Btw. gdzie już jesteś w Bio?
Siema misie pysie zrobi mi któryś czapeczke na avatar?
tak a potem zrobisz mi loda
kur**Cytat: Patosław w Grudnia 02, 2013, 11:58:13 amSiema misie pysie zrobi mi któryś czapeczke na avatar?
Kiedy mam Ci przypomnieć o aukcji windo, wieczorkiem?
Co sprzedajesz Ryo?
Jestem spierdolony, chyba oddaje PS4 bo ta rysa mnie dobija
Mam 2 tygodnie na oddanie bez podania przyczyny
Jesli tak to w takim razie mam nagrana rozmowe telefoniczna w ktorej zostaje zapewniony, ze takowa mozliwosc mam czyli dalej to oni sa na przegranej pozycji
Jak to?
"Jak pies widzi kolory"Wiele osób jest przekonanych, że psy są ślepe na barwy. Nie jest to prawdą - psy nie tylko widzą kolory, ale również mają one pewien wpływ na ich zachowanie. Co prawda paleta barw widziana przez oko ludzkie i psie jest inna - psy widzą mniejszą paletę barw. Sama konstrukcja oka psa może już jednak doprowadzić do wniosku, że psy dostrzegają kolory.Dowody na to przedstawił zespół naukowców z Uniwersytetu w Kalifornii, który przeprowadził dokładne badania i ustalił mapę barw widzianą przez psy. Skomplikowane badania przeprowadzono również na innych gatunkach psowatych m.in lisach i wilkach. Wykazano wówczas, że np. w tęczy zamiast widzieć fiolet, błękit, zieleń, żółć, pomarańcz i czerwień - psy widzą ciemnoniebieski, jasnoniebieski, szary, jasnożółty, ciemnożółty (wpadający w brąz) i bardzo ciemny szary. Tak więc podstawowymi kolorami w jakich psy widzą to żółty i niebieski. Psy maja trudność z kolorem czerwonym, prawdopodobnie jest on przez nie widziany jako bardzo ciemny szary lub nawet czarny. Badania również wykazały, iż psy niezbyt wielka wagę przywiązują do samych kolorów, ale bardziej skupiają się na różnicy w ich jaskrawości - przedmioty o barwach kontrastowych są dla nich bardziej widoczne.
Ciekawe jak widzą świnki morskie.