Nic mi do lba nie strzeli
Spoko, mnie mozesz wymienic. Nic mi do lba nie strzeli
Cytat: Lem++ w Lutego 05, 2014, 13:04:09 pmSpoko, mnie mozesz wymienic. Nic mi do lba nie strzeli Poważnie ktoś chce być wymieniony obok Jurka?
to zachodzi co zachodzi.
póki samemu sie nie pogra na własnej konsoli, w obecnych czasach nic nie można być pewnym.
Cytat: Kert w Lutego 08, 2014, 16:51:56 pmpóki samemu sie nie pogra na własnej konsoli, w obecnych czasach nic nie można być pewnym.Oprócz tego, że zamiast "niczego" napisałem "nic" to jakiś byk ortograficzny jest?
atakowaniem też było tak podajże
co przy moim tępie granie
Abstrachując
Macióś w formie
OCHYDA!
Tacy biedni Ci sportowcy
DLACZEGO DO JEBANEJ kur** NĘDZY PISZECIE "CI" WIELKĄ LITERĄ, KIEDY NIE NALEŻY!?!?!?Przykłady:- "Tyle się w mediach mówiło o tym ostatnio, a Ci w siedmiu do minibusa wleźli"- "To, że ta zbrodnia jest załóżmy doskonała, nie oznacza że Ci złodzieje nie są takimi samymi skurwysynami jak zwykli złodzieje."- "(...) dlaczego Ci złodzieje i partacze w rządzie tego nie przewidzieli??!!??!! (...)"- "Czy Ci ludzie nie mają godności ?(...)"- "(...)Co Ci ludzie mają w głowach.(...)""Ci" użyte w tym kontekście to nie zaimek osobowy, używany w odniesieniu do rozmówcy bądź adresata, tylko zaimek określony liczby mnogiej rodzaju męskoosobowego, który - zupełnie przypadkiem - brzmi tak samo. Nie ma podstaw, żeby pisać go wielką literą i jest to błąd. Zresztą, COME ON... to wynika z kontekstu! Dlatego mnie to tak rozbraja - przecież pisząc tak "uczone przemyślenia" musisz mieć dość rozumu, żeby się zorientować, że nie adresujesz tej wypowiedzi do nikogo, gdy piszesz "ci księża", "ci mężczyźni", "ci ludzie", "ci kretyni", "ci wykopowicze", "ci złodzieje", "ci politycy" itd.Tak, tak, czepiam się, jakby to był jedyny błąd, który ludzie popełniają podczas pisania komentarzy. Nie jest to jedyny błąd, ale akurat ten jest tak katastrofalnie idiotyczny, że dopóki tego nie zobaczyłem w komentarzach na Wykopie, to w życiu sam bym nie wpadł na to, że można jednocześnie używać mózgu i pisać w taki sposób. I co gorsza rzeczywiście mam wrażenie, że występuje to coraz częściej. Chcecie kuźwa narody nawracać i ludzi przekonywać do swoich poglądów, to nie podkopujcie swojego autorytetu intelektualnego takimi kwiatkami.
odwracania kota ogonem w formie
Wrzuciłem tu twój błąd
Polski obyczaj nakazuje wszystkie używane w korespondencji formy nazywające adresata pisać wielką literą.
Używanie wielkiej litery informuje też o piszącym (nadawcy) – o tym mianowicie, że zna się on na zasadach grzeczności, że jest osobą dobrze wychowaną
eot
Ja mam jeszcze jedno, ale nie będę Maćka dobijał.
Cytat: el becetol w Marca 17, 2014, 14:06:56 pmWrzuciłem tu twój błądCytujPolski obyczaj nakazuje wszystkie używane w korespondencji formy nazywające adresata pisać wielką literą.CytujUżywanie wielkiej litery informuje też o piszącym (nadawcy) – o tym mianowicie, że zna się on na zasadach grzeczności, że jest osobą dobrze wychowaną
Akurat w tym przypadku to tak nie działa... Jeżeli piszesz "jestem Ci wdzięczny" to faktycznie ma to zastosowanie, ale jeżeli piszesz "przez niektórych jestem w tym temacie obrażany, Ci ludzie nie mają litości" to robisz byka. Pogódź się z tym.