gram sobie w tales of eternia na psp i muszę stwierdzić, że gra jest naprawdę świetna
Co prawda system walki jest dość chaotyczny, ale zabawy całe mnóstwo - na zdobycie czeka masa przedmiotów, broni, ciekawych item'ów itp. No i fabuła zapowiada się ciekawie. Co prawda pograłem ledwie 3 godziny, ale już zdążyła mnie zaciekawić i wciągnąć. Największe wrażenie sprawia jednak grafika. Może nie pod względem technicznym, ale artystycznym - design jest wspaniały (właśnie wszedłem do miasta na drzewie, coś pięknego), całość ustrzymana w mocno mangowym klimacie, co dodatkowo podkreśla fajna, wpadająca w ucho muzyka. Filmiki zrobione w konwencji anime robią ogromne wrażenie, szkoda tylko, że jest ich tak mało (na początku gry były dwa i na tym się skończyło póki co... ale mam jeszcze sporo zabawy przed sobą, więc na pewno jakieś wstawki filmowe jeszcze się pojawią). Minusy? Na razie jeden: fatalny voice acting
Główny bohater ma głos jak ziomek z backstreet boys (jakos tak mi sie kojarzy) i mówi maksymalnie sztucznie, jego koleżanka, druga bohaterka, też niewiele lepsza... no ale mówi sie trudno i gra się dalej