PS4 nabyłem w grudniu ur. 13ty piątek pechowy się nie okazał. Z konsoli jestem niezwykle zadowolony. Początkowo zawiedziony byłem designem, ale da się przyzwyczaić i w ostatecznym rozrachunku sprzęt prezentuje się konkretnie, choć dalej uważam, że najpiękniejsza jest pierwsza wersja PS3.
Zawiedziony nieco jestem mocą obliczeniową. Zwiastuny (WD - he, he, DD, TD) robiły ogromne wrażenie, a wyszło jak wyszło. KZ oraz inFamous przyniosły nowa jakość. N4S:Rywale prezentowały się świetnie, BugField 4 także. Liczyłem, że im dalej w las, będzie lepiej - jak dawniej z KZ2, GT3, et cetera. Póki co, tego nie widać. Dodatkowo combo fHD+60k/s kuleje. Trochę szkoda tez, że obecnie konsole, aż tak odstają mocą od master race (i niestety widać to już od pierwszych pozycji - vide BF4). Kiedyś tak nie było. Ba, DD i Wo prezentowały się lepiej na PSX niż na komputerze.
Jeżeli chodzi o gry, to także szału nie ma, a to głównie przez wszędobylskie reedycje. Rak tej generacji. Tyle dobrze, że będzie coraz lepiej, o czym świadczą ostatnie tygodnie - w listopadzie nabyłem m.in. Unity, DA:I, GTA V, FC4. Przed nimi DC niebawem kolejne pozycje moja kolekcję zasilą - CoD, TWAU et cetera.
Będzie w co grać co obrazuje przyszły rok. Nie podoba mi się tez to, że wiele pozycji jest usprawnianych, łatanych po premierze. I pal sześć jeżeli pacz aktualizuje się w dniu premiery (LotF), ale BF4, Unity, DC....
Za 1690zł - warto.