Pomacałem dziś nowego Duala i jest spoko. Chyba będą jakieś różnice w samym kształcie, ale to co już jest dodawane do dev-kita robi bardzo dobre wrażenie. Porównałem sobie w tej samej chwili DS3 i DS4. Gdy wziąłem starego, to jakbym był w domu. Bardzo dobrze znana mi konstrukcja. Nigdy specjalnie na niego nie psioczyłem, choć po dłuższej grze czasem przestawał być wygodny. Gdy zamieniłem go na DS4 najpierw poczułem się dziwnie. Niby wszystko ok, ale różnica w wyprofilowaniu uchwytów wydała mi się nieco gorsza. Po chwili jednak wszystko już grało. Jest wygodny, przyciski R i L są chyba nieco inaczej ulokowane, przez co jest do nich lepszy dostęp. Gałki są rozsunięte i palce się nie stykają. Sprawdza się też obwódka na grzybkach - palce nie zsuwają się z niego. Szkoda mi nieco analogowych przycisków, już do nich przywykłem. Trochę mniej wygodny wydaje się touch screen, aby sięgnąć na środek, muszę puścić trochę uchwyt pada. Materiał też mógłby być inny, ale w ostatecznej wersji chyba tak jest. Co mówili inni którzy go trzymali? Zdecydowana większość była zadowolona zmianami (różni ludzie, różnej wielkości dłonie). Tylko jedna osoba nie widziała zbytniej różnicy, a nawet wolała DS3 - nie liczyłbym je jednak
. Dev-kit to kawał ciężkiej cegły ;P. Z tym większym entuzjazmem czekam na premierę.