Czego nie należy robić lub spożywać po wypiciu benzyny:Nie wywołujmy wymiotów – wymioty spowodują szybsze dostawanie się benzyny do krwi, która szybciej dostarczy ją do mózgu.Mleko, kawa, herbata nie są wskazane w tym przypadku. Mleko zwiększa wchłanianie trucizny z przewodu pokarmowego.Żadnych roztworów soli, i itp.Nie palimy.
Nie należy bagatelizować zatrucia, ponieważ może przynieś ono nieodwracalne skutki, które często ujawniają się dopiero po pewnym czasie.
Póki co bekam benzyną, ale bez przesadyzmu z tym chodzeniem do lekarza. Stary mi mówi, że kiedyś przypadkowo napił się etyliny (nie znam się na paliwach, ale to ponoć dużo gorsza trucizna) i trochę rzygał, ale nic mu się nie stało.
Warszaffka 11.01 juz oficjalnie potwierdzona takze tego... svon... SSMan...
Cytat: Lem++ w Stycznia 02, 2014, 17:51:50 pmWarszaffka 11.01 juz oficjalnie potwierdzona takze tego... svon... SSMan...o kur...będę wtedy na urodzinach kumpla
Odpompowywałem dzisiaj z furki, którą rozbiłem miesiąc temu 35l benzyny metodą rurka -> kanister i przy 4 kanistrze zassałem z rurki za mocno i odruchowo połknąłem większy łyk benzyny. Pomyślałem, że warto rzygnąć więc dwa palce w gardło, ale nie za wiele poszło. Po chwili pomyślałem, że czas na przerwe więc sobie zapaliłem peta. Po skończeniu roboty pyknąłem sobie kawę. Przed chwilą z ciekawości poszukałem informacji na temat przypadkowego spożycia benzyny:http://poradnikfaceta.wordpress.com/2010/12/12/co-zrobic-gdy-napijemy-sie-benzyny/CytujCzego nie należy robić lub spożywać po wypiciu benzyny:Nie wywołujmy wymiotów – wymioty spowodują szybsze dostawanie się benzyny do krwi, która szybciej dostarczy ją do mózgu.Mleko, kawa, herbata nie są wskazane w tym przypadku. Mleko zwiększa wchłanianie trucizny z przewodu pokarmowego.Żadnych roztworów soli, i itp.Nie palimy.kur** jackpot
Ciekawe czy będę dzisiaj szybciej biegał...
A wypiłeś 95 czy 98?
O której Lem ty będziesz wolny?
Panie Master, mam takie jak mniemam tendencyjne pytanie. Czy prawdą jest że na tzw. dyżurach odchodzi ostre prucie? Bo panuje w społeczeństwie takie przeświadczenie że lekarz po odwaleniu swojej dobrej roboty zostaje wynagrodzony przez potrafiące to docenić pielęgniarki. Czy to prawda?
a prawda to, że piją na dyżurach i śpią naje**ni?
Lekarze wolą stażystki. Pewne info.