zwłaszcza patrząc na tak mało miarodajne źródło jak stand z konsolą, do którego ludzie mają dostęp przez niemal cały dzień. A na dodatek z konsolą next-gen, więc nie zdziwię się jak pad chodzi od rana do wieczora non-stop.
Trochę bzdurne jest to, co napisałeś. Co jest lepszym i bardziej miarodajnym testem dla pada, jak właśnie wzmożone, wręcz ekstremalne użytkowanie? Przecież to jest istny test wytrzymałości i dużo mówi o samym sprzęcie w aspekcie eksploatacji. Wiadomo, w domu pada w takim stanie raczej nigdy nie uświadczymy, ale sam kontroler na wrzuconym filmiku też nie wygląda, jakby był jechany 24/7 i w stanie "stand w Media Markt/Tesco/Realu po pół roku".
Co mi po takim teście?
Mam narzekać na wykonanie DS3, bo w MM jest egzemplarz z połamanymi analogami bez gumek?
Jak ty chcesz tak oceniać pada to tak rób. Pozwól, że ja ocenię przez swój pryzmat i pady od Sony, które miałem. Nie zjebał się żaden w jakimkolwiek aspekcie jego funkcjonalności.
OK, rzeczywistość i użytkowanie zweryfikują. Zresztą, chyba tak się projektuje, wykonuje i testuje te urządzenia, jak i wszystko inne - przy uwzględnieniu wartości maksymalnych wytrzymałości materiałów/elementów, a nie nominalne, standardowe, robocze, pracy, czy jak tam je nazywać. Po prostu w "ciężkich warunkach" użytkowania pady się poddają, stanowi to jakiś miernik i tyle. Jakość padów od Sony zawsze była wysoka i ja nie narzekałem (poza pierwszym dualem na psx, któremu wyrobiły się gałki, po czasie nie stawiając w ogóle oporu).
I tym, którzy zarzucają mi, że nie wziąłem pod uwagę, jak normalnie są one użytkowane, polecam dokładniej czytać posty.