Autor Wątek: Destiny  (Przeczytany 249024 razy)

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
Odp: Destiny
« Odpowiedź #1280 dnia: Listopada 25, 2014, 11:37:23 am »
Windomearl nie myśl w ogóle o DLC bo istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że do 20 lvl nawet nie dojdziesz bo Ci się znudzi :P
A czemu ma mi się znudzić? ;)

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #1281 dnia: Listopada 25, 2014, 11:37:48 am »
Miałem na myśli 30 lvl. Już zapomniałem ile tam ich było :P

Windo sam zagrasz to zobaczysz. Nie jest to normalny FPS i dużej części osób nie podchodzi levelowanie po 20.

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #1282 dnia: Listopada 25, 2014, 11:38:29 am »
A właśnie, ciekawe jak będą wyglądać Weekly Nightfall, Weekly Heroic, Daily Heroic po wyjściu DLC?

Starych misji chyba nie będą dawać bez przerwy, żeby wszyscy z i bez DLC mogli grać, będą musieli dać nowe, bo inaczej będzie gównoburza.
Jeśli dadzą nowe, to będą musieli dać możliwość grania osobom bez DLC, bo inaczej będzie gównoburza. Chyba że zupełnie oleją ludzi bez DLC i to będzie dla nich Game Over - chcecie grać dalej? Bierzcie DLC.
Ewentualnie będą dwa zestawy misji Daily i Weekly, jeden dla ludzi z DLC, drugi dla tych bez DLC. Jedni grają w nowe misje, drudzy katują stare misje.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1283 dnia: Listopada 25, 2014, 11:41:54 am »
Miałem na myśli 30 lvl. Już zapomniałem ile tam ich było :P

Windo sam zagrasz to zobaczysz. Nie jest to normalny FPS i dużej części osób nie podchodzi levelowanie po 20.
A to ok. Nawet się nie nastawiam na wymaksowanie tej gierki ;) Jak będzie trzeba się gimnastykować, żeby levelować to pewnie nie będzie mi się chciało ;)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1284 dnia: Listopada 25, 2014, 11:46:36 am »
A właśnie, ciekawe jak będą wyglądać Weekly Nightfall, Weekly Heroic, Daily Heroic po wyjściu DLC?

Starych misji chyba nie będą dawać bez przerwy, żeby wszyscy z i bez DLC mogli grać, będą musieli dać nowe, bo inaczej będzie gównoburza.
Jeśli dadzą nowe, to będą musieli dać możliwość grania osobom bez DLC, bo inaczej będzie gównoburza. Chyba że zupełnie oleją ludzi bez DLC i to będzie dla nich Game Over - chcecie grać dalej? Bierzcie DLC.
Ewentualnie będą dwa zestawy misji Daily i Weekly, jeden dla ludzi z DLC, drugi dla tych bez DLC. Jedni grają w nowe misje, drudzy katują stare misje.

Daily i Weekly Heroic są globalne dla wszystkich platform. Zauważ, że nie dają do nich jednego Strike'u na Marsie z Psionami ;) Gdyż jest to exclusive dla Playstation. Stawiam, że nie zobaczymy nowych misji w Weekly Heroic tylko dostaniemy nowe playlisty i ewentualnie nowe weekly dla DLC. Ma być playlista level 28 dla Strikeów. Myślę, że będzie to dobra alternatywa.

grzeszczu

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: 19
« Odpowiedź #1285 dnia: Listopada 25, 2014, 15:31:57 pm »
Ja też zacząłem wczoraj grać nabiłem 5 lvl ale jeżeli czuj, , żeto chyba nie dla mnie. Tak jak wszędzie piszą znarnowany potencjał. Gra kreuje się na space operę, a fabuła gorzej opowiedziana niż w jakiś ppdrzędnych tytułach.  Gameplay też wygląda na monotonny. Ale dam szansę popykam jeszcze trochę.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1286 dnia: Listopada 25, 2014, 15:34:48 pm »
Ja też zacząłem wczoraj grać nabiłem 5 lvl ale jeżeli czuj, , żeto chyba nie dla mnie. Tak jak wszędzie piszą znarnowany potencjał. Gra kreuje się na space operę, a fabuła gorzej opowiedziana niż w jakiś ppdrzędnych tytułach.  Gameplay też wygląda na monotonny. Ale dam szansę popykam jeszcze trochę.

Cóż przede wszystkim to nie jest gra Solo. Jak ktoś próbuje czerpać radość z tej gry grając samotnie to szybko odpuści. Najaktywniejsza paczka tutaj, czyli Ja, Morif, Andyrush, Gregory, wściekły i Nightrunner praktycznie non stop graliśmy razem. I do tej pory regularnie wracamy do tej gry. Solo robiliśmy tylko eksploracje i czasem jakąś Daily Misje.

Musze przyznać, że akcje ze znajomymi. Raid, Nightfalle i niektóre Strike'i i Exploracje są poprostu niesamowite. W coopie ta gra jest potężna.
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2014, 15:37:05 pm wysłana przez Mrocz »

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1287 dnia: Listopada 25, 2014, 15:42:57 pm »
Ja sięwłaśnie boję, że jak zacznę grać, to już wszyscy oleją i się od tej gierki odbiję...

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1288 dnia: Listopada 25, 2014, 15:47:46 pm »
Spoko luz windo, mówiłem Ci, że planuje w okolicach dodatku robić drugą postać, więc grać to zawsze będziesz miał z kim, seriously no worries.

Tak generalnie ekipi, to wieczorem uzbiera sie nas na rajdzik? Czy jedynie jak co nifghtfalla siekamy?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1289 dnia: Listopada 25, 2014, 15:53:31 pm »
Ja sięwłaśnie boję, że jak zacznę grać, to już wszyscy oleją i się od tej gierki odbiję...

Ty się nie bój bo ja nie widzę końca i gierki nie mogę odstawić :lol: Morif i gregory też ciągle naparzają ;) Może i będą czasem dłuższe/krótsze przerwy, ale grać zamierzam w to regularnie ;) Zwłaszcza, że moje nowe postanowienie w ograniczeniu wydatków na granie sprawdza się bardzo dobrze (kupować mniej tytułów i czerpać więcej radości z tych pojedynczych tytułów ;) ) Destiny ma być rozwijane i zamierzam trwać przy tym rozwijaniu się gry :) Zwłaszcza, że gameplay mocno wpasował się w mój typ grania czyli okazyjne przysiadanie wieczorem do konsoli ogranie paru misji/bounty ;)

PS. grzeszczu fabuła gry ma ogromny potencjał. Wystarczy poczytać grimoire cards na tej ich stronie/aplikacji. Problemem jest jednak beznadziejny story telling, bo to wszystko trzeba samemu wyczytać, a przydałyby się jakieś zajebiste cutscenki pokazujące to co tam jest napisane :) (tylko trzeba te grimoire cards odblokować ;) ) Jak znajdę gdzieś na forum bungie jest cała zebrana wiedza o historii Vault Of Glass. I powiem, że robi wrażenie naprawdę świetnego kawałka historii w stylu Mass Effect ;) Gdyby to tylko było w grze dobrze przedstawione :(

Spoko luz windo, mówiłem Ci, że planuje w okolicach dodatku robić drugą postać, więc grać to zawsze będziesz miał z kim, seriously no worries.

Tak generalnie ekipi, to wieczorem uzbiera sie nas na rajdzik? Czy jedynie jak co nifghtfalla siekamy?

Też będę pewnie drugą postać robił. Chyba padnie na Warlocka.

Dziś wieczorem muszę zobaczyć. Postarm się wpaść i chętnie bym spróbował szarpnąć się na Raid na Hardzie, ale nie wiem o której uda mi się wbić do konsoli. Nightfalla też chętnie sieknę ;)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1290 dnia: Listopada 26, 2014, 10:47:35 am »
Piknie wczoraj siekneliśmy wszystko chłopaki. Jestem z Was dumny i choć atheona i gatekeepera nie przeszliśmy na hardzie, tak przynajmniej do ostatniej komnaty na hardzie sie nam udało dojść.

jest bekowy trailer dodatku, warto zlukać :D

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1291 dnia: Listopada 26, 2014, 10:50:10 am »
Piknie wczoraj siekneliśmy wszystko chłopaki. Jestem z Was dumny i choć atheona i gatekeepera nie przeszliśmy na hardzie, tak przynajmniej do ostatniej komnaty na hardzie sie nam udało dojść.

:C Beze mnie...

Serio tylko Shardy i Energy wam wpadało? :P Trochę lipa. Za cholerę nie mogę załapać się z wami na Raid nie mogę ;) Wczoraj chciałem wcześniej wbić do gry, ale projektowanie sypialni mi zajęło dłużej niż sądziłem.

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1292 dnia: Listopada 26, 2014, 10:56:51 am »
Kuźwa obejrzałem dwa razy ten trailerek co wkleiłem powyżej, bo jest tak dobry że JA JUŻ kur** CHCE DODATEK :mad:!

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1293 dnia: Listopada 26, 2014, 12:00:10 pm »
Kuźwa obejrzałem dwa razy ten trailerek co wkleiłem powyżej, bo jest tak dobry że JA JUŻ kur** CHCE DODATEK :mad:!

Koleś trochę jak Deadpool :lol:

Inna sprawa, też się podjarałem dodatkiem :C

EDIT:

Ciekawe kiedy drugie DLC. Piszą Fall 2015... Ale jeżeli znowu 3 miesiące każą czekać to doczekamy się go w Lutym/Marcu. Imho powinni te dodatki około co miesiąc wypuszczać jak Premium w Battlefiledzie.
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2014, 12:42:35 pm wysłana przez Mrocz »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1294 dnia: Listopada 26, 2014, 13:00:25 pm »
Z tego co dobrze pamiętam to właśnie drugi dodatek miał wyjść gdzieś marze/kwiecień.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1295 dnia: Listopada 26, 2014, 13:08:22 pm »
Z tego co dobrze pamiętam to właśnie drugi dodatek miał wyjść gdzieś marze/kwiecień.

Trochę lipa. 3 dodatkowe misje 1 raid i 2 strike'i to raczej kiepski content na utrzymanie gry przez 5 miesięcy. Chyba, że jakieś darmowe DLC będą.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1296 dnia: Listopada 26, 2014, 15:47:39 pm »
Ktoś w ogóle jest jeszcze chętny na Raid w tym tygodniu? :C Na Normalu chociaż? Zdałem sobie sprawę, że muszę trafić raidowe butki i egzotyczny hełm by dobić do 30tki... Niestety na Raidowy hełm z harda nie mam co liczyć w najbliższym czasie :(

Ci co przeszli mogliby wpaść choćby na trening by szlifować do hardmode taktyki i przejście bez zgonu.
Ewentualnie możemy się na jakąś godzinę ustawić we wtorek najbliższy. Postaram się wtedy wpaść wcześniej.
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2014, 15:49:41 pm wysłana przez Mrocz »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1297 dnia: Listopada 26, 2014, 15:52:51 pm »
Jak sie ekipa zbierze to ja jestem chętny, wołajcie kiedy tylko wam pasuje :). Choć do niedzieli nie wiem jak będę miał z czasem.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1298 dnia: Listopada 26, 2014, 15:54:05 pm »
Jak sie ekipa zbierze to ja jestem chętny, wołajcie kiedy tylko wam pasuje :). Choć do niedzieli nie wiem jak będę miał z czasem.

Ja też mam niewiadomą jeśli chodzi o czas ;) Siadam wtedy kiedy mam czas i tyle ;) Ale nie powiem pograłbym trochę w raid dla loota a wczoraj nie zdążyłem wbić do konsoli zanim zaczęliście z inną ekipą ;)

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
« Odpowiedź #1299 dnia: Listopada 26, 2014, 15:59:44 pm »
To trofeum za rajda bez śmierci w drużynie wbijacie?

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1300 dnia: Listopada 26, 2014, 16:02:17 pm »
Ciężko z nim bo trzeba naprawdę mieć zgraną drużynę która wie co na każdym etapie rajdu dokładnie robić. Tu nawet nie chodzi o level co o uważanie na każdym kroku, bo nawet podczas etapu gdzie sie skacze po znikających platformach można głupio zginąć i jesteś udupiony. Chciałbym kiedyś wbić to trophy, ale póki nie będziemy mieli teamu który normala ogarnia idealnie bez pomyłek to nie widzę tego.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1301 dnia: Listopada 26, 2014, 16:16:13 pm »

Tak jak Morif napisał. Jest ono mega ciężkie bo tu leży kwestia całej ekipy. Na szczęście mamy ogarniętą ekipę i kiedyś może będzie to możliwe :) Też chciałbym je wbić :) Ale najpierw trzeba je opanować na 100%

Inna sprawa, że za parę DLC (o ile każdy będzie podnosił level cap ) to ten raid z podstawki może być baaaardzo łatwy ;) Wtedy łatwiej będzie wbić to trofeum.

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1302 dnia: Listopada 27, 2014, 09:43:46 am »
No tu jest trochę racji Mrocz że wyższe levele będą lepiej i łatwiej dawały rady na rajdzie. Dalej problemem pozostają głupie momenty kiedy ktoś może zginąć skacząc po platformach albo spadając w dół przy schodzeniu do gatekeepera. No ale 30lv to sie przydaje tutaj, bo na normalu na 30lv harpie przy atheonie zabierały mi 80% hp przy wybuchu zamiast zabijać od razu. To podnosi szansę na przeżycie :)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1303 dnia: Listopada 27, 2014, 09:48:01 am »
No tu jest trochę racji Mrocz że wyższe levele będą lepiej i łatwiej dawały rady na rajdzie. Dalej problemem pozostają głupie momenty kiedy ktoś może zginąć skacząc po platformach albo spadając w dół przy schodzeniu do gatekeepera. No ale 30lv to sie przydaje tutaj, bo na normalu na 30lv harpie przy atheonie zabierały mi 80% hp przy wybuchu zamiast zabijać od razu. To podnosi szansę na przeżycie :)

Mi na 29 levelu zabierają 80%, ale gram tytanem więc może dlatego ;)

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #1304 dnia: Listopada 27, 2014, 23:25:29 pm »
Dropy w tej grze to jest bezsens
Za ubicie Atheona na hardzie 2 x helm mi wpadł  ,który mam  :-(

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1305 dnia: Listopada 28, 2014, 00:43:52 am »
Ubiłeś Aethona na HARD? o_O Gratulacje.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #1306 dnia: Listopada 28, 2014, 07:48:10 am »
Mi z kolei ostatnio poleciały rękawiczki ale nie wiem czy będę je ulepszał. Na dodatek trzeba się ustawić i od razu na dół RAJDA robić :D Ciekawe swoja drogą jaki będzie wymagany poziom na normal w nowym rajdzie?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1307 dnia: Listopada 28, 2014, 14:25:26 pm »
Mi z kolei ostatnio poleciały rękawiczki ale nie wiem czy będę je ulepszał. Na dodatek trzeba się ustawić i od razu na dół RAJDA robić :D Ciekawe swoja drogą jaki będzie wymagany poziom na normal w nowym rajdzie?

28 level ;)
Hard 32 ;)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1308 dnia: Listopada 28, 2014, 14:29:13 pm »
Dropy w tej grze to jest bezsens
Za ubicie Atheona na hardzie 2 x helm mi wpadł  ,który mam  :-(

Wściekły kuźwa byłeś na hardzie i mnie ani raz nie zawołałeś :mad:!

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #1309 dnia: Listopada 30, 2014, 15:51:18 pm »

ps.Morfi dostałem zaproszenie na Atheona tylko :P

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1310 dnia: Grudnia 01, 2014, 21:49:06 pm »
http://www.bungie.net/7_Destiny-Update---12012014/en/News/News?aid=12433

No to nie ma już spychania Templara :(

Dodatkowo teraz już expienie egzotyków wygląda inaczej niż do tej pory. Ostatni upgrade w drzewku trzeba będzie wykupić u Xura za 7 strange coinów Exotic Sharda. Za to wszystkie egzotyki dostają upgrade do dmg :).

Weapons
Exotics
Exotic Weapons are designed to look, feel, and sound overpowered. At the same time, they are not supposed to break the balance of the game. We hope these weapons challenge the way players think about their loadouts. Exotics will be a constant work in-progress!
General
In preparation for the Dark Below, Exotic Armor and Weapons no longer require Ascendant Materials to upgrade
The final upgrade node of all Exotic Gear will require an Exotic Shard
Exotic Shards can be obtained by one of the following means:
- Dismantling unwanted Exotics
- Purchased from Xur for 7 Strange Coins
Exotics now start at a higher base Attack value and have a narrowed upgrade range to compensate
Thorn
Projectiles now briefly highlight targets on impact
Mark of the Devourer DoT (damage-over-time) upgrade increased against PvE enemy targets
Reload Speed increased
Magazine Size increased
Ammo inventory size increased
Stability and Weapon Handling increased
Bad Juju
Magazine Size increased to 8 bursts (was 5)
Ammo inventory size increased
String of Curses now also decreases the cooldown of your Super on kill
Adjusted effects to not block first person reticle
Hard Light
Stability increased
Perfect Balance upgrade replaced by Fitted Stock (increases maximum possible weapon Stability)
Suros Regime
Lowered total damage at the end of the mag on SUROS Regime upgrade to be more in line with the Glass Half Full perk on Legendary Auto Rifles
Monte Carlo
Stability increased
Range slightly decreased
Monte Carlo Method upgrade now also has a chance to fully charge melee ability on kill
MIDA Multi-Tool
MIDA rounds now have increased knockback against targets in both PvE and PvP
Hawkmoon
Send It upgrade (which was redundant) replaced by Speed Reload
Red Death
Rate of Fire increased slightly, but Burst Damage reduced to compensate
Plan C
Weapon Handling speed increased
Player Speed increased while Plan C is in hand
Pocket Infinity
Speed Reload upgrade replaced by Extended Clip which allows the option to increase magazine size (5 bursts)
Vex Mythoclast
Attack Power increased to 323 (from 300)
Base Damage increased, fixing bug we introduced in previous patch
Enhanced Battery upgrade by Extended Mag (this change still allows for a significant upgrade to Magazine Size, but less than before)
Invective
Reload Speed increased significantly, auto fires slightly slower
Ice Breaker
Send It upgrade replaced by Lightweight (which was redundant as Icebreaker already had maximum range)
New effects for enemies killed by Ice Breaker upgrade
Patience and Time
Snapshot upgrade replaced by Custom Optics (provides a lower zoom option)
Super Good Advice
Stability increased
Truth
Magazine Size increased to 3 (was 1)

Activities
Raid
Fixed an issue we introduced in a previous patch, in which Atheon did not correctly send 3 players through the time gates
Fixed an exploit where the Templar could be forced off its platform
Daily Heroic Story
Destination Materials now drop from completing the Daily Heroic
Bounties
Removed the ‘Relic Hunter’ Bounty
Destination Materials now drop from completing the Daily Patrol Bounty

Vendors
Reduced Cryptarch reputation gain from Engrams, but reputation reward packages now have an increased chance for Legendary Engrams
Players will now be able to use Vanguard Marks and Crucible Marks to purchase Spinmetal, Relic Iron, Spirit Bloom, and Helium Filaments from the Vanguard and Crucible Quartermasters in the Tower
Xur now sells a new material, Exotic Shards, to upgrade the final node of Exotics for 7 Strange Coins
Faction Class Items (ex: FWC Cloak, Dead Orbit Mark, etc.) are now replaced by Faction Emblems in the rank-up reward packages from Faction Vendors

Technical
Networking fixes, which should reduce the instance of the Bee family of KTOs
Fixed an issue in which using Xbox One party chat induced a slower frame rate

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1311 dnia: Grudnia 01, 2014, 22:24:41 pm »
Jutro odpalę żeby stestować Thorna:). A Surosa znowu osłabili damn.

I dobrze, że mam już ulepszone egzotyki :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2014, 22:44:52 pm wysłana przez bojawiem »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1312 dnia: Grudnia 01, 2014, 22:49:02 pm »
Zajrzałem właśnie i teraz egzotyki ostatni filar ulepszeń mają jedynie potrzebne same surowce, a na ostatnie ulepszenie potrzeba pojedynczego Exotic sharda, który dostajemy od xura za 7 strange coinów, albo po rozłożeniu innej egzotycznej broni.

Najlepsze jest to, że teraz za zrobienie daily heroic / weekly / nightfall lecą surowce z tej planety na której sie misja odbywa. Za Daily heroic 28lv dostałem dzisiaj 16 spirit bloomów. A no i bounty na patrole też w nagrode dają 10 sztuk surowca z planety jakiej dotyczą. Wreszcie tego gówna nie trzeba będzie tak farmić :)

A no i polecam teraz pobawić się np. Bad Juju - po updejcie ta broń jest prze kozacka :D Nie dość, że zwiększyli jej magazynek i nie trzeba tak często przeładowywać, to w dodatku mając tego drugiego perka "String of curses" nie dość, że nam to przeładowuje broń, zwiększa na chwilę dmg to jeszcze ładuje supera. Kilka kili i super naładowany. Można tak zajebiście z tym spamować superami że aż miło :angel:

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1313 dnia: Grudnia 01, 2014, 23:16:40 pm »
A miałem nie odpalac do dodatku:-).

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1314 dnia: Grudnia 01, 2014, 23:39:08 pm »
Ale cwaniaki. Marketing pełną gębą. Patrzcie jacy oni dobrzy, ulepszyli egzotyki, i tak się złożyło że tuż przed DLC - więc wszyscy niewierni możecie wrócić do gry i kupić DLC jeśli łaska.

Rak branży ;/ trzeba było w podstawowej wersji tak zrobić, a nie teraz wielka łaska pańska, " wysłuchaliśmy was i zawsze słuchamy". Ale i tak pewnie bym grał znając życie :p

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1315 dnia: Grudnia 02, 2014, 09:03:29 am »
andryush nie sądze by o to tutaj chodziło. Dodatek powstawał od premiery i założe się, że nie mieli zaplanowanych wielu rzeczy jeszcze wcześniej. Wiele z tych zmian zaistniała właśnie przez to, że ludzie narzekali na nie. Zawsze jak słysze jak ktoś mówi, że powinno sie było tak od razu zrobić to wiem, że mało się taka osoba zna na procesie produkcji tego typu rzeczy. Design sie potrafi nieraz drastycznie zmienić nawet pod koniec produkcji. Znane z autopsji ;)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1316 dnia: Grudnia 02, 2014, 11:05:59 am »
andryush nie sądze by o to tutaj chodziło. Dodatek powstawał od premiery i założe się, że nie mieli zaplanowanych wielu rzeczy jeszcze wcześniej. Wiele z tych zmian zaistniała właśnie przez to, że ludzie narzekali na nie. Zawsze jak słysze jak ktoś mówi, że powinno sie było tak od razu zrobić to wiem, że mało się taka osoba zna na procesie produkcji tego typu rzeczy. Design sie potrafi nieraz drastycznie zmienić nawet pod koniec produkcji. Znane z autopsji ;)

Dokładnie. Te zmiany co wprowadzili to dokładnie to o co fani prosili ;) Robiąc dużą grę ciężko wszystko dopracować perfekcyjnie. Bardzo fajnie, że Bungie wspiera tę grę i wprowadza takie zmiany ;)
Jeszcze tylko dadzą jakieś nowe misje i Strike'i za darmo (nie mówię o tych z Season Passa ;) ) i będzie super.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1317 dnia: Grudnia 02, 2014, 16:32:32 pm »
Wygląda zajebiście ;) Mimo, że to zwykła dopakowana Hydra :D

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1318 dnia: Grudnia 02, 2014, 19:45:44 pm »
No, to że dodatek powstawał od premiery to już nieraz słyszałem. Szczerze, to jakoś bardziej jestem skłonny wierzyć w teorie spisku mówiące że gra po prostu była pocięta na premierę, żeby DLC było z czego robić i sprzedawać za dodatkową kasiorkę)) Po premierze najwyżej podgonili to pod aktualne oczekiwania i narzekania graczy. Doszlifowali szczegóły.

Natomiast jeśli chodzi o buffy Exotic'ów, to moim zdaniem mogli to już dawno zrobić. Do tej pory wychodziło już kilka aktualizacji zmieniających charakterystyki różnych broni. Te najbardziej problematyczne zostawili sobie na teraz, bo wiedzieli że na ich ulepszenie czeka z wywieszonym jęzorem masa fanów.

Ten ruch przyciągnie z powrotem wielu graczy, którzy z różnych powodów zostawili Destiny i teraz zechcą sprawdzić jak się sprawują naprawione Juju czy Thorn. Ludzie znowu zaczną grać, informacje i reklamy DLC dotrą do większej ilości potencjalnych kupujących, w rezultacie sprzeda się więcej DLC.

Tajming został dokładnie zaplanowany przez speców od marketingu ;)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1319 dnia: Grudnia 02, 2014, 21:06:14 pm »
Myślę, że za bardzo się skupiasz na teorii spisku ;) To tylko gra, jak ludziom nie odpowiada to jakie jest podejście przy niej to niech nie grają ;) Ja wierzę, że jednak jest to forma wsparcia graczy. Obecny patch nie wprowadził tyle co poprzedni taka prawda ;)