Myślę, że już wszyscy tu pograli na tyle, żeby wystawić wstępne oceny. Jestem ich ciekaw, bo może nagle się okazać że sporo użytkowników zarywa nocki grając w niegrywalne gówno 1/10
Osobiście na razie dałbym 9/10, wszystko jest takie jak się spodziewałem, bugów widziałem kilka, ale jak na 60h+ może z 4, a też się ich spodziewałem, pamiętając poprzednie części i załatane wersje wychodzące dopiero pół roku po premierze. Świetny tytuł od którego nie można się oderwać.
Dla mnie absolutnie 10/10. Po 80 godzinach z grą wydaje mi się, że to najlepszy tytuł, w jaki w życiu grałem
W wielu aspektach, szczególnie tych elementarnych dla RPG'ów, (postacie, atmosfera, questy) Wiedźmin po prostu przewyższa wszystko co dotąd w grach wideo widziałem. Ciekaw jestem jak w porównaniu wypadną RPG'i nowej generacji od Bioware, Bethesdy czy Atlusa, bo w moim odczuciu taki Skyrim czy Dragon Age: Inquisition nie mają nawet startu do nowego wieśka.
W ciągu gry natknąłem się na tylko jednego istotniejszego bug'a, przy pierwszej wersji gry z dwa czy trzy razy gra mi się zawiesiła (takie uroki grania na PC
), ale po pierwszym chyba patchu było już ok. Nie rozumiem narzekań na sterowanie szczerze powiedziawszy (grałem na padzie), hitboxy też mnie jakoś nie przeraziły, gorszych rzeczy w Soulsach doświadczałem
Za to pomimo grania na najwyższym poziomie trudności gra robi się w drugiej połowie naprawdę prosta, także jakieś DLC z dodatkowym poziomem trudności lub ciekawe mody byłyby mile widziane.
Fajnie, że to w naszym kraju stworzono tak wspaniałą grę
. Szkoda tylko, że teraz będzie trzeba czekać tyle miesięcy na dodatki