #776 dnia: Września 30, 2014, 10:11:11 am »
Zamiast mieszać powinni podwyższyć lvl cap na tyle, aby można było chociaż z miesiąc pograć, a dopiero dla zatwardziałych graczy po dobiciu do max lvl takie zabawy. 20 poziom robi się w tydzień przy normalnej grze? Tyle, to dobijałem do 15 lvl w WoW grając tylko parę godzin wieczorami, a lvl cap był ustawiony pierwotnie na 60 lvl, potem z dodatkami dobiło do 80 lvl (nie wiem, jak dalej, bo przestałem się interesować). Ciekawe, czy Acti wzorem Blizzard wpadnie na pomysł ssania kasy robiąc główną reklamę dlc o podniesieniu maksymalnego poziomu przy normalnym budowaniu expa.

Najbliższe DLC nie podbijają poziomu lvl ;) Więc pewnie narazie zostanie level cap 20 i podbijanie do 30 :)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #777 dnia: Września 30, 2014, 10:25:43 am »
Odnoszę wrażenie, że najwięcej marudzenia wychodzi od tych graczy, którzy za szybko przeszli grę. Mam na myśli podobne marudzenie jakie hardkorowcy podnosili przy Ground Zeroes - "ło jezu ale lipa gra na 30 minut". Prawda jest taka, że zabawy w niej miałem na 10h, no ale wiadome. Liczy się ile godzin zajmie ukończenie kampanii i czy grafika miażdży gały. Trochę elastyczności panowie. A jak się wam znudzi to jest Diablo 3 jeszcze i masa innych gierek :troll:

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #778 dnia: Września 30, 2014, 10:29:23 am »
Miał być mesjasz, gracze na ps4 wygłodniali nowych tytułów i motywowani hypem rzucili się, jak szczerbaty na suchary, a Ty stwierdzasz, że za szybko przeszli grę i powinni dawkować? lol

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #779 dnia: Września 30, 2014, 10:30:12 am »
@Mrocz
Ok, ale to nadal jest mozolny proces. W ogóle zdobywanie tych wszystkich "walut" za które można kupić lepsze itemy jest strasznie powolne. Jak w najkrótszym czasie podbijać lvl powyżej 20? Po prostu chcę usiąść z kumplem wieczorem, pograć 3 godzinki i z 20lvl spokojnie wbić sobie 21 albo nawet 22. How I can take kur**?

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #780 dnia: Września 30, 2014, 10:31:00 am »
Ciekawe, czy Acti wzorem Blizzard wpadnie na pomysł ssania kasy robiąc główną reklamę dlc o podniesieniu maksymalnego poziomu przy normalnym budowaniu expa.

blizzard należy do acti ;)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #781 dnia: Września 30, 2014, 10:37:50 am »
Miał być mesjasz, gracze na ps4 wygłodniali nowych tytułów i motywowani hypem rzucili się, jak szczerbaty na suchary, a Ty stwierdzasz, że za szybko przeszli grę i powinni dawkować? lol

Yyyy... tak?

Generalnie to chodzi mi o to, że no sorry Bungie zrobiło grę, która ma być ogrywana jeszcze przez dłuuugi czas. Takie quazi-MMO. No ona została zaprojektowana w ten sposób, więc wydaje się rozsądnym, by jeśli się chce wyciągnąć najwięcej z tego tytułu, to nie dać się ponieść głodowi i zjeść wszystkiego, ale po kęsiku się delektować.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #782 dnia: Września 30, 2014, 10:42:49 am »
@Mrocz
Ok, ale to nadal jest mozolny proces. W ogóle zdobywanie tych wszystkich "walut" za które można kupić lepsze itemy jest strasznie powolne. Jak w najkrótszym czasie podbijać lvl powyżej 20? Po prostu chcę usiąść z kumplem wieczorem, pograć 3 godzinki i z 20lvl spokojnie wbić sobie 21 albo nawet 22. How I can take kur**?

Rób to co tam w linku a przy okazji wpadnie ci lepszy sprzęt. Jak chcesz pograć  kumplem to rób Strike'i z playlisty które są na wyższym poziomie trudności dodają do reputacji Vanguard i Vanguard Marki.

Do tego przed akcją bierz jakieś Bounty one wpadają przy okazji wykonywania misji.

Po 20 Levelu gra nie będzie ci wbijać 1-2 leveli za samo posiedzenie. Trzeba kombinować. Ale wcale nie trzeba siedzieć 10 godzin dziennie. Ja też wracam z pracy i gram 2-3 godzinki wieczorem, a mam już 25 level ;)

Apropo ogólnego zdania w internecie o tej grze to odnoszę wrażenie, że gracze za bardzo przyzwyczaili się do prostych tytułów pokroju COD, gdzie level wbija się sam a misje prowadzą za rączkę od a do b. Z akcjami typu "Press X to kill him"
W Destiny jest masa ukrytych informacji pomagających levelować i gracze co kombinują i dyskutują i wykorzystują je nie mają problemów.
Idealnym przykładem jest Loot Cave. Regularnie widuje się masę ludzi strzelających bezmyślnie do jaskini licząc na Legendary Loot kiedy ja już zaraz będę miał komplet Legendarny + Exotic grając NORMALNIE, ale z głową ;)

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #783 dnia: Września 30, 2014, 10:43:46 am »

Na 20 poziomie spędziłem tak z 10-12 godzin, zanim udało mi się awansować wyżej. Jak już pisałem mam wrażenie, że gracz po swobodnym levelowaniu do 20 poziomu nagle trafia w próżnię. Nagle zatrzymuje się i nie jest to fajnie. Po osiągnięciu 21 poziomu było już lepiej, jakby lepszy ekwipunek wypadał częściej. Po weekendzie doszedłem do następującego wniosku - krótkie posiedzenia (tak po 2h dziennie) nie przekładają się na wbicie wyższego poziomu (może coś lekko skoczy, ale nie ma widocznego progresu, co jest frustrujące). Dopiero jak poświęciłem sporą część weekendu (głównie patrol, eventy i strike'i) udało mi się wskoczyć prawie na 26 lvl i zdobyć przy tym trochę dobrego sprzętu. Z jednej strony fajnie, bo gra wymaga zaangażowania, z drugiej nie widzę siebie grającego tak dalej. Mnie to zmęczyło i mam tydzień przerwy ;).

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #784 dnia: Września 30, 2014, 10:50:57 am »
@Mrocz
Tyle, że właśnie Marki i Rep wpadają mozolnie. Najprostsza rzecz u sprzedawcy kosztuje 65 VMarków (nie liczę chusty, która gówno daje za 30VM), a po długotrwałych Strike'ach wpada może po 5-10VM. Także grasz, męczysz się tyle godzin i ledwo coś skapnie. Bounty dale +XP, a z tego co zauważyłem XP powyżej 20lvl nic nie daje. Trzeba zdobywać ekwipunek z Light + i wtedy pasek poziomu wzrasta. Trochę mi się nie chce. :P

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #785 dnia: Września 30, 2014, 11:03:31 am »
No level cap'a to teraz raczej nikt nie podwyższy, aby to zrobić musieliby dosyć znacząco przemodelować mechanikę gry, dodać nowe sety zbroi, nowe bronie itd. Bo w sumie levelowanie w tej grze to jest tylko po to aby zbroję załozyć, umiejętności postaci rozwijają się równolegle i niezależnie od levelu postaci.

Jeśli trafiłeś zbroję, która daje więcej Light, to zakładaj ją bez wahania, bo później będą wpadać tylko lepsze. Twoja zbroja miała prawdopodobnie więcej Defece, bo ją ulepszałeś. Nowa zbroja jest przecież bez jakichkolwiek ulepszeń. No a nawet jeśli daje mniej Defence, to tak jak pisałem wcześniej - bierz, bo później będą wpadać inne, które dadzą jeszcze więcej Light.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #786 dnia: Września 30, 2014, 11:04:56 am »
@Mrocz
Tyle, że właśnie Marki i Rep wpadają mozolnie. Najprostsza rzecz u sprzedawcy kosztuje 65 VMarków (nie liczę chusty, która gówno daje za 30VM), a po długotrwałych Strike'ach wpada może po 5-10VM. Także grasz, męczysz się tyle godzin i ledwo coś skapnie. Bounty dale +XP, a z tego co zauważyłem XP powyżej 20lvl nic nie daje. Trzeba zdobywać ekwipunek z Light + i wtedy pasek poziomu wzrasta. Trochę mi się nie chce. :P

JA nawet nie wiem kiedy mi wpadło 100 Vm ;)

Xp Bonus rozwija ci legendarny sprzęt i subclassy więc jest potrzebny ;)

Bounty też daje +100/+50 do reputacji Vanguarda ;)

Już pomijam fakt, że nie trzeba mozolnie robić tego samego tylko to wszystko wpada PRZY OKAZJI jak grasz sobie z kolegą ;) Mówię sam gram po 3 godzinki wieczorami i jakoś nie mam z tym problemów :) Jest to na pewno lepsze rozwiązanie niż LootCave czy wiara w ślepy traf.

@Zielarz nie zgodzę się, że trzeba siedzieć godzinami ;) Sam gram tak jak BoBaN i jakoś kłopotów ze skompletowaniem sprzętu nie mam :) Rozgrywkę w Destiny trzeba planować i naprawdę można zoptymalizować czas grania tak by wpadało jak najwięcej ;)

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #787 dnia: Września 30, 2014, 11:05:31 am »
Bounty dale +XP, a z tego co zauważyłem XP powyżej 20lvl nic nie daje. Trzeba zdobywać ekwipunek z Light + i wtedy pasek poziomu wzrasta. Trochę mi się nie chce. :P

Exp możesz wykorzystać do wymaksowania obu podklas postaci.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #788 dnia: Września 30, 2014, 11:06:31 am »
Bounty dale +XP, a z tego co zauważyłem XP powyżej 20lvl nic nie daje. Trzeba zdobywać ekwipunek z Light + i wtedy pasek poziomu wzrasta. Trochę mi się nie chce. :P

Exp możesz wykorzystać do wymaksowania obu podklas postaci.

Lepszy sprzęt też leveluje za pomocą Xp...

AHA Jeszcze jedno.

Za zebranie 50 sztuk jednego z materiałów (SpinMetal, Helium, Relic Iron i to coś na Venus) możemy wymienić u Vanguard Quatermastera na +25 do Reputacji Vanguarda i 6 Vanguard Marks. Więc opcji zebrania potrzebnej reputacji i VM jest naprawdę ogrom.
« Ostatnia zmiana: Września 30, 2014, 11:13:44 am wysłana przez Mrocz »

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #789 dnia: Września 30, 2014, 11:12:17 am »
@Zielarz nie zgodzę się, że trzeba siedzieć godzinami ;) Sam gram tak jak BoBaN i jakoś kłopotów ze skompletowaniem sprzętu nie mam :) Rozgrywkę w Destiny trzeba planować i naprawdę można zoptymalizować czas grania tak by wpadało jak najwięcej ;)

Mam wrażenie, że to kwestia indywidualna. Dla mnie tak wyglądał zeszły tydzień, mimo planowania, ale też pewnie swoje zrobił fakt, że czasem jeszcze kończyłem misje fabularne. Poza tym mam wrażenie, że właśnie najtrudniej jest zacząć levelować powyżej 20, później jest lepiej. Ja poważny skok miałem dopiero, gdy kupiłem sobie pierwszy legendarny item, później nagle fioletowe enagramy zaczęły wylatywać z przeciwników i przychodziły na "pocztę".

Lepszy sprzęt też leveluje za pomocą Xp...

Tak masz racje, zapomniałem o tym.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #790 dnia: Września 30, 2014, 11:13:49 am »
I ulepszajcie swoje zbroje, bo ulepszenia podwyższają Light, więc podwyższają level postaci, co zwiększa szanse na lepsze dropy = wyższy level. Zasada jest prosta, im wyższy lvl zbroi, tym wyższy level postaci, więc nie bójcie się jeśli nowa zbroja 20lvl ma mniej Light niż wasza dopakowana 18lvl zbroja. Wraz z ulepszaniem Light i Defence się zwiększy.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #791 dnia: Września 30, 2014, 11:21:59 am »
I ulepszajcie swoje zbroje, bo ulepszenia podwyższają Light, więc podwyższają level postaci, co zwiększa szanse na lepsze dropy = wyższy level. Zasada jest prosta, im wyższy lvl zbroi, tym wyższy level postaci, więc nie bójcie się jeśli nowa zbroja 20lvl ma mniej Light niż wasza dopakowana 18lvl zbroja. Wraz z ulepszaniem Light i Defence się zwiększy.

Dokładnie, często warto zmienić na taką, która wydaje się słabsza, bo po ulepszeniu daje boosta. Problem taki, że w przypadku legendarnych upgrade kosztuje już dodatkowe zasoby, więc ja jestem w sytuacji, gdzie mogę podnieść parametry, ale nie mam wystarczająco dużo ascendent shards ;).

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #792 dnia: Września 30, 2014, 11:25:19 am »
Każdy przez to przechodzi. Ascendant Shards wpadają na Public Eventach podczas misji patrolowych (dookoła robi się ciemno i wrogie statki pojawiają się na niebie, późneij jest jakieś zadanie do wykonania z odliczaniem czasu) i w Daily Heroic Story, czyli codziennych misjach na nieco wyższym poziomie trudności.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #793 dnia: Września 30, 2014, 11:30:08 am »
Kurde, a ja sprzedałem tą zbroję z light+. :-? Będę pamiętał na przyszłość.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #794 dnia: Września 30, 2014, 11:38:19 am »
Każdy przez to przechodzi. Ascendant Shards wpadają na Public Eventach podczas misji patrolowych (dookoła robi się ciemno i wrogie statki pojawiają się na niebie, późneij jest jakieś zadanie do wykonania z odliczaniem czasu) i w Daily Heroic Story, czyli codziennych misjach na nieco wyższym poziomie trudności.

Mi jak na razie za dużo nie wypadło ;), poza tym coś jest chyba nie tak z bounty na ubicie 3 walkerów - robiłem ten event chyba z 6 razy, a zaliczone mam tylko dwa...

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #795 dnia: Września 30, 2014, 11:39:02 am »
http://www.bungie.net/en/Forum/Post/70853039/0/0/1

Te bonusy z emblemów od Speakera to kłamstwo było i nie działają, potwierdzone przez Bungie.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #796 dnia: Września 30, 2014, 11:43:48 am »

Mi jak na razie za dużo nie wypadło ;), poza tym coś jest chyba nie tak z bounty na ubicie 3 walkerów - robiłem ten event chyba z 6 razy, a zaliczone mam tylko dwa...

Pójdź w to miejsce w trybie misji patrolowej, Walker spawnuje się 1 raz podczas pobytu na Ziemi. Jeśli potrzebujesz zabić więcej niż jednego, wróć na orbitę i później znowu na Ziemię.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #797 dnia: Września 30, 2014, 11:45:37 am »
http://www.bungie.net/en/Forum/Post/70853039/0/0/1

Te bonusy z emblemów od Speakera to kłamstwo było i nie działają, potwierdzone przez Bungie.

Właśnie coś mi nie pasowało, bo w takim razie w grze powinna być o tym informacja, a nie "sprawdź to sam".

[Pójdź w to miejsce w trybie misji patrolowej, Walker spawnuje się 1 raz podczas pobytu na Ziemi. Jeśli potrzebujesz zabić więcej niż jednego, wróć na orbitę i później znowu na Ziemię.

Tak robiłem, wróciłem nawet kilka godzin później i nic, wciąż mam 2 z 3.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #798 dnia: Września 30, 2014, 11:56:31 am »
Dziwne, mi zaliczyło to bounty bez problemu.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #799 dnia: Września 30, 2014, 12:00:06 pm »
Kurde chyba efekt placebo zadziałał, bo jak kupiłem Blessing Of The Gifted to miałem wrażenie, że mam więcej Enegramów :lol:

No nic będę miał ładny Emblemat :lol:

Co do walkerów Zielarz pójdź sobie w eksploracji tam gdzie się odbywa Strike na ziemi, regularnie stoi tam Walker, który się respawnuje co jakiś czas ;)