Musisz wiki zedytować w takim razie, bo mnie w błąd wprowadzili.
Cytat z mojego posta jest z Wikipedii, ale rozumiem, że twoja zdolność ogarnięcia tekstu ograniczyła się tylko do tabelki z boku.
Zresztą to ty tu faila strzelasz porównując turowego rpg'a 2D z Mechami z RPG'iem czasu rzeczywistego w 3D w światach fantasy i walką bronią białą A do mnie masz pretensje, ze do twojego porównania wyskoczyłem z Mechwarriorem, który idealnie pasuje do tego twojego Front Mission, obie gry silnie mogą do siebie nawiązywać, obie są tej samej teamtyki wielkich robotów, i obie zawierają elementy taktyczne i RPG oraz ekonomiczne (najpierw zagraj w Mechwarriora a potem komentuj gameplay, który wrzuciłem tylko po to by pokazać strefowe uszkodzenia) tak samo obie nijak się mają do Wiedźmina. Wiadomo, ty będziesz dalej brnął w głupotę jaką walnąłeś, za wszelką cenę przywalić się do gry której korzenie są na PC (choć pominąłeś fakt, że wychodzi też na konsolach w tym PS4). Strefowe uszkodzenia, są wynalazkiem starym jak świat i wykorzystywanym w każdym gatunku od naprawdę kupy czasu zarówno na PC jak i Konsolach i pogódź się z tym, a nie zaginasz rzeczywistość pod swoje betonowe poglądy
I przestań się już łamać
Twoja niezdolność ogarnięcia tematu, po raz enty już zresztą, znowu usilnie pomija taki mały szczegół jak tekst POKa
Z jakiego 2001 i z jakiego Ps2? Takie rzeczy to na PC były lata wcześniej. Wystarczy pograć w pierwszego Fallouta
o Falloucie pierwszym, gameplejowo zbliżonym właśnie do Front Mission.
Czyli w skrócie:
1.W3 (arpg) porównuje do MH (arpg)-pomyłka z datą 2001 zamiast 2004 (wcześniej miałem na uwadze Vagrant Story z roku 2000, jednak stwierdziłem że turowy system rozgrywki zbytnio odbiega gameplejowo od W3).
2. POK wyskakuje z naciąganym Falloutem, co kontruje naciąganym Front Missionem
Tak się chcesz bawić? Front Mission, SNES, 1995.
3. Wyskakuje Mroczopedia ze swoim Mech Warriorem, który gameplejowo to nic innego jak szuterek fpp i wykonuje serię łamań, której to pada ofiarą razem ze svonem i niemcem.
4.Góra zmielonych kości próbuje mi wmówić, że mnie połamała, skomląc przy tym głośniej niż trzy watahy Raikohów na wieść o matce Ostravy.
ROTFL