Mam w Wiedźminie 3 z dodatkiem nabite ponad 150h. Wszystko już dawno pokończone ale lubię czasem odpalić i jeszcze raz pozwiedzać okolice. Gra jest niesamowita, nigdy nie sądziłem ,że jakakolwiek gra zbije Heroes 3 z pierwszej pozycji mojej osobistej topki wszechczasów. A Wiedźmin to zrobił z przytupem.
Gra w moim odczuciu w pełni zasługuje na grę która zdobyła najwięcej nagród gry roku w historii elektronicznej rozgrywki zarówno liczbowo jak i procentowo. Aż trudno uwierzyć ,że taki tytuł powstał w Polsce gdzie jeszcze prę lat temu to my byliśmy beztalenciami w regionie pod tym względem.
Skończyłem wszystkie części Wiedźmina i pamiętam jak po ukazaniu się części drugiej byłem zły ,że tak daleko odeszli od gry RPG w stronę akcji. Myślałem ,że trójka będzie kontynuacją myśli z dwójki a tu proszę powrót do pierwszej części której nadano otoczę nowoczesności, w myśl zasady wszystko lepiej.
Mam nadzieje ,że nie będzie trzeba czekać aż tyle lat na równie dobrą grę RPG jaką jest Wiedźmin 3. Tytuł ten w moim odczuciu zajmuje miejsce obok takich gier jak Baldurs Gate, Fallout 1&2, Planescape Torment.
Pozostaje tylko czekać na dodatek Krew i Winno oraz mieć nadzieje ,że ugną się pod presją fanów i wydadzą chociaż jeden dodatek więcej. Osobiście nie mam nic przeciwko temu aby tych dodatków było tak chociaż z 5. Co by nie mówić poprzeczkę przed następną częścią Wiedźmina to sobie zawiesili bardzo wysoko, aż ciężko sobie wyobrazić ,że mogą ją przeskoczyć.