Baterie nie są lepszym rozwiązaniem. Z poprzedniej generacji miałem X360 od 2006, ps3 dopiero zakupiłem od 2011. O tyle, o ile i tu, i tu mi to za bardzo nie przeszkadzało choć nie miałem akumulatorów, tak patrząc na to teraz, rozwiązanie z ps4 jest idealne. Do x360 trzeba było mieć dodatkowe akumulatory, bądź charge & play. Wpływa to na koszt, poza tym decydując się na akumulatory tak jak wspomniał RyoHazuki wydłużamy czas ładowania(pogramy ? Sorry, nie kupiłem baterii, a te mi się ładują). Pamiętam, że parę razy baterie padły mi w nieodpowiednim momencie. Teraz na Ds4 mimo, że może nie wytrzymuje dłużej, niczym nie musimy się martwić. W ps3 był krótki kabel, w x360 były baterie, które trzeba było mieć w zapasie. Tutaj wystarczy podpiąć pod ładowarkę do telefonu, do jakiegokolwiek gniazdka, nawet do laptopa i problem ustaje.
Nie wiem jak można negować to podejście, a przyznanie, że baterie są lepsze bo przecież kto nie ma 3 paczek paluszków w chacie ten w ogóle nie wie nic o życiu, jest poj**ane.
Żebym nie wyszedł na klapa bo na tym forum wszystko jest możliwe, podpowiem, że uważam że pad od X360 był najlepszy, przynajmniej w czasach tamtej generacji. Teraz za dużo czasu upłynęło i ciężko mi zdecydować. Poza tym od 6 lat gram tylko i wyłącznie na konsoli playstation.