Autor Wątek: play station portable (psp)  (Przeczytany 77215 razy)

Mikes

• Łajka
  • Reputacja: 0
  • Ej.
play station portable (psp)
« Odpowiedź #440 dnia: Lipca 27, 2006, 14:15:53 pm »
omg, a co to tylko Empik i MM mają PSP?  :roll: We wrocławiu jest dużo sklepów z grami, sprawdź chociazby Gekona, tam chyba mieli PSP

playing girl

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #441 dnia: Lipca 27, 2006, 14:39:48 pm »
Na http://yourpsp.com jest już nowy firmware 2.8 i demo World Tour Soccer 2 :)
UWAGA: odpalać przez IE bo przez FF nie działa i jest Locoroco z FW 2.71

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
« Odpowiedź #442 dnia: Lipca 27, 2006, 15:26:52 pm »
Cytat: "Mikes"
omg, a co to tylko Empik i MM mają PSP?  :roll: We wrocławiu jest dużo sklepów z grami, sprawdź chociazby Gekona, tam chyba mieli PSP

Problem z gekonem jest taki, że to chyba najdroższy sklep z konsolami w mieście, a przynajmniej ta sama półka co Synitops (w tym ostatnim też już nie mają konsol swoją drogą, a co do gekonu to nie byłbym taki pewny, że mają). Ja nie jestem filantropem, który lubi przepłacać za coś 50 (base pack) bądź 100 (value pack) złotych. Poza tym interesuję mnie tylko wersja base, gdyż value, giga czy inny diabeł są mi zupełnie zbędne, a dodawane do nich gadżety, są dla mnie bezużyteczne lub po prostu śmieszne z ceną tych packów na czele. Co gorsze dla mnie, widać, że większość tak myśli jak ja i stąd te braki podstawowych wersji we wszelkich możliwych sklepach od marketów począwszy, a kończąc na innych przybytkach.

3DS Friend Code: 3926-8253-1279
http://backloggery.com/marcinczpl

konsolko

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #443 dnia: Lipca 27, 2006, 20:39:40 pm »

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #444 dnia: Lipca 27, 2006, 21:20:11 pm »
Uff, co za radość opanowała mnie niezmierna. PSP już na mnie czeka, miałbym ją już dziś, ale żaden "inteligent" nie raczył mnie poinformować żebym po nią przyjechał, no bo po co. Pewnie bym tak żył w nieświadomości, gdybym sam nie zadzwonił i się nie dowiedział. Jadę jutro z samego rana, a wieczorem po robocie będę się pewnie na niej zagrywał do samego rana.  :oops:

P.S.
Czy dema gier na PSP obecne na rynku to tylko LocoRoco i WTS2?

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #445 dnia: Lipca 27, 2006, 22:17:06 pm »
Spojrz na posta wyzej :)

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #446 dnia: Lipca 27, 2006, 22:20:11 pm »
Cytat: "LesiuGR"

Tak tak to wiem, zapomniałem dopisać, ale czy poza tymi tytułami istnieją jeszcze jakieś? Czy też póki co, rynek PSP-owych dem dopiero się rozkręca na dobre?

playing girl

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #447 dnia: Lipca 27, 2006, 22:29:48 pm »
Cytat: "RyoHazuki"
Cytat: "LesiuGR"

Tak tak to wiem, zapomniałem dopisać, ale czy poza tymi tytułami istnieją jeszcze jakieś? Czy też póki co, rynek PSP-owych dem dopiero się rozkręca na dobre?

Z tego co wiem, to tylko LocoRoco, WTS2, Kazuo (Sudoku) i właśnie Mercury, 2 ostatnie only jap.

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #448 dnia: Lipca 29, 2006, 12:25:55 pm »
Po wczorajszym zawitaniu przez PSP pod moim dachem, dzisiaj od samego rana wziąłem się na poważnie za to cacko - właśnie się ładuje bateria - i muszę przyznać, że po obejrzeniu zawartości demo discu jestem zachwycony. W tym momencie to już nie wiem czym bardziej. Czy samą konsolą, jej możliwościami i grami czy też wspaniałym, cudownym i wręcz genialnym obrazem wypływającym z ekranika LCD. Super, bomba i w ogóle cud, miód i orzeszki. :D
Niech się tylko naładuje to odpalam zakupionego wraz z konsolką Wipeout'a Pure i rejestruje się na yourpsp w celu ściągnięcia dwóch demek i najnowszego softu. :) Mniam.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #449 dnia: Lipca 29, 2006, 12:55:35 pm »
Ja też katuję właśnie Wipeouta odkąd dwa tygodnie temu kupiłem PSP - żeby przejść wszystkie poziomy trudności plus wszystkie dodatki trzeba naprawde masę czasu (i samozaparcia).
Ekranik LCD to rewelacja, Wipeout wygląda świetnie, a Ridge Racer chyba nawet jesszcze lepiej.
Poza tym ta cała masa zabawy z fotkami, muzą, filmami. Fajnie jest np. wgrać sobie książke i poczytać w pociągu.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś zarejestruj się na stronce PSP. Ja wczoraj dostałem tą saszetkę na UMD po rejestracji w www.yourpsp.com Przyda się. :)
Osobiście gorąco doradzam szybki zakup folii np. Hori, po jednym dwóch dniach jeszcze nic się nie dzieje ale napewno bez folii ekranik zacznie dostawać "zmarszczek" bardzo szybko :) Sam jeszcze dokupiłem Playgeara, wtedy można już  być zupełnie spokojnym.
Trzeba przyznać że SONY miało świetne wejście na rynek handheldów. Jeszcze tylko więcej exclusivów i będzie idealnie.

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #450 dnia: Lipca 29, 2006, 14:00:30 pm »
Tak, tak. Na yourpsp zarejestrowałem się rzecz jasna dzisiaj z rana.:) Zrobiłem to głównie z myślą o demkach gier, a także pokaźnej już bazie, mam nadzieję rosnącej wraz z upływem dni, wszelkiej maści filmików, zdjęć, a także dodatków i łatek do gier. Co do prezentu to fajnie, że takowy jest przeznaczony dla klientów. Zawsze to miły podarunek i docenienie nas przez Sony. :oops:

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #451 dnia: Sierpnia 05, 2006, 17:07:39 pm »
Sprzedało PSP 20 milionów na całym swiecie!

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #452 dnia: Sierpnia 05, 2006, 19:55:09 pm »
Heh, więcej PSP poszło w Europie niż Japonii. To dopiero heca. :shock:  Swoją drogą niech to będzie dobrą lekcją dla Sony, że Europy nie można i nie wolno zaniedbywać z wydawaniem na jej terenie czy to gier czy konsol, pół roku i dłużej, po japońskiej premierze.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #453 dnia: Sierpnia 07, 2006, 15:52:38 pm »
I oczywiście konsolko nie zauważył, że tabelka mówi o ilości PSP WYSŁANYCH a nie SPRZEDANYCH. :?

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #454 dnia: Sierpnia 09, 2006, 20:33:01 pm »

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #455 dnia: Sierpnia 09, 2006, 21:13:14 pm »
Jeżeli to będzie 10 lat to jestem rad.:D Jak widać nie tylko PSP ma służyć nam 10 lat, lecz również szefowie Sony wypowiadają się w takim samym tonie o PS3 - również 10 lat. Ciekawe tylko czy te słowa znajdą swoje odzwierciedlenie w przyszłości, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, aby te konsole mogły służyć nam w 100% przez 10 lat. Choć z drugiej strony zależy jak kto rozumuje słowo "wsparcie". Na Dreamcasta do tej pory istnieje wsparcie (raz na parę miesięcy, jakaś nowa gierka czy program w Japonii robione przez zapaleńców), ale chyba nie o tego typu wsparciu mówią panowie związani z Sony. Nie będę umiejszał tu możliwości PSP, które są wręcz niewiarygodne i niebywałe jak na tak małą konsolkę, tyle tylko, że jakoś nie wydaje mi się, aby Sony nie zrobiło PSP2 w przeciągu najbliszych 4-5 lat. Zwłaszcza, że konkurencja - X i N nie śpią i przypuszczam, że ci pierwsi za 4 lata wypuszczą X720 :lol: - to w związku z PS3 , a ci drudzy DS2. Choć Game Boy pod różnymi postaciami, też ma z dychę na karku i jakoś sobie jeszcze radzi.

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #456 dnia: Sierpnia 12, 2006, 11:30:37 am »
nie no, bez przesady :lol:  ...10 lat napewno nie...sadze ze tak kolo 4-5 (licząc od dzis)... chybaze mowia tez o psp2 :wink:  (zart ofkors)

ehhh przez ostatni miesiac moje psp kuzylo sie w szufladzie, wkoncu sie zmobilizowalem i zamuwilem SSX i Burnouta :P
We lack the motion to move to the new beat

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #457 dnia: Sierpnia 13, 2006, 17:04:16 pm »
Odpowiedź Sony na popularność DS Lite.

Pojawiły się plotki o obniżeniu cen PSP o 50$ - po obniżce kosztowałby 149$ (tylko 20 bagsów więcej niż obecnie DS). Miałoby to być odpowiedzią Sony na wyniki sprzedaży Lite'a i zarazem próbą przejęcia pozycji lidera wśród kieszonsolek.

Nie jest to jednak oficjalna informacja. Otóż tą tezę wymyślili analitycy rynkowi, którzy twierdzą, że byłoby to dobry ruch ze strony Sony. Niedługo światło dzienne ujrzy GTA: Vice City Stories oraz soft 3.00 (a wraz z nim emulator PSone). Obniżka cen dodatkowo podniosłaby sprzedaż PSP.

Zdaniem Chrisa Morrisa z CNNmoney owe spekulacje potwierdzą się jeszcze w wakacje. Bądźmy dobrej myśli.

http://www.skizo.org/njusydetal.php3?id=1658&sys=psp

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #458 dnia: Sierpnia 14, 2006, 13:53:19 pm »
Cytat: "Castor Krieg"
I oczywiście konsolko nie zauważył, że tabelka mówi o ilości PSP WYSŁANYCH a nie SPRZEDANYCH. :?

Takie krotkie porównanie...
PSP: 20mln wysłanych do 27 lipca
DS: 21mln sprzedanych do końca czerwca (teraz już powyżej 22mln)
Zaraz zostanę wyzwany od fanbojów ale coś Sony nie wychodzi przejęcie rynku handheldowego <.<

Co do 150$ - nie sądzę aby obnizyli AŻ TAK, w każdym razie w japonii to by im nie pomogło (skoro był okres gdy DS był droższy niż PSP a i tak się lepiej sprzedawał), a w innych regionach... no cóż, to całkiem możliwe.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #459 dnia: Sierpnia 14, 2006, 16:04:51 pm »
Tak, ale zauważ że PSp dopiero wchodzi(weszło?) na rynek handheldó i to i tak chwilowo najlepsza walka vs. Nintendo.

Robicie tragedię 1-2 miliony w tą czy w ta to wcale nie tak dużo nie? ;)
A co do obniżki ceny, niestety nic z tego:

http://www.gram.pl/news.asp?id=2348

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #460 dnia: Sierpnia 14, 2006, 17:18:15 pm »

Robicie tragedię 1-2 miliony w tą czy w ta to wcale nie tak dużo nie? ;)

Różnica jest większa, w samej japonii według danych sprzedało się ok. 4 miliony PSP, przy cvzym wysłano ponad 5. W sprawie USA, tutaj podczas jednej z wielu kłótni Irasa odkryłem zastanwiający brak dwóch milionów, który ciągle się powiększa (wysyłają po pół miliona a schodzi max. 250 k miesięcznie, a to i tak jest max, ostatnio nawet 100k zeszło). O Europie trudno stwierdzić jednak widać że była lekka nadwyżka" skoro w ciągu trzech miesięcy przysłali mniej niż jeden milion konsol O.o'

Btw., obniżka może jakaś będzie ale skoro dopiero co Sony wprowadziło base packa w cenie 200$ to raczej na szybką obniżkę nie liczmy...

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #461 dnia: Sierpnia 14, 2006, 18:14:14 pm »
Tańszego PSP na wakacje nie będzie

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #462 dnia: Sierpnia 14, 2006, 20:38:49 pm »
Tańszego PSP na wakacje nie będzie

a czytać tematu nie łaska?
A co do obniżki ceny, niestety nic z tego:

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #463 dnia: Sierpnia 14, 2006, 21:49:52 pm »
A ja Wam opowiem taką bajkę...

Znajomy sprzedawca, kursujący na trasie Kraków - Wadowice, powiedział - że u niego na jednego klienta z DS'em przypada 10 (dziesięciu) z PSP. A ponieważ tych pierwszych ma 5 - dla niego DS jest martwy. Taka ciekawostka ;]

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #464 dnia: Sierpnia 15, 2006, 13:33:56 pm »
EA Replay - pakiet klasycznych tytułów dla posiadaczy konsoli PSP.

Pełna lista gier:

* B.O.B.
    * Budokan: The Martial Spirit
    * Desert Strike: Return to the Gulf
    * Jungle Strike: The Sequel to Desert Strike
    * Haunting Starring Polterguy
    * Mutant League Football
    * Road Rash
    * Road Rash II
    * Road Rash III
    * Syndicate
    * Ultima: The Black Gate
    * Virtual Pinball
    * Wing Commander
    * Wing Commander: Secret Missions

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=27817

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #465 dnia: Sierpnia 16, 2006, 20:00:52 pm »
Von Zay---> jakoś twoja opowiastka zbytnio mnie nie dziwi i nie zaskakuje, gdyż osobiście nie znam nikogo, komu ta konsola w jakikolwiek sposób by się podobała, ba! kto by wyłożył za nią 600 zł, aby pograć w nowego Mario. Piszę o Mario nie bez przczyny, ponieważ jeśli kupować DS to tylko dla Mario, ale to trochę mało jak za cenę prawie odpowiadającą PSP. To ostatnie zdanie podziela ze mną trochę znajomych mi osób, więc nie jestem jakimś osamotnionym w swoim osądzie wariatem. :lol:  

konsolko---> Desert Strike i Jungle Strike, a także Syndicate przypomniały mi z miejsca, stare dobre czasy Amigi, na której to katowało się tę pozycje dniami i nocami. Ech, to były czasy, aż łezka ciśnie się na ich wspomnienie. Z kolei Wing Commander to początki PC jak dla mnie i przypuszczam, że chętnie na ten zestaw, podobnie jak na zestaw smażony przez Segę, się skusze.

Kurde dzisiaj liczyłem, że dane będzie mi pograć w Exit. Dzwonię do sklepu czy jest, a gość do mnie: przykro mi, ale nie ma. Jeśli pan chce, to zamówie i będzie na sobotę/poniedziałek. Wrrrr. :twisted:   Nawet pograć nie dadzą.

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 7
  • PSN ID: kamiiru
« Odpowiedź #466 dnia: Sierpnia 17, 2006, 21:53:16 pm »
A jak tam z waszymi przyciskami w PSP, nadal działają jak powinny czy nie. Pytam bo chce wiedzieć czy warto inwestować w gierke ale nei kosztem psucia PSP.

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #467 dnia: Sierpnia 17, 2006, 22:04:42 pm »
Cytat: "Colt"
A jak tam z waszymi przyciskami w PSP, nadal działają jak powinny czy nie. Pytam bo chce wiedzieć czy warto inwestować w gierke ale nei kosztem psucia PSP.

A to ja przepraszam bardzo, ale co to za gierka, że boisz się zepsucia przycisków w PSP? :lol: Wiadome jest, że z czasem kiedy używasz czy to pada czy PSP wszystko się wyrabia, również guziki, jednak zastanowiła mnie ta część w twoim poście, z psuciem i kupnem gry.:) To jak, co masz zamiar kupić, że obawiasz się o stan przycisków?

P.S.
Czy ktoś tutaj się orientuje, jakie są koszty sprowadzenia gry na PSP/PS2 z Anglii - Amazon, Gameplay, bądź Australi Dvdcrave do Polski? Byłbym wdzięczny za pomoc.

ALSYON

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #468 dnia: Sierpnia 17, 2006, 22:07:58 pm »
:roll: Myslac i odbierajac to jak ty wydaje mi sie ze to nieco przesada by niekupowac gry bo zaduzo trzeba nawalac w przyciski.... Rownie dobrze najlpiej wcale niekozystac z przyciskow i kozystac z psp do sluchania muzyki tylko ale to tez kurcze neiraz trzeba wcisnac conieco;/ hmm to wiem wiem najlepiej oprawic psp w ramke i powiesic na scianie  :D i tak zrobic ze wszystkim to sie niezniszczy i bedzie wieczne.
A tak serio to wszystko kiedys sie zuzyje popsuje-  my tez na starosc.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #469 dnia: Sierpnia 17, 2006, 22:13:00 pm »
Najpewniej chodziło nu o DJ max potrable gdzie przyciski naprawdę mogą się zepsuć od grania :>

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #470 dnia: Sierpnia 18, 2006, 00:08:45 am »
Ryo - chyba gier z Amazona sobie nie zamówisz, niby jesteśmy w UE, ale looknij sobie na ich strefy z wysyłkami, zdaje mi się, że elektronikę wysyłają tylko do krajów Starej Unii. Co do innych rzeczy to bezpieczna wydaje się granica 150zł-200zł, powyżej mogą już złapać, ale to też zależy, bo celnicy sprawdzają paczki na wyrywki.

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #471 dnia: Sierpnia 18, 2006, 01:28:15 am »
Cytat: "RyoHazuki"
Cytat: "Colt"

A to ja przepraszam bardzo, ale co to za gierka, że boisz się zepsucia przycisków w PSP? :lol: Wiadome jest, że z czasem kiedy używasz czy to pada czy PSP wszystko się wyrabia, również guziki, jednak zastanowiła mnie ta część w twoim poście, z psuciem i kupnem gry.:) To jak, co masz zamiar kupić, że obawiasz się o stan przycisków?

P.S.
Czy ktoś tutaj się orientuje, jakie są koszty sprowadzenia gry na PSP/PS2 z Anglii - Amazon, Gameplay, bądź Australi Dvdcrave do Polski? Byłbym wdzięczny za pomoc.

Sorry, chodziło mi o DJ max portable, kurde gapa ze mnie ze nie napisalem

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #472 dnia: Sierpnia 18, 2006, 03:01:45 am »
Ryo. właśnie sprawdziłem Amazona - nici z tego, 2 lata w UE, a oni nadal nie wysyłają nic poza książkami, CD, DVD i VHS.

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #473 dnia: Sierpnia 18, 2006, 09:17:51 am »
Cytat: "Castor Krieg"
Ryo. właśnie sprawdziłem Amazona - nici z tego, 2 lata w UE, a oni nadal nie wysyłają nic poza książkami, CD, DVD i VHS.

No właśnie Amazon wysłał mi maila z odpowiedzią na moje pytanie i napisali, że oni wysyłają gry i ogólnie elektronikę tylko na terenie UK i Irlandii Północnej. WTF!? :shock: Śmieszne to, jak na tak ogromny sklep. Szkoda, bo Mercury na PSP kosztuje u nich jakieś 20E, a u nas...50E.

P.S.
A co do dwóch pozostałych sklepów (gameplay i dvdcrave) ktoś ma rozeznanie w kosztach wysyłki do Polski? Czy też ich "działania" nie obejmują wysyłki do naszego nadwiślańskiego kraju?:)

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #474 dnia: Sierpnia 18, 2006, 10:23:46 am »
Czy ktoś tutaj się orientuje, jakie są koszty sprowadzenia gry na PSP/PS2 z Anglii - Amazon, Gameplay, bądź Australi Dvdcrave do Polski? Byłbym wdzięczny za pomoc.[/quote]

Nie kupuj w DVDCrave. Kupilem u nich obie gry i obie jakims dziwnym trafem nie doszły  :roll:

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #475 dnia: Sierpnia 18, 2006, 10:38:59 am »
Arrr sziit :?  ...jakies dwa dni temu podczas grania na psp- konsolka sie nagle wyłączyła...właczyłme ponownie i juz bylo ok...dzis sytuacja sie powtozyla...tyle ze nie idze jej juz włączyc;/ ...any idea?

Dodam ze sprawdzałem na dwoch roznych bateriach i nic niepomga...konsola nie byla modowana ani nic...najgorsze jest to ze na nią ciągle "chuchalem i dmuchalem", nie spadlem nigdy czy cos w tym stylu (a ma dopiero 3.5miesiaca)

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #476 dnia: Sierpnia 18, 2006, 11:35:50 am »
Jak masz gwarancje to daj do serwisu. Może miałes soft 1.50 i jakis syf homebrew wgrałeś ?

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #477 dnia: Sierpnia 18, 2006, 11:52:46 am »
nom, jezeli nic nie wykąbinuje to jutro moze pojutrze pojade i oddam na gwarancje...tylko kurna..jak mi dadza egzemplaz z bad/hot pixelem to ich nawyklinam:D...co do softu to mialem 2.80...a ostatnie co wgrywalem to demko tej piłeczki (nie pamietam jak sie nazywa)

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #478 dnia: Sierpnia 18, 2006, 12:50:28 pm »
Cytat: "davidson88"
nom, jezeli nic nie wykąbinuje to jutro moze pojutrze pojade i oddam na gwarancje...tylko kurna..jak mi dadza egzemplaz z bad/hot pixelem to ich nawyklinam:D...co do softu to mialem 2.80...a ostatnie co wgrywalem to demko tej piłeczki (nie pamietam jak sie nazywa)

Damn, nie wiem coo wy macie z tymi badami i hotami. Ja mam 4 i mnie to nie rusza. Na poczatku ich nie mialem ale gdzies po pol roku uzytkowania sie pojawily. Pileczka to World Tour Soccer 2

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #479 dnia: Sierpnia 18, 2006, 13:03:12 pm »
ja poprostu jestem przewrazliwiony :wink: ...jezeli wydaje w cholere kasy, to chcialbym zeby sprzet byl bez zadnej skazy...i mam nadzieje ze tak pozostanie