Tak czy siak 10 mln na 100% nie dostanie. W Polsce to co najwyżej dostałby 100 tysi. co jest śmieszną kwotą. Całość pisałem w formie "co by było gdyby". Zresztą wydaje mi sie, że na forumku nikt w pace nie był i do końca nie wie czy jest tam aż tak okropnie jak opowiadają. No i wyszło, że 10 lat w ciupie to mega dużo czasu i strasznie surowa kara - za to jak są wiadomości, że jakiś ziomek został na tyle skazany za pedofilię to ludzie krzyczą, ze to strasznie mała kara i powinien zawisnąć na drzewie. Ty mi wymieniasz film Symetria,a jak to z filmami bywa, może być on przerysowany, aby wywarł większe wrażenie na widzu.
Zresztą zależy na jakie więzienie się trafi. Jeśli na takie, gdzie zrobią ci z dupy jesień średniowiecza - to faktycznie, trochę słaba opcja
Taki Trynkiewicz też ma obecnie cudowną celę :
Tak, wiem - to jest ośrodek, a nie więzienie
Niektórzy mnisi żyją sobie w podobnych warunkach całe życie i jakoś im to odpowiada - więc może nie każdy byłby tak strasznie przerażony okropnym pobytem w więzieniu. Do tego ma się tam darmową opiekę medyczną i stomatologiczna - na którą wielu Polaków nie stać i chodzą bez zębów.
I tak wiem - wolnośc nie ma swojej ceny, jest bezcenna i inne wzniosłe teksty. Wy jakbyście taką opcję z więzieniem usłyszeli - od razu byście z niej zrezygnowali. Ja jakbym taką opcję usłyszał przemyślałbym dwa razy i wział pod uwagę "opłacalność" "inwestycji". Niektórzy poświęcają 10 lat życia by prowadzić badania na biegunie polarnym w samotności, inni może chcą poświęcić 10 lat życia w wolności aby zarobić 10 baniek
Zresztą, czego ja bronię na tym forumku
Napisałem sobie taką bzdurkę, która NIGDY w życiu nie będzie mieć miejsca w żadnym kraju na świecie, a tutaj oburzenie jakby nie wiem co. Luz w gaciach (chociaż to to może być po wizycie w więzieniu).
Ktoś z Was w ogóle na dołku 48h był?