Kiedyś przez ps3 miedia odtwarzałem też ale film mkv wygodniej wrzucić na pena i podpiąć pod bd, czyta też inne popularne formaty.
Działają Tobie pliki "flack" stermowane z PS3MS? Bo u mnie działało i nie działa od jakiegoś czasu.
Plików flack nie odtwarzałem, więc nie wiem.
A co do reszty, nie wiem czy tak wygodnie, jak trzeba kilku gigabajtowy film przerzucać na pena
(czekać aż się wgra) a potem podłączam do PS3 i wyskakuje "corrupted file" albo, że jest nieobsługiwany format
Natomiast PS3 Media Serwer po stronie PC'ta dekoduje ten plik + dodaje napisy
Ja streamuje z laptopa na PS3 za pomocą PS3 Media Serwer, czyta każdy format wideo, z napisami itp. A z tych odtwarzaczy Blu-Ray czy TV to czasem nie łyka niektórych formatów.
Jaki sens ma katowanie dwóch urządzeń, kiedy mógłbyś podłączyć laptopa bezpośrednio do tv i oglądać filmy znacznie mniej go obciążając?
Pomyśl. Twoja opcja:
Odłączania laptopa (mam do niego podłączone, głośniki, myszkę, drukarkę i zasilanie...)
Odłączania kabla HDMI który mam dosyć ukryty za szafą (więc też muszę się z tym nagimnastykować)
Szukanie miejsca na laptopa, w moim pokoju, telewizor trochę wyżej stoi a na półkach stoją konsole nie wiadomo więc gdzie go położyć, a kabel nie pozwala na "dużą inwencję"
Bawienie się w pauzowanie filmu za pomocą myszki/spacji na kompie który jest pod telewizorem, zamiast na odległość z kanapy padem...
Naprawdę twoja opcja jest dużo wygodniejsza od wybrania filmu z XMB i odpaleniem go z kanapy za pomocą pada.
Tak PS3 Media Serwer mam w tle odpalony zawsze. I wielkie mi halo z obciążaniem sprzętu
Co on na emeryturę ma iść? A laptopa mam zawsze włączonego... Chociażby jako komunikator itp.
PS. Nie wiem jakiego ty masz laptopa, że odpalenie media serwera jest dla niego "katowaniem" ale u mnie to jakoś nie sprawia problemów.