Autor Wątek: Destiny  (Przeczytany 249048 razy)

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
Odp: Destiny
« Odpowiedź #1240 dnia: Listopada 21, 2014, 10:26:05 am »
Faktycznie. Pomyliłem cię z Wooykiem. On gra w CODA.

TIP DNIA:-)
Ponieważ w IB wszyscy latają głównie z SUROSAMI (nie ma się co dziwić, SUROS rządzi:-)) znalazłem dobrego TIPA do stestowania -> "I've noticed people aren't using Suros to its full capabilities. Here's a tip. When zoomed in IB Crucible or really any situation instead of holding down the trigger for the slower rate of fire you can quickly tap the trigger for a faster rate of fire. This will give you the bonus damage and increase your rate of fire.".

Jak to faktycznie działa to grubo:).

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1241 dnia: Listopada 21, 2014, 10:33:10 am »
Muszę w końcu tego Surosa kupić :P Na razie biegam z dopakowanym Aethonem i w sumie radzi sobie całkiem nieźle :)

BTW: Apropo tego:

When zoomed in IB Crucible or really any situation instead of holding down the trigger for the slower rate of fire you can quickly tap the trigger for a faster rate of fire. This will give you the bonus damage and increase your rate of fire.".

Uwielbiam te grę za takie smaczki (czasem przypadkowe) ta gra jest pełna tajemnic które samemu trzeba odkryć :) To jest właśnie moce tej gry, w dobie gier prowadzących nas zawsze i wszędzie za rączkę tutaj czasem trzeba pogłówkować :)

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1242 dnia: Listopada 21, 2014, 10:38:29 am »
PS. Dzisiaj u XURA MIDA Multi Tool.

Ja już mam i ty chyba też Mrocz:)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1243 dnia: Listopada 21, 2014, 10:40:59 am »
PS. Dzisiaj u XURA MIDA Multi Tool.

Ja już mam i ty chyba też Mrocz:)

co za gówno :( A mam akurat tyle strage coinów by kupić broń :/ Liczyłem na Surosa albo jakąś egzotyczną snajpę :( Jaki jest pancerz dla tytana i jaki enegram? :D

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1244 dnia: Listopada 21, 2014, 10:51:54 am »
Xur offered
No BackUp Plans (Titan Gauntlets),
Young Ahamkara’s Spine (Hunter Gauntlets),
Voidfang Vestments (Warlock Armor),
MIDA Multi-Tool (Scout Rifle),
Exotic Engram (Helmet).

Xur also offered the following Curious: Auto Rifle Telemetry, Fusion Rifle Telemetry, Machine Gun Telemetry, Void Drive, and Stealth Drive.

Ja to nie wiem czy napędu do motorka nie kupię bo nie mam już na co wydawać hajsu:). Mam 2 egzotyczne hełmy a jest mała szansa że wylosuję ten trzeci.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1245 dnia: Listopada 21, 2014, 10:55:11 am »
Ja chyba wezmę Exotic enegram i może jakieś buffy do Expa na Auto Rifle i Fusion ;) Bo z przygotowanych części ekwipunku nic ciekawego ;)

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1246 dnia: Listopada 21, 2014, 11:35:30 am »
Jeszcze apropo Iron Bannera. Można wydropić ciekawe rzeczy. Mi poleciały do tej pory dwie:

Handcannon ->
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
Machinegun ->

Ale najbardziej bym chciał statek. Wygląda inaczej:-)

« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2014, 11:37:07 am wysłana przez bojawiem »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1247 dnia: Listopada 21, 2014, 12:32:32 pm »
Szczerze, to widziałem ten statek już. Zastanawiam się jakim cudem ta cegła może latać :lol: Mi się podoba ten co ja mam ;) Niby Niebieski nie fioletowy, ale statek w sumie nie wpływa kompletnie na grę. Szkoda, mogliby dać jakieś misje z walką w kosmosie coś jak Halo Reach :D Może kiedyś dostaniemy ;)

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1248 dnia: Listopada 21, 2014, 12:43:50 pm »
nie moge wchodzic do tego tematu bo lapie podjarke ;p

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1249 dnia: Listopada 21, 2014, 12:54:28 pm »
Ja przez Destiny kompletnie olałem inne gry. Od września gram tylko w to z przerwą na przejście Lords of the fallen i The Evil Within :-)

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1250 dnia: Listopada 21, 2014, 12:59:39 pm »
Dlatego najpierw chce skończyć far cry zanim do tego siąde ;p

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1251 dnia: Listopada 21, 2014, 13:16:15 pm »
No mam to samo co Grzesiek - od kiedy zacząłem w to grać to cały czas ciupie i nie moge sie oderwać. Nawet jak mam inne gry (COD i Lords of Fallus teraz) to najpierw odpalam Destiny, robie misje daily i meczyk w multi, a dopiero po odwaleniu "czorsów" siadam do czegoś innego :lol:

No gregory na ten statek to ja bym sie połasił :]

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1252 dnia: Listopada 21, 2014, 13:53:56 pm »
No mam to samo co Grzesiek - od kiedy zacząłem w to grać to cały czas ciupie i nie moge sie oderwać. Nawet jak mam inne gry (COD i Lords of Fallus teraz) to najpierw odpalam Destiny, robie misje daily i meczyk w multi, a dopiero po odwaleniu "czorsów" siadam do czegoś innego :lol:

No gregory na ten statek to ja bym sie połasił :]

Ja czasem w przerwach Driveclub odpalam, ale myślę, że pierwszą większą przerwę w graniu będę miał wraz z Wiedźminem 3 i narodzeniem się dziecka :lol:

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #1253 dnia: Listopada 21, 2014, 14:09:38 pm »
Kurde, MIDA, kupiłbym ale muszę obejść się ze smakiem.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1254 dnia: Listopada 21, 2014, 18:22:04 pm »
Andry a kiedy wracasz? Akurat pechowo jak ciebie nie ma to IB się pojawił.

Dzisiaj odpaliłem 2 gierki w IB i poleciała mi ta landara - legendarny statek "Birth of history". Fajnie bo mało kto to ma a te legendarkami z rajdu wozi się praktycznie każdy :-)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1255 dnia: Listopada 21, 2014, 18:53:59 pm »
Dopiero w grudniu wracam. Wiadomo do kiedy ma być ten IB?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1256 dnia: Listopada 21, 2014, 21:01:18 pm »
Dopiero w grudniu wracam. Wiadomo do kiedy ma być ten IB?

Chyba 7 dni czyli w Poniedziałek znika :C

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1257 dnia: Listopada 22, 2014, 00:20:20 am »
W sumie racja, ostatnio też tydzień czasu to trwało. Może do końca roku jeszcze się załapię na kolejną edycję :p

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1258 dnia: Listopada 24, 2014, 10:00:47 am »
http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2014/11/23/exclusive-destiny-video-first-look-bungie-introduces-the-dark-below.aspx

Trzeba sobie u nich na stronie obejrzeć bo nigdzie indziej nie ma narazie, a Gameinformer ma exclusive filmik od Bungie gdize pokazują co będzie w Dark Below. Są pokazane armory, bronie, egzotyki, trochę elementów rajdów i strajków. Pokazany vendor nowy i w ogóle fajny filmik :)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1259 dnia: Listopada 24, 2014, 10:02:19 am »
http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2014/11/23/exclusive-destiny-video-first-look-bungie-introduces-the-dark-below.aspx

Trzeba sobie u nich na stronie obejrzeć bo nigdzie indziej nie ma narazie, a Gameinformer ma exclusive filmik od Bungie gdize pokazują co będzie w Dark Below. Są pokazane armory, bronie, egzotyki, trochę elementów rajdów i strajków. Pokazany vendor nowy i w ogóle fajny filmik :)

Jakieś Spoilery? Bo z chęcią bym porwał się na nieznane w tym dodatku :)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1260 dnia: Listopada 24, 2014, 10:05:43 am »
Raczej nie ma spojlerów, wszystko to takie flashe przekrojowo i dużo strzelania, ale nic nie mówią co sie dzieje na ekranie. Można sobie po prostu popatrzeć jak wyglądają mapki nowe do crucible jak i niektóre bronie i egzotyki.

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1261 dnia: Listopada 25, 2014, 09:49:19 am »
Wersja jutub:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1262 dnia: Listopada 25, 2014, 09:59:57 am »
Powiem, że z opisu zawartości miałem wrażenie, że to DLC wydaje się strasznie małe, ale po tym filmiku uznałem, że może być MEGA ciekawe.

Zwróciłem uwagę na to, że zmienili narracje. Czuje, że fabuła dodatku może być lepsza niż podstawowej gry. Przede wszystkim w misjach mówi do nas Eris, a nie Ghost ;) Pozwala mi to podejrzewać, że w story może się będzie pojawiać friendly NPC ;)

Do tego Sword Of Crota wraca! :D

Strike zintegrowany ze story. Ciekawe o co w tym chodzi. Poprzednie strike'i też niby były zintegrowane ze story, ale nie były ich bezpośrednią kontynuacją. Czyżby Strike z narracją i cutscenkami?

No i Raid. Zeskok do HIVE PIT mam wrażenie, że dostaniemy sekwencje free fall ;)

Powiem, że to DLC może nas wszystkich pozytywnie zaskoczyć... Zwłaszcza, że widać jak Bungie próbuje słuchać społeczności i wyciąga cenniejsze pomysły z całego zalewu bólu dupy COD i HALO Fanów próbujących osłabiać wszystkie bronie w multi i płaczących że legendarki słabo wpadają ;)

PS. Od siebie dodam, że z perspektywy czasu mega pozytywnie oceniam całe to staranie się o legendarki i egzotyki. Wszyscy na to narzekają, ale fakt, że jest ciężko to zdobyć tylko potęguje wrażenie "największej nagrody" za legendarny enegram itp ;) Ostatecznie widzę, że wszyscy biegają z jakimiś legendarnymi przedmiotami, a jak się zakombinuje od początku to zdobycie pierwszych legendarek jest banalnie proste.
Tu do ciebie Windomearl ;) od samego początku bierz wszystkie Bounty na PvE (Vanguard Bounty) bo od 1 levelu można nabijać reputacje Vanguard. Jak osiągniesz 3 rangę za free dostaniesz legendarny sprzęt i będziesz mógł kupić za VM kolejne ;)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1263 dnia: Listopada 25, 2014, 10:24:29 am »
Obudzili się... trzeba było od początku tak, a nie teraz ze straszną podjarką mówią jak to bardzo słuchali graczy...

Może kiedy stanieje, to wezmę, na razie planuję GTA V kupić.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1264 dnia: Listopada 25, 2014, 10:35:08 am »
Andry no weź... :-) Morfi, Wściekły, Mrocz już mają DLC. Ja kupię i z tego co gadałem z Nightem to też weźmie. Brakuje szóstego.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1265 dnia: Listopada 25, 2014, 10:44:51 am »
Czyli co, dopiero co kupiłem grę i już nie będzie z kim grać, bo wszyscy jakieś DLC biorą? Uwielbiam tego typu podejście wydawców...

btw. ile to ma kosztować?

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1266 dnia: Listopada 25, 2014, 10:52:05 am »
139 zł za dwa DLC. A jak kupujesz oddzielnie to chyba po 79 zł było.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1267 dnia: Listopada 25, 2014, 10:55:10 am »
To niech się cmokną w sisiora. Najwyżej będę grał bez ekipi :(

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1268 dnia: Listopada 25, 2014, 10:55:56 am »
Czyli co, dopiero co kupiłem grę i już nie będzie z kim grać, bo wszyscy jakieś DLC biorą? Uwielbiam tego typu podejście wydawców...

No ale DLC to rozszerzenie z ekstra misjami. To nie oznacza, że nie bedziemy z Tobą grali, bo na rajdy stare i misje będzie sie dalej chodziło ;).

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1269 dnia: Listopada 25, 2014, 10:57:00 am »
Ja jeszcze totalnie nie wiem jak ta gra działa ;p

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1270 dnia: Listopada 25, 2014, 11:01:01 am »
Może standardowo dzisiaj zrobimy sobie Nightfalla? :-) Widziałem na stronce, że jest Moon w tym tygodniu.

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1271 dnia: Listopada 25, 2014, 11:03:28 am »
No generalnie to chodzi o to, że ja z gregorym, mroczem, nightrunnerem, andrym mamy już parawie max levele wszyscy. Jedyne co zostaje do robienia na 30 levelu (już mam tak btw ;)) to chodzenie na rajd w wersji hard i ewentualnie expienie zdobytych egzotycznych broni, granie w multi i chodzenie na daily misje celem zdobywania surowców do ulepszania tych broni. To DLC podnosi max level z 30 do 32 i dodaje nowe misje i rajd plus nowe ekwipunki itd co dla nas 30 levelowców daje motywacje żeby zlukać jak będzie wyglądał nowy rajd i te rzeczy które pododawali. No i osobiście to bym bardzo chciał uzbierać set zbroi od Croty i te pare fajnie wyglądających egzotyków :angel:. Windo będziesz grał to na bank będziesz miał z kim bo nie będzie sytuacji, ze Ci z wysokim lv będą jedynie grać end-game content.

@bojawiem
Zobacze jak mi sie wieczór rozwinie. Jeśli kumpel nie wpadnie z jakiegoś powodu to mam wolny wieczór i możemy robić weekly i rajd (najlepiej na hardzie).

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1272 dnia: Listopada 25, 2014, 11:06:28 am »
Może standardowo dzisiaj zrobimy sobie Nightfalla? :-) Widziałem na stronce, że jest Moon w tym tygodniu.

Księżyć? Kurde najtrudniejszy rajd. Ostatni nightfall był tam przejebany. Jaki jest Burn w tym tygodniu? Postaram się wpaść ale raczej później wieczorem ;)

PS. Windomearl nie przejmuj się ;) Ja tam zawsze ci pomogę :) W DLC dodatkowe misje będą i wcale to nie przeszkadza by pograć trochę w te misje i trochę w stare ;) I w razie czego zrobię ci szybki tutorial jak szybko zdobywać level ;)
Tylko nie wiem jak twoje początkowe misje na poziomach <20 będą wyglądać z 29 poziomowym Tytanem przy boku :lol: Ja tam zrobię po prostu rzeźnię :lol: A nie chce mi się zaczynać nową postacią ;) Najwyżej będziesz miał łatwiej ;)

CO do DLC dalej podejrzewam, że jeden Strike będzie za free dla graczy (ten na wyłączność PS4 w Black Garden) Tak więc luzik ;)
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2014, 11:11:42 am wysłana przez Mrocz »

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1273 dnia: Listopada 25, 2014, 11:14:39 am »
Andry no weź... :-) Morfi, Wściekły, Mrocz już mają DLC. Ja kupię i z tego co gadałem z Nightem to też weźmie. Brakuje szóstego.

Jeszcze się zobaczy, pewnie i tak do czasu kiedy będę znowu miał czas i możliwość pograć na konsoli, to DLC stanieje.

Pass na 2 najbliższe DLC chyba 136zł kosztuje w PS Store. Jestem też ciekaw jak odniosą się do możliwości zapraszania znajomych do drużyny i przechodzenia tych misji/strajków/rajdów przez osoby, które nie mają kupionego DLC. W GT5 na przykład można było jeździć na trasach z DLC, jeśli tylko host miał wykupiony dodatek.

Z Destiny mogłoby być tak, że misje da się przejść, ale już np nagrody otrzymane po Raidzie są zablokowane kłódeczką i gracz próbując ich użyć, dostaje info, że ta broń jest dostępna tylko dla posiadaczy DLC. To by miało sens w sumie, bo widzisz jakąś zarąbistą spluwę i myślisz sobie - o żesz w mordę jeża, no taka zarąbista rzecz, muszę chyba kupić to DLC i ją wymaksować! Patrząc na hazardową naturę tej gry, devsi na pewno zastosują metodę marchewki na kiju, żeby zachęcić niezdecydowanych i zbliżyć ich w kierunku kupna DLC.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1274 dnia: Listopada 25, 2014, 11:17:00 am »
Księżyć? Kurde najtrudniejszy rajd. Ostatni nightfall był tam przejebany. Jaki jest Burn w tym tygodniu? Postaram się wpaść ale raczej później wieczorem ;)
Niby tak ale taktyka z kitraniem się w kanciapie, niewidzialność i snajpa w bossa daję radę. Tak jak przy zdobywaniu Thorna :)

Można też zabrać windo na nightfalla nawet jak będzie miał niski level. 2 osoby na 30 lvl dadzą radę a nagrodą jest tam praktycznie zawsze legendar, exotic albo od groma shardów.

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1275 dnia: Listopada 25, 2014, 11:18:00 am »
No roztoczymy opieke nad windo to nie będzie miał sie czego bać ;)

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1276 dnia: Listopada 25, 2014, 11:24:01 am »
Postaram się wpaść ale raczej później wieczorem ;)

Zobacze jak mi sie wieczór rozwinie. Jeśli kumpel nie wpadnie z jakiegoś powodu to mam wolny wieczór i możemy robić weekly i rajd (najlepiej na hardzie).

Ja będę grał w Lords of The fallen ale jak będziecie online dawajcie znać i pociśniemy:-)

PS.
Na forum już są dyskusje typu real and fake 30s i żeby sprawdzać gear 30 levelowców przed rajdem. Ci co mają gear z IB mają kicka:D Debile, debile wszędzie.
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2014, 11:28:03 am wysłana przez bojawiem »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1277 dnia: Listopada 25, 2014, 11:29:41 am »
No roztoczymy opieke nad windo to nie będzie miał sie czego bać ;)

Chcecie mu chrzest bojowy zrobić? :D

Po za tym Destiny chyba nie dopuści zbyt niskiego levelu do Nightfalla ;)

Po za tym taka postać byłaby na strzała + nie mogłaby nawet zranić 28 levelowych przeciwników :)

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #1278 dnia: Listopada 25, 2014, 11:32:53 am »
Windomearl nie myśl w ogóle o DLC bo istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że do 20 lvl nawet nie dojdziesz bo Ci się znudzi :P

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1279 dnia: Listopada 25, 2014, 11:35:47 am »
Windomearl nie myśl w ogóle o DLC bo istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że do 20 lvl nawet nie dojdziesz bo Ci się znudzi :P

DLC trzeba kupić jak ma się 26 level i zobaczyło się wszystko co gra ma do zaoferowania ;)

Po za tym ta gra musi trafić w konkretny gust. Ja z powyższą ekipą nie mieliśmy większych problemów dobić do 29/30 levelu :) Wspieraliśmy się radami i wspólnym graniem i zdobywaliśmy potrzebny ekwipunek. I przyznam jest to jedno z lepszy "multiplayerowych" doświadczeń jakie kiedykolwiek przeżyłem ;) Problem w tym, że trzeba dać się wkręcić ;) Bo gameplay jest miodny, ale nie każdemu pasuje ten styl ;)
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2014, 11:38:30 am wysłana przez Mrocz »