Autor Wątek: Destiny  (Przeczytany 249168 razy)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
Odp: Destiny
« Odpowiedź #840 dnia: Października 02, 2014, 10:34:54 am »
NIe wierz Activision, wierz randomowym informatorom z Reddita!

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #841 dnia: Października 02, 2014, 11:14:19 am »
Nie wierz Activision, wierz randomowym informatorom z Reddita!

W grze na bank było więcej zawartości bo były pokazywane na trailerach. Ale nie wierzę, że gra była praktycznie gotowa i dużo większa, a potem poobcinana bo byłoby to dodatkowe generowanie kosztów by gra była gorsza ;) Ktoś jednak musi obciąć zawartość tak by gra się nie posypała i trzeba mu za to zapłacić ;)

A DLC tak czy siak by zrobili ;)

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #842 dnia: Października 02, 2014, 11:35:30 am »
Zauważyłem, że po patchu paczki od Cryparch'a za wbicie nowego levelu w dekodowaniu dają o wiele niższe szanse na trafienie fioletowych engramów. Wcześniej chyba zawsze trafiałem co najmniej jeden fioletowy za wbicie nowej rangi, teraz na 3 paczki za wbicie 3 rang, dostałem 1 fioletowy engram i chyba z 8 niebieskich.
No ewentualnie ten patch mógł też wpływać na paczki u listonosza, i wszystko co było w nich fioletowe, stało się niebieskie.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #843 dnia: Października 02, 2014, 11:39:39 am »
Zauważyłem, że po patchu paczki od Cryparch'a za wbicie nowego levelu w dekodowaniu dają o wiele niższe szanse na trafienie fioletowych engramów. Wcześniej chyba zawsze trafiałem co najmniej jeden fioletowy za wbicie nowej rangi, teraz na 3 paczki za wbicie 3 rang, dostałem 1 fioletowy engram i chyba z 8 niebieskich.
No ewentualnie ten patch mógł też wpływać na paczki u listonosza, i wszystko co było w nich fioletowe, stało się niebieskie.

Mi się chyba raz trafił fioletowy enegram od cryptarcha ;) Więc zmian nie zauważyłem. Inna sprawa, że skoro teraz fioletowy enegram to praktycznie pewniak Legendarny, to mogli zmniejszyć ich częstość by nie było za łatwo ;)

Dla mnie mega na plus jest zmiana, że dostajemy wynagrodzenie w postaci Vanguard Marków i jakiś ekwipunek za wykonywanie misji na wyższych poziomach trudności :) Dzięki temu jest motywacja by zrobić ponownie niektóre misje a nie w kółko klepać Strike'i ;)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #844 dnia: Października 02, 2014, 12:03:51 pm »
No może i faktycznie fioletowe dropy rzadziej się teraz trafiają... A z tymi misjami to nie wiedziałem, że dali lepsze wynagrodzenie. Rep też wpada? PSN is down i nie mam jak sprawdzić ;/

Wwczoraj trafił mi się dziwny shader

Chyba taka nazwa nie była zamierzonym działaniem...

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #845 dnia: Października 02, 2014, 12:06:41 pm »
Reputacja chyba też wpada :) No i enegram dla cryptarcha :)

Tego Shadera też mam ;) nie wiem czemu ma taką nazwę, ale nawet ładny jest ;)

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #846 dnia: Października 02, 2014, 13:28:57 pm »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #847 dnia: Października 02, 2014, 13:59:04 pm »
To najpewniej jest zwykła nazwa kodowa itemka, której zapomnieli zmienić w Bungie i ludzie wyczuwają w nim tajemnice :D ;)

EDIT:

Na forum Destiny coraz więcej beki się robi :lol:

Słońce jako grywalna lokacja :lol:
http://www.bungie.net/en/Forum/Post/71180156/0/0

Fanklub Robota ze szczotą :lol:
http://www.bungie.net/en/Forum/Post/71179436/0/0

« Ostatnia zmiana: Października 02, 2014, 16:24:01 pm wysłana przez Mrocz »

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #848 dnia: Października 07, 2014, 01:15:03 am »
Chciałem sobie dzisiaj wymaksować drugą podklasę, ale to istne piekło. Wolno to idzie i gnoją mnie wszyscy na każdym kroku :x To samo z nową postacią - jakie to nudne się wydaje to masakra.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #849 dnia: Października 07, 2014, 01:17:56 am »
No jak dla mnie gra zaczyna się wypalać. Znowu stoję w miejscu. Niby dostałem bounty na egzotycznego shotguna, ale nie mam już takiej chęci powtarzać kolejnych meczy jak wcześniej by je wykonać. Chyba muszę zrobić większą przerwę. No i zdobycie legendarnej broni stało się irytujące. Mam niby 27 Level i wymaksowany egzotyczny napierśnik, ale dalsza część idzie mega powolnie. Pewnie dobije do 3 levelu Vanguard i zobaczymy co dalej. Nie wiem czy uzbieram VM na karabin zanim gra mi się nie znudzi. Chyba trzeba poczekać na DLC...

Z tego co wiem to po 3 levelu Vanguarda dostaje się jakieś legendarne itemy. Ciekawe co wpadnie w sumie zostało mi niewiele do wbicia (1760/2500)
« Ostatnia zmiana: Października 07, 2014, 01:21:43 am wysłana przez Mrocz »

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #850 dnia: Października 07, 2014, 01:26:30 am »
Mam podobnie, zostało mi tylko zdobyć materiały do ulepszenia zbroi, bo egzotyczną splówę ulepszyłem już na maksa. Oprócz Raidu nie mam już w tej grze nic do roboty.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #851 dnia: Października 07, 2014, 01:28:35 am »
Ja stoję na 24, ale co mi się bardzo nie podoba to brak dołączania do znajomych. Co to ma być, który mamy wiek? Normalnie powinno być join i już. Czy to do meczu następnego, czy teamu, cokolwiek. A nie tylko zaproś do swojego fireteam. No i Arc Blade po wielu godzinach gry wciąż wydaje mi się niesprawiedliwe. :P

Dzisiaj spojrzałem też na cenę passa do dwóch DLC... hehehe.

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #852 dnia: Października 07, 2014, 07:21:13 am »
MMO RPG FPS grane LATAMI, mesjasz, tymczasem miesiąc od premiery:

jakie to nudne się wydaje to masakra.
gra zaczyna się wypalać
zanim gra mi się nie znudzi
nie mam już w tej grze nic do roboty

bungie-loleczki

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #853 dnia: Października 07, 2014, 10:17:20 am »
Szykuje się ciekawy event w multi. Statystyki pancerza i broni nie będą wyrównywane. http://www.bungie.net/7_Iron-Banner/en/News/News?aid=12258

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #854 dnia: Października 07, 2014, 10:22:05 am »
Właśnie się dowiedziałem, że mają odblokować dzisiaj wyzwanie Iron Banner.
Czyli multi z uwzględnieniem parametrów wyposażenia i uzbrojenia postaci!!

Trochę świeżości wniosą tym, ale co dalej? Pozostaje jedynie Raid. W multi Destiny to nie BF, tutaj nie ma połaci otwartej przestrzeni, czołgów, myśliwców i masy przeróżnych typów broni do ulepszania. Bezcenne DLC są w drodze, ale ja już teraz rzygam tymi Wizardami, Cabalami i innymi Hajvami, a oni planują dać tego jeszcze więcej, żeby to chociaż na innych mapach było, zmiana klimatu itd... Albo żeby chociaż fabuła była jakaś, to byłoby co powspominać, a tak jest tylko żmudny grindfest. I właśnie przez to grindowanie, niedługo będę miał Destiny po dziurki w nosie i Bungie będzie mogło swoje DLC z fabułą wsadzić gdzieś, bo nie będzie mnie to już interesowało.

Tak czy inaczej, swoje zarobili i najprawdopodobniej i tak ich to je**e. Jeśli Destiny poniesie porażkę, to i tak są na plusie, dodatkowo mają naukę, jak jeszcze sprawniej następnym razem wyruchać graczy wypuszczając wykastrowaną grę bez fabuły i trzepać kasę na DLC.

Ot takie moje poranne refleksje o Przeznaczeniu.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #855 dnia: Października 07, 2014, 10:32:15 am »
No ja chyba podbije Vanguarda na Rank 3 i zobaczę co mi wpadnie z legendarnego osprzętu. Niewiele mi zostało więc szkoda by było nie zobaczyć. Mam już cały zestaw broni VOID, ARC i SUN więc można spróbować tego Nightfall zrobić.

Nie zmienia to jednak faktu, że po prostu za mało zawartości na start walnęli i gra się już po prostu nudzi. DLC kupię w grudniu jak będzie mi się chciało w to grać. Na obronę można dać, że gameplay jest tak miodny, że pomimo małej ilości misji każdy dalej w to grał. Brakuje tylko większej różnorodności.

Co do Iron Banner, to czekałem na to wyzwanie. Szkoda, że mam na razie zbyt kiepską broń by dać radę w tym wydarzeniu :/

No i cóż. Ratunek by był gdyby dali jakieś misje w DLC. Wtedy byłby powód by uzbierać na lepszą broń.

Gry nie sprzedam. Bo skoro mają ją dalej rozwijać, może będzie powód do niej wrócić.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #856 dnia: Października 07, 2014, 10:36:44 am »
No my z Wściekłym i Gregorem przeszliśmy Nightfall Strike'a z zeszłego tygodnia, ciężko było, ale daliśmy radę))) Ciekawe co w tym tygodniu zaserwują

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #857 dnia: Października 07, 2014, 10:46:10 am »
No ja bez legendarnej broni to ja mogę sobie przeciwnikom napluć co najwyżej ;)

Nie mam pojęcia skąd wytrzasnąć legendarną broń po za mozolnym zbieraniem 150 VM

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #858 dnia: Października 07, 2014, 10:48:47 am »
Ja jeszcze ani jednej legendarnej broni nie kupiłem, wszystko co mam wpadło mi z dropów, albo za osiągnięcie 3 rangi we frakcji i Vanguard. Chociaż w sumie to nie mam tak dużo tej legendarnej broni - 2 Scout Rifle, Hand Canon, Shotgun, Rocket Launcher. Za to exoticów mam sporo - Pulse Rifle, Shotgun, Rocket Launcher i robię właśnie bounty na Hand Canona.
« Ostatnia zmiana: Października 07, 2014, 10:59:44 am wysłana przez andryush »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #859 dnia: Października 07, 2014, 11:06:28 am »
Wczoraj przez przypadek zawędrowałem do tej lokacji z filmiku poniżej i pamiętając, że widziałem podobny filmik o możliwości wykorzystania buga i dostania się do zamkniętej lokacji (którą zobaczymy w najbliższym DLC pewnie) to połaziłem sobie po King's Watch i ubiłem siedzącego tam Ultra Captain. Moby na 20lv i w pełni działający dungeon. Śmieszne, bo ludzie to odkryli już w becie, a dalej to działa i można się tam dostać.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #860 dnia: Października 07, 2014, 11:24:06 am »
Ja jeszcze ani jednej legendarnej broni nie kupiłem, wszystko co mam wpadło mi z dropów, albo za osiągnięcie 3 rangi we frakcji i Vanguard. Chociaż w sumie to nie mam tak dużo tej legendarnej broni - 2 Scout Rifle, Hand Canon, Shotgun, Rocket Launcher. Za to exoticów mam sporo - Pulse Rifle, Shotgun, Rocket Launcher i robię właśnie bounty na Hand Canona.

No mi nic absolutnie nie wpada :/ Raz mi wpadł fioletowy enegram na Heavy Machine Guna (już po patchu) i wypadł z niego Ascendant Energy do ulepszania broni... Zawód w ch** :(

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #861 dnia: Października 07, 2014, 11:30:17 am »
No w sumie fakt, że dla mnie wpadł Scout Rifle i Rocket Launcher chyba jeszcze przed patchem Cryptarcha, kiedy to fioletowe częściej wpadały.
Graj w multi i rób Crucible bounty, powinieneś dostać Exotic bounty za to!

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #862 dnia: Października 07, 2014, 11:41:25 am »
No w sumie fakt, że dla mnie wpadł Scout Rifle i Rocket Launcher chyba jeszcze przed patchem Cryptarcha, kiedy to fioletowe częściej wpadały.
Graj w multi i rób Crucible bounty, powinieneś dostać Exotic bounty za to!

Mam już Exotic Bounty za ShotGuna. Wpadł mi z Vanguard Bounty.

Problem w tym, że jak mam przejść 5 Strikeów bez śmierci (co nie jest problemem), ale odechciewa mi się po raz 100tny te Same Strike'i robić :(

Chyba, że z wami się przebije jakoś.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #863 dnia: Października 07, 2014, 12:09:58 pm »
Ja to robiłem na pałę na jakimś niskim poziomie :D Żeby się nie spinać. Nawet z randomami dawało radę.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #864 dnia: Października 07, 2014, 12:11:37 pm »
Ja to robiłem na pałę na jakimś niskim poziomie :D Żeby się nie spinać. Nawet z randomami dawało radę.

Wiem ale nie chce mi się klepać tych samych Strikeów na niskich poziomach bez szans na jakieś lepsze nagrody.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #865 dnia: Października 07, 2014, 12:17:33 pm »
Trzeba będzie spróbować w tym tygodniu zrobić znowu Nightfall Strikea:-) Jest potem premia do expa i repa na cały tydzień.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #866 dnia: Października 07, 2014, 12:39:37 pm »

Wiem ale nie chce mi się klepać tych samych Strikeów na niskich poziomach bez szans na jakieś lepsze nagrody.

Szanse na dostanie dobrego (legendarnego, egzotycznego) ekwipunku i tak sa bardzo małe, więc imo to jest gra nie warta świeczki. Lepiej zrob to szybko i ciesz się swoim exoticiem.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #867 dnia: Października 07, 2014, 19:19:38 pm »
Pograłem trochę w multi w tym nowym trybie i jakoś szczególnie inaczej się nie grało. Na wyższych poziomach i tak wszyscy mają pancerze na podobnym poziomie chociaż ci co biegają z egzotyczną bronią na pewno mają łatwiej:-). Trafiłem raz na warlocka który zdejmował ludzi dwoma strzałami. Nie sprawdziłem z czym biegał ale skubańca ciężko było ubić.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #868 dnia: Października 07, 2014, 20:36:57 pm »

Szanse na dostanie dobrego (legendarnego, egzotycznego) ekwipunku i tak sa bardzo małe, więc imo to jest gra nie warta świeczki. Lepiej zrob to szybko i ciesz się swoim exoticiem.

Ale nie nabijam Vanguard reputacji, która zaraz może mi dać legendarny przedmiot ;)

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #869 dnia: Października 07, 2014, 20:56:24 pm »
Tylko, że te listy z lewej strony mają jedną zaletę - dostaje się tam ascendant shards i energy. Bez tego nie da rady przebić się na 28 level.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #870 dnia: Października 07, 2014, 21:09:23 pm »
<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/Xtf3NlYhB_U?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ludzie już znajdujo DLC na płycie :P

Here is a guide to enter "The Terminus" on Venus, an area held off for the 2015 DLC "The House of Wolves". Luckily we wont have to wait until 2015 to explore this area. And maybe Bungie won't cut content and add it back in as DLC in the future :( istillloveyoudestiny

1: Start Patrol on Venus, and head to "The Citadel".
2: Once at the Citadel, head in "The Juncture".
3: Kill every enemy in "The Juncture"
4: On the left wall, jump your way up using the Vex architect.
5: Once high enough up, jump into the center beam and land on the invisible floor.
6: Jump into the graivty lift, and explore "The Terminus".

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #871 dnia: Października 07, 2014, 22:02:20 pm »
 :cry_anim: nie, nie kupię DLC do tej gry. To ma wyjść za darmo, inaczej jebcie się Bungie i Acti.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #872 dnia: Października 08, 2014, 11:07:21 am »
O_O Kolesie przeszli Raida w 3 osobowym Fireteamie o_O

http://gamerant.com/destiny-raid-beat-3-player-video/

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #873 dnia: Października 08, 2014, 11:24:03 am »
Ciekawe kiedy my się w końcu zbierzemy:)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #874 dnia: Października 08, 2014, 11:37:27 am »
Ciekawe kiedy my się w końcu zbierzemy:)

Dobry sprzęt musimy mieć. Mi brakuje legendarnych broni. :/ Driveclub teraz wychodzi i pewnie będę miał przerwę od Destiny.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #875 dnia: Października 08, 2014, 14:05:52 pm »
Wlaśnie przeczytałem o opóźnieniu DriveCluba:)

PS. Ja na rajd jestem w sumie gotowy. W łapie mam dopakowanego na maksa egzotyka, poza tym bronie do zdejmowania tarcz w razie potrzeby. I muszę tylko przyfarmić coś około 100 helium z księżyca żeby mieć 28 lvl:)

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #876 dnia: Października 08, 2014, 15:05:51 pm »
Ja jestem prawie  gotowy dzisiaj jeszcze na maksa ulepsze swojego Grima i moge iść.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #877 dnia: Października 08, 2014, 15:53:02 pm »
Ja w sumie też mogę już iść.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #878 dnia: Października 08, 2014, 16:47:03 pm »
Jak zbierze się ekipa to też mogę dołączyć, choć nie wiem czy dam radę z niebieską bronią.

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #879 dnia: Października 08, 2014, 17:20:47 pm »
Z łaski swej dajcie linka do stronki z Pablik Iventami